دیجیاتو |
2 سال پیش

دانشمندان برای اولین بار با مهندسی سیستم ایمنی به مبارزه با سرطان می روند

تحقیقی تازه نشان داده که سلول‌های ایمنی مهندسی‌ شده چگونه می‌توانند برای درمان سرطان موانع فیزیکی درون بدن را پشت سر گذاشته و به سیستم ایمنی بیمار اجازه دهند بدون نیاز به مواد شیمیایی یا پرتوها با تومورهای سرطانی مبارزه کند.

روش درمانی جدیدی که توسط محققان پزشکی و مهندسی دانشگاه «مینه‌سوتا تویین سیتیز»معرفی شده، از سلول‌های T و سلول‌های سیتوتوکسین T استفاده می‌کند. گروه اول نوعی گلبول سفید و گروه دوم نوعی از سلول‌ها هستند که مانند سرباز به دنبال سلول‌های مهاجم می‌گردند و آن‌ها را نابود می‌کنند.

طبق اطلاعات «موسسه ملی سرطان» آمریکا، ایمنی‌درمانی یا «ایمونوتراپی» نوعی روش درمان سرطان است که کمک می‌کند سیستم ایمنی خود بدن به مبارزه با سرطان مشغول شود. سیستم ایمنی سازوکار طبیعی بدن برای مقابله با عفونت‌ها و سایر بیماری‌هاست. ایمنی‌درمانی به مواد شیمیایی یا روش‌های پرتویی نیاز ندارد، بنابراین فشار کمتری به بدن بیمار و سلامت او وارد می‌کند.

تصویری از چگونگی تغییر شکل سلول‌های T که برای حرکت سریع‌تر در تومورها اصلاح می‌شوند

«پائولو پروونزانو»، نویسنده ارشد مقاله موجود و استادیار دانشگاه مینه‌سوتا می‌گوید: «تومور شبیه نوعی مانع است که سلول T برای رسیدن به سلول‌های سرطان باید از آن عبور کند. در حال حاضر سلول‌های T وارد تومور می‌شوند، اما نمی‌توانند داخل آن حرکت کنند و قبل از این که انرژی خود را از دست بدهند و از کار بیفتند، به مقصد نمی‌رسند.»

محققان می‌خواهند به‌صورت مکانیکی این سلول‌ها را بهینه‌سازی کنند. آن‌ها می‌خواهند این سلول‌ها را به شکلی اصلاح کنند که راحت‌تر بتوانند موانع پیش روی خود را پشت سر گذاشته، به سلول‌های سرطانی برسند و تومور را نابود کنند. پروونزانو ادامه می‌دهد: «هر مانع در داخل تومور با دیگری کمی متفاوت است، اما بین آن‌ها شباهت‌هایی وجود دارد. ما پس از مهندسی سلول‌های ایمنی دریافتیم که سرعت حرکت آن‌ها در داخل تومور صرف‌نظر از مانع پیش رویشان، حدود دو برابر بیشتر شده است.»

این تحقیقات فعلا روی سرطان لوزالمعده متمرکز شده اما پروونزانو می‌گوید این روش را می‌توان برای چند نوع دیگر سرطان نیز به کار گرفت. با وجود این‌که تحقیقات هرچند وقت یک بار ما را به درمان سرطان امیدوار می‌کنند، ولی معمولا خبر بیشتری از آن‌ها منتشر نمی‌شود. حالا محققان امیدوارند که این تحقیق بالاخره بتواند درمان آسان‌تر و موثرتر سرطان را ممکن کند.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

پهپادهای شاهد-۱۳۶ ایران در آسمان اوکراین و خاورمیانه مشهور شده اند. اما پهپاد شاهد-۱۳۶ تنها پهپاد ایرانی نیست.

19 ساعت پیش

آلفارومئو پس از یک هفته پرماجرا، در روز دوشنبه اعلام کرد که نام شاسی بلند جدید خود را به دلیل فشار دولت ایتالیا تغییر خواهد داد. این خودرو در ابتدا آلفارومئو میلانو نام داشت اما اکنون آلفارومئو جونیور خوانده می‌شود.

20 ساعت پیش

استفاده از غذاهای چرب و شیرین، باعث آسیب‌های طولانی مدتی به مغز کودکان و نوجوانان می‌زند که هرگز قابل جبران نخواهد بود.

10 ساعت پیش

پولستار به‌عنوان رقیب تسلا در صنعت خودروهای برقی، می‌خواهد وارد بازار موبایل شود.

3 ساعت پیش

نمونه‌های اولیه کراس اوور جدید آلمانی، به ایران وارد شد.

4 ساعت پیش

یک جت جنگنده‌ی مجهزبه هوش مصنوعی اولین نبرد موفقیت‌آمیز خود را با خلبان انسانی انجام داد.

3 ساعت پیش

بارندگی شدید و جاری شدن سیل بی‌پیشینه این هفته در امارات عربی متحده و عمان باعث آبگرفتگی بزرگراه‌ها و ساختمان‌ها، ترافیک ایستا، اختلال کار فرودگاه و محبوس شدن مردم در خانه‌هایشان شد و زیان‌های جانی و مالی به همراه داشت.

22 ساعت پیش

لی جائه‌یونگ با پشت‌سر گذاشتن رقبا به صدر فهرست ثروتمندترین‌ اشخاص در کره‌ی جنوبی رسید.

4 ساعت پیش

با وجود آنکه فضانوردان از ماسک‌های گرمایشی استفاده کردند، اما گونه‌های هر سه نفرشان دچار سرمازدگی شده بود. آن‌ها با سرعت ۳۰۰ کیلومتر برساعت فرود می‌آمدند و دمای هوا نیز حدود ۵۰- درجه سانتیگراد بود.

2 ساعت پیش

بیشتر...