سلامت نیوز | 4 سال پیش

ریشه های احساس ناامنی محافظه کاری اعصاب روان

ریشه‌های احساس ناامنی و محافظه‌كاری

سلامت نیوز:یكی از نیازهای اساسی هر انسانی نیاز به امنیت است. این نیاز است كه به فرد كمك می‌كند در زندگی خود آرامش را تجربه كند. ناامنی حالتی است كه در آن امنیت فرد مورد تهدید قرار می‌گیرد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه جام جم ،این احساس می‌تواند ناشی از افكار آدمی نسبت به دنیای پیرامون باشد. فرد ناامن، احساس تنهایی و بی‌كسی و بیچارگی می‌كند. معلوم است چنین كسی اضطراب زیادی را در زندگی روزمره تجربه می‌كند و این اضطراب می‌تواند در توانایی تصمیم‌گیری و عزت نفس و اعتماد به نفس او اختلال ایجاد كند.ناامنی می‌تواند هم در امور شخصی دیده شود و هم در زمینه عاطفی و مالی.

افرادی كه احساس امنیت عاطفی دارند، از شریك عاطفی خود احساس رضایت می‌كنند و دل نگرانی بابت روابط عاطفی خود ندارند و نسبت به شریك زندگی خود احساس اعتماد دارند.یكی از راه‌ها برای ایجاد امنیت روانی محافظه‌كار بودن است. رعایت احتیاط به ایجاد احساس امنیت در افراد كمك می‌كند. اما چنانچه این محافظه‌كاری شدت غیرمنطقی پیدا كند باعث می‌شود تا فرد از لحاظ روانشناختی آسیب ببیند و از سلامت روان فاصله بگیرد.

برخی از افرادی كه بیش از حد محافظه‌كار هستند بر این باورند چنانچه اطرافیان آنها در مورد اموری كه در زندگی روزمره انجام می‌دهند، اطلاعات داشته باشند، به ضرر آنها خواهد بود و اگر كسی چیزی در مورد آنها بداند احساس ناامنی می‌كنند و در نتیجه به سمتی پیش می‌روند كه همه امور خود را پنهان كنند. این امور ممكن است حتی شامل مسائل ساده و بسیار بی‌ارزش باشد. این افراد حتی مایل نیستند محل خریدهای ساده آنها را نیز افراد دیگر بدانند و تصورات غیرمنطقی آنها در تمام زمینه‌ها گسترده می‌شود.

اگر متوجه شوند كسی آنها را دیده یا به اطلاعات ساده آنها دسترسی پیدا كرده دچار تنش و اضطراب شدید می‌شوند و حتی ممكن است رفتارهای پرخاشگرانه از خودشان بروز دهند. به این ترتیب روزبه‌روز از تعداد افرادی كه با آنها در ارتباط هستند كم می‌كنند و نهایتا به تنهایی می‌رسند.باید توجه داشته باشیم چنانچه فردی خوشبین باشد و سبك زندگی شادمانه داشته باشد، احتمال این‌كه احساس امنیت روانی او بیشتر باشد، بسیار بالاست.

بنابراین لازم است تا برای ایجاد احساس امنیت، ابتدا سبك زندگی و سبك فكری و نگرش افراد مورد بررسی قرار گیرد و سپس درمان‌های شناختی در مورد آنها صورت گیرد تا از محافظه‌كاری بیمارگون خارج شوند.



#اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مطالعه‌ای جدید نشان داده است که مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر و کربوهیدرات‌های با کیفیت بالا در میان

1 ماه پیش

در دنیای امروز که سبک زندگی کم‌تحرک رو به افزایش است، نشستن‌های طولانی‌مدت یکی از عوامل اصلی ابتلا ب

1 ماه پیش

ورزش‌های کم‌فشار می‌توانند راهی مؤثر برای کاهش درد مفاصل، تقویت استخوان‌ها و بهبود کیفیت زندگی باشند

1 ماه پیش

نسل آلفا به‌طور تقریبی بین سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ متولد شده‌اند. این نسل اولین گروهی است که از ابتدا ب

1 ماه پیش

چاقی تنها با مصرف حجم بالایی از غذا ایجاد نمی‌شود بلکه برخی عادات در چاقی نقش دارند.

1 ماه پیش

بیماری‌های غیرواگیر از همه جهت برای مردم و نظام بهداشتی کشور پرهزینه است و موجب از کارافتادگی افراد

1 ماه پیش

عضو انجمن اتیسم ایران می‌گوید: تشخیص اختلال طیف اتیسم باید توسط فوق‌تخصص روانپزشک کودک و نوجوان یا

1 ماه پیش

گرمازدگی بیش از آنچه به نظر می‌رسد خطرناک است برای همین موضوع خواندن مطلب زیر را از دست ندهید.

1 ماه پیش

فاطمه نظری، پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت، با اشاره به تجربیات میدانی خود در مواجهه با مادرانی که قصد

1 ماه پیش

بیشتر...