حقوق نیوز |
2 سال پیش

خصوصیات مشاور کودک نوجوان خوب حقوق نیوز

علم روانشناسی در حیطه کودک و نوجوان امروزه جایگاه بسیار ارزشمند و پر قدرتی دارد. از آن جا که برخی از بیماری های روانی و اختلالات رفتاری لازم است از همان دوران کودکی شناسایی و درمان شوند این علم اهمیت دو چندانی پیدا می کند. از طرف دیگر شخصیت افراد از همان دوران کودکی و در ارتباط با والدین شکل می گیرد و عدم آگاهی از شیوه های صحیح فرزند پروری می تواند آسیب های جدی به شخصیت فرد در بزرگسالی وارد کند. اما اگر به روانشناس ومشاوره کودک و نوجواننیاز پیدا کردیم چطور مطمئن باشیم مشاور کارش را درست و حرفه ای انجام می دهد؟ چه کسی روانشناس کودک و نوجوان به حساب می آید؟ این مقاله به شما کمک می کند یک مشاور کودک و نوجوان خوب و حرفه ای برای دلبندتان پیدا کنید.

خصوصیات مشاور کودک و نوجوان خوب

آیا کودک و نوجوان نیاز به مشاوره دارند؟

جواب سوال بالا یک بله قاطعانه است. همانطور که بزرگسالان برای انواع مشکلات ریز و درشتشان یا درگیری با اختلالات روانی نیاز به مشاور و روانشناس دارند کودکان و نوجوانان نیز باید بتوانند از این خدمات در جهت رشد عاطفی، شناختی و رفتاری شان بهره مند شوند. اهمیت این موضوع در کودک و نوجوان دو چندان است زیرا تعداد زیادی از اختلالات روانی وجود دارد که از همان دوران کودکی و نوجوانی باید شناسایی و درمان شوند تا تبدیل به یک اختلال مزمن در بزرگسالی نشوند. بنابراین مشاوره کودک و نوجوان می تواند گستره بسیار وسیعی از مسائل را شامل موارد زیر در بر گیرد:

  • مشکلات رفتاری کودک و نوجوان
  • ناسازگاری با همسالان
  • لجبازیبا والدین
  • بررسی اختلالات روانی در کودک و نوجوان
  • جدایی والدین
  • مسائل و مشکلات مربوط به مدرسه
  • سوء استفاده جنسی
  • مشکلات هویت یابی نوجوان
  • مشکلات رابطه ای و اجتماعی
  • مشکلات یادگیری
  • نافرمانی
  • مرگ والدین
  • حادثه دیدن و تروما
  • و ...

خصوصیات مشاور کودک و نوجوان خوب

مشاور کودک و نوجوان خوب چه خصوصیاتی دارد؟

به طور کلی روانشناس و مشاور برای اینکه روی کارش مسلط باشد و بتواند مفید واقع شود نیازمند خصوصیات کلی مانند همدلی، توانایی برقراری رابطه، صبور بودن و ... است. اما مشاور کودک و نوجوان علاوه بر داشتن ویژگی های کلی، لازم است خصوصیات منحصر به فرد دیگری نیز داشته باشد که بتواند به نحو احسنت با کودک و نوجوان ارتباط برقرار کند. در زیر برخی از این خصوصیات مهم را آورده ایم.

  • علاقه و ذوق برای برقراری ارتباط با کودک و نوجوان:حتی در زندگی عادی و غیر تخصصی نیز می بینیم هر فردی توانایی برقراری ارتباط با کودک و نوجوان را ندارد. بعضی از افراد به اصطلاح حوصله برقراری ارتباط با کودکان را ندارند. روانشناس و مشاور کودک و نوجوان هم علاوه بر داشتن تخصص حرفه ای باید علاقه و اشتیاق به برقراری ارتباط با کودک را داشته باشد و این شغل را تنها برای کسب درآمد انتخاب نکرده باشد.
  • امین بودن، قابل اعتماد بودن و امن بودن:یکی از مهم ترین ویژگی های روانشناس کودک و نوجوان باید قابل اعتماد بودن باشد. والدین کودک و نوجوان باید بتوانند به روانشناس اعتماد کنند، آن ها جگرگوشه شان را به او می سپارند و انتظار دارند روانشناس راز کودکشان را مانند خودشان حفظ کند و هرآنچه لازم است صادقانه با والدین در میان بگذارد. احترام و حفظ حریم خصوصی کودک و نوجوان و والدینش از واجبات جلسات مشاوره است.
  • داشتن تخصص و تجربه:همان طور که در بالا هم اشاره کردیم، یک روانشناس خوب کودک و نوجوان علاوه بر داشتن مدارک آکادمیک و مجوز لازم برای مشاوره باید مهارت، تخصص و تجربه کار با کودک و نوجوان را نیز داشته باشد. او باید انواع اختلالات روانی و مشکلات یادگیری و رفتاری کودکان را بشناسد و مطابق با علم و دانش روز اهداف درمانی و حمایتی اش را پیش ببرد.
  • دارا بودن اصول اخلاقی قوی:همان طور که گفتیم کودک و نوجوان یک امانت برای روانشناس محسوب می شوند. کودکان به دلیل سن پایین ممکن است قادر به محافظت روانی و جسمی از خود نباشند بنابراین روانشناس کودک و نوجوان باید پایبند به اصول قوی اخلاقی باشد که از پیش آمدن چنین مشکلاتی جلوگیری شود.
  • صبر بالا:روانشناس کودک و نوجوان نیازمند صبر بالایی است، او نباید به خاطر مشکلات رفتاری کودک یا نوجوان از کوره در رود یا بخواهد آن ها را تنبیه کند! تمام برخوردهای روانشناس با کودک و نوجوان باید از روی اصول و اهداف روانشناسانه باشد. این موضوع به خصوص در مواجه با کودکانی که اختلالات نافرمانی یا بیش فعالی دارند اهمیت بیشتری پیدا می کند.

خصوصیات مشاور کودک و نوجوان خوب

  • توانایی برقراری ارتباط به زبان کودکانه:روانشناسی که دائم حرف های علمی و اصطلاحات سنگین روانشناسی را به کار می برد، روانشناس مناسبی برای برقراری ارتباط با کودک و نوجوان نیست. هنر یک روانشناس خوب در این است که بتواند به زبان ساده و کودکانه با مراجع کودکش ارتباط برقرار کند و علمش را از این طریق در اختیار کودک و خانواده اش قرار دهد.
  • توانایی برقراری ارتباط با والدین:مشاور خوب کودک و نوجوان علاوه بر توانایی برقراری ارتباط با کودک و نوجوان باید بتواند با والدین آن ها نیز ارتباط برقرار کند. گاهی خود والدین ممکن است مشکلات رفتاری یا شناختی داشته باشند و روانشناس لازم است بتواند این موضوع را مدیریت کند و آن ها را متوجه راهکارهایی که باید در خصوص کودک انجام دهند بکند. مشاور باید بداند چه زمانی لازم است والدین به روانشناس بزرگسال ارجاع داده شوند و اگر یکی یا هر دو والد نخواهند همکاری کنند جلسه را چطور پیش ببرد.
  • آشنایی با اصول فرزند پروری و تربیتی:مهم ترین مساله کودک و نوجوان رابطه با والدین است. روانشناس کودک و نوجوان باید این رابطه را مدیریت و تقویت کند. لازمه چنین توقعی دانش فرزندپروری است. روانشناس باید بداند یک والد مستبد چه آسیب هایی به رابطه اش با فرزند وارد کرده است و چطور باید این آسیب ها در کودک ترمیم شود و این رابطه را تقویت کرد یا باید بداند یک والد سهل انگار چگونه باید مسائل کودک را مدیریت کند و ... . بنابراین تسلط به مطالب و علم فرزندپروری نیز یکی از مهم ترین ویژگی های مشاور کودک و نوجوان خوب است.

چطور یک روانشناس کودک و نوجوان خوب پیدا کنیم؟

اگر احساس می کنید کودک یا نوجوان شما نیاز به مشاوره دارد حتما از مراکز معتبر و مجموعه هایی استفاده کنید که مجوز لازم برای مشاوره را دارند. مشاوره های مجموعه را با توجه به نکات بالا مورد ارزیابی قرار دهید، از صحت و سقم مدارک و مجوزهای آن ها اطمینان حاصل کنید. هر فرد یا مجموعه ای که مشاوره انجام می دهد لازم است مدارک روانشناس ها و مشاورینش را ماننداینبه صورت واضح و روشن در اختیار عموم قرار دهد. خوشبختانه مراکز مختلفی در سطح کشور وجود دارد که خدمات حرفه ای و قابل قبولی برای مشاوره کودک و نوجوان ارائه می کنند و می توانید از آن استفاده کنید.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

3 روز پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

3 روز پیش

بیشتر...