راهبرد معاصر |
3 سال پیش

نیویورک تایمز: کارگروه از بین بردن تحریم های ایران در وین پیشرفتی نداشته است راهبرد معاصر

یک روزنامه آمریکایی نوشت، با اینکه کارگروه تعیین اقدامات ضروری ایران برای بازگشت به برجام کار خود را انجام داده، کارگروه تهیه لیست تحریم‌هایی که باید از سوی آمریکا لغو شوند، پیشرفتی نداشته است.

به گزارش راهبرد معاصرروزنامه «نیویورک تایمز» در یادداشتی آورده است، با اینکه اقدامات لازم از سوی ایران برای بازگشت به برجاممشخص شده‌اند، نحوه لغو تحریم‌ها همچنان دچار ابهام است.

در این یادداشت آمده است، از اوایل ماه جاری میلادی، وین میزبان مقامات ایرانی و همتایان آن‌ها در کشورهای باقی‌مانده در برجام است. آمریکا نیز که از سال ۲۰۱۸ (۱۳۹۷) از این توافق خارج شده، به‌صورت غیرمستقیم در این مذاکرات شرکت دارد. روز پنجشنبه، با وجود تردیدهای ناشی از خرابکاری در تأسیسات هسته‌ای نطنز، مذاکرات ادامه پیدا کرد.

نیویورک‌تایمز می‌نویسد: «با اینکه اسرائیلی‌ها دست داشتن در این حمله را رد کرده‌اند، مقامات اطلاعاتی آمریکا و اسرائیلآن را"عملیات محرمانه اسرائیلی" توصیف کرده‌اند و تهران به تلافی آن غنی‌سازی اورانیوم خود را به سه‌برابر افزایش داد».

این یادداشت می‌افزاید: «مذاکره‌کنندگان بر تشکیل دو کارگروه توافق کردند. وظیفه یکی از آن‌ها این است که درباره گام‌هایی که ایران باید برای بازگشت به تعهدات برجامی بردارد تصمیم‌گیری کند و دیگری مسئول تهیه لیستی از تحریم‌هایی است که آمریکا باید لغو کند. در دور اول گفت‌وگوها، بر سر لیست اقدامات لازم از سوی ایران توافق حاصل شد اما درباره تحریم‌هایی که باید از سوی ایالات متحده لغو شوند، پیشرفتی حاصل نشد».

در یادداشت نیویورک‌تایمز آمده است: «این روند دیپلماتیک که برای جلوگیری از درگیری در خاورمیانه حیاتی است و به [جو] بایدن رئیس جمهور [آمریکا] اجازه می‌دهد بر روی رقابت باچینمتمرکز شود، در صورتی با شکست مواجه نمی‌شود که دولت بایدن سریع عمل کند. مذاکره‌کنندگان آمریکایی باید لیستی از تحریم‌هایی که ایالات متحده آمادگی دارد در مقابل پایبندیایران بردارد را تهیه کند. ایران تا سه ماه آینده به میزانی از غنی‌سازی اورانیوم می‌رسد که می‌تواند یک بمب هسته‌ای تولید کند. اگر دیپلماسی با شکست مواجه شود آمریکا به ورطه بحران خطرناک دیگری در خاورمیانه خواهد افتاد».

این یادداشت می‌افزاید: «ایران مایل است با دولت بایدن وارد تعامل شود و وعده داده اگر آمریکا به پایبندی نسبت به برجام برگردد این کشور نیز چنین کند. بایدن حین تبلیغات انتخاباتی، به شبکه سی‌اِن‌اِن گفته بود "اگر ایران به پایبندی کامل به توافق هسته‌ای برگردد، ایالات متحده نیز به عنوان نقطه شروعی برای مذاکراتی ادامه‌دار، به این توافق باز می‌گردد". اما این توافق با مخالفت‌هایی درباره این مسئله که کدام طرف باید گام اول را بردارد و چگونه گام‌های متعاقب را تا پایبندی کامل ادامه دهد،همراه شد. این اختلافات از زمانی که بایدن وارد دفتر کارش شد تشدید شد. اعضای کنگره و دولت‌های اسرائیل وعربستان سعودیو امارات متحده عربی کاخ سفید را تحت فشار گذاشته‌اند تا محدود کردن قدرت نظامی و راهبرد‌های منطقه‌ای ایران در توافقی جدید لحاظ شوند».

به نوشته نیویورک‌تایمز، «دولت بایدن اعلام کرد به‌دنبال توافقی "طولانی‌تر و قوی‌تر" از توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ است که ایجاد تغییرات بنیادین در حمایت ایران از شبه‌نظامیان در عراق،سوریه،لبنانویمنو محدودیت تعداد و برد موشک‌های ایران را در بر گیرد. در این زمان مشخص شد که ایران آن‌طور که آمریکا گمان می‌کرد، مستأصل نیست».

این روزنامه می‌نویسد: «آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گزارش اخیر خود برآورد کرده که ایران غنی‌سازی اورانیوم خود را از میزان مجاز ۳.۶۷ به ۲۰ درصد رسانده است. این گزارش افزود، ایران سانتریفیوژهای پیشرفته‌تری نصب کرده که می‌توانند غنی‌سازی را تا سه برابر افزایش دهند. آیت‌الله سید علی خامنه‌ای رهبر ایران روز چهارشنبه اعلام کرد ایران فقط درباره توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ مذاکره خواهد کرد و مذاکره مستقیمی با آمریکا نخواهد داشت. وی تأکید کرد از آنجا که آمریکا از توافق خارج شده، دولت بایدن باید گام اول را با برداشتن تحریم‌های وضع شده از سوی رئیس جمهور ترامپ بردارد. تا آن زمان، ایران به غنی‌سازی اورانیوم با سرعت بالایی ادامه خواهد داد».

این یادداشت با ادعای حملات تهران علیه مواضعی در عراق و اشاره به توافق همکاری ایران و چین می‌افزاید: «این عوامل در کنار هم موجب شد واشنگتن متقاعد شود که راه رسیدن به توافق طولانی‌تر و قوی‌تر، از احیای توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ می‌گذرد. [رابرت] مالی [نماینده آمریکا در امور ایران] پیش از نشست وین گفت "آمریکا باید تحریم‌های متناقض با این توافق" را در ازای پایبندی ایران، بردارد».

در ادامه این یادداشت آمده است: «ایران و ایالات متحده بر سر اینکه کدام تحریم‌ها باید برداشته شوند، دچار اختلاف هستند. ایران می‌خواهد اوضاع به زمان قبل از ورود [دونالد] ترامپ به کاخ سفید برگردد. ایالات متحده تمایل ندارد تمام تحریم‌های دوران ترامپ را بردارد که تا حدی به این دلیل است که دولت ترامپ عامدانه بسیاری از تحریم‌ها را به مبارزه با تروریسم مرتبط ساخته که برداشتن آن‌ها کار دشواری است».

نیویورک تایمز می‌نویسد: «از زمان شروع گفت‌وگوهای وین، مذاکره‌کنندگان آمریکایی لیستی از تحریم‌هایی که دولت بایدن بر خواهد داشت فراهم نکرده‌اند. مذاکره‌کنندگان ایرانی گفته‌اند آن‌ها با لیستی که خود تهیه کرده‌اند باز می‌گردد. این مسئله می‌تواند موجب تشکیل دور بعدی مذاکرات یا شکست آن شود».

در پایان این یادداشت آمده است: «اگر گشایشی در وین حاصل نشود و تهران به این جمع‌بندی برسد که ایالات متحده تحریم‌ها را برنمی‌دارد، مسئله هسته‌ای ممکن است وارد پیچ خطرناکی شود وبه صورتبالقوه ایالات متحده را به سمت جنگ دیگری در خاورمیانه سوق دهد. دولت بایدن باید با برداشتن تحریم‌های دوران ترامپ و رسیدن به نقشه راهی معتبر برای احیای توافق هسته‌ای که ایران و آمریکا با آن موافق باشند، دست به اقدام قاطعانه بزند».

«سید عباس عراقچی» معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران روز سه شنبه ۲۴ فروردین به منظور شرکت در این نشست در رأس هیأتی از جمله نمایندگانوزارت نفت، سازمان انرژی اتمیوبانک مرکزیوارد وین شد. در نتیجه نشستی که روز پنجشنبه در گرندهتل وین برگزار شد، قرار شد گفت‌وگوهای فنی در نشست‌های کارشناسی ادامه یابد.

پس از اتمام نشست روز پنجشنبه،«وانگ گان» نماینده دائم چین در سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین با تأکید بر لزوم سرعت بخشیدن به مذاکرات گفت:«معتقدم در حال حاضر پیشرفت کارگروه هسته‌ای بسیار بیشتر از کارگروه لغو تحریم‌ها است» (جزئیات بیشتر).

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه ایران نیز در پیامی توئیتری نوشت، آمریکا همچنان به سیاست فشار خداکثری خود پایبند است.

«میخاییل اولیانوف»نماینده روسیه در سازمان‌های بین‌المللی امروز (شنبه) اعلام کرد: «پیشرفت در گفت‌وگوها برای احیای برجام کُند اما مداوم است. امروز علاوه بر فعالیت‌های برنامه‌ریزی شده قبلی در سطح کارشناسی، مشارکت‌کنندگان تصمیم گرفتندبه صورترسمی نشست کمیسیون مشترک برجام را برگزار کنند. (این نشست) تا چند ساعت دیگر آغاز خواهد شد».

روز گذشته اولیانوف و رئیس تیم مذاکره‌‌کننده چینبا حضور در محل اقامت عراقچی، در نشستی سه‌جانبه به بحث و رایزنی پرداختند. دیروز همچنین هیات‌های سه کشور اروپایی عضوبرجامبا عراقچی دیدار و گفت‌وگو کردند. عراقچی و «انریکه مورا» معاون مسئول سیاست خارجیاتحادیه اروپانیز دیدار و رایزنی کردند.

علاوه بر این، همزمان با دیدارهای دو و چندجانبه در سطح روسای هیأت‌ها، نشست‌های فنی در سطح کارشناسی در دو حوزه تحریم‌ها و مسائل هسته‌‌ای ادامه دارد./فارس



#‌اخبار منبع: راهبرد معاصر

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

در این کنکور در مجموع یک میلیون و ۱۵۲ هزار و ۵۱۸ داوطلب ثبت‌نام کرده‌اند که ۶۳ درصد آنها زن و ۳۷ درصد مرد هستند. در آزمون اختصاصی پذیرش دانشجو- معلم نیز ۶۶۰ هزار و ۳۹۳ نفر ثبت‌نام کرده‌اند که از این تعداد ۶۶ درصد زن و ۳۴ درصد مرد هستند.

یک ربع پیش

شب‌پره سمی که پرهای آن رنگ‌های درخشان و تند قابل توجهی دارند، برخلاف سایر گونه‌های شب پره، به طور قابل توجهی خودنمایی می‌کنند.

یک ربع پیش

ضرر خالص بوئینگ در سه ماهه اول سال میلادی کنونی، ۳۵۵ میلیون دلار اعلام شد.

نیم ساعت پیش

وزیر علوم گفت: کنکور در ۱۹۱۳ حوزه امتحانی برگزار می شود.

نیم ساعت پیش

در خبر زیرفال حافظ فردا جمعه هفتمین روز از اردیبهشت ماه 1403 را میتوانید بخوانید.

نیم ساعت پیش

یک مقام دولت نجات ملی یمن مورد حمایت انصارالله بامداد پنجشنبه گفت: آمریکا و انگلیس از مقابله با حملات ارتش یمن ناتوان هستند.

نیم ساعت پیش

فریدون زندی بازیکن سابق تیم ملی ایران خاطره جالب و عجیبی از وحید هاشمیان تعریف کرد.

13 دقیقه پیش

{$sepehr_code_12339}

یک ربع پیش

اگرچه آمریکا در طول جنگ غزه، بارها قطعنامه‌هایی که باهدف آتش‌بس دائمی در غزه صادرشده را باهدف حمایت از صهیونیست‌ها وتو کرده است ، اما وتوی قطعنامه اخیر شورای امنیت مبنی بر پذیرش عضویت دائمی فلسطین در سازمان ملل متحد، جنس و ماهیتی دیگر دارد. درحالی‌که برخی مقامات آمریکایی در اظهاراتی دروغین، مدعی تمرکز بر روی راهکار دودولتی در راستای حل مسئله فلسطین بوده‌اند،وتوی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد توسط نماینده دولت بایدن خبر از استمرار حمایت مطلق کاخ سفید از نسل‌کشی در غزه می‌دهد.به عبارت بهتر، آمریکا با وتوی قطعنامه اخیر نشان داد نه‌تنها در جنگ غزه فرمانده اصلی میدان تقابل با فلسطینیان و منطقه محسوب می‌شود، بلکه حتی به راهکارهای اعلامی و ادعایی خود نیز کمترین باوری ندارد. این تناقض آشکار، برگرفته از شکست میدانی مشترک واشنگتن -تل‌آویو در جریان تحولات جنگ غزه و فراتر از آن، سردرگمی راهبردی آن‌ها در قبال مسئله فلسطین است.

13 دقیقه پیش

بیشتر...