خبرگزاری رضوی |
3 سال پیش

اذعان روانشناسان غربی به اثرگذاری دین در کاهش ابتلا به افسردگی رضوی

اذعان روانشناسان غربی به اثرگذاری دین در کاهش ابتلا به افسردگی
به گزارشخبرگزاری رضوی، دکتر نصیره مقدم فر در ارتباط زنده با برنامه «دین در دنیای مدرن» رادیو گفت‌وگو با موضوع دین، روانشناسی و آرامش فردی با تصریح بر اینکه امروز بیش از هر زمان دیگری نیازمند اندیشه و تفکر در باب تأثیر گذاری دین بر تمام امور انسانی به ویژه مسائل عاطفی و روانی هستیم اظهار داشت: بسیاری از اموری که توسط محققان درباره دین بیان شده است رویکردی روان شناختی دارد.

وی افزود: در رویکرد روانشناختی، دین امری فردی محسوب می‌شود و از سرچشمه‌های درونی فرد نشأت می‌گیرد. یکی از بزرگترین فلاسفه و روانشناسان تاریخ در تعریف روانشناختی دین عنوان می‌کند «بی تردید دین برترین تظاهرات روح انسانی است.»

این دکترای روانشناسی عمومی درباره رشته جامعه شناسی دینی توضیح داد و بیان کرد: این رشته، درباره مسائل مربوط به دین و دینداری از دیدگاه روانشناختی به مطالعه می‌پردازد. در این رهگذر رفتارها و باورهای دینی مورد توجه محققین قرار دارد.

وی با بیان اینکه انسان از آغاز پیدایش خود به صورت فطری به پرستش گرایش داشته است، اظهار کرد: استاد مطهری در بحث فطرت گرایش‌هایی را برای انسان در نظر می‌گیرد که یکی از این گرایش‌ها گرایش به عشق و پرستش است.

مقدم فر با اشاره به مباحث گسترده‌ای که در رابطه با دین و مذهب و مسائل روانشناختی مطرح است، عنوان کرد: بسیاری از روانشناسان غربی تأثیر دین را روی روان انسان‌ها بسیار پر رنگ توصیف کرده‌اند و اعلام داشتند افراد دیندار کمتر به بیماری‌های روانی مبتلا می‌شوند.

وی ادامه داد: یکی از روانشناسان عنوان می‌کند صدها تن از بیماران را معالجه و درمان کرده است و اذعان دارد در تمام بیماران خود کسی وجود نداشت که برای حل مشکل نیازمند گرایش دینی نباشد. کسانی که به دیدگاه دینی بازگشته بودند به طور کامل درمان شدند.

این دکترای روانشناسی عمومی به نظرات روانشناسان در خصوص اثرگذاری دین اشاره کرد و گفت: بر اساس آنچه اساتید این حوزه گفته‌اند یک تفاهمی بین روانشناسی و دین وجود دارد و معنویت تلاش فرد برای ساختن معنای وسیع از هدف نهایی خود است.

مقدم فر در عین حال از بی‌توجهی روانشناسان اوایل قرن بیستم به مسئله دین گفت و عنوان کرد: بسیاری از روانشناسان این دوره نه تنها از بی اثر بودن دین بر روان انسان گفتند بلکه حتی عنوان کردند یک اثر گذاری منفی در این حوزه وجود دارد. اما تقریباً در نیمه‌های دوم قرن بیستم خلاف این مسئله ثابت شد و مطالعات نشان داد گرایش‌های دینی اصیل می‌تواند موجب پیشگیری از بسیاری از اختلالات رایج روانی مانند افسردگی و اضطراب شود.


#‌اخبار_روز منبع: خبرگزاری رضوی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا روز جمعه در هراس از توان موشکی و پهپادی ایران و با نادیده گرفتن عملیات وعده صادق و حمله به رژیم صهیونیستی مدعی شد که ایران باید سیستم های تسلیحاتی خود را مورد بررسی قرار دهد.

1 ساعت پیش

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر استان خوزستان از جان باختن یک نفر در حادثه سقوط به دره در دشت بزرگ دزپارت خبر داد.

1 ساعت پیش

مدافع تراکتور می‌گوید می‌توانستیم در جریان بازی پیروز باشیم اما موقعیت هایمان به گل تبدیل نشد.

1 ساعت پیش

دونالد ترامپ امروز با حضور در دادگاه کیفری شهادت دیوید پکر ناشر ادعاهای استوری دنیلز، را استماع نبود. ترامپ متهم است که از طریق وکلای خود به استورمی دنیلز بازیگر فیلم های مستهجن حق السکوت پرداخته است./ایسنا

1 ساعت پیش

رئیس سازمان سنجش در واکنش به حمله پلیس آمریکا به دانشجویان گفت: رفتار غیرانسانی آمریکا شرم‌آور است و دانشگاهیان جهان باید خون گریه کنند، حضور نیروی انتظامی و نظامی در دانشگاه و سرکوب دانشجویان پذیرفتنی نیست.

1 ساعت پیش

جلد روزنامه شوت شنبه ۸ اردیبهشت را می‌بینید.

13 دقیقه پیش

شاگردان کارلو آنچلوتی با کسب یک پیروزی خارج از خانه مقابل سوسیداد یک قدم دیگر به قهرمانی در لالیگا نزدیک شدند.

1 ساعت پیش

سخنگوی اورژانس پیش بیمارستانی و حوادث دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از فوت یک نفر و مصدوم شدن ۹ نفر دیگر در حادثه سقوط مینی بوس به دره خبر داد.

1 ساعت پیش

دادگاه تجدیدنظر نیویوک، محکومیت «هاروی واینستین» تهیه‌کننده سابق هالیوود به اتهام تجاوز جنسی را لغو کرد و دستور محاکمه جدید در این پرونده صادر کرد.

1 ساعت پیش

بیشتر...