مجله دلتا |
2 سال پیش

عوارض استرس خواب انرژی ولع مصرف مواد غذایی احساس سنگینی مجله دلتا

همه ما می‌دانیم که استرس بد است و عوارضاسترس چیست: از حمله قلبی گرفته تا سفید شدن موها – اما در فرهنگ پرمشغله امروزی، استرس چیزی است که اکثر ما بیشتر اوقات درون خود احساس می‌کنیم.
عوارض استرس

هنوز هم اکثر ما نمی‌دانیم منابع استرس چیست و از چه روش‌هایی بدن ما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. در این مطلب بهعوارض استرساشاره خواهیم داشت. بامجله دلتاهمراه باشید.

استرس چیست؟

استرس می‌تواند به معنای ترشح مزمن و مداوم هورمونکورتیزولباشد. کورتیزول اصلی‌ترین هورمون استرس است که از طریق غدد فوق کلیه ترشح می‌شود. یا می‌تواند به این معنی باشد که بدن شما دیگر حتی قادر به ترشح مداوم کورتیزول نیست و برای تأمین سوخت، به پالس‌های کوتاه مدت آدرنالین اعتماد می‌کند!

عوارض استرس چیست؟

  • خوابو انرژی

کورتیزول دارای یک ریتم طبیعی ۲۴ ساعته است. طبق این ریتم، در حوالی صبح بالاترین میزان را دارد و در طول روز به آرامی کم می‌شود تا در زمان خواب، کمترین مقدار را داشته باشد. هورمون ملاتونین دقیقا ریتم مخالف کورتیزول را دارد.

وقتی استرس داشته باشید، ممکن است میزان کورتیزول، در طول روز، هر مقداری خارج از این ریتم باشد. این موضوع باعث می‌شود انرژی شما تحلیل برود و می‌تواند باعث شود میل شدیدی به مصرف قند، نشاسته یا کافئین داشته باشید تا حس بهتری داشته باشید.

  • ولع مصرف مواد غذایی

استرس هم باعث نوسان قند خون می‌شود و هم از نوسان قند خون ناشی می‌شود و نتیجه این نوسانات ایجاد ولع به مصرف غذا است.

با نوسانات بسیار زیاد قند خون، مدیریت اشتها، ولع مصرف و مدیریت سطح انرژی بسیار سخت خواهد شد، در نتیجه به دنبال غذا خواهید بود تا احساس بهتری داشته باشید.

ولع مصرف مواد غذایی

  • اتفاقاتی که در عادت ماهانه می‌افتد

کورتیزول و هورمون‌های جنسی، همگی از هورمون‌های پیش‌ساز تشکیل می‌شوند. هورمون DHEA و هورمون پروگنولون. هنگامی که تحت استرس زیاد هستید، همه این منابع به کورتیزول اختصاص داده می‌شوند و در نتیجه ترشح هورمون‌های دیگر با اختلال مواجه می‌شود، مثلا پروژسترون کمتر ترشح می‌شود. چرخه عادت ماهانه طولانی‌تر می‌شود و علائم PMS شدت می‌یابد.

اگر به مشکلات مربوط به انسولین نیز مبتلا باشید، علائم تستوسترون بالا و پروژسترون پایین را مشاهده خواهید کرد. از جمله این علائم می‌توان به جوش صورت و مشکلات مربوط به مو (مانند رشد موهای تیره و ضخیم در مکان‌های ناخواسته و ریزش مو) اشاره کرد.

  • احساس سنگینی

احتمالا می‌دانید که استرس می‌تواند در افزایش چربی نقش داشته باشد. البته شاید ندانید که افزایش ناگهانی و کوتاه در کورتیزول در واقع به چربی‌سوزی کمک می‌کند.مشکل اصلی این است که مقدار زیادی کورتیزول، به علاوه مقدار زیادی انسولین باعث ذخیره مقدار زیادی چربی (به خصوص در ناحیه میانی بدن) می‌شود. در صورت پرخوری با کربوهیدرات مانند بسیاری از غذاهای حاوی شکر و نشاسته که اشتیاق زیادی به مصرف آن‌ها دارید، انسولین زیادی در جریان خون شما آزاد خواهد شد.

پیشنهاد مطالعه:مطلب«چرا سکسکه می‌کنیم؟»را در مجله دلتا بخوانید.

دسترسی سریع و آسان به مطالب مجله، با دانلود رایگان اپلیکیشن مجله دلتا
همین حالا دانلود کنید


#‌دانستنی #‌علمی منبع: مجله دلتا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

ما را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا همراهی کنید تا درباره‌ میزان مصرف چای سیاه در روز و نقش آن در هیدراته نگه داشتن بدن اطلاعات بیشتری کسب کنید.

1 سال پیش

توسط این روش های موثر و طبیعی به آسانی می توانید به درمان سوختگی سطحی در خانه بپردازید و سریع و فوری از درد، التهاب و از عفونت سوختگی خود جلوگیری کنید.

1 سال پیش

شاید تعجب کنید ولی پوست تخم مرغ می‌تواند جایگزین گروهی از گران‌قیمت‌ترین داروها باشد. برای آشنایی بیشتر با معجزه پوست تخم مرغ با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

1 سال پیش

در این ویدیو به بررسی اسرار درب های مخوف سه مکان باستانی می‌پردازیم. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

1 سال پیش

اگر احساس خارش کمر کنید، راهی برای مهار این حس ندارید. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا دلیل حس لذت بخش خاراندن کمر را بدانید.

1 سال پیش

امیدواریم هیچ‌گاه شاهد یک تصادف وحشتناک نباشید، اما در هنگام تصادف چه باید کرد؟ در ادامه به اقدامات مهمی که در هنگام وقوع حادثه باید انجام دهید می‌پردازیم.

1 سال پیش

با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا در این مطلب به سوال چرا شکر کپک نمی زند پاسخ دهیم.

1 سال پیش

حتما شما هم درباره بدی‌های کلسترول بالا چیزهایی شنیده‌اید. در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا به بررسی موضوع کلسترول خون چیست می‌پردازیم.

1 سال پیش

شاید فکرکردن درباره این مسئله چندان خوشایند نباشد؛ اما همه ما دیریازود خواهیم مُرد. علائم پایان عمر را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا بخوانید.

1 سال پیش

بیشتر...