تیتر برتر |
3 سال پیش

حمله ترامپ به ایران چقدر جدی است تیتربرتر

حمله ترامپ به ایران چقدر جدی است؟

حمله ترامپ به ایران چقدر جدی است؟

به گزارشتیتربرتر؛ در روز‌های اخیر و در شرایطی کهدونالد ترامپ، آخرین روز‌های ریاست جمهوری خود را در کاخ سفید می‌گذراند ایالات متحده آمریکا در منطقه تحرکاتی را شروع کرد. از اعزام بمب افکن تا زیردریایی و برخی اقدامات در خاک عراق که صدای اعتراض محمدجواد ظریف وزیر امورخارجه ایران را هم درآورد.

اقدامات آمریکا در حالی بود کهحمله به منطقه سبز بغدادیعنی محل سفارت آمریکا، بار دیگر ترامپ را علیه ایران شورانده و انگشت اتهام او را به سوی ایران دراز کرده است.

از طرف دیگر با فرارسیدن سالگردترور سردار سلیمانیو اظهارات مقامات ایرانی برای گرفتن انتقام سخت، آمریکایی‌ها نگران انتقام‌گیری ایران هستند و همین موجب شده تا در روز‌های آخر ریاست جمهوری ترامپ احتمال تنش بین دو کشور بالا بگیرد. به همین علت نیز چنانچه آسوشیتدپرس آورده مقام‌های نظامی آمریکا گفته‌اند که برای جلوگیری از درگیری، ناوهواپیمابر نیمیتز را از خاورمیانه برمی‌گردانند.

اقدامی که از سوی برخی رسانه‌های خارجی به معنای شکست آمریکا در ایجاد جنگ روانی علیه ایران تحلیل شده است و گروه دیگر این تحرکات را زمینه یک اقدام پیش دستانه از سوی آمریکا علیه ایران دانستند.

آمادگی امریکا و اسرائیل برای جنگ با ایران

رزونامه مسکوفسکی کامسومولتس روسیه در واکنش به تحرکات آمریکا و اعزام بمب افکن‌های بی ۵۲ و هواپیما‌های سوخت رسان به این بمب افکن‌ها در گزارشی نوشت: آمریکا و اسرائیل آماده جنگ با ایران هستند.

در این گزارش می‌خوانیم: اوضاع جاری در خاورمیانه به شدت، رو به وخامت است. در آستانه سالگرد ترور (شهادت) سردار قاسمی سلیمانی توسط امریکایی ها، در منطقه منتظر انتقام جویی باشند. در این زمینه، امریکا زیر دریایی هسته‌ای و رزم ناو‌های خود را به خلیج فارس اعزام کرده است.

در روز ۲۶ ماه دسامبر، کاربران سرویس FlightRadar خبر دادند که پنج فروند هواپیمای سوخت رسان نیروی هوایی امریکا بر فراز آسمان عراق به پرواز درآمده اند. براساس گزارشات رسانه‌های گروهی، این هواپیما‌ها سوخت لازم را در اختیار هواپیما‌های نظامی در صورت آغاز جنگ قرار خواهند داد. ظاهرا، این هواپیما‌های سوخت رسان سوخت لازم را در اختیار هواپیما‌های بمب افکن بی – ۵۲ قرار داده اند که از پایگاه نظامی امریکا در آلمان به سوی عراق به پرواز درآمده بودند. طی چند روز اخیر، هواپیما‌های سوخت رسان پیوسته، بر فراز آسمان عراق و در نزدیکی مرز با ایران در پرواز می‌باشند.

در روز ۱۲ ماه دسامبر، در پنتاگون اعلام کردند که دو فروند هواپیمای بمب افکن بی – ۵۲ پرواز تجسسی در منطقه خلیج فارس انجام داده اند. به گفته نظامیان امریکایی، هدف از این پروازها، نمایش آمادگی امریکا برای اجرای عملیات نظامی در هر لحظه لازم می‌باشد. براساس گزارشات رسیده، هواپیما‌های رادیو الکترونیک امریکایی بر فراز خلیج فارس نیز به پرواز درآمده اند.

فعالیت نظامیآمریکادر منطقه افزایش یافته است. در روز ۲۲ ماه دسامبر، خبر رسید که زیر دریایی هسته‌ای جورجیا و دو رزم ناو امریکا وارد خلیج فارس شده اند. همزمان با آن، گروهک ضربت نیروی هوایی امریکا نیز وارد اقیانوس هند شده است. متحدان امریکا در منطقه نیز از نیرو‌های امریکایی حمایت می‌کنند. از جمله، می‌توان به اعزام زیر دریایی اسرائیلی به منطقه اشاره کرد.

در پی ترور (شهادت) محسن فخری زاده، آمادگی نظامی در منطقه افزایش یافت. ایران، اسرائیل و امریکا را در این ترور مقصر می‌داند و وعده انتقام گیری را داده است. چندی بعد، حملاتی علیهسفارت آمریکادر بغداد و پایگاه‌های نظامی امریکا در عراق صورت گرفت. به اعتقاد کارشناسان، خطر آغاز جنگ بسیار زیاد است و برای این منظور، تمامی مقدمات فراهم می‌باشد.

احتمال دارد که امریکا دست به حملات گسترده‌ای علیه پایگاه‌های نظامی ایران در عراق و سوریه بزند و از این طریق، بخواهد تا ایران را به دادن پاسخ متقابل ناگزیر سازد. در حال حاضر، ایرانی‌ها به دنبال جنگ نیستند و از این رو، احتمال دارد، امریکا به نحوی، ایران را مجبور به چنین کاری کند، مانند ترور مجدد یکی دیگر از مقامات رسمی کشور.

واکنش اسرائیل به هشدار ظریف

محمدجواد ظریف وزیر خارجه کشورمان در هشداری به رئیس جمهور آمریکا، در توئیتر، نوشت: اطلاعات تازه از عراق حاکی از آن است که عوامل آتش‌افروز اسرائیل در حال توطئه‌چینی برای حمله به آمریکایی‌ها هستند- تا ترامپ در حال رفتن را به بهانه‌ای ساختگی به جنگ بکشانند. ترامپ، مراقب تله باش. هرگونه آتش‌بازی، پاسخ متقابل جدی همراه خواهد داشت، به خصوص علیه همان دوستان صمیمی‌ات.

در این راستا یک مقام رژیم اسرائیل روز یکشنبه سخنان وزیر خارجه ایران را مبنی بر این که اسرائیل تلاش دارد تا با «تحریک» ایالات متحده، این کشور را وارد جنگ با ایران کند، «بی‌معنی» خواند.

«یووال اشتینیتز» وزیر انرژی اسرائیل در مصاحبه با رادیو کان، با اشاره به اولین سالگرد شهادت سردار قاسم سلیمانی، گفت: این ما هستیم که باید نگران تهدیدها باشیم.

وزیر انرژی اسرائیل مدعی شد که پیام وزیر خارجه ایران از بعدی دیگر نشان می‌دهد که ایران به دنبال بهانه برای حمله به اسرائیل است و به همین دلیل ما باید در بالاترین سطح هوشیاری و آماده باش قرار داشته باشیم.

حمله به ایران آخرین گزینه ترامپ

بنابر باددداشتی که خبرآنلاین از تریتا پارسی رئیس اندیشکده کوئینسی آمریکا با عنوان «حمله به ایران، ممکن است آخرین مکر ترامپ پیش از خداحافظی باشد» منتشر کرده؛ آمده است:

تحرکات اخیر پنتاگون در خاورمیانه (برای جلوگیری از هر گونه اقدام از سوی ایران در آستانه سالگرد ترور(شهید سپهبد قاسم سلیمانی)، همراه با گزارش رسانه های اسرائیلی مبنی بر درخواست عربستان و اسرائیل از ترامپ برای بمباران ایران قبل از ترک دفترش، گمانه زنی ها پیرامون چند هفته فاجعه بار را تقویت می کند.

در چهار سال گذشته، دولت ترامپ بیش از هر کشوری ایران را تهدید به جنگ کرده است. از ماه اکتبر، پنتاگون 2000 نیروی نظامی و یک اسکادران دیگر از هواپیماهای جنگنده را به عربستان وهمچنین سه بار بمب افکن هایB 52 را به منطقه فرستاده است.علاوه بر اینها، اسرائیل نیز که ترور ماه گذشته دانشمند هسته ای ایران را تقریبا به عهده گرفته یک زیر دریایی هسته ای را به خلیح فارس فرستاده است. هدف تمام این اقدامات بازدارندگی است. کنت فرانک مک کنزی، فرمانده نیروی سنتکام می گوید: این اقدامات برای جلوگیری از هر گونه حمله احتمالی دشمن است و ایالات متحده می‌خواهد نشان دهد که آماده پاسخگویی به هرگونه تهاجمی است که متوجه منافعش باشد.

جای تعجب ندارد اگر ایران این اقدامات را تحریک و تهدید تفسیر کند، درست مانند درک ایالات متحده از حضور فرضی کشتی های جنگی ایران در سواحل فلوریدا. در این میان، سرپیچی دولت ترامپ از دیدار دولت در حال گذار بایدن با آژانس های اطلاعات دفاعی ایالات متحده، نگرانی ها را بیشتر می کند. برخی بر این باورند که این اقدام دولت چه بسا نشانه‌ای از هرگونه عملیات برنامه ریزی شده یا قریب الوقوع باشد.

کل سیاست دولت ترامپ در رویارویی با ایران فاجعه بار بوده و ترامپ توانایی یادگیری از تجربیات گذشته را ندارد. به علاوه، گذشته نشان می دهد که هر چه ترامپ ناامید تر باشد، بی پرواتر می شود. آیا ترامپ می تواند به امید ایجاد هرج و مرج کافی برای جلوگیری از روی کارامدن دولت بایدن در ماه ژانویه، دست به اقدامی بزند؟ هرچند هیچ دلیلی وجود ندارد که این قمار جواب دهد اما غیر معقول بودن این گزینه دلیل قانع کننده ای نیست تا ترامپ دست به امتحان آن نزند. دست کم او می تواند حمایت گسترده تر اونجلیکال هایی که تا به حالا نیز گوش به فرمان آنها بوده را به دست آورد.

حتی اگر رویارویی با ایران از رئیس جمهورشدن بایدن جلوگیری نکند، ترامپ می تواند اینگونه ارزیابی کند که برای همیشه توافق هسته ای را از بین می برد و حمایت همیشگی اونجلیکال ها را به دست آورد. با ارزیابی های ترامپ، چه بسا با چند هفته از خطرناک ترین دوران ریاست جمهوری او روبرو باشیم.

آیا آمریکا به ایران حمله می کند؟

یک کارشناس مسایل آمریکا به ایسنا گفت: اقدامات، مواضع و گزارش‌های تحریک آمیز آمریکا در منطقه در روز‌های اخیر بیش‌تر هشدارآمیز، بازدارنده و حالت پدافندی داشت، اما به هر حال ترامپ است و ریسک پذیری اش و نمی‌توان با قاطعیت گفت که تا آخرین روز استقرارش در دولت به عنوان رییس‌جمهور آمریکا چه تصمیماتی می‌گیرد.

امیرعلی ابوالفتح با اشاره به شیطنت‌ها و تحرکات روز‌های اخیر آمریکا در منطقه و تلاش برای ایجاد فضای رعب اظهار کرد: خیلی وقوع برخورد نظامی گرم را محتمل نمی‌دانم، ولی این به معنای آن نیست که آمریکا و ایران در حال جنگ نیستند یا نبودند؛ سال‌هاست این دو کشور در جنگ هستند، ولی با ابعاد و مفاهیم متفاوت. دیگر جنگ‌ها شبیه به جنگ‌های کلاسیک نیست که انتظار داشته باشیم همراه با بمباران توسط بمب افکن‌ها و اعزام نیرو و کشتار عمده همراه باشد. آمریکا به این نتیجه رسیده است که شیوه جنگ را تغییر دهد و در موارد خاص به شیوه کلاسیک وارد شود. حتی شاهد بودیم که در سوریه نیز به شیوه‌های کلاسیک وارد درگیری نشد.

وی ادامه داد: آمریکا در جنگ با ایران نیز به جنگ اقتصادی و روانی روی آورده است و سعی دارد بیش از هر چیز زیرساخت‌های اقتصادی ایران را هدف قرار دهد آن هم با بستن شبکه مالی یا حملات سایبری و ترور. این اقدامات همواره در دهه‌های گذشته در جریان بوده است از این رو اینکه بمب افکن B ۵۲ یا ناو نیمیتز به منطقه و خلیج فارس بیاید بیشتر نمایش قدرت و برای جنگ روانی است تا این که هدف از این اقدام شروع یک جنگ کلاسیک باشد. اکنون دلار همان کارآیی را دارد که بمب اتم در قرن ۲۰ داشت. البته نمی‌توان گفت که جنگ بزرگ در نمی‌افتد، اما اینکه فکر کنیم به همان شیوه‌های گذشته و قدیمی اتفاق می‌افتد بعید می‌دانم.

وی در پاسخ به وقوع هرگونه اقدام تحریک آمیز از سوی ترامپ در آستانه تغییر دولت در آمریکا گفت: آقای ترامپ تا ظهر روز ۲۰ ژانویه رییس جمهور امریکا است و به لحاظ قانونی اجازه صدور فرمان نظامی را دارد، اما اینکه در این شرایط چنین تصمیمی بگیرد دور از انتظار است. از افتخارات ترامپ این بوده است که تنها رییس جمهور آمریکا بعد از جیمی کارتر است که در دوره ریاست جمهوری اش جنگ راه ننداخته است. چنین تصمیمی قبل از انتخابات ۲۰۲۰ محتمل بود، اما انجام این کار در این شرایط بعید است به نفع ترامپ چیزی را تغییر دهد و حتی ممکن است اعتبار و سابقه ترامپ را نزد هوادارانش از بین ببرد. اما اقداماتی از جمله ترور، تهدید، تحریم، خرابکاری، عصبی کردن ایران و دامن زدن به اختلافات داخلی در دستور کارش هست.

گردآورنده:الهام خلیلی خو



#‌سیاست منبع: تیتر برتر

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

سخنگوی ارتش یمن از سرنگونی پهپاد آمریکایی و هدف قرار دادن نفت کش انگلیس در آب‌های دریایی سرخ خبر داد.

1 ساعت پیش

سازمان پخش رژیم صهیونیستی جمعه شب فاش کرد که بی‌اعتمادی و اختلافات میان اعضای کابینه جنگ اسرائیل علنی شده است.

1 ساعت پیش

افزایش تقاضاهای سرمایه‌ای در یک اقتصاد منجر به تشدید شکاف بین عرضه و تقاضا می‌شود به شکلی که اگر شما هر چه قدر هم عرضه یک کالا را زیاد کنید (به طور نمونه خانه های زیادی بسازید) اما به واسطه حضور تقاضاهای سرمایه باز هم شاهد گران‌تر شدن آن کالا خواهیم بود، از همین جهت است که دنیا یک قانون بدیهی و مرسوم به نام مالیات بر عایدی سرمایه دارد تا جلوی دلالی و سفته بازی را بگیرد اما برخی بی توجه به این بدیهیات و صرفا به خاطر مسائل سیاسی با آن مخالفت می‌کنند.

1 ساعت پیش

سیدحسین موسویان دیپلمات پیشین کشورمان با انتشار پیامی در ایکس از شکست فراخوان بزرگ برای اخراج وی از دانشگاه پرینستون خبر داد.

1 ساعت پیش

پیشکسوت فوتسال کشورمان معتقد است تیم ملی ایران باید در 40 دقیقه قانونی دیدار با ازبکستان از سد شاگردان ونانسیو لوپس می‌گذشت.

1 ساعت پیش

بانک روسیه نرخ بهره را در ۱۶ درصد ثابت نگه داشت.

1 ساعت پیش

سخنگوی نیروهای مسلح یمن اعلام کرد پدافند هوایی این کشور روز گذشته یک فروند پهپاد آمریکایی ام‌کیو-۹ را که در حال انجام فعالیت خصمانه در آسمان استان صعده بود، با موشک مناسب سرنگون کرده است.

1 ساعت پیش

مقاومت اسلامی عراق از حمله پهپادی به هدفی در بندر حیفای اشغالی خبر داد.

1 ساعت پیش

از جمع چهار کشتی‌گیری که حضورشان را در المپیک قطعی کرده‌اند شاید فقط یک فرنگی‌کار برای بهبود رنک خود در آخرین تورنمنت رنکینگ‌دار اتحادیه جهانی کشتی بگیرد.

1 ساعت پیش

بیشتر...