شگفتی های ورزش افزایش عملکرد مغز تا ۲۴ ساعت پس از فعالیت بدنی سلامت نیوز
به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، پژوهشگران کالج دانشگاهی لندن (UCL) در انگلیس به نتایج جالبی دست یافتهاند که نشان میدهد ورزش نه تنها به بهبود سلامت جسمی کمک میکند، بلکه عملکرد مغز را تا یک روز پس از انجام فعالیت بدنی افزایش میدهد.
پیش از این، تحقیقات در محیطهای کنترلشده نشان داده بودند که بعد از ورزش، عملکرد شناختی مانند تمرکز و حافظه به طور موقت بهبود مییابد. اما مشخص نبود که این بهبود تا چه مدت ادامه مییابد. در این تحقیق جدید، محققان دریافتند که بزرگسالان ۵۰ تا ۸۳ ساله پس از انجام فعالیت بدنی متوسط تا شدید، حتی یک روز بعد در آزمونهای حافظه عملکرد بهتری دارند.
جالب است بدانیم که کسانی که زمان کمتری را به نشستن اختصاص میدهند یا به طور منظم ۶ ساعت یا بیشتر میخوابند، امتیاز بهتری در این آزمونها کسب میکنند. خواب عمیق یا خواب موج آهسته که در آن ضربان قلب کاهش مییابد وفشار خونپایین میآید، تأثیر مثبتی بر حافظه دارد و در واقع یکی از عواملی است که ارتباط میان ورزش و بهبود حافظه را توضیح میدهد.
دکتر میکیلا بلومبرگ، سرپرست گروه تحقیقاتی، توضیح داد که فعالیت بدنی متوسط یا شدید میتواند به سادگی شامل پیادهروی سریع یا بالا رفتن از پلهها باشد و نیازی به ورزشهای سنگین یا منظم ندارد.
در کوتاهمدت، ورزش باعث افزایش جریان خون به مغز و ترشح ناقلهای عصبی مانند نوراپینفرین و دوپامین میشود که به بهبود عملکرد شناختی کمک میکنند. این تغییرات شیمیایی به طور موقت تأثیرگذار هستند، اما اثرات طولانیمدت مانند بهبود خلقوخو تا ۲۴ ساعت پس از ورزش نیز مشاهده میشود.
این یافتهها نشان میدهند که حتی فعالیتهای بدنی ساده و متوسط میتوانند تأثیرات مثبت و ماندگاری بر مغز داشته باشند، نه تنها در کوتاهمدت، بلکه در طول روزهای بعد نیز.
#اخبار_سلامتی
بیشتر...
تبلیغات
مطالعهای جدید نشان داده است که مصرف رژیم غذایی سرشار از فیبر و کربوهیدراتهای با کیفیت بالا در میان
پروبیوتیکها میکروارگانیسمهای زندهای هستند که با حمایت از میکروبیوم بدن، فواید بسیاری برای سلامتی
عضو انجمن اتیسم ایران میگوید: تشخیص اختلال طیف اتیسم باید توسط فوقتخصص روانپزشک کودک و نوجوان یا
در دنیای امروز که سبک زندگی کمتحرک رو به افزایش است، نشستنهای طولانیمدت یکی از عوامل اصلی ابتلا ب
فاطمه نظری، پزشک عمومی و فعال حوزه سلامت، با اشاره به تجربیات میدانی خود در مواجهه با مادرانی که قصد
چاقی تنها با مصرف حجم بالایی از غذا ایجاد نمیشود بلکه برخی عادات در چاقی نقش دارند.
بیماریهای غیرواگیر از همه جهت برای مردم و نظام بهداشتی کشور پرهزینه است و موجب از کارافتادگی افراد
نسل آلفا بهطور تقریبی بین سالهای ۲۰۱۰ تا ۲۰۲۴ متولد شدهاند. این نسل اولین گروهی است که از ابتدا ب
دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هشدار داد: استفاده از شیر گاو برای افزایش وزن نوزادان زیر ۶ ماه
بیشتر...