علت قبول نشدن کودکان در سنجش مدرسه استرس، خجالتی بودن...مرکز توانبخشی روشا

امروزه قبول نشدن کودکان در سنجش مدرسه به یک نگرانی و دغدغه ی بزرگ برای مادران تبدیل شده است. در صورتی که این مساله برای بسیاری از کودکان کاملا طبیعی است و علل آن چندان نگران کننده نیست. سنجش مدرسه، فرآیندی است که اطلاعات مختلفی را در زمینه ی نقاط ضعف و قوت، حافظه کوتاه و بلند مدت و توانایی های کودک مورد بررسی قرار می دهد. سنجش مدرسه ممکن است شامل بررسی عوامل شناختی، تحصیلی، رفتاری، جسمی (شنوایی و بینایی سنجی) و سایر عوامل رشد باشد. سنجش مدرسه، شامل اطلاعاتی است که توسط والدین و کودک ارائه می شود.پس از بررسی نتایج سنجش مدرسه، آموزش ویژه و خدمات مرتبط با آن برای کودک در نظر گرفته می شود، زیرا کودک بدون سنجش نمی تواند آموزش ویژه ببیند.

در این مقاله هدف از انجام سنجش، علت قبول نشدن کودکان در سنجش مدرسه و راهکارهایی برای آن مورد بحث قرار گرفته است.

برای دریافت مشاوره درباره یعلت قبول نشدن کودک در سنجش مدرسه، تاثیرکاردرمانیدر حل این مشکل و یا برای رزرو نوبت در کلینیک کاردرمانی روشا با شماره تلفن های۰۲۱۶۶۰۹۹۶۹۳تماس حاصل فرمایید.

سنجش کودکان


از چالش ثبت نامی که بگذریم، در تمام مدارس، ثبت نام کلاس اولی‌ها منوط به داشتن برگه ای از سوی پایگاه‌های سنجش سلامت است که هر ساله از سوی سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در سراسر کشور برپا می‌شود و تا پایان شهریور برپاست. در این پایگاه‌ها بینایی، شنوایی، سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی انجام می‌شود و اگر در هر کدام از ملاک‌ها سنجشگران تشخیص بدهند نیاز است تا نوآموز به مراکز تخصصی ارجاع داده شود، این کار صورت می‌پذیرد و در نهایت تشخیص داده می‌شود که دانش آموز برای تحصیل در مدارس عادی مناسب است یا نه.

علت قبول نشدن کودکان در سنجش مدرسه


رایج ترین علت قبول نشدن کودکان درسنجش مدرسهشامل این موارد میباشد:

  • استرسجدایی از مادر: یکی از علت های اصلی قبول نشدن کودکان در سنجش مدرسه، استرس و نگرانی آنها از برخورد با افراد و محیط های جدید و یا ترس جدا شدن از مادر و وارد شدن به اتاق مشاوره بدون حضور والدینشان میباشد.
  • اختلال یا ناتوانی: بسیاری از کودکان دارای اختلالات شناختی، یادگیری، توانایی در انجام فعالیت خاص و یا بسیاری از موارد دیگر میباشند . در سنجش ورود به مدرسه این اختلالات توسط کارشناسان تشخیص داده شده و مورد بررسی قرار می گیرند
  • نداشتن اعتماد به نفس کافی: بسیاری از کودکان از اعتماد به نفس پایینی برخوردارند و یا خجالتی میباشند و همین موضوع باعث قبول نشدن آنها در سنجش مدرسه میشود.
  • عدم توانایی کافی در برقراری ارتباط:در این مورد میتوان والدین را تا حدودی مقصر دانست. کودکان نیاز دارند تا در محیط خانواده و یا در میان دوستان خود مورد توجه قرار گیرند. تشویق کودک در خانه به انجام فعالیت و یا مشارکت، گذراندن زمانی مشخص با کودک جهت بازی در خانه و فراهم کردن محیطی برای پرورش و رشد استعداهای کودک همگی در افزایش توانایی های کودک جهت برقراری ارتباط موثر میباشند. امروزه متخصصین کاردرمانی میتوانند کمک بسیاری به کودکان و مادران در این زمینه داشته باشند.
  • بیماری از جمله کم خونی:کم خونی کودکان باعث میشود که در روز سنجش بی حال و یا حالت خواب آلودگی داشته باشند . بنابراین کارشناسی که او را معاینه می‌کند وقتی با عدم قطعیت و انرژی پایین در پاسخدهی کودک مواجه شود او را در آزمون سنجش رد می‌کند.

قبول نشدن کودکان در سنجش مدرسه و آزمون مجدد


در صورتی که کودک در سنجش اولیه پذیرفته نشود،سنجش مجددبرای وی در نظر گرفته میشود. فاصله زمانی این سنجش معمولا دو هفته میباشد و در این مدت والدین باید آمادگی های لازم را برای کودک فراهم کرده و با او تمرین داشته باشند.

آماده کردن کودک برای قبول شدن در سنجش مدرسه


قبول نشدن برخی از کودکان در سنجش کاملا طبیعی است و به معنای ناامید شدن و سرزنش کردنش او نیست. برای غلبه بر این مشکل، والدین نقشی مهمی را ایفا میکنند. در این قسمت به برخی از روشهای آماده کردن کودک برای قبول شدن در سنجش مدرسه اشاره شده است:

آماده کردن کودک برای قبول شدن در سنجش مدرسه

  • باید میزان وابستگی کودک به مادر و یا محیط خانه کمتر شود. تلاش کنید که اضطراب او را از قرار گرفتن در محیط‌‌های غریبه کم کنید، او می‌تواند در آزمون دوم قبول شود. برای این کار لازم است او را در محیط‌های مشابه مدرسه مانند مهدکودک و یا کلاس های پرورش خلاقیت ببرید و بگذارید دوست پیدا کند. پس از اینکه ترس کودکتان از تنها قرار گرفتن در محیط‌های اجتماعی از بین رفت، برای آزمون دوم به مرکز مراجعه کنید، این‌بار فرزند شما می‌تواند از پس سوال‌ها بر بیاید.
  • برای اینکه کودک شما در آزمون سنجش موفق باشد بهتر است قبل از آزمون او را یک چکاپ سلامت کامل ببریدتا مواری چون اختلال بینایی، شنوایی و یا کم خونی تشخیص داده و درمان شود. برای مثال، مواردی چون کم خونی با دارو و تغذیه درمان میشود.
  • کودک خود را به صورت بازی درگیر پرسش و پاسخ کنید. پرسیدن سوالات متعدد میتواند چالش بر انگیز باشد .
  • بر روی اعتماد به نفس کودک تمرین کنید. خجالتی بودن کوک میتواند باعث قبول نشدن او در سنجش مدرسه شود.
  • برای او داستان بخوانیدو پس از پایان از او بخواهید داستان را بطور خلاصه برای شما تعریف کند.
  • در کارهای خانه او را مشارکت دهیدو یا از او بخواهید بخشی از وظایف خود را در خانه انجام دهد.
  • از کاغذ، مداد، اسباب بازیهای فکری ، چسب و خمیر بازی استفاده کنیدو کاردستی جدیدی با همکاری کودک خود بسازید.
  • اعداد و رنگ هارا قبل از سنجش به کودکان خود یاد دهید.
  • میتوانید از یک متخصص کاردرمانیدر این زمینه کمک بگیرید.



#‌توانبخشی #‌روانشناسی منبع: مرکز توانبخشی روشا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

1 روز پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

1 روز پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

1 روز پیش

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

1 روز پیش

بیشتر...