سلامت نیوز | ۲ هفته پیش

چاقی: بحران جهانی در حال گسترش تهدیدی جدی برای کودکان سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،سپیده دولتی، کارشناس دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به مناسبت روز جهانی چاقی که در تاریخ ۴ مارس (۱۴ اسفند) برگزار می‌شود، گفت: "شعار امسال این روز، «تغییر محیط زندگی؛ زندگی سالم‌تر» است که اهمیت توجه به این بیماری را به‌خوبی نشان می‌دهد." او افزود: "چاقی زمانی اتفاق می‌افتد که بدن کالری‌های اضافی را به‌ویژه از مواد غذایی پرچرب و شیرین، به عنوان چربی ذخیره می‌کند."

دولتی به روند افزایشی چاقی در جهان و ایران اشاره کرد و گفت: "انتظار می‌رود از هر پنج بزرگسال، یک نفر تا سال ۲۰۲۵ به چاقی مبتلا شود. در ایران نیز بیش از ۴۸ درصد از بزرگسالان با مشکل اضافه وزن و چاقی مواجه هستند."

یکی از نگرانی‌های اصلی دولتی، افزایش چاقی در کودکان است. او اظهار کرد که چاقی در کودکان در حال افزایش است و پیش‌بینی می‌شود که بین سال‌های ۲۰۲۰ تا ۲۰۳۵، این رقم دو برابر شود. وی افزود: "چاقی کودکان نه‌تنها در ایران، بلکه در سراسر جهان به یک معضل بزرگ تبدیل شده است."

کارشناس دفتر بهبود تغذیه به دلایل متعددی که باعث بروز چاقی می‌شود اشاره کرد. او توضیح داد: "محیط زندگی امروزی، که به‌ویژه در آن دسترسی به غذاهای ناسالم و سبک زندگی کم‌تحرک رایج است، مدیریت وزن را برای بسیاری از افراد دشوار کرده است. همچنین، ژنتیک می‌تواند تأثیر زیادی بر نحوه ذخیره چربی در بدن داشته باشد."

وی افزود: "بیماری‌های زمینه‌ای مانند کم‌کاریتیروئیدو مصرف برخی داروها مانند استروئیدها، می‌توانند به افزایش وزن کمک کنند. البته این شرایط در صورت کنترل مناسب با داروها، معمولاً مشکلی ایجاد نمی‌کنند."

دولتی در پایان تأکید کرد که چاقی یک معضل پیچیده است و مدیریت آن نیازمند زمان، تعهد و تغییر در سبک زندگی است. او خاطرنشان کرد: "کاهش وزن حتی به اندازه ۳ درصد از وزن بدن می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های مرتبط با چاقی ماننددیابت، بیماری‌های قلبی وسرطانرا کاهش دهد."

با توجه به این هشدارها و روند افزایشی چاقی در سراسر جهان، ضروری است که در زمینه پیشگیری و درمان این بیماری، سیاست‌های مؤثر و برنامه‌های آموزشی برای عموم مردم، به ویژه کودکان، اجرا شود.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

تحقیقات جدید نشان می‌دهد زنانی که قبل از ۴۰ سالگی یائسه می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. تغییرات هورمونی ناشی از یائسگی زودرس می‌تواند سلامت متابولیک را تهدید کند.

۱ هفته پیش

متخصصان در بازبینیِ ۲۸ مطالعه شامل حدود ۳.۲ میلیون داوطلب دریافتند زنانی که دست‌کم با یک «بیماری خاص زنانه» مواجه بودند، ۲۸ درصد بیشتر در خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی یا سکته مغزی قرار داشتند.

۱ هفته پیش

افزایش موارد تبعیض در محل کار و شکاف مداوم حقوق جنسیتی نشان می‌دهد که هنوز در جهان کار زیادی برای زنان انجام نگرفته است. در سال ۲۰۲۵، سازمان بین‌المللی کار نشان داد که به‌ طور متوسط، زنان برای کار مشابه در سطح جهان 20 درصد کمتر از مردان دستمزد می‌گیرند. کارشناسان این نابرابری را به عوامل متعددی ازجمله تبعیض در محل کار، فرصت‌های نابرابر برای ترفیع و تحمیل کار بدون دستمزد به زنان مرتبط دانستند. گروه‌های مدافع خواستار سیاست‌های شفاف‌تر دستمزد و اجرای دقیق قوانین دستمزد برابر برای کاهش این شکاف هستند.

۱ هفته پیش

نشستن طولانی‌مدت متابولیسم را کاهش می‌دهد و بر توانایی بدن در تنظیم قند و فشار خون و تجزیه چربی بدن تأثیر می‌گذارد. این می‌تواند منجر به چاقی و سندرم متابولیک شود؛ مجموعه‌ای از شرایط که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت را افزایش می‌دهد.

۱ هفته پیش

صبحانه کودک یکی از مهم ترین وعده‌های غذایی است که در صورت غنی بودن کمک زیادی به رشد کودک می‌کند.

۱ هفته پیش

نظام آموزشی‌ای که قرار بود بستری برای رشد و شکوفایی باشد، حالا به محلی تبدیل شده که کودکان را از تجربه‌های طبیعی زندگی دور می‌کند و به تعبیر حسینی «امروز کودکان از کودکی توسط آموزش به بزرگسالی پرتاب می‌شوند.» سیستمی که به‌جای آموزش مهارت‌های زندگی و پرورش خلاقیت، بیشتر بر حفظ‌ دروس و موفقیت در امتحانات متمرکز شده است.

۱ هفته پیش

مطالعات جدید نشان می‌دهد که نوجوانانی که کمتر از ۷.۷ ساعت می‌خوابند، بیشتر در معرض فشار خون بالا قرار دارند و این مسئله می‌تواند در آینده سلامت قلبی آن‌ها را تحت تاثیر قرار دهد.

۱ هفته پیش

درحال‌حاضر، نرخ سزارین در کشور ۵۶درصد است که عدد بالایی محسوب می‌شود.

۱ هفته پیش

وزیر میراث فرهنگی و گردشگری می‌گوید: سالانه حدود یک و دو دهم میلیون نفر برای گردشگری سلامت به ایران سفر می‌کنند.

۱ هفته پیش

بیشتر...