بیتوته |
3 سال پیش

پیش بینی همه گیری های آینده با رسیدگی تعامل میان انسان حیوان



,اخبار پزشکی ,خبرهای پزشکی
پژوهشگران استرالیایی سعی دارند با بررسی تعامل میان انسان و حیوان، ویروس‌هایی را که در آینده ممکن است عامل بیماری همه‌گیر باشند، پیش‌بینی و شناسایی کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از ساینس‌دیلی، مشاهده این موضوع که بیشتر ویروس‌های عامل بیماری انسان، از حیوانات منتقل می‌شوند، پژوهشگران را وادار کرده است تا به پیش‌بینی خطر بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان بپردازند و در مورد ویروس بعدی که انسان را مبتلا می‌کند، حدس بزنند.

پژوهشگران "دانشگاه سیدنی"(University of Sydney) استرالیا در بررسی جدیدی نشان داده‌اند که پیش‌بینی خطر بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان، ارزش محدودی دارد و به ما نخواهد گفت که کدام ویروس، عامل همه‌گیری بعدی است. پژوهشگران به جای این موضوع باید ارتباط میان انسان و حیوان را برای نظارت بر ویروس، هدف قرار دهند.

قرن‌هاست که ویروس‌های مشترک میان انسان و حیوان، شیوع و همه‌گیری بیماری را در انسان‌ها پدید آورده‌اند. این همان اتفاقی است که در حال حاضر در مورد کووید-۱۹ رخ داده است.

یک سوال اساسی این است که آیا می‌توانیم پیش‌بینی کنیم که کدام حیوان یا گروه ویروس، عامل همه‌گیری بعدی است یا خیر. این موضوع، پژوهشگران را به پیش‌بینی خطر بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان سوق داده است تا مشخص کنند که احتمال حمل بیماری‌های مشترک و همه‌گیر، در کدام خانواده از ویروس‌ها یا گروه‌های میزبان بیشتر است.

پژوهشگران چندین مشکل اساسی را در تلاش برای پیش‌بینی خطر بیماری‌های مشترک میان انسان و حیوان شناسایی کرده‌اند.

نخستین مشکل این است که پژوهش‌ها براساس مجموعه کوچکی از داده‌ها صورت می‌گیرد. پژوهشگران به رغم دهه‌ها بررسی، کمتر از ۰/۰۰۱ درصد ویروس‌ها را شناسایی کرده‌اند؛ حتی در میان گونه‌های پستانداران که احتمالا ویروس همه‌گیر بعدی از آنها پدیدار خواهد شد.

دومین نکته این است که این داده‌ها نسبت به ویروس‌هایی که بیشتر انسان‌ها یا حیوانات را آلوده می‌کنند یا میان انسان و حیوان مشترک شناخته شده‌اند، مغرضانه عمل می‌کنند. حقیقت این است که بیشتر حیوانات برای جستجوی ویروس‌ها مورد بررسی قرار نگرفته‌اند و ویروس‌ها آنقدر سریع تکامل می‌یابند که هرگونه بررسی در مورد آنها به زودی منسوخ می‌شود و ارزش محدودی دارد.

پژوهشگران باور دارند که یک روش جدید مورد نیاز است که به نمونه‌برداری گسترده از حیوانات و انسان‌ها در مکان‌های تعامل آنها بپردازد. این کار کمک می‌کند تا ویروس‌های جدید به محض پدیدار شدن در انسان و پیش از ایجاد بیماری‌های همه‌گیر شناسایی شوند. چنین نظارت پیشرفته‌ای، به پژوهشگران کمک خواهد کرد تا از تکرار مجدد بیماری‌هایی مانند کووید-۱۹ پیشگیری کنیم.

این پژوهش، در مجله "PLOS Biology" به چاپ رسید.



#‌پزشکی منبع: بیتوته

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

این گزارش به دنبال بررسی‌های علمی یکی از باورهای اشتباه مردم در خصوص آبلیموهای سنتی تهیه شده است. شاید پس از مطالعه آن، بیشتر از قبل در خرید آبلیموهای به اصطلاح سنتی تامل کنیم.

14 ساعت پیش

تحقیقات نشان می دهد که ورزش می تواند به کاهش تجمع چربی مرتبط با افزایش سن در بدن کمک کند.

1 روز پیش

میانگین زمان دوش گرفتن ۸ دقیقه است و اگر بیش از ۱۵ دقیقه زیر دوش می‌مانید، باید به فکر تغییر روتین حمام خود باشید.

1 روز پیش

تستوسترون هورمونی است که سبب افزایش ویژگی‌های جنسی مردانه می‌شود. هورمون‌ها همان پیام‌رسان‌های شیمیایی هستند که سبب شروع تغییرات مورد نیاز در بدن می‌شوند. تستوسترون نوعی هورمون آندروژن است (یعنی هورمونی که مسئول شکل‌گیری ویژگی‌های مردانه است)، که توسط انواعی از سلول‌ها در بیضه تولید می‌شود که به آنها سلول‌های لیدیگ می‌گویند. این هورمون پس از آن‌که تولید شد وارد گردش خون می‌شود تا عملکرد خود را ایفا کند و میزان آن در بدن توسط مغز و غذه هیپوفیز کنترل می‌شود.

2 روز پیش

آیا ویتامین D روند پیری را در انسان‌ها کاهش می‌دهد؟ برای پاسخ به این سوال بهتر است مطالعات دانشمندان را مورد بررسی قرار دهیم.

2 روز پیش

به عنوان یک روان درمانگر جنسی میل جنسی همیشه مورد توجه من قرار داشته است. مفهوم دلزدگی جنسی یا بی‌حوصلگی جنسی مفهوم قابل توجهی است که این مقاله روی آن تمرکز دارد.

14 ساعت پیش

انتخاب نوشیدنی‌هایی که شیرینی طبیعی و فواید تغذیه‌ای را ارائه می‌دهند، می‌تواند به کاهش هوس به شیرینی و در عین حال به سلامت کلی کمک کند

12 ساعت پیش

قهوه به شما کمک می‌کند تا هوشیاری بیشتری داشته باشید و بدون اتلاف انرژی، تمرکز خود را بالا ببرید و این یک علامت خوب از خوردن قهوه است.

3 روز پیش

اگر احساس خستگی برای شما مدت‌ها است که به امری دائمی تبدیل شده، حتماً به پزشک مراجعه کنید؛ اگر آهن کافی در بدن شما وجود ندارد، رژیم غذایی خود را تغییر دهید و اسفناج و گوشت بیشتری مصرف کنید.

11 ساعت پیش

بیشتر...