راهبرد معاصر | ۳ هفته پیش

ثبات اقتصادی، مروج سرمایه گذاری در تولید راهبرد معاصر

ثبات اقتصادی، مروج سرمایه‌گذاری در تولید

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ایران با دارا بودن هفت درصد ذخایر معدنی جهان، نیروی کار جوان و موقعیت راهبردی، بستر بالقوه‌ای برای سرمایه‌گذاری دارد، اما موانعی همچون بی‌ثباتی سیاست‌های اقتصادی، شفاف نبودن نظام مالیاتی، مشکلات تأمین مالی تولیدکنندگان و محدودیت‌های صادراتی باعث شده‌اند میزان سرمایه‌گذاری در بخش تولید بسیار کمتر از ظرفیت واقعی باشد.

تورم بالا و جذاب نبودن سرمایه‌گذاری مولد، باعث شده است سرمایه‌ها به سمت بازارهای غیرمولد مانند ارز، طلا و سفته‌بازی سوق یابد. تا زمانی که سود سرمایه‌گذاری در تولید کمتر از بازدهی بازارهای غیرمولد باشد، سرمایه‌گذاری در بخش تولید افزایش نخواهد یافت.

سیاست‌های اقتصادی باید پایدار باشد، بوروکراسی زائد حذف، نظام مالیاتی اصلاح و تأمین مالی برای تولیدکنندگان تسهیل شود. مجلس شورای اسلامی نیز باید در جهت اصلاح قوانین مالیاتی و رفع موانع صادراتی اقدام کند.

وقتی بدون دلیل با بخش خصوصی و مردمی در فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی رقابت می شود، به نوعی گرفتار خودتحریمی می‌شویم

جعفر قادری، نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی درباره موانع اصلی‌ای که عامل سرمایه گذاری نکردن مردم در بخش اقتصاد هستند به«راهبرد معاصر»گفت: در بخشی از قوانین اقتصادی مرتبط با تولید به تسهیل فضای کسب و کار پرداخته شده است، اما تاکنون آنگونه که انتظار می رود، تسهیل فضای کسب و کار و دریافت مجوزها طبق خواست ما پیش نرفته است.

وی افزود: یکی از اصلی ترین موانعی که اجازه توسعه و رشد سرمایه گذاری در تولید نمی دهد، مرتبط با تسهیل نشدن فضای کسب و کار است؛ یعنی دریافت مجوز به عنوان بخشی از تسهیل فضای کسب و کار همچنان چالش بزرگی است. تسهیل صدور مجوزها ذیل بهبود فضای کسب و کار تاکنون کاملاً اجرا نشده است و رضایت بخش نیست.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به سایر عوامل مخل در سرمایه گذاری در تولید پرداخت و عنوان کرد: وقتی بدون دلیل با بخش خصوصی و مردمی در فعالیت‌های اقتصادی و تولیدی رقابت می شود، به نوعی گرفتار خودتحریمی می‌شویم، یعنی در داخل با دستان خود به شدت گرفتن تحریم های دشمن برای توسعه نیافتن رونق تولید می‌افزاییم.

قادری گفت: تحریم‌ها و نامشخص بودن بعضی قوانین و مقررات باعث سرمایه گذاری نکردن در فعالیت های تولیدی شده است. دخالت ها در روند کار سرمایه گذاران و تولید کنندگان نیز مانع رشد تولید و سرمایه گذاری در فعالیت های مولد است.

وی تصریح کرد:نامشخص بودن سیاست‌ها در راستای حمایت از سرمایه گذاری در تولید، حمایت جدی نکردن دستگاه قضایی از تولید کنندگان و برخورد روشن و شفاف با مزاحمانی که مانع سرمایه گذاری در تولید و رشد تولید می شوند، تعریف نشدن فرهنگ مطلوبی که از سرمایه گذاری در فعالیت های تولیدی به عنوان فرهنگ درست و مطلوب جامعه حمایت کند؛ ازجمله موانعی است که پیش روی سرمایه گذاری در تولید هستند.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی معتقد است: بخشی از کار سرمایه گذاری در تولید فرهنگ سازی برای دولت و مردم است؛ یعنی باید فرهنگ حمایت و رفتار درست با سرمایه گذار در جامعه و میان مسئولان نهادینه و ترویج شود، زیرا متأسفانه دیده شده است رفتار خوبی با سرمایه گذار نمی شود.

برای به حرکت درآوردن سرمایه ها به سمت تولید باید به سمت تسهیل قوانین و مقررات در حوزه های گمرکی، سیاست‌های پولی، ارزی و تجاری و سایر مولفه‌ها رفت‌

وی به آفت نبود ثبات اقتصادی و اثراتی که روی فعالیت های مولد و سرمایه گذاری در بخش تولید دارد، پرداخت و گفت: ثبات اقتصادی عامل مهم رشد و سرمایه گذاری در تولید است. هرگونه بی ثباتی اقتصادی ازجمله شناخته ترین آنها در اقتصاد ایران، یعنی نوسان در نرخ ارز و پشتیبانی و حمایت نکردن صندوق توسعه ملی، بازار سرمایه و نظام بانکی کشور از بخش تولید مانع سرمایه گذاری در تولید می شود.

عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی افزود: برای به حرکت درآوردن سرمایه ها به سمت تولید باید به سمت تسهیل قوانین و مقررات در حوزه های گمرکی، سیاست‌های پولی، ارزی و تجاری و سایر مولفه‌ها رفت‌؛ زیرا مجموعه این عوامل باعث می شود سرمایه‌گذاری به صورت جدی در اقتصاد انجام شود.

قادری عنوان کرد: بازارهای غیر مولدی که منابع مالی دریافت می‌کنند، وجود دارند بدون اینکه در بخش تولید سرمایه‌گذاری شود و توده قابل توجهی از سرمایه‌گذاری‌ها وارد این بخش می شود که باید با طرح های مالیات بر سوداگری و … مورد بازنگری قرار بگیرد.

وی افزود: به جای اینکه سرمایه های مردمی وارد بازارهای موازی شوند، باید وارد بخش تولید شوند و مردم حاشیه سود امنی در پرتو فعالیت های تولیدی و حفظ قدرت خرید در این بخش داشته باشند.



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

تیم دانشجویی دانشگاه تهران موفق به کسب مقام سوم مسابقات بین‌المللی دادگاه تمرینی سازمان جهانی مالکیت فکری شد.

2 ساعت پیش

کارشناس پیش‌بینی اداره کل هواشناسی استان کرمان گفت: تا پایان هفتۀ جاری وزش باد گاهی همراه با گرد و خاک، وقوع ناپایداری‌های جوی به صورت رگبار پراکنده و رعد و برق پدیده‌های جوی غالب در استان خواهند بود.

2 ساعت پیش

در آستانه فصل گرما و افزایش مصرف برق، نگاهی به قبض‌های برق خانوارها، روایتگر سیاست تازه‌ای در مدیریت مصرف است؛ سیاستی که در آن کم‌مصرف‌ها تشویق و پرمصرف‌ها با هزینه‌های سنگین روبه‌رو می‌شوند.

2 ساعت پیش

معاون مرکز تحقیقات سلامت مادر و نوزاد دانشگاه علوم‌پزشکی شهید صدوقی یزد، شیوع بیماری‌های ژنتیکی در استان یزد و در سطح کشور قابل‌توجه خواند و با بیان این که یکی از عوامل اصلی بروز این بیماری‌ها، تداوم ازدواج‌های فامیلی و هم‌خونی در جامعه است، گفت: نبود پوشش بیمه‌ای یکی از دلایل اصلی خودداری خانواده‌ها از انجام تست‌های لازم است چرا که هزینه‌های بالای این آزمایشات می‌تواند برای بسیاری از افراد بار مالی سنگینی به همراه داشته باشد.

2 ساعت پیش

رئیس اداره پیش‌بینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا استان سیستان و بلوچستان گفت: از اوایل وقت سه‌شنبه تا پنج‌شنبه (۹ تا ۱۱ اردیبهشت)، وزش باد شدید همراه با گردوخاک و در برخی نقاط طوفان گردوخاک برای شهرهای شمالی استان پیش‌بینی می‌شود.

2 ساعت پیش

ملی‌پوش هندبال ساحلی با اشاره به سطح بالای رقابت‌های قهرمانی آسیا گفت: تیم‌هایی که در مسابقات آسیایی عمان شرکت می‌کنند، همه برای قهرمانی می‌آیند. ما نیز برای کسب بهترین نتیجه آماده می‌شویم.

2 ساعت پیش

فرماندار شهرستان اردستان گفت: برای جذب بهتر و در راستای همکاری معادن و صنایع شهرستان، صندوق مسئولیت اجتماعی را در اردستان راه‌اندازی خواهیم کرد.

2 ساعت پیش

در حالی که بیش از ۹۰ درصد جابه‌جایی‌ها در کشور از طریق جاده انجام می‌شود، هفتم اردیبهشت‌ به‌عنوان «روز ملی ایمنی حمل‌ونقل» فرصتی است، برای بازنگری در چالش‌های ایمنی جاده‌ای؛ جایی که عامل انسانی، همچنان سهم عمده‌ای در بروز حوادث دارد و راهکارهایی چون آموزش، فناوری و تغییر رفتار رانندگان، می‌تواند جان هزاران نفر را نجات دهد.

2 ساعت پیش

رئیس سازمان شهرداری‌ها و دهیاری‌های کشور گفت: با امضای ۱۸ تفاهم‌نامه همکاری، زباله‌های خشک غیرقابل‌بازیافت به عنوان سوخت جایگزین گاز در کارخانه‌های سیمان کشور مورد استفاده قرار خواهد گرفت. این اقدام در راستای سیاست‌های کلان مدیریت پسماند و صرفه‌جویی در مصرف انرژی انجام می‌شود.

2 ساعت پیش

بیشتر...