سلامت نیوز | ۲ هفته پیش

۱۰ راهکار کاربردی برای حفظ تمرکز تقویت ذهن سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل ازوب ام دیپژوهش‌ها نشان می‌دهد که انجام فعالیت‌های ذهنی و داشتن سبک زندگی سالم می‌تواند به حفظ تمرکز و قدرت ذهن کمک کند. در ادامه، مهم‌ترین راهکارهایی که متخصصان پیشنهاد می‌کنند را مرور می‌کنیم.

مغزتان را به چالش بکشید

فعال نگه داشتن ذهن، یکی از مؤثرترین راه‌ها برای جلوگیری از کاهش عملکرد شناختی است. مطالعه کتاب، گوش دادن به رادیو، بازی‌های فکری، یادگیری یک زبان جدید و بازدید از موزه‌ها می‌توانند مغز را فعال نگه دارند.

روش‌های جدید را امتحان کنید

تغییرات کوچک در زندگی روزمره، مانند استفاده از دست غیرغالب، تغییر مسیر رفت‌وآمد یا تشخیص طعم‌ها با چشمان بسته، می‌توانند مغز را به چالش بکشند و توانایی یادگیری را افزایش دهند.

ورزش کنید

فعالیت‌های بدنی، به‌ویژه ورزش‌های هوازی مانند پیاده‌روی و شنا، به بهبود حافظه، تخیل و برنامه‌ریزی ذهنی کمک می‌کنند. این فعالیت‌ها جریان خون را در مغز افزایش داده و ارتباطات بین سلول‌های مغزی را تقویت می‌کنند.

تغذیه سالم داشته باشید

رژیم غذایی مناسب می‌تواند از مغز محافظت کند. مصرف میوه‌ها، سبزیجات، ماهی و چربی‌های سالم مانند روغن زیتون و اجتناب از غذاهای سرخ‌کردنی و چرب می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد.

مراقب نوشیدنی‌های خود باشید

مصرف زیاد الکل می‌تواند به بخش‌هایی از مغز که مسئول تصمیم‌گیری و حافظه هستند آسیب بزند. مصرف متعادل توصیه شده برای زنان یک نوشیدنی در روز و برای مردان دو نوشیدنی است.

بازی‌های ویدیویی، تمرینی برای ذهن

تحقیقات نشان داده است که بازی‌های ویدیویی می‌توانند بخش‌هایی از مغز را که مسئول برنامه‌ریزی، حافظه و مهارت‌های حرکتی هستند، تقویت کنند.

موسیقی گوش کنید یا ساز بنوازید

نواختن ساز، حتی در دوران کودکی، تأثیر مثبتی بر توانایی تفکر و حافظه دارد. یادگیری موسیقی علاوه بر سرگرمی، باعث افزایش هماهنگی دست‌ها و ذهن نیز می‌شود.

روابط اجتماعی را تقویت کنید

تعاملات اجتماعی، مانند شرکت در کلاس‌ها، فعالیت‌های داوطلبانه یا تماس با دوستان، به حفظ سلامت ذهنی کمک می‌کند و از کاهش توانایی شناختی جلوگیری می‌کند.

استرس را کنترل کنید

استرس بیش از حد می‌تواند به سلول‌های مغزی آسیب بزند. برای کاهش استرس، تمرینات تنفسی، مدیتیشن، یوگا یا گوش دادن به موسیقی پیشنهاد می‌شود.

خواب کافی داشته باشید

خواب کافی (۷ تا ۸ ساعت در شب) برای تمرکز، حافظه و پردازش اطلاعات ضروری است. خواب به مغز کمک می‌کند تا اطلاعات جدید را مرتب کرده و مواد زائد را دفع کند.

از ابزارهای کمکی برای حافظه استفاده کنید

نوشتن کارهای مهم، استفاده از تقویم یا یادآورها در تلفن همراه، تمرکز بر یک کار در هر زمان و یادگیری مرحله‌به‌مرحله موضوعات جدید می‌تواند به بهبود حافظه کمک کند.

نتیجه‌گیری:حفظ هوش و تمرکز در طول زندگی به یک سبک زندگی سالم، فعالیت ذهنی و اجتماعی و کنترل استرس بستگی دارد. با رعایت این نکات، می‌توان مغزی فعال و ذهنی تیز داشت.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

 وزن بدن شما نقش مهمی در حفظ تعادل هورمونی ایفا می‌کند، که مستقیماً بر چرخه قاعدگی و تخمک‌گذاری تأثیر می‌گذارد.

۱ هفته پیش

وزارت بهداشت آمار گزش‌های سالانه افراد از سوی گربه‌های خانگی را ۲۵ تا ۳۰هزار نفر اعلام کرده است.

۱ هفته پیش

کنترل‌گری والدین ممکن است به ظاهر نشانه‌ای از مراقبت و دلسوزی باشد، اما این رفتار می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای فرزندان به همراه داشته باشد. متخصص روانشناسی سلامت در گفتگو با مهر، اثرات منفی این سبک تربیتی را تشریح می‌کند.

۱ هفته پیش

سفر با قطار به مشهد، تجربه‌ای خاص و پر از آرامش است؛ اما برای اینکه این سفر واقعاً بدون دردسر و آسوده باشد، همراه داشتن وسایل بهداشتی ضروری اهمیت زیادی دارد. مخصوصاً اگر مسیر طولانی‌ باشد یا با کودکان و سالمندان سفر می‌کنید، رعایت نکات بهداشتی می‌تواند کیفیت سفرتان را چندین برابر بهتر کند.

۲ هفته پیش

طلاق عاطفی، یک نوع جدایی است که در آن افراد زیر یک سقف زندگی می‌کنند اما هیچ عشق و علاقه و عاطفه‌ای به یکدیگر ندارند.

۱ هفته پیش

دکتر محمدرضا سبحان، متخصص پوست ضمن اشاره به نکته‌های بالا، با تأکید بر اینکه استفاده از ضدآفتاب برای کودکان هم ضرورت دارد، می‌گوید: نور مستقیم خورشید عامل اصلی بسیاری از سرطان‌های شایع پوستی است و اشعه ماوراء بنفش (UV) موجود در نور خورشید، نقش مهمی در ایجاد و گسترش سرطان‌های پوست دارد.

۲ هفته پیش

خواب کافی نه تنها به بازیابی انرژی کمک می‌کند، بلکه نقشی حیاتی در تقویت حافظه و هوش دارد و فرآیند یادگیری را تسهیل می‌کند.

۱ هفته پیش

صحبت با فرزندان درباره هدف این پول و اهمیت مدیریت آن، درک عمیق‌تری از ارزش پول به آنها می‌دهد.

۱ هفته پیش

طبق آمارهای رسمی 15تا 20درصد سالمندان ایرانی (افراد بالای 65سال) دچار افسردگی هستند و به‌دلیل انزوای اجتماعی، احساس بی‌ارزشی و عدم‌دسترسی به امکانات مناسب، در معرض جدی ابتلا به بیماری‌های روانی قرار دارند.

۱ هفته پیش

بیشتر...