بیتوته |
3 سال پیش

اضطراب ، لذت جنسی را کاهش می دهد




لذت جنسی,لذت در روابط جنسی

اختلال روانپزشکی خاص نظیر اضطراب یا افسردگی در یکی از زوجین، رضایتمندی زناشویی کاهش می دهد. کاهش میل و برانگیختگی، فقدان تجربه لذت درروابط جنسی، مشکل دررسیدن به ارگاسمیا فقدان ارگاسم از جمله عوارض و علائم این اختلالات هستند.


دکترغلام حسین قائدی در خصوص اهمیت درمان اختلالات اضطرابی قبل از ازدواج گفت:« اختلالات روانپزشکی از دلایل اصلی شکل گیری بدکارکردی های جنسی، چه در زنان و چه در مردان است. پژوهش های متعددی که در این زمینه صورت گرفته است بیانگرتاثیر بی چون چرای مسائل روانپزشکی در شکل گیری مشکلات جنسی است.

افسردگی، اضطراب، وسواس، استرس، خشم و ... همگی در ایجاد مشکلات جنسی و ارتباطی دخیل هستند.»

وی ادامه داد:«مشکلات ارتباطی زوجین و تعارضات زناشویی بین آنها ممکن است تحت تاثیر مشکلات روانی از قبیل اضطراب و افسردگی باشد. از طرف دیگر مشکلات جنسی به شدت تحت تاثیر مشکلات بین فردی و روابط زناشویی هستند. ازدواج به عنوان یکی از مهمترین و طولانی ترین روابط بین فردی، نقش مهمی در حمایت از فرد در برابر مشکلات روانی نظیر اضطراب و افسردگی ایفا میکند. »

استادیاردانشگاه علوم پزشکی شاهد افزود:«مطالعات متعددی نشان داده اند بهزیستی و سلامت روان افراد متاهل نسبت به افراد مجرد در سطح بسیار مطلوب تری است. چنانچه یکی از زوجین دارای اختلال روانپزشکی خاصی نظیر اضطراب یا افسردگی باشد، رضایتمندی زناشویی کاهش می یابد. علاوه بر تاثیراتی که اختلالات روانپزشکی (نظیر افسردگی و اضطراب) بر روابط زناشویی دارد، بر عملکرد جنسی افراد نیز، تاثیر می گذارد.

کاهش میل و برانگیختگی، فقدان تجربه لذت در روابط جنسی، مشکل در رسیدن به ارگاسم یا فقدان ارگاسم از جمله عوارض و علائم این اختلالات هستند. علاوه بر تاثیرات خود بیماری ها، داروهایی که برای درمان اختلالات روانی تجویز می گردند دارای عوارض جانبی متعددی بوده و عملکرد جنسی را مختل می نمایند. »

این روانپزشک تاکید کرد:«یکی از مهمترین مشکلاتی که اختلالات اضطرابی ایجاد می کنند، نگرانی و اضطراب عملکرد می باشد که خود زمینه ساز بروز بسیاری از مشکلات ارتباطی، جنسی و فردی می باشد. اضطراب عملکرد باعث می شود توجه فرد یا زوجین به جای اینکه معطوف به لذت بردن از یکدیگر(که هدف اصلی رابطه جنسی است) باشد، معطوف فرآیند و عملکرد بوده و بنابراین نتوانند به هدف اصلی خود برسند. این مساله باعث شکل دادن طرحواره های شناختی منفی(از قبیل «من نمی توانم به نعوظ مناسب برسم»، «من نمی تونم برانگیخته شوم»، «آدم ضعیفی هستم»، «ممکنه باردار شوم») در مورد عملکرد شده و باعث می گردد فرد شروع به منفی بافی و تعمیم افراطی مشکلات موجود کند. »

وی افزود:« مشکلات نعوظی، انزال زودرس و فقدان تجربه ارگاسم در مردان، بی میلی جنسی، مشکل در برانگیختگی، مشکل در لزج شدن واژن و فقدان تجربه ارگاسم در زنان مشکلات عمده ای هستند که بواسطه اضطراب عملکرد و پیامدهای آن ایجاد می گردند.»

دکتر قائدی خاطرنشان کرد:«افسردگی معمولا با علائمی نظیر بی میلی، کاهش انرژی، عزت نفس پایین، فقدان تجربه لذت و ... شناخته می شود. حساسیت و تحریک پذیری در کنار انزوای اجتماعی به همراه دیگر علائم افسردگی، باعث تخریب روابط عاطفی و بین فردی میگردند. افسردگی نیز همچون اضطراب تاثیرات عمیقی بر ایجاد مشکلات جنسی خواهد، کاهش میل جنسی، نافعالی جنسی، مشکل در برانگیختگی جنسی، منفی بافی های جنسی و... مشکلاتی هستند که معمولا افراد افسرده تجربه می کنند. علاوه بر خود افسردگی، داروهای ضدافسردگی موجود، غالبا تاثیرات منفی بر عملکرد جنسی می گذارند.»

وی افزود:«نتایج مطالعات نشان می دهد که بین 20 تا 36 درصد بیماران افسرده که از درمان های دارویی استفاده می کنند، دچار مشکلات جنسی هستند که عمده ترین آنها بی میلی جنسی، فقدان برانگیختگی جنسی، مشکل در رسیدن به ارگاسم و مشکل در نعوظ است.»

استادیاردانشگاه علوم پزشکی شاهد در ادامه به خبرنگار سلامت نیوز گفت:«آنچه لزوم ارزیابی های روانپزشکی و درمان مشکلات روانپزشکی قبل از ازدواج را نشان می دهد، مشکلات، تعارضات و تضادهای ارتباطی و زناشویی بعدی است. چنانچه زوجین با دامنه ای از مشکلات روانپزشکی وارد مرحله بعدی زندگی خود یعنی ازدواج گردند، پیش بینی این مساله که چه چیزی پیش خواهد آمد چندان دشوار نخواهد بود؛ آنچه که می توانست یک زندگی ایده ال و موفق باشد، تبدیل به چیزی میگ ردد که صرفا باید آن را تحمل نمود. »

وی افزود:«واکنش های تکانشی و پراسترس به رویدادهای زندگی، یکنواختی، فقدان روابطa حسنه زناشویی، خلقیات منفی، بدبینی، حساسیت های بین فردی بیش از اندازه، تلاش برای کنترل رفتار یکدیگر، مشکلات جنسی و... بخشی از مشکلات بعدی هستند. بنابراین مهم است که قبل از شروع زندگی مشترک، ارزیابی های روانپزشکی زوجین صورت گرفته و در صورت مشخص شدن احتمال وجود علائم مشکلات روانپزشکی به درمان آن ها اقدام نمود. »

این روانپزشک تاکید کرد:« تشخیص و درمان به موقع مشکلات روانپزشکی قبل از ازدواج به ثبات و تداوم آن و داشتن زندگی زناشویی رضایتبخش کمک خواهد کرد. لازم به ذکر است عدم پرداختن به این مشکلات بویژه در شرایطی که یکی از زوجین (دارای بیماری روانپزشکی) با پنهان کاری وارد زندگی مشترک خود گردد و بعد از گذشت مدت زمانی مشکلات بروز پیدا کنند، می تواند علاوه بر پیامدهای اشاره شده، به جدایی و طلاق نیز منجر گردد. »

وی توصیه کرد:«لازم است افراد در شرف ازدواج و خانواده های آنان توجه ویژه ای به این مساله داشته و برای بهتر زیستن خود، حداقل فرآیند ارزیابی های روانپزشکی را برای اطمینان از وجود یا فقدان علائم مشکلات روانپزشکی انجام دهند. بدیهی است در این صورت می توانند با اطمینان بیشتری با یکدیگر زندگی کرده و حمایت و پشتیبانی بیشتری از هم به عمل آورند.»

منبع:سلامت نیوز




#‌زناشویی منبع: بیتوته

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

4 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

5 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

بیشتر...