آرگا |
2 سال پیش

فرق آی پی خصوصی عمومی با عملکردهای مختلف

آدرس های آی پی خصوصی و عمومی عملکردهای مختلفی داشته و به شیوه های مختلفی توزیع می شوند. دانستن فرق این دو آی پی هنگام در نظر گرفتن امنیت اینترنت اهمیت زیادی دارد. این مطلب به فرق آی پی خصوصی و عمومی می پردازد.

آدرس های آی پی، دارای طبقه بندی مختلفی هستند که هر یک عملکرد خاص خود را داشته و به روش مختلفی توزیع می شود. در این مطلب به بررسی فرق آدرس های آی پی خصوصی و عمومی پرداخته می شود. با ما همراه باشید.

فرق آی پی خصوصی و عمومی در چیست؟

آدرس های آی پی دارای طبقه بندی های مختلفی بوده و برخی از انواع آی پی های در دسترس شامل ایستا، پویا، خصوصی و عمومی می باشد. این نوع آدرس های آی پی عملکرد مختلفی داشته و به شیوه های مختلفی هم توزیع می شوند. هنگام در نظر گرفتن آدرس آی پی و امنیت اینترنت، داشتن اطلاعات از فرق بین آدرس های آی پی خصوصی و عمومی اهمیت زیادی دارد، چرا که این دو نوع آدرس فرق بسیاری با یکدیگر دارند.

و همانطور که از نام این دو آی پی مشخص است، فرق اصلی آن ها به شبکه ای که استفاده می کنند، باز می گردد. آی پی عمومی که در کل اینترنت یکتا بوده و به دستگاه ها اجازه اتصال به اینترنت را می دهند. جهت مدیریت یکتایی آن ها، واگذاری آی پی ها از طریق یک سازمان و به شکل متمرکز سازماندهی شده و صورت می گیرد.

آدرس آی پی خصوصی در شبکه خصوصی مورد استفاده قرار می گیرد که به یا به اینترنت وصل نیستند یا توسط NAT به اینترنت اتصال پیدا می کنند. در ادامه به بررسی بیشتر فرق آی پی خصوصی و عمومی پرداخته می شود.

مفهوم آدرس آی پی

آدرس آی پی شناسه یکتا و منحصر به فردی است که به هر دستگاه در شبکه اینترنت اختصاص داده می شود تا قابلیت شناسایی داشته باشد. این شناسه همانند یک آدرس پستی فیزیکی عمل نموده و به دستگاه ها اجازه ارسال و دریافت اطلاعات را می دهد. به لطف این آدرس آی پی، دستگاه ها می توانند در اینترنت یکدیگر را پیدا کنند.

به بیان دیگر آدرس آی پی جهت شناسایی هر دستگاه موجود در یک شبکه به آن تعلق می گیرد و این کار به هر دستگاهی در شبکه اجازه می دهد به صورت منحصر به فرد قابل شناسایی باشد. دو دسته آدرس آی پی داریم که با اسامی آی پی خصوصی یا PRIVAT و آدرس آی پی عمومی یا PUBLIC شناخته می شوند.

آدرس آی پی عمومی در کل اینترنت یکتا بوده و به دستگاه ها اجازه اتصال به اینترنت را می دهد. جهت مدیریت یکتایی آن ها، واگذاری این آی پی ها توسط یک سازمان و به صورت متمرکز سازماندهی و اجرا می شوند. آدرس آی پی خصوصی در شبکه های خصوصی مورد استفاده قرار می گیرد که یا به اینترنت وصل نیستند یا توسط NAT به اینترنت وصل می شوند.

در حالت کلی دو نوع اساسی آدرس آی پی وجود دارد. آدرس آی پی ایستا (static) و پویا (dynamic). یک آدرس ای پی ایستا به یک دستگاه خاص تعلق داشته و ثابت است و به طور معمول برای سرورها و دیگر دستگاه هایی که غالبا به آن ها دسترسی دارید، مورد استفاده قرار می گیرد.

هنگام وصل شدن دستگاه به شبکه، یک آدرس آی پی پویا اختصاص گرفته که به شکل دوره ای تغییر می یابد. آی پی های پویا به نگهداری و تنظیمات کمتری احتیاج دارند، از این رو به طور معمول گزینه پیش فرض آدرس های آی پی می باشند، مگر این که به آی پی ثابت احتیاج شود و از عرضه کننده سرویس اینترنت خود یک آی پی ایستا خریداری نمایید.

موقع صحبت درباره آدرس ایستا (ثابت) و پویا به طور معمول به آدرس آی پی عمومی مراجعه می شود. یعنی دستگاه های دیگر می توانند آن ها را در اینترنت پیدا نموده و اطلاعات را منتقل کنند. نوع دیگری از آدرس آی پی که از دسترسی خارجی پنهان است آدرس آی پی خصوصی نام دارد.

آدرس آی پی عمومی آدرسی است که توسط اینترنت قابل دسترس بوده و همانند آدرس پستی برای رساندن نامه پستی به منزل شما مورد استفاده قرار می گیرد. این آدرس آی پی ، آدرس منحصر به فرد جهانی می باشد که به یک دستگاه اختصاص می گیرد. از سویی آدرس آی پی خصوصی برای اختصاص رایانه ها در فضای خصوصی مورد استفاده قرار می گیرد بدون این که اجازه اتصال به اینترنت را به صورت مستقیم داشته باشد.

به طور مثال اگر در مکانی چندین دستگاه وجود دارد و بخواهید از آدرس آی پی خصوصی برای آدرس دهی به دستگاه ها استفاده کنید، روتر شما آدرس آی پی عمومی را دریافت نموده و هر یک از رایانه ها و دستگاه های متصل به روتر(توسط سیم یا وای فای) از طریق پروتکل DHCP یک آدرس آی پی خصوصی از روتر شما دریافت می نمایند.

تعریف آدرس آی پی عمومی

آدرس آی پی عمومی بنا به تعریف نوعی آدرس شبکه است که برای دسترسی مستقیم توسط اینترنت به یک دستگاه تعلق می گیرد. سرورهای وب، سرویس دهنده های ایمیل و هر دستگاه سروری که به صورت مستقیم از اینترنت قابل دسترسی باشد، دارای یک آدرس آی پی عمومی می باشد. این آدرس در سطح جهان یکتا بوده و فقط به یک دستگاه منحصر به فرد تعلق می گیرد.

آدرس آی پی عمومی در ابتدا توسط ICANN توزیع و تخصیص یافته و این سازمان وظیفه ساخت آدرس های آی پی و توزیع اولیه آن ها به سازمان های ثانویه را بر عهده گرفته است. آدرس آی پی عمومی در ادامه به سازمان هایی نظیر ارائه دهندگان خدمات اینترنتی توزیع شده که در نتیجه آن ها را برای کاربر نهایی به توزیع می رسانند.

همانطور که اشاره شد آدرس های آی پی عمومی، منحصر به فرد بوده و می توان آن ها را توسط اینترنت از طریق ابزارهایی مانند command promot ویندوز یا وب سایت هایی نظیر what is my IP address جستجو نمود. قابل ذکر است هر آی پی که به عنوان آی پی خصوصی رزرو نشده باشد، امکان استفاده به عنوان آدرس آی پی عمومی را دارد.

یک شبکه آی پی باید برای هر یک از دستگاه های خود از یک آی پی یکتا بهره بگیرد. با توجه به این که اینترنت نیز یک شبکه آی پی می باشد، برای پیشگیری از استفاده شدن یک آی پی یکسان برای چندین دستگاه مختلف، باید آدرس های آی پی به دقت نگهداری شوند.

این مدیریت آدرس های آی پی را سازمانی به نام IANA بر عهده دارد که محدوده های آی پی را به سازمان های مختلف اختصاصی داده و هنگامی که این آدرس های آی پی به روترهای انترنت تعلق گرفت باید به صورتی پیکربندی شده تا دستگاه های موجود در اینترنت بتوانند به آن ها دسترسی یابند.

به این صورت همه آدرس های آی پی عمومی تعلق گرفته شده به طور سراسری قابل شناسایی و مسیر یابی خواهند بود. محدوده های آی پی نیز برای IPv4 , IPv6 موجود می باشد. آی پی ورژن ۴ گروه عظیمی از آدرس های آی پی را فراهم می آورد، ولی تعداد دستگاه های موجود در اینترنت به حدی افزایش یافته که امروزه دیگر کافی به نظر نمی رسد. از این رو آی پی ورژن ۶ که می تواند آدرس های آی پی بیشتری را نسبت به IPv4 فراهم نماید، معرفی و درحال استفاده می باشد.

تعریف آدرس آی پی خصوصی

آدرس آی پی خصوصی که گاهی مواقع به آن آدرس آی پی محلی هم گفته می شود؛ بنا به تعریف آدرس آی پی است که مختص استفاده در یک شبکه خصوصی می باشد. دستگاه های بیرون از شبکه توانایی دسترسی به این دستگاه ها را نداشته و عملا قابل مشاهده نمی باشند.

آدرس آی پی خصوصی می تواند ایستا یا پویا باشد. این آدرس از این جهت با آدرس آی پی عمومی فرق دارد که نیازی نیست منحصر به فرد باشد و دستگاه های دیگر می توانند از همان آدرس استفاده کنند به شرطی که در یک شبکه قرار نداشته باشند. به این دلیل که دستگاه های موجود در شبکه خصوصی قادر نیستند با دستگاه های بیرونی ارتباط برقرار نمایند و این موضوع، سبب می شود در آدرس اختلالی ایجاد نشود.

یکی از دلایل مهم انتخاب آدرس آی پی خصوصی، حریم خصوصی می باشد. با توجه به این که دستگاه های موجود در شبکه خصوصی به اینترنت خارج اتصال ندارند، هیچ داده ای نمی تواند به شبکه وارد یا از آن خارج گردد. به این مفهوم که فقط توسط آن دستگاه ها می توان به اطلاعات حساس دسترسی یافت و آن را برای مشاغل کوچک که اکثر داده ها را مدیریت می کنند، مناسب می سازد.

سوالی که ایجاد می شود این است که چرا برای تجارت کوچک خود باید یک شبکه خصوصی را به جای شبکه عمومی برگزید. این موضوع عمدتا مسئله امنیت در برابر راحتی می باشد. با توجه به این که فضای آدرس خصوصی از ارتباطات بیرونی جدا شده است، داده های موجود در شبکه بسیار ایمن بوده و ورود بدافزار یا ویروس ها به شبکه و آلوده کردن دستگاه های تجاری شما دشوارتر می شود.

از این رو چنانچه حریم خصوصی و امنیت داده ها جهت فعالیت های تجاری شما حیاتی می باشد، احتمالا بخواهید انتخاب شبکه آی پی خصوصی را انتخاب نمایید.

تفاوت آی پی خصوصی و عمومی

آدرس های آی پی خصوصی و عمومی هر کدام ویژگی های خاص خود را داشته و هر کدام برای کسب و کار خاصی مناسب هستند. با داشتن این اطلاعات از فرق آی پی خصوصی و عمومی بهتر می توانید تصمیم بگیرید که کدام یک برای کسب و کار شما مناسب است.

یک سازمان می تواند دستگاه هایی را در اختیار بگیرد که فقط به دیگر دستگاه های سازمان متصل باشند و لزوما نیازی به اتصال اینترنت نداشته باشد. به این ترتیب، اختصاص یک آی پی یکتا در شبکه اینترنت کافی خواهد بود ولی همیشه نیز ضرورتی ندارد که یک آدرس آی پی عمومی برای آن در نظر گرفت.

از فرق های اساسی آدرس آی پی خصوصی و عمومی می توان به موارد زیر اشاره نمود.

۱. آی پی خصوصی به اینترنت وصل نمی شود، به این ترتیب دستگاه های خصوصی موجود در شبکه های خصوصی؛ می توانند از یک آدرس آی پی یکسان برخوردار باشند. ولی آدرس آی پی عمومی به طور سراسری در کل اینترنت یکتا و منحصر به فرد است.

۲. فرق دیگر آی پی خصوصی و عمومی در این است که آی پی عمومی را می توان در اینترنت مسیر یابی کرد و به آن دسترسی یافت، ولی امکان دسترسی و مسیر یابی آی پی خصوصی وجود ندارد. امروزه فناوری به اسم NAT این امکان را ایجاد کرده تا بتوان فقط با استفاده از یک آی پی عمومی ، مجموعه ای از آی پی های خصوصی را به اینترنت اتصال داد.

۳. آی پی عمومی توسط سازمانی با اسم اختصاری IANA مدیریت شده ولی برای آی پی خصوصی مرکز مدیریت یکپارچه ای ارائه نشده و این آی پی ها توسط مسئول شبکه خصوصی تحت مدیریت قرار می گیرند.

۴. جهت فراهم شدن امکان مسیر یابی درست، آی پی عمومی پس از تعلق گرفتن باید در روتر اینترنت پیکربندی گردد.

۵. یکی دیگر از فرق های اساسی آی پی خصوصی و عمومی این است که جهت به دست آوردن یک آی پی عمومی باید برای ثبت آن هزینه پرداخت شود. ولی ثبت آدرس خصوصی محلی بوده و به هزینه ای نیاز ندارد.

۶. از طریق کادر مشاهده جزئیات کارت شبکه در ویندوز، امکان مشاهده آدرس آی پی خصوصی یک رایانه وجود دارد ولی برای دیدن آدرس آی پی عمومی باید توسط مرورگر و استفاده از یک ابزار تحت وب که آدرس های عمومی را نشان می دهد می توان این کار را انجام داد. ساده ترین راه اجرای این کار تایپ عبارت MY IP در گوگل می باشد.

۷. آدرس های ای پی ورژن ۴ در محدوده های ۱۰.۰.۰.۰ تا ۱۰.۲۵۵.۲۵۵.۲۵۵ و ۱۷۲.۱۶.۰.۰ تا ۱۷۲.۳۱.۲۵۵.۲۵۵ و از ۱۹۲.۱۶۸.۰.۰ تا ۱۹۲.۱۶۸.۲۵۵.۲۵۵ جهت آدرس های خصوصی تحت رزرو بوده و بقیه آن ها به آی پی عمومی تعلق می گیرد. در این جا منحصر به فرد بودن این آدرس ها در سطح همان شبکه خصوصی کافی بوده و به این ترتیب می توان از محدوده آدرس های یکسان در شبکه های خصوصی متعدد که از یکدیگر جدا می باشند، استفاده نمود.

در پایان مطالعه فرق فرق آی پی خصوصی و عمومی می توانید برای کسب اطلاعات دربارهرفع نویز مودموآموزش ریکاوری اطلاعاترایانه و موبایل روی هر یک از لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا




#‌فناوری #‌دانش منبع: آرگا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

فردی که از قوانین گارانتی اپل برای تبدیل آیفون و آیپد تقلبی به مدل‌ اصل استفاده می‌کرد، دستگیر و به‌ تحمل حبس محکوم شد.

10 ساعت پیش

به زادگاه و موزه مرسدس‌بنز در اشتوتگارت آلمان خوش آمدید!  کارل بنز در این شهر، با اختراع اولین خودرو، دنیای انسان‌ها را تغییر داد.

21 ساعت پیش

درحالی‌که زمان زیادی تا معرفی نسل بعدی گوشی‌های سری گلکسی S باقی مانده است، باید منتظر شروع انتشار گزارش‌ها و شایعات درباره آن‌ها باشیم.

9 ساعت پیش

گوشی گلکسی A55 سامسونگ دارای قابلیت جذاب و مهمی است که حتی گوشی‌های پرچمدار سری گلکسی S24 نیز از آن بی‌بهره هستند. اما این ویژگی چیست؟

12 ساعت پیش

یک مرد 58 ساله آمریکایی دنیا را کمی متفاوت از افراد معمولی می‌بیند. او درواقع از نوعی ادراک‌پریشی و چهره‌کوری به نام PMO رنج می‌برد که باعث می‌شود چهره دیگران را غیرعادی و «شیطانی» ببیند.

22 ساعت پیش

خودرو جدید فولکس‌واگن ۲۰ اسب‌بخار قدرت دارد و از چرخ‌های عقب عجیب بهره می‌برد.

دیروز

خودرو دو درِ مینی کوپر اس ۲۰۲۵ (مدل جدید خودرو خاطره‌انگیز مستربین) با گیربکس هفت سرعته در رنگ‌های جذاب رونمایی شد.

دیروز

تصاویر فاش‌شده‌ی جدید از پیکسل ۹ نشان می‌دهند گوشی جدید گوگل برخلاف پیش‌بینی‌ها به دو دوربین مجهز است.

23 ساعت پیش

یکی دیگر از طرح‌هایی که در ششمین کنفرانس تحقیقات کاربردی دفاع و امنیت که در شهر بن آلمان برگزار شد، طرح نمایشگر فناوری جنگنده آینده بود.

دیروز

بیشتر...