مشاوره والدین نوجوانان برخورد صحیح والدین در رابطه با نوجوان

مشاوره والدین نوجوانان

بدون شک یکی از حساس ترین مراحل زندگی هر فردی دوران بلوغ است. از این رو مشاوره والدین نوجوانان اهمیت زیادی پیدا می کند. تغییرات هورمونی، جسمی و روانی این دوره مستلزم مشاوره و راهنمایی های مربوطه می باشد. بهره مندی از خدمات مشاوره والدین نوجوانان کلینیک روان آرام به شما در شناخت نیاز فرزندتان کمک می کند. نوجوانان در این دوره تغییرات زیادی را تجربه می کنند. درک و کنار آمدن با این تغییرات نیازمند مشاوره های روانشناسی لازم می باشد. سلامت نوجوانان در این دوره از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل لازم است که مشاور روانشناس بتواند با نوجوانان متناسب با روحیه حساسی که دارند صحبت کند. دانستن شیوه صحبت با نوجوانان و آماده کردن آن ها برای مسئولیت پذیری، ارتباطات اجتماعی و فرهنگی از ویژگی های مشاور مربوطه می باشد. در ادامه می خواهیم توضیح بیشتری درباره مشاوره والدین نوجوانان و نحوه صحیح برخورد با نوجوانان را توضیح دهیم.

سرفصل های مقاله
مشاوره والدین نوجوانان
بحران هویت
نحوه رفتار والدین با نوجوان
رفتار با نوجوان پرخاشگر و بی ادب
توصیه های مفید
با نوجوان خود بیشتر وقت بگذرانید
نوجوانان به فعالیت و استراحت و آرامش به یک اندازه نیاز دارند
انتخاب و مسئولیت پذیری
نیم نگاهی به افسردگی نوجوان خود داشته باشید
احترام به تصمیمات
توجه

دروه نوجوانی دوره حساس و زمان انطباق با تغییرات جدید است. نوجوانان در این دوره نیاز دارند تا در کنارشان باشید و آن ها را درک کنید. مشاوره والدین نوجوانان شامل تشویق، تقویت و احترام به نوجوانان خود است. در این مشاوره سرزنش و نصیحت های بیش از حد جایی ندارد. نیاز های فیزیولوژیکی و روانی نوجوانان تفاوت زیادی با دوران کودکی دارد. نوجوانان ممکن است در این دوره پاسخ متفاوتی نسبت به برآوردن نیاز های خود توسط والدین نشان دهند. آن ها ممکن است از تمایل والدین برای تامین نیاز آن ها حس ترس یا ناامیدی داشته باشند.

لازم به ذکر است که بخش اصلی هویت نوجوانان در این دوره شکل می گیرد. بنابراین مشاور باید توجه ویژه ای به این مورد داشته باشد. شما باید به نوجوان خود کمک کنید تا هویتش را شناسایی کند و با بحران های این دوره کنار بیاید. همه ی ما می دانیم که سرزنش و نصیحت در نوجوانان به خصوص آن هایی که پرخاشگر هستند نتیجه عکس دارد. البته نوجوانان پرخاشگر شیوه های رفتاری مخصوص به خود را دارند که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

همان گونه که ذکر شد شکل گیری صحیح هویت در دوران نوجوانانی مسئله مهمی است. در صورتیکه به نوجوان در این امر کمک نشود وی دچار بحران هویت خواهد شد. از پیامد های این بحران می توان به روی آوردن وی به مواد مخدر، سیگار و سایر مشکلات اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد. با وجود این که این بحران حدودا 20 درصد نوجوانان را گرفتار می کند اما باز هم مسئله قابل توجهی است. مشاوره والدین نوجوانان باید قسمت ویژه ای را برای این موضوع اختصاص دهد.

آیا تا به حال از خود پرسیده اید که نقش شما در نحوه رفتار با نوجوانتان چیست؟ شما به عنوان والدین یک نوجوان چه نکاتی را باید رعایت کنید؟ نوجوانان در این مرحله از زندگی حس استقلال داشته و رفتار های متفاوتی دارند. آن ها ممکن است از تمایل شما برای فراهم کردن امنیت آن ها خشم داشته باشند. معاینه پزشکی، روانشناسی و دندانپزشکی ممکن است برای آن ها خسته کننده باشد.

البته این رفتار ها به این معنی نیست که نوجوانان دوست ندارند آن ها را حمایت کنید. در واقع تنها چیزی که می خواهند این است که با آن ها در این باره صحبت کنید. صحبت کردن صحیح و محبت آمیز و در میان گذاشتن این موارد با آن ها مهم است.این راهنمایی ها را می توان توسط مشاوره والدین نوجوانان رعایت نمود و فهمید

اگر شما نیز نوجوان پرخاشگر و بی ادب دارید حتما ممکن است راه های مختلفی را امتحان کرده باشید. رفتار های پرخاشگرانه در نوجوانان چیز عجیبی نیست. نکته مهم نحوه رفتار و واکنش نشان دادن نسبت به این الگو ها می باشد. چیزی که نوجوانان در این دوره به اندازه همان دوران کودکی احتیاج دارند عشق، احترام و توجه شما است. هنگامی که نوجوان شما پرخاشگری و بدخلقی می کند، کنار کشیدن خودتان کار کاملا اشتباهی است. مشاوره والدین نوجوان به شما در خصوص نحوه رفتار با نوجوان پرخاشگر کمک شایانی می کند. البته نحوه تربیت والدین نیز در میزان پرخاشگری نوجوانان موثر است. یادتان باشد که نادیده گرفتن یک رفتار بد با نادیده گرفتن شخص متفاوت است. در واقع شما با نادیده گرفتن نوجوان موجب می شوید تا در رفتار ها و اعمال خود تجدید نظر نکند. این امر زمینه را برای پرخاشگری های بیشتر فراهم می کند. زیرا آن ها متقاعد شده اند که شما نسبت به آن ها بی اهمیت هستید.مشاوره والدین نوجوانان را از روان آرام دریافت کنید.

مشاوره والدین نوجوانان

نوجوان هنوز هم دوست دارند که با والدین خود وقت بگذرانند. بله درست متوجه شدید، حتی با وجود اینکه آن ها دائما با گوشی خود بازی می کنند یا با دوستانشان ملاقات می کنند! آن ها هنوز هم برای میز شام خانوادگی یا تماشای تلویزیون با شما ارزش قائل هستند. تنها راه این است که نگذارید از شما دور شوند و به بهانه های مختلف با یکدیگر وقت بگذرانید. مشاوره والدین نوجوانان توصیه می کند که تا حد امکان اعضای خانواده را گرد هم آورید، چیزی که ممکن است به مرور زمان کمرنگ شده باشد. بهتر است ساعتی را مشخص کنید که همه اعضای خانواده در دسترس و بدون مشغله های روزمره باشند.

این مقاله هم بخوانیدمشاوره بلوغ نوجوانان

نوجوانان ممکن است با حجم زیادی از فعالیت های درسی و غیر درسی مواجه شده باشند. پیام دادن، بازی کردن و ملاقات با دوستان برای یک نوجوان چیز عجیبی نیست. البته به شرطی که در تمامی این فعالیت ها تعادل رعایت شود. در کنار این ها نوجوانان به فعالیت های بدنی نیز احتیاج دارند. حفظ سلامتی و تناسب اندام در کنار کار های دیگر بسیار مهم است. البته در این میان حمایت شما برای آن ها حائز اهمیت است. حتی می توانید زمانی را برای انجام فعالیت های بدنی مشترک با خانواده اختصاص دهید. مشاوره والدین نوجوان ذکر می کند که روز های تعطیل با آن ها به کوه نوردی، دوچرخه سواری یا شنا بروید.مشاوره والدین نوجوانان راه گشاست.

نوجوانان به شدت نیاز دارند تا احساس مسئولیت پذیری خود را با انجام دادن کاری نشان دهند. به همین علت مسئولیتی متناسب با توانایی آن ها را واگذار کنید. نوجوانان اصرار دارند که می توانند مسئولیت اداره زندگی خود را بر عهده بگیرند و مستقل باشند. هر چند این امر امکان پذیر نیست اما شما با دادن مسئولیت به آن ها این حس را تقویت کنید. برخی از والدین ممکن است آزادی بیش از حد و برخی دیگر سخت گیری بیش از حدی نسبت به این قضیه نشان دهند. برای مواجهه صحیح با این مسئله حتما از یک مشاور والدین نوجوانان کمک بگیرید. بهترین مشاوره والدین نوجوانان تاکید می کند که این یک روند تدریجی است تا آن ها در نهایت اداره زندگی خود را در دست بگیرند.

اگر روند تحصیلی او با افت زیادی مواجه شده است یا احساس بی انگیزگی و انزوا می کند نیم نگاهی به افسردگی وی داشته باشید. در صورتی که این علائم برای مدت طولانی پایدار باشند حتما از مشاوره والدین نوجوانان کمک بگیرید. کلینیک روان آرام با دارا بودن کادری مجرب می تواند مشاوره های لازم در خصوص افسردگی و انزوای اجتماعی نوجوان را ارائه دهد.

نوجوانی زمان حساس تصمیم گیری و انتخاب است. نوجوانان تصمیمات اساسی خود در خصوص انتخاب رشته و تحصیل را در این دوره می گیرند. والدین می توانند در تمامی تصمیماتی که نوجوان می گیرد شرکت کنند. البته منظور دخالت یا سرزنش والدین درباره ی تصمیمات آن ها نیست. آگاه بودن از روند تصمیمات نوجوان برای هر والدینی ضروری است. از آنجایی که تصمیمات نوجوان عموما بر اساس بی تجربگی است والدین می توانند در این باره با آن ها صحبت کنند. اگر تصیمات او کورکورانه و از روی تقلید باشد والدین باید با لحنی مناسب آن را بیان کنند. تصمیمات هر نوجوانی ممکن است بر اساس شرایط اطرافیان و دوستان خود باشد. از آنجایی که هر فردی باید با توجه به شرایط خودش تصمیم بگیرد والدین باید او را آگاه سازند. مشاوره والدین نوجوانان تاکید زیادی بر روی احترام به تصمیمات نوجوان دارد.

یکی از راه های نشان دادن توجه به نوجوانان برآوردن نیاز های آنان است. البته به شرطی که این توجه مفید بوده و بیش از حد نباشد. توجه به نوجوانان موجب می شود تا ما با عنوان والدین به آن ها نزدیک تر شویم. همین موضوع اعتماد به نفس و عزت نفس آن ها را تقویت می کند. حال سوال این است که توجه مفید به چه معناست؟ مشاوره والدین نوجوانان توجه مفید را این گونه عنوان می دارد.

  • نشان دادن علاقه نسبت به فعالیت و شخصیت آن ها
  • شنونده فعال- برای مواقعی که آن ها می خواهند مسئله ای را با شما در میان بگذارند.
  • اجازه دهیم تا نوجوان در مواقعی ما را هدایت کنند، به جای اینکه همیشه تمامی مسئولیت ها را بر عهده بگیریم و چیزی را به او تحمیل کنیم.

عنصر اصلی در نحوه برخورد با نوجوانان لذت بردن از فعالیت های آن ها است. علایق آن ها را شناسایی کنید و دست از بازجویی کردن آن ها بردارید. به جای قضاوت کردن سعی کنید تا از آن ها درباره ی علایق و سلایقی که دارند سوال بپرسید. یادتان باشد که هیچکس به اندازه شما به آن ها نزدیک نیست.

چه مواردی را باید به نوجوانان توصیه نمود؟

• خود را با دیگران مقایسه نکن.
• دوستان خوبی پیدا کن نه دوستان زیادی.
• به سلامتی جسم و روح خود اهمیت دهید.
• نظر خود را درباره ی مسائل بیان کنید.
• درباره ی امور مالی دانش های مربوطه را کسب کنید.

خطرناک ترین سن برای یک نوجوان چیست؟

خطرناک ترین سن 14 سالگی است. تحقیقات تأیید کرده اند که در این لحظه دقیقاً در اواسط نوجوانی ریسک به حداکثر می رسد.

آیا دوران نوجوانی سخت است؟

نوجوانان در این دوره احساس انزوا و اضراب زیادی دارند. البته این اضطراب درباره ی والدین نیز صدق می کند زیرا آن ها تصور می کنند که کار خود را به اندازه کافی خوب انجام نمی دهند.



#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

5 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

4 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

5 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

5 ماه پیش

بیشتر...