خبرگزاری ایسنا | 3 ماه پیش

کاهش ۲۰ درصدی بافت های فرسوده طبق قانون بانک ها همراهی می کنند ایسنا

در قانون برنامه هفتم توسعه کاهش سالانه ۲۰ درصدی بافت‌های فرسوده هدفگذاری شده و طبق قانون جهش تولید مسکن، بانک‌ها باید ۲۵ درصد تسهیلات پرداختی خود به بخش مسکن را به بافت‌های فرسوده اختصاص دهند؛ البته در سال‌های گذشته بانک‌ها تمایل چندانی به پرداخت تسهیلات حوزه مسکن نشان نداده‌اند.

به گزارش ایسنا، حدود دو میلیون و ۵۰۰ هزار بنای ناپایدار در کشور وجود دارد و چنانچه به جای هر بنا سه واحد ساخته شود، ۷.۵ میلیون واحد مسکونی جدید خواهیم داشت. مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران با بیان این مطلب گفته است: در صورت همکاری بانک‌ها این چشم‌انداز قابل تحقق خواهد بود و دور از دسترس نیست.

مساله این است که بانک‌ها در سال‌های گذشته تمایلی به پرداخت تسهیلات مسکن از خود نشان نداده‌اند. بانک‌ها طبق قانون باید ۲۵ درصد از کل تسهیلات خود را به بخش مسکن اختصاص دهند، اما در سال‌های گذشته میزان پرداختی بانک‌ها به حوزه مسکن حدود ۵ درصد بوده است.

در بیش از پنج سال گذشته ۲۲۴ همت برای اجرای طرح‌های مسکن پرداخت شده که ۶۳ همت از این مبلغ مربوط به ۶ ماهه دولت چهاردهم است و هم‌اکنون قراردادهای منعقد شده مسکن به بیش از یک میلیون واحد رسیده است. این در حالی است که باید در پنج سال گذشته پنج میلیون واحد مسکونی احداث می‌شد.

از سوی دیگر بانک‌ها باید ۲۵ درصد از تسهیلات مسکن را به بافت‌های فرسوده اختصاص دهند. بافت‌های فرسوده به دلیل برخورداری از امکانات و زیرساخت‌های شهری از موقعیت مناسبی برای تامین مسکن خانوارها برخوردارند. بنابراین لازم است تا بیشتر به این بخش پرداخته شود.

در قانون برنامه هفتم توسعه کاهش سالانه ۲۰ درصد از بافت‌های فرسوده، تولید صنعتی ساختمان و ساخت سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی در بافت‌های ناکارآمد شهری، هدف‌گذاری شده است. دولت برای تحقق این هدف برنامه‌هایی مثل مشوق‌های ۱۹ گانه، تخفیف ۵۰ تا ۱۰۰ درصد صدور پروانه در بافت و طرح کلید به کلید را اجرا می‌کند.

عبدالرضا گلپایگانی - مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران - با اشاره به طرح کلید به کلید گفته است: بر اساس این طرح مالکان در محلات فرسوده که  ملکشان در مسیر گذر یا پروژه‌های تامین سرانه‌های خدماتی قرار دارد، با واگذاری به دولت یا شهرداری می‌توانند زمین یا واحد نوسازی شده با ۴۰ درصد تخفیف دریافت کنند که پس از بررسی کارشناسی و اولویت‌بندی محدوده‌ها به‌ زودی عملیات اجرایی آن در کشور آغاز می‌شود. اکنون  مقدمات اجرایی شدن این طرح در دست انجام است و به محض آماده شدن، اجرای طرح آغاز خواهد شد.

دستگاه‌های مختلفی مانند شهرداری‌ها، وزارتخانه‌های دیگر و... در برنامه نوسازی دخیل هستند. برآوردها از سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ نشان می‌دهد حدود ۱۰ میلیون نفر در بافت فرسوده ساکن هستند. این تعداد در ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار واحد زندگی می‌کنند که دو میلیون و ۷۰۰ هزار واحد نیاز به مقاوم‌سازی و نوسازی دارد. قانون‌گذار نوسازی سالانه ۱۰۰ هزار واحد را تکلیف کرده است. طبق آمار شهرداری‌ها در یک سال گذشته (آبان سال قبل تا آبان امسال) حدود ۵۰ هزار واحد مسکونی در بافت، پروانه ساخت گرفتند اما لزوماً تمام این پروانه‌ها منجر به ساخت و ساز و پایان کار نشده است. سال گذشته و امسال در کل محدوده‌های شهری آمار صدور پروانه سیر نزولی دارد. وضعیت رکود بر ساختمان‌سازی حاکم است که این وضعیت در بافت‌ها هم خودش را نشان داده است.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری با اشاره به پنج برنامه دولت چهاردهم برای نوسازی بافت‌های فرسوده گفت:‌ با توجه به اینکه اهداف برنامه نوسازی در سال‌های گذشته محقق نشده، اکنون نوسازی ۶۰۰ هزار واحد ناپایدار در بافت‌های فرسوده شهری، یکی از تکالیف نهضت ملی مسکن است.

بازنگری طرح‌های ویژه بافت‌های تاریخی اردبیل، شیراز و مشهد با رویکرد نوین در وزارت راه و شهرسازی در همراهی وزرات میراث فرهنگی و نهادهای شهری تهیه شد. بهمن امسال، گلپایگانی با بیان این مطلب خاطرنشان کرد: رویکردی که در سال‌های گذشته در خصوص بازآفرینی وجود داشت صرفا با نگاه کالبدی و تخریب و نوسازی بافت‌ها بود که عملا به نادیده گرفتن ارزش‌های تاریخی منجر شد. پروژه‌هایی که در شیراز و مشهد در خصوص بافت‌های پیرامون حرم های مطهر مصوب شده بود آسیب‌های جدی به آثار تاریخی پیرامون حرم‌های مطهر وارد کرد.

به گفته گلپایگانی، سیاست شرکت بازآفرینی شهری ایران این است که پروژه‌های دارای بیش از ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی در اولویت تامین اعتبار قرار بگیرند تا در ۶ ماه اول سال آینده به بهره‌برداری برسند و مردم شیرینی بهره‌مندی از آن‌ها را بچشند.

انتهای پیام



#اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

عضو کمیسیون کشاورزی اتاق تعاون گفت: با توجه به محدودیت منابع پایه، کشت فراسرزمینی با هدف عرضه محصول

14 ساعت پیش

سرپرست شرکت مادرتخصصی خدمات کشاورزی گفت: عملکرد بخش کشاورزی در تامین امنیت غذایی در جنگ ۱۲ روزه مورد

11 ساعت پیش

رئیس سازمان اداری و استخدامی نوشت: در اجرای دوماهه سامانه ‎فواد ۱۲۸ در استان قزوین، با رصد شکایات و

12 ساعت پیش

مدیرکل پیش بینی سازمان هواشناسی از کاهش کیفیت هوا در نواحی شرق و جنوب شرق کشور خبر داد.

11 ساعت پیش

رئیس اتحادیه میوه و سبزی گفت: علی رغم فراوانی تولید و عرضه، قیمت میوه بالاست، درحالیکه این مقطع انتظ

2 ساعت پیش

معاون توسعه فناوری سازمان راهداری از افزایش ۵ درصدی تردد زائران اربعین حسینی از پایانه‌های مرزی اربع

11 ساعت پیش

مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور گفت: ترافیک سنگین در تمامی محور‌های شمالی کشور از جمله چا

12 ساعت پیش

مدیرعامل شرکت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران گفت: دو فروند هواپیمای پهن پیکر و یک فروند هواپیمای رزرو

2 ساعت پیش

معاون وزیر جهاد گفت: با توجه به انجام واکسیناسیون علیه بیماری مشترک دام و انسان، نگرانی در خصوص شیوع

2 ساعت پیش

بیشتر...