تراژدی غرق شدگی مرگبار چالش های ناجی غریق تسنیم
به گزارشخبرگزاری تسنیماز اهواز، استان خوزستان، این نگین گرمسیری ایران، در حالی میزبان بیش از 18 میلیون گردشگر در نوروز 1404 بود که سایه سنگین غرقشدگی همواره مهمان ناخوانده رودخانهها و اماکن آبی این استان است. از سوی دیگر خوزستان در آمار غرق شدگی رتبه اول را داراست و بر خلاف تصور عموم شمار افراد غرق شده در خوزستان از استانهای شمالی کشور بیشتر است. آنچه در ادامه میخوانید گزارش تحلیلی است از موفقیتها و چالشهای طرح پیشگیری از غرقشدگی در خوزستان، طرحی که نیازمند حمایت بیشتری است.
از شکست تا موفقیت
در ابتدای نوروز 1404، استان خوزستان شاهد سه مورد غرقشدگی مرگبار بود. بررسیهای نشان میدهد این تراژدی قابل پیشگیری بود. اما با حمایت استانداری، طرح پیشگیری از غرقشدگی از 6 فروردین با یک تیم 90 نفره در 16 شهرستان به اجرا درآمد. با اجرایی شدن طرح پیشگیری از غرق شدگی، نتایج قابل تاملی رقم خورد؛ کاهش 100 درصدی آمار غرقشدگیهای منجر به فوت در رودخانههای خوزستان. این اتفاق از ششم فروردین، با انجام 40 عملیات نجات غریق موفق در مدت 10 روز انجام گرفت. موضوعی که علاوه بر امنیت جانی گردشگران و مردم خوزستان، باعث ایجاد امنیت روانی برای گردشگران نیز شد. نکته کلیدی این موضوع آنجاست که موفقیت حاصل شده تنها با کمتر از 30 درصد از نیروهای پیشبینی شده (90 نفر از 300 ناجی غریق) مستقر شده رقم خورده است.
چالشهای پیشرو
با وجود تجربه موفق سال قبل و موفقیت اخیر ، طرح با چالشهای جدی مواجه است.
1) کمبود نیروی انسانی؛ ناجیان مجبور به دو شیفت کار در گرمای طاقتفرسا هستند. موضوعی که شرایط را در روزهای آینده می تواند سختتر کند و در نهایت به خطر فرسودگی شغلی و کاهش کیفیت خدمات منجر میشود.
2) پوشش ناکافی شهرستانهای استان این طرح را با چالش جدی مواجه کرده است. این در حالی است که طرح در سال گذشته در 21 شهرستان استان اجرا شده بود.
3) با توجه به حجم گسترده طرح، نیاز به تخصیص اعتبار برای جذب 210 ناجی دیگر امری ضروری است. همچنین در کنار جذب 210 ناجی غریق، ضرورت تامین تجهیزات نجات غریق نیز لازم و ضروری است.
4) کمبود شناور های آبی موتوری مانند جت اسکی که سرعت عمل در واکنش های نجات در رودخانه را تامین میکند و امکان پوشش محدوده بیشتری از شناگاهها را میسر مینماید.
زمانبندی اجرا
با توجه به شرایط آب و هوایی 9 ماهه ابتدایی سال در استان خوزستان، به تدریج گرما شدیدتر میشود. همین موضوع موجب ترغیب مردم استان و گردشگران به شنا در اماکن آبی به خصوص رودخانهها خواهد شد. امری که در روزهای گرم تابستان به اوج خود میرسد و شرایط را سختتر و نیاز به توجه بیشتر در جهت پیشگیری از غرقشدگی را ضروری میکند. به همین سبب لازم است طرح پیشگیری از غرقشدگی تا پایان آذرماه 1404 تمدید شود. این موضوع نیازمند حمایت بیش از پیش مسئولین استان نیز میباشد.
امید جشانزاده، رئیس هیئت نجات غریق و غواصی خوزستان که مبتکر طرح پیشگیری از غرق شدگی در سواحل رودخانه است درباره چالشهای این طرح عنوان کرد: در برخی نقاط، ناجیان ما مجبورند در دو شیفت کاری دیدبانی دهند. که این موضوع با توجه به گرمای استان خوزستان بسیار سخت و طاقت فرساست. من از تمامی کسانی که ما را در این طرح حمایت و همراهی کردند سپاسگزارم، از استانداری، اداره کل ورزش و جوانان، سازمان آب و برق استان ، هلال احمر و برخی از شهرداری های استان، تا روسای هیئتهای شهرستان استان، اما این مقدار کافی نیست و به حمایت بیشتری نیاز داریم.
بدون حمایت مسئولین قادر نخواهیم بود این طرح را به خوبی اجرا کنیم. هیئت نجات غریق و غواصی استان خوزستان برای اجرای هر چه بهتر این طرح به بکارگیری حداقل 300 ناجی غریق نیاز دارد در حالی تا بدین جا در مجموع توانستیم از حدود 90 نفر استفاده کنیم. تاکید میکنم ما به حداقل 300 ناجی غریق نیاز داریم تا بتوانیم حداقل استانداردهای ایمنی را در طرح پیشگیری از غرق شدگی در سطح رودخانه های استان اجرا کنیم.
انتخاب با ماست
• هر ریال سرمایهگذاری در این طرح، میتواند از هزینههای سنگین درمانی و غرامتهای پس از غرق شدگی جلوگیری کند؛ چرا که سرمایههای اجتماعی که مهمترین سرمایه هر کشورند را از خطر غرق شدگی در امان نگه میدارد.
• توسعه گردشگری آبی در گرو تامین ایمنی پایدار است. ایمنی که با اجرای کامل طرح پیشگیری از غرقشدگی میتواند به وقوع بپیوندد.
• سرمایهگذاری روی حفظ جان انسانها هیچگاه هزینه نبوده است. در واقع حفظ سرمایه اجتماعی کشور است. افزایش تولیدمثل، زاد و ولد و همچنین بزرگ شدن کودکان هزینههای سنگینی بر جامعه و کشور دارد و اگر جانی از بین برود این سرمایه کشور است که از بین رفته است.
• تجربه 10 روزه موفق این طرح نشان داده است که با اراده جدی میتوان حتی در سختترین شرایط به نتایج درخشان دست یافت. حال نوبت مسئولان است که با حمایت و تخصیص به موقع منابع، از تبدیل این موفقیتهای مقطعی به یک دستاورد پایدار حمایت کنند و با همراهی هر چه بهتر سهمی بسزا در حفظ جان هموطنانمان داشته باشند.
و در پایان پرسشی که مارا به تامل وا میدارد: " آیا حاضر هستیم قدمی موثر برای حفظ جان هموطنان برداریم، یا منتظر فاجعه غرق شدنشان میمانیم؟"
انتهای پیام/
#اخبار
بیشتر...
تبلیغات
نشست هنرمندان شهرستانهای ورامین، پیشوا و قرچک به مناسبت روز هنر انقلاب اسلامی در حسینیه شهید علیخانی ورامین برگزار شد و مشکلات و چالشهای جدی در حوزه فرهنگ و هنر منطقه بررسی و راهکارهایی برای توسعه فعالیتهای هنری مطرح شد.
۳۴ فیلم سینمایی، تلویزیونی و انیمیشن در روزهای پایانی هفته از تلویزیون پخش می شوند. «طبیعت بشر»، «خطر پرواز»، «خواب زمستانی»، «سرهنگ ثریا»، «راهی برای نجات»، «پیروزی پینگ پنگ»، «بمباران برق آسا»، «دیابولیگ: کی هستی؟»، «گروه پاکسازی»، «یک مرد»، «داستان استاین» و «ماجراهای جوجو» فیلمهای جدیدی هستند که این هفته از قاب شبکه های سیما تماشایی می شوند.
استقلال و فولاد خوزستان امروز در آغاز هفته بیستوششم لیگ برتر فوتبال در ورزشگاه آزادی به مصاف هم میروند.
نمایشگاه اقتصاد مقاومتی و تولیدات خانگی به همت بسیج سازندگی خوزستان به مدت ۸ روز در ساحلی کیانپارس اهواز برپا شده است.
رئیسجمهور آمریکا در حالی که ادعا میکند صلحطلب است، اما بار دیگر ایران را تهدید کرد.
رژیم اشغالگر تأکید کرده است که اجازه تأسیس پایگاه نظامی به ترکیه در سوریه را نخواهد داد، ترکیه نیز اعلام کرده که در صورت لزوم به حمایت از دولت سوریه در قبال حملات این رژیم اقدام خواهد کرد.
شبکههای تلویزیونی برای دو روز آخر هفته، فیلمهای جدیدی همچون «داستان استاین»، «خطر پرواز»، «خواب زمستانی» و چند اثر دیگر را در کنار «سرهنگ ثریا» تدارک دیدهاند.
نماینده مردم ورامین، پیشوا و قرچک در مجلس با تأکید بر لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای بومی و تاریخی دشت ورامین گفت: مناسبت پانزده خرداد میتواند به محور وحدت و جریانسازی فرهنگی در جنوبشرق تهران تبدیل شود.
«یک بازدید سرزده دیگر توسط پزشکیان»، «شهادت یکی از افسران ارتش» «اعمال تحریم در آستانه مذاکرات عمان» و «۵ مدال برای پارادوومیدانی ایران» از مهمترین اخبار شامگاهی۲۰ فروردین ایسنا بودند.
بیشتر...