خبرگزاری تسنیم | 6 ساعت پیش

برگزیدگان جشنواره فرهیختگان امتیاز نخبگی دریافت می کنند تسنیم

به گزارش گروه دانشگاهخبرگزاری تسنیم، الناز فطیرخورانی، دبیر جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان در نشست خبری هفتمین جشنواره پروژه‌های دانش آموزی که در دانشگاه علوم تحقیقات برگزار شد، اظهار داشت: این رویداد، هفتمین دوره جشنواره فرهیختگان است که به میزبانی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد برگزار می‌شود. این جشنواره در تاریخ‌های 17، 18 و 19 اردیبهشت‌ماه در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: ثبت‌نام برای این دوره جشنواره از 25 آذرماه، همزمان با هفته پژوهش سال 1403 آغاز شد و تا پایان فروردین‌ماه ادامه داشت. در این دوره، بیش از 3 هزار دانش‌آموز از سراسر کشور در قالب 1100 تیم پژوهشی ثبت‌نام کردند. شرکت‌کنندگان از 24 استان کشور حضور دارند و دانش‌آموزان از مقاطع مختلف تحصیلی، از پیش‌دبستانی تا پیش‌دانشگاهی، در این رویداد مشارکت می‌کنند.

اعتراض دانشجویان به وزیرعلوم درباره ریاست دانشگاه تهران

تنوع در مشارکت و حضور دانش‌آموزان از تمام مقاطع تحصیلی

این مقام مسئول با اشاره به تنوع در مقاطع تحصیلی شرکت‌کنندگان تصریح کرد: این جشنواره برای تمامی مقاطع تحصیلی طراحی شده است. دانش‌آموزان از مدارس دولتی، غیردولتی، پژوهش‌سراها و مدارس سما می‌توانند در این رویداد شرکت کنند.

تمرکز بر افزایش مهارت‌ها و توانمندی‌های علمی و عملی

وی همچنین به اهمیت توجه به مهارت‌های علمی و عملی در این رویداد اشاره کرد و گفت: با توجه به پیشرفت فناوری اطلاعات و حضور گسترده پلتفرم‌های هوش مصنوعی، به نظر می‌رسد که ابزارهای یادگیری آنلاین توانسته‌اند در زمینه‌های مختلف به دانش‌آموزان کمک کنند؛ اما جشنواره فرهیختگان بر مهارت‌های حل مسئله و توانمندی‌های عملی دانش‌آموزان تاکید دارد.

محورهای مختلف جشنواره و مشارکت 3 هزار دانش‌آموز

دبیر جشنواره در ادامه، به محورهای مختلف این رویداد اشاره کرد و اظهار داشت: در این دوره، 5 محور اصلی در نظر گرفته شده است که شامل: محور سخنرانی علمی، سمینارهای علمی، مسابقات دانش‌آموزی، دست‌سازه‌های نمایشگاهی و تولید محتوای دیجیتال است. همچنین در محور تولید محتوای دیجیتال، 125 تیم به ارائه پروژه‌های خود در زمینه‌هایی چون بازی‌سازی، محتوای رسانه‌ای، طراحی سایت و نرم‌افزار، تولید فیلم و انیمیشن، طراحی گرافیکی، تولید محتوا با پایتون و هوش مصنوعی پرداخته‌اند.

جزئیات ثبت‌نام و تعداد تیم‌ها در بخش‌های مختلف

وی همچنین به تفکیک تیم‌ها در هر بخش از جشنواره اشاره کرد و گفت: در بخش سمینارهای علمی، 360 پروژه ثبت‌نام کرده‌اند. این بخش شامل گرایش‌های مختلفی از جمله فنی و مهندسی، آفرینش ادبی، علوم اجتماعی و انسانی، علوم پایه، هنر و معماری، زیست‌فناوری، علوم کامپیوتر و نانو است.

تعداد تیم‌ها و پروژه‌ها در بخش‌های مختلف

فطیرخورانی در ادامه افزود: در بخش دستاوردهای نمایشگاهی که به‌صورت غرفه‌های اختصاصی برگزار می‌شود، 170 تیم در گرایش‌های مختلف فنی و مهندسی، علوم پایه، فیزیک، شیمی، زیست‌شناسی، هنر و معماری و مارکتینگ حضور دارند. همچنین در بخش سخنرانی علمی، 80 تیم شرکت کرده‌اند.

برگزاری مسابقات متنوع در جشنواره فرهیختگان

وی از برگزاری مسابقات متنوع در جشنواره فرهیختگان خبر داد و گفت: بخش مسابقات دانش‌آموزی، یکی از جذاب‌ترین بخش‌های جشنواره است. این مسابقات شامل لیگ‌های مختلفی همچون لیگ رباتیک، مسابقات ماکارونی، برنامه‌نویسی، معماری، هوافضا، ماشین‌های با سوخت شیمیایی، اینترنت اشیا، خانه‌های مینیاتوری و مسابقات آزمایشگاهی است. این مسابقات در سه روز برنامه‌ریزی شده و تمامی اطلاعات زمان‌بندی در سایت باشگاه پژوهشگران قرار گرفته است.

در ادامه، این مقام مسئول افزود: این رویداد به‌صورت عمومی برگزار می‌شود و ما امیدواریم که با برگزاری این جشنواره، گامی مؤثر در توسعه مهارت‌های علمی و عملی دانش‌آموزان برداریم.

فطیرخورانی، دبیر جشنواره پروژه‌های دانش‌آموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، در ادامه سخنان خود به اهمیت جشنواره فرهیختگان اشاره کرد و گفت: این رویداد بزرگ‌ترین جشنواره دانش‌آموزی کشور است. در حالی که بسیاری از رویدادهای دانش‌آموزی در سطح کشور، تخصصی بوده و در حوزه‌های خاصی برگزار می‌شوند، جشنواره فرهیختگان از آن دسته رویدادهایی است که هم موضوعات و گرایش‌های آن بسیار متنوع است و هم مخاطبان آن بسیار گسترده. این جشنواره ویژه یک گروه سنی خاص نیست و همه دانش‌آموزان از مقاطع مختلف تحصیلی می‌توانند در آن شرکت کنند.

وی در ادامه به اهداف این جشنواره اشاره کرد و اظهار داشت: هدف ما از برگزاری این جشنواره علاوه بر گسترش فرهنگ تحقیق و پژوهش و افزایش مهارت‌های علمی و عملی دانش‌آموزان، این است که بتوانیم فرصتی برای آشنایی دانش‌آموزان با محیط دانشگاهی فراهم کنیم. حضور دانش‌آموزان در دانشگاه، آن‌ها را با رشته‌های مختلف دانشگاهی آشنا می‌کند و تجربه‌ای از محیط دانشگاهی را به آن‌ها ارائه می‌دهد.

این مقام مسئول به همکاری دانشجویان دانشگاه آزاد در برگزاری جشنواره اشاره کرد و افزود: اجرای این رویداد عمدتاً بر عهده خود دانشجویان است. دانشجویان واحد علوم و تحقیقات به‌طور فعال در فرآیند اجرایی جشنواره حضور دارند و به‌عنوان اعضای انجمن‌های علمی، در برگزاری این جشنواره به ما کمک می‌کنند. داوری جشنواره نیز توسط اساتید و اعضای هیئت علمی دانشگاه انجام می‌شود. به این ترتیب، سعی کردیم که جشنواره با استفاده از ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی هم از لحاظ اجرایی و هم علمی برگزار شود.

آشنایی دانش‌آموزان با آزمایشگاه‌ها و محیط دانشگاه

فطیرخورانی همچنین به بخش‌های جنبی این رویداد اشاره کرد و گفت: در کنار بخش‌های اصلی جشنواره، دو بخش جنبی نیز در نظر گرفته‌ایم. یکی از این بخش‌ها، آزمایش‌های علمی است که به‌ویژه برای دانش‌آموزانی که از شهرستان‌ها به این جشنواره می‌آیند و شاید امکانات آزمایشگاهی محدودی در مدارس خود داشته باشند، بسیار جذاب و مفید است. این آزمایش‌ها در زمینه‌های فیزیک، شیمی و زیست‌شناسی برگزار می‌شود تا دانش‌آموزان بتوانند تجربه‌های علمی مهیج و جدیدی داشته باشند.

وی ادامه داد: علاوه بر این، بازدید از محیط‌های مختلف دانشگاه و آزمایشگاه‌های واحد علوم و تحقیقات نیز برای دانش‌آموزان در نظر گرفته شده است. بیش از 140 آزمایشگاه در واحد علوم و تحقیقات وجود دارد که دانش‌آموزان می‌توانند از آن‌ها بازدید کنند و با فضای دانشگاه و امکانات علمی آن آشنا شوند.

فطیرخورانی در پایان از شرکت‌کنندگان و دست‌اندرکاران جشنواره قدردانی کرد و گفت: امیدواریم این جشنواره فرصتی برای رشد علمی و آشنایی دانش‌آموزان با دنیای علم و دانشگاه باشد.

شرکت‌کنندگان جشنواره فرهیختگان وارد شبکه پژوهشی می‌شوند

حامد حسن‌پور، رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد،نیز در این نشستاظهار داشت: هدف این باشگاه شناسایی، جذب، پرورش و حمایت از استعداد های علمی کشور است.

وی ادامه داد: باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی در راستای ایجاد شادابی، شور و نشاط علمی، استعدادیابی و توان‌افزایی مهارتی دانش آموزان با هدف گسترش فرهنگ تحقیق، پژوهش و رشد مهارت های علمی و عملی دانش آموزان سراسر کشور این جشنواره را با شعار "پیش به سوی دانشمند شدن" برنامه ریزی و اجرا می کند.

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی افزود: ما موفقیت هایی در کشور داریم که اگر بتوانیم آنها را وارد محیط های علمی کنیم بهتر می توان به آنها کمک کرد.

حسن‌پور بیان داشت: جشنواره فرهیختگان مشق پژوهش است تا دانشجویان و ‌دانش آموزان بیاموزند که چگونه می توان به صورت تیمی موضوعات را حل و تکنیک مساله را فرا گرفت.

وی گفت: در آیین نامه جدید استعدادهای درخشان دانشگاه آزاد اسلامی، رویداد فرهیختگان جوان که به صورت تیمی برگزار می شود، حائز امتیاز نخبگی است و علاوه بر آن، این باشگاه امتیاز نخبگی به برگزیدگان برتر تیمی این رویداد اعطا می کند.

رئیس باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی درباره امکان‌تجاری سازی این رویداد گفت: همه طرح های شرکت کنندگان در سامانه باشگاه پژوهشگران به طور رایگان به اشتراک گذاشته می شود و پارک علم و فناوری دانشگاه هم از طرح های منتهی به نتیجه حمایت می کند.

حسن‌پور در بخش دیگری از سخنان خود گفت: عدالت آموزشی از دیگر موضوعات مهم در این رویداد است و با توجه به برگزاری موفق دوره ششم جشنواره فرهیختگان جوان در اردیبهشت ماه امسال در واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی و حضور بیش از 2 هزار و 500 دانش آموز با استعداد و نخبه از سراسر کشور، ثبت‌نام هفتمین جشنواره فرهیختگان جوان در رشته‌های مختلف علمی در پنج محور دست‌سازه های نمایشگاهی، سمینارهای علمی، مسابقات دانش‌آموزی، تولید محتوای دیجیتال تعریف شد.

وی افزود: نسلی که در این رویداد شرکت می کنند، نقاد هستند و در هر دوره طرح پژوهشی تازه ای هم دارند که این جشنواره فرصتی برای آنها در محیط دانشگاهی است.

معاون دانش آموزی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی و دبیر علمی جشنواره نیز در این نشست گفت: برگزاری این رویداد و آشنا شدن دانش آموزان با محیط علمی دانشگاهی کمک می کند تا شرایط برای حضور نسل آینده با شناخت بهتر فراهم‌شود.

انتهای پیام/



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

عضو هیئت‌رئیسه مجلس شورای اسلامی گفت: مذاکره دو طرف دارد و یک طرف قضیه که جمهوری اسلامی ایران است قطعاً اراده بر کاهش تنش دارد و آن را نشان داده است و تمام مسئولان نظام نیز تمایل به رسیدن به نتیجه مطلوب دارند.

3 ساعت پیش

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان از پیگیری مطالبات درمانی در بروجرد، اتمام پروژه‌های نیمه‌تمام و افزایش سطح بهره‌مندی مردم خبر داد.

3 ساعت پیش

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان یزد با انتقاد از سهم اندک شرکت‌های بزرگ صنعتی در توسعه محلی، خواستار طراحی سازوکارهای الزام‌آور برای هدایت سود سهام این شرکت‌ها به پروژه‌های منطقه‌ای شد.

3 ساعت پیش

رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان دستور بررسی مرگ مادران باردار در شهرستان‌های خرم‌آباد و دلفان را صادر کرد.

3 ساعت پیش

مجمع انتخابات ریاست هیئت ورزش کارگری استان زنجان با حضور جواد رمضی، رئیس فدراسیون ورزش کارگری و جواد محمدی‌پور، سرپرست ورزش و جوانان استان زنجان و اعضای این مجمع ورزشی در سالن جلسات اداره کل ورزش و جوانان زنجان برگزار شد.

3 ساعت پیش

باشگاه پیکان تهران از برگزاری پخش زنده دیدار با سایپا در هفته سی‌ودوم لیگ دسته اول فوتبال در شبکه ورزش خبر داد.

3 ساعت پیش

صبا خیرمنش، تنیسور البرزی به همراه ملینا عباس‌زاده از آذربایجان شرقی و سارینا اخوان از خراسان رضوی به اردوی انتخابی تیم ملی دختران زیر 16 سال کشور دعوت شد.

3 ساعت پیش

مدیرکل آموزش‌وپرورش خوزستان گفت: تجربه ثابت کرده است که میزان اهتمام خانواده‌ها به آموزش فرزندانشان، عامل تعیین کننده در نتایج تحصیلب دانش آموزان دارد.

3 ساعت پیش

در سومین اجلاس سراسری مسئولیت اجتماعی برند برتر، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو موفق به کسب عنوان «برند برتر مسئولیت اجتماعی» شد.

3 ساعت پیش

بیشتر...