خبرگزاری ایسنا |
1 سال پیش

چالش ها چشم انداز لیگ حرفه ای بسکتبال ایسنا

چالش‌ها و چشم‌انداز لیگ حرفه‌ای بسکتبال

فدراسیون بسکتبال ایران برای توسعه این رشته و برگزاری یک لیگ حرفه‌ای، نیازمند اتخاذ راهبردهای ویژه‌ای است.

به گزارش ایسنا،‌ رقابت‌های لیگ برتر بسکتبال ایران در حالی از روز پنج‌شنبه ۷ مهر ۱۴۰۱ آغاز خواهد شد که همچنان وجود چندین مساله در نحوه برگزاری مسابقات، همانند سال‌های گذشته خودنمایی می‌کند. مواردی که باعث شد تا اهالی این رشته همچنان شاهد دور بودن کیفیت لیگ ایران از سطح لیگ‌های معتبر جهانی باشند.

مواردی چون رفت و آمد غیر اصولی تیم‌ها به لیگ برتر، تجمع بازیکنان ملی‌پوش در تیم‌های خاص، عدم درآمدزایی لیگ برتر، تغییر متعدد برنامه برگزاری مسابقات و ... همگی از جمله مواردی هستند که در رابطه با آن‌ها با کارشناس بسکتبال ایران مصاحبه‌هایی انجام داده‌ایم که در ادامه نقطه نظرات آن‌ها را می‌خوانید:

یکی از موارد مورد بحث عدم وجود برنامه مشخص برای برگزاری مسابقات لیگ است.رضا هنگام‌پور کارشناس بسکتبال ایراندر این‌باره اظهار کرد: از نظر من اینکه یک تیم دو سه فصل متوالی قهرمان می‌شود به مواردی مانند بودجه و برنامه‌ریزی بستگی دارد اما برخی ایرادات هم به خود لیگ برتر وارد است. به عنوان مثال در سال‌های گذشته لیگ را به صورت متمرکز به میزبانی تهران برگزار کردند که در چنین شرایطی یک شرایط یکسان را برای همه بازیکنان فراهم می‌کنند تا بازی کنند که از نظر من خوب نیست.


بیشتر بخوانید:
برای مشاهده تمامی صحبت‌های «رضا هنگام پور» کلیک کنید.


برای اینکه راه حلی جهت برطرف کردن این مشکل معرفی شود، گفت و گویی باعباس مرشدی مربی سابق تیم ملی ایرانداشتیم که الگو برداری از لیگ‌های معتبر را یک راه حل منطقی برای این موضوع معرفی کرد. مرشدی اظهار کرد: ما اگر قرار است با دید بسته فقط خودمان را ببینیم، الگوی موفقی را جلوی راه خودمان نگذاریم و از لیگ‌های موفوق دیگر الگو برداری نکنیم، همواره شاهد همین آش و همین کاسه در لیگ ایران خواهیم بود. سال‌های سال است که بدون الگوی درست بازی‌ها را برگزار می‌کنیم.

اگر قرار است ما یک لیگ خوب داشته باشیم باید ببینیم لیگ‌های خوب چگونه خوب شده‌اند و از آن‌ها الگو برداری کنیم. آوردن بازیکنان خوب خارجی، نگاه کردن به نوع بازی‌ها در کشورهای دیگر و نحوه گزینش کردن بازیکنان در تیم‌ها از جمله موارد کمک کننده خواهند بود. اگر NBA را ببینید، تیم‌های ضعیف‌تر زودتر از تیم‌های قوی‌تر بازیکن می‌گیرند اما در مورد ما اصلا اینطور نیست. متاسفانه ما فقط خودمان را می‌بینیم و به الگوهای موفق در دنیا توجه نمی‌کنیم.

موانع حرفه‌ای شدن لیگ بسکتبال


بیشتر بخوانید:
برای مشاهده تمامی صحبت‌های «عباس مرشدی» کلیک کنید.


بحث مهم دیگری که شاید برای برخی قابل تامل است، عدم درآمدزایی توسط باشگاه‌ها و تیم‌های ایرانی است. صفاعلی کمالیان کارشناس و مربی سابق تیم ملی بسکتبال ایران که همواره در بعد فنی بسکتبال و ورزش صاحب نظر است، درباره این موضوع گفت: یکی از مواردی که کمک بسیاری به ورزش کشور می‌کند تعیین تکلیف وضعیت باشگاه‌داری است که هم از جنبهٔ قانون گذاری و هم از نظر مکانیزم‌های اجرایی نیازمند توجه جدی است. این موارد مشروط به این است که هدف ارتقاء ورزش به روش صحیح باشد. تا زمانی که بخش غیر دولتی و حتی دولتی، صرفهٔ اقتصادی برای سرمایه‌گذاری و درآمدزایی در ورزش نیابد سرمایه‌گذاری ورزشی عمدتا غیر سودآور یا صرفا تبلیغاتی از ثبات لازم برخوردار نبوده و تنها متکی بر روابط با مدیرانی است که عمر مدیریت آنان از پارامترهای تعیین کننده خواهد بود نه محاسبات صحیح اقتصادی، که برنامه‌ریزی بلند مدت را مقدور می‌سازد.


بیشتر بخوانید:
برای مشاهده تمامی صحبت‌های «صفاعلی کمالیان» کلیک کنید.


علی توفیق دبیر سابق فدراسیون بسکتبال ایران،در رابطه با چرخه معیوب اقتصادی در لیگ ایران نیز گفت: برای حضور در لیگ باید توجیه اقتصادی باشد. لیگ ایران فقط هزینه است و هر سال نیز این هزینه‌ها به صورت تساعدی افزایش می‌یابد. بعضی از بنگاه‌های تجاری می‌توانند خودشان را با این شرایط وفق بدهند و بسیاری نمی‌توانند. الان یک بازیکن فوتبال ۳۰ میلیارد، یک بازیکن والیبال ۷ میلیارد و یک بازیکن بسکتبال ۳ میلیارد هزینه به همراه دارد که نشان از چرخه عظیم اقتصادی است. با گذشت هر سال همه این هزینه‌ها افزایش پیدا می‌کند و مدیران اقتصادی با خودشان می‌گویند حضور در لیگ و ورزش چه صرفه اقتصادی دارد؟ وقتی توجیه اقتصادی ندارد باشگاه‌ها نمی‌آیند و در نتیجه بازیکنان بیرون هستند، در مجموع چرخه معیوبی است که لیگ ما با آن دست و پنجه نرم می‌کند.

بنا بر این گزارش، پویا نبودن لیگ ایران در بحث بازیکن سازی، این روزها به واسط خالی شدن تیم ملی از استعدادهای برتر خودنمایی می‌کند. مسلما تولید بازیکن و تحویل آن به تیم‌های ملی از وظیفه‌های اصلی لیگ‌های معتبر جهانی است که این روزها در لیگ ایران دیده نمی‌شود.کمالیان در رابطه با این موضوع اظهار کرد:باید به این نکته اشاره کنم که در کشور ما فعالیت‌های بسیاری برای تربیت بازیکنان و مربیان انجام می‌شود که با توجه به موانع موجود ارزشمند هستند، اما به نظر من متأسفانه این فعالیت‌ها بر اساس یک فرآیند طراحی شده انجام نمی‌شود. به این معنی که نقاط آغاز، پایان و چگونگی طی مسیر رشد مشخص نیستند.

موانع حرفه‌ای شدن لیگ بسکتبال


بیشتر بخوانید:
برای مشاهده تمامی صحبت‌های «علی توفیق» کلیک کنید.


رضا هنگام‌پور دیگر کارشناس بسکتبال ایران،با بیان اینکه برنامه‌ها و اردوهای پایه‌ای برای رشد دادن بازیکنان جوان در بسکتبال کاهش چشم گیری داشته است، توضیح داد: متاسفانه در حال حاضر مسابقات منتخب کشوری تعداد بسیار کمی برگزار می‌شوند و اردوهای ملی هم بسیار کم شده است. البته در ۶ ماه اول امسال اردوهای خوبی برای رده‌های مختلف برگزار شد که تاثیر گذار است. نیاز داریم به بازیکنان جوان بیشتر اعتماد کنیم و آن‌ها را استفاده کنیم تا در میدان دیده شوند. باید کمی از نتیجه گرایی فاصله گرفته و به سمت بازیکن سازی و آینده نگری حرکت کنیم.

انتهای پیام



#‌اخبار منبع: خبرگزاری ایسنا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

قیمت طلا، سکه و ارز امروز در بازار تهران تغییر کرد.

12 دقیقه پیش

«بوسام؛ سرنوشت را بدزد» جواهری برای علاقه‌مندان به سریال‌های تاریخی کره‌ای است؛ این داستانِ یک عاشقانۀ غیرمنتظره است، داستان یک رسم عجیب قدیمی و داستان توطئه‌ها و دسیسه‌های درباری.

یک ربع پیش

نگهداری اشتباه از پیاز و سیر باعث جوانه زدن آنها می‌شود، از این رو برای جلوگیری از این مساله باید روش‌های صحیح برای نگهداری آنها به کار ببرید.

13 دقیقه پیش

این یک روایت است از 10 سال قبل.

7 دقیقه پیش

رهبر انقلاب در دیدار صبح روز گذشته با کارگران و کارآفرینان، کارآفرین و کارگر را دو عنصر مهم در خط نبرد جنگ اقتصادی دانستند.

یک ربع پیش

سرمربی بارسلونا سرانجام متقاعد شد که فصل بعد هم در این تیم بماند که این باعث ایجاد تنش در بین اعضای هیئت مدیره این باشگاه شده است.

یک ربع پیش

حجت الاسلام و المسلمین قدیانی گفت: در دل تحریم ها نیروهای مسلح ما موفق به ساخت مدرنترین موشک های کروز و بالستیک نقطه زن شده اند.

11 دقیقه پیش

نشست شورای امنیت سازمان ملل برای تحولات افغانستان هفته آینده برگزار می شود.

یک ربع پیش

مدیر کل آموزش و پرورش استان ایلام گفت: حدود ۱۵ هزار نفر داوطلب برای پذیرش در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی در استان ایلام با هم به رقابت می پردازند.

یک ربع پیش

بیشتر...