خبرگزاری تسنیم |
2 سال پیش

گزارش تسنیم از یک کارآفرینی خاص تجلی زیبایی طبیعت زاگرس با دوخت لباس محلی اخبار چهارمحال بختیاری اخبار استانها تسنیم Tasnim


گزارش تسنیم از یک کارآفرینی خاص؛ تجلی زیبایی طبیعت زاگرس ‌با دوخت لباس محلی

گروه استان‌ها - این گزارش روایتی از یک زن کارآفرین دوخت لباس محلی در چهارمحال و بختیاری است، کسی که هم دغدغه گسترش فرهنگ و هویت اقوام را دارد و هم با کارآفرینی خود موجب مشغول به کار شدن چند نفر دیگر شده است.

- اخبار استانها -

به گزارشخبرگزاری تسنیمازشهرکرد، لباس محلی بیانگر فرهنگ غنی مردم ایران زمین است، لباس‌هایی که مفهوم و معنای خاصی دارند و در قدیم پوشش مردم با آن‌ها مرسوم‌تر بوده است اما با گذشت زمان پوشش لباس‌های محلی کمتر دیده می‌شود.

رنگ‌ها و نقوش زیبای لباس‌های محلی هر کدام سرّی دارند و خبر از اصالت، سن فرد و اینکه اهل کجا می‌باشد می‌دهند، لباس‌ محلی گنجینه یک قوم و فرهنگ است که با گذشت زمان این گنجینه عظیم در حال فراموشی و از دست رفتن است.

مردم استان چهارمحال و بختیاری هم از سه قوم لر، فارس و ترک هستند که با تنوع فرهنگی در کنار یکدیگر زندگی می‌کنند، هر کدام لباس‌های محلی مخصوص خود را دارند و جالب‌تر اینکه در میان این اقوام مثلا لباس زنان لرهای کوهرنگ با لرهای لردگان متفاوت است و این را می‌توان از روی نقوش لباس‌ها فهمید.

در روستاهای این استان مردم هنوز اصالت خود را حفظ کرده‌اند و لباس‌های محلی می‌پوشند اما در شهرها مدرنیته نفوذ کرده و خبری از پوشش محلی زیبا با رنگ‌های متنوع نیست، گاهی در مراسم عروسی آن هم شاید برای چند ساعت این پوشش در شهر توسط قومیت‌ها به چشم بخورد.

فراموشی فرهنگ که گوشه‌ای از آن لباس محلی اقوام است زخم بزرگی برای از دست رفتن هویت ملی بوده، کسانی که در این راه تلاش می‌کنند تا فرهنگ و اصالت آن حفظ شود بسیار معدود هستند که باید از آنها به نحو احسن حمایت کرد که این خود کار شایسته و بزرگی است.

کارآفرینی با دوخت لباس محلی برای گسترش فرهنگ غنی محلی و قومی

آمنه عباسی یکی از کارآفرینان دوخت عرصه لباس محلی در استان چهارمحال و بختیاری است که دغدغه حفظ اصالت و هویت اقوام این استان را دارد، این کار آفرین در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم درشهرکرد، با اشاره به آشنایی با کار خیاطی از کودکی، اظهار داشت: به دلیل اینکه مادرم خیاط بودند از دوران کودکی با این کار آشنا بودم و وقتی دیپلم خیاطی را کسب کرده، پس از آن چند سال کار کردم و وارد حرفه لباس محلی شدم‌.

وی با تاکید بر تحقیقات زیاد در خصوص لباس محلی، گفت: پس از چند سال فروشگاه لباس محلی ایجاد کردم البته سه سال پیش از ایجاد فروشگاه تحقیقات میدانی در روستاها انجام شد تا با ماهیت لباس بختیاری آشنا شوم.

کار آفریندوخت لباس محلی تصریح کرد: باید دانست به وسیله رنگ‌بندی لباس محلی، سن افراد مشخص می‌شود و طرح روی لچک‌ها و لباس‌های محلی بیانگر نوع قومیت است، این طراحی‌ها از دید دوزنده‌ها گرفته شده است یعنی در قدیم چیزهایی که از طبیعت می‌دیدند بر روی لباس پیاده سازی می‌کردند.

وی افزود: پس از تحقیقات میدانی، سایزبندی لباس محلی هم انجام شد که این مسئله دو سال طول کشید و اولین فروشگاهی که لباس محلی با سایزهای متفاوتی داشت را ایجاد کردیم که مردم با تنوع محصول مواجه شدند.

عباسی با اشاره به دغدغه‌مندی در خصوص گسترش پوشش لباس محلی، بیان داشت: پوشیدن لباس محلی تنها در بین اقوام بختیاری باب بود و شاهد از بین رفتن این پوشش بودیم اما با اجاره دادن رایگان لباس‌ها تا چند سال مردم استقبال خوبی کردند، هنوز هم لباس‌ها با دریافت مبلغی اجاره داده می‌شوند‌.

بزرگترین مسئله در دوخت لباس محلی نبود مواد اولیه است

وی با اشاره به اینکه چندین سال مشغول به این کار بوده و هنرمند نمونه کشوری، پیشکسوت، شاخص و برگزیده در عرصه لباس محلی است، گفت: اینکه کسی بپرسد لباس محلی چیست باید دوزنده اطلاعاتی در این خصوص داشته باشد، در استان سه نوع سبک لباس محلی وجود دارد و باید تفاوت‌ آن‌ها را دانست.

کارآفریندوخت لباس محلی خاطرنشان کرد: یازده نفر نیروی زیر مجموعه دارم که سفارش‌ها را انجام می‌دهند، آموزش رایگان اما درخواست حقوق بالا مسئله‌ای هزینه‌بر برای کارفرما است، متاسفانه هزینه‌های زیادی در خصوص نیروی کار متقبل شده و پس از آموزش‌ها این نیرو با پیشنهاد حقوق بیشتر کار را رها می‌کند و این مسئله‌ساز است.

وی گفت: بزرگترین مسئله در دوخت لباس محلی نبود مواد اولیه است، رنگ‌ها در فرهنگ‌ها نقش به سزایی دارند، نمی‌توان رنگی را به جای رنگ دیگر استفاده کرد، عملا با این کار فرهنگ دستکاری می‌شود.

عباسی با اشاره به مسئله دیگر در این زمینه، گفت: فروش یکی دیگر از معضلات جدی است، محصولات صنایع دستی منحصر به فرد است و عامه آن را نمی‌خرند، باید صنایع دستی به خوبی تبلیغ و در کل کشور ارائه شود چون راکد ماندن آن موجب کاهش خرید می‌شود.

وزیر آموزش و پرورش: مدارس باید به زیست‌بوم‌های کارآفرین تبدیل شوند
گزارش تسنیم از مصائب ادامه‌دار صنایع گناباد/ مشکلاتی که ‌کارآفرینان و تولیدکنندگان را دلسرد می‌کند
حلقه اتصال کارآفرینان و نوآوری اجتماعی در حل مسائل کشور

وی خاطرنشان کرد: مسئولین با برگزاری نمایشگاه‌ها، فرهنگسازی و ... همراه بودند اما باز هم باید در زمینه فرهنگسازی گام جدی برداشت، صنایع دستی یک هنر است، کسی که می‌خواهد وارد این کار شود باید نزد تولیدکنندگان کار بلد معرفی شوند تا بتواند به خوبی از این تجربه‌ها استفاده کند.

انتهای پیام/7540/ی



#‌اخبار منبع: خبرگزاری تسنیم

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

بوقلمون گونه بزرگی از پرندگان است که در راسته ماکیان‌سانان قرار دارند بوقلمون از نژاد قرقاولان و سنگین ‌وزن ‌ترین پرنده خانگی است و بومی آمریکای شمالی می‌باشد.

1 ساعت پیش

کاروانسرای لاسجرد اثری بر جای مانده از دوران شاه عباس اول صفوی است، دورانی که ایران یکی از قدرتمندترین حکومت‌های خود را داشت.

1 ساعت پیش

علی سرابی، دبیر انجمن خادمان قرآن کریم در حاشیه نمایشگاه بین‌المللی قرآن اعلام کرد که طبق اطلاع معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مراسم تجلیل از خادمان قرآن روز شنبه قبل از اذان مغرب و عشاء ساعت ۱۵ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد.

نیم ساعت پیش

شب ۱۹ ماه مبارک رمضان و اولین شب قدر شب تغییرات اساسی و اصلاح نقصان ها و ضعف ها است. شما باید تغییرات را در همان شب ۱۹ انجام دهید و در شب های بعدی قدر به سراغ مقدرات بعد از آن تغییرات بروید.

1 ساعت پیش

اپلیکیشن «تأمین‌ من» تنها اپلیکیشن رسمی و مورد تأیید سازمان تأمین‌اجتماعی است که با ارائه ۵۱ خدمت امکان دسترسی به خدمات سازمان را تسهیل کرده است و اکنون می‌توان با استفاده از آن به صورت غیرحضوری درخواست غرامت دستمزد ایام بیماری، کمک هزینه بارداری،هدیه ازدواج و... را ثبت کرد.

نیم ساعت پیش

تلویزیون امروز جمعه، ۱۰ فروردین ماه ۱۲ فیلم سینمایی و تلویزیونی آماده پخش کرده است که از شبکه های مختلف سیما به روی آنتن خواهند رفت.

نیم ساعت پیش

ملی‌پوشان استقلال بلافاصله بعد از ورود به تهران در تمرین استقلال حاضر شدند و با دیگر همبازیان خود در تیم تمرین کردند.

1 ساعت پیش

در شب‌های قدر ماه مبارک رمضان، نمایشگاه قرآن تا ساعت ۲۲ پذیرای بازدیدکنندگان خواهد بود.

1 ساعت پیش

استان زنجان بیش از ۹۰۰ روستا را در دل خود جای داده است؛ روستاهایی که شاید برای نوشتن از آنها چند صد جلد کتاب نیز کم باشد؛ روستاهایی که هر یک زیبایی‌های منحصر به فرد و خارق‌العاده خود را دارند که پرداختن به این ظرفیت‌ها می‌تواند توسعه، عمران و آبادانی را برای ساکنان رقم بزند.

نیم ساعت پیش

بیشتر...