خبرگزاری تسنیم |
3 سال پیش

گلایه کشاورزان خراسان جنوبی از گل لای باقیمانده در مزارع سه هفته بعد از سیل اخبار خراسان جنوبی تسنیم


گلایه کشاورزان خراسان جنوبی از گل و لای باقیمانده در مزارع سه هفته بعد از سیل

گروه استان‌ها- اوایل شهریور ماه امسال بود که بارانی سیل آسا در ۵ شهرستان خراسان جنوبی خسارت ۳۵ میلیاردی بر جای گذاشت حال با گذشت سه هفته هنوز مردم از وجود گل و لای ناشی از سیل در مزارع و باغات و هزینه بالای ماشین آلات برای رفع خرابی‌ها گلایه دارند.

- اخبار استانها -

به گزارشخبرگزاری تسنیمازبیرجند، سه هفته‌ای از وقوع باران سیل آسا در 5 شهرستان خراسان جنوبی سپری می‌شود بارانی که در یک چشم بر هم زدنی خسارات زیادی را به کشاورزان وارد کرد.

مشهدی غلامرضا آن روز را درست به خاطر دارد روزی که سیل آمد که در 40 سال اخیر بی سابقه بود و50 میلی متر بارندگی سبب شد تا خانه و زمین کشاورزی برخی از مردم به زیر آب برود.

مشهدی غلامرضا آن روز در زمین کشاورزی مشغول آبداری بود که در مورد چگونگی موقع سیل به خبرنگار تسنیم گفت: در حال آبیاری زمین‌هایم بودم اصلا گمان باران و سیل را هم نداشتم. هنوز سفره‌ام را پهن کرده بودم تا لقمه نانی بخورم که ناگاه از آسمان باران شدیدی آمد و باعث سیلاب شد. سیلاب آنقدر قدرت داشت که خودروهایی که در مسیرش بود را با خود برد.

وی افزود:سعی کردم خود را به خانه برسانم اما در یک چشم بر هم زدنیسیل به زمین‌های کشاورزیم رسید و تمام محصولمرا نابود کرد و امروز چیزی جز گل و لای در آن وجود ندارد.

19 واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد در سیل خراسان جنوبی تخریب شد
سیل خراسان جنوبی مصدوم و تلفات نداشت

وی ادامه داد: سیل در خانه‌ام هم نفوذ کرده بود و تمام وسایل زندگی زیر آب بود. مدتی پس از سیل گروه‌های جهادی به روستا آمدند تا به ما کمک کنند وسایل زندگی را از آب بیرون بکشیم و خانه را از آب تخلیه کنیم.

مشهدی غلامرضا عنوان کرد: اکنونبعد از سه هفته هنوز نتوانسته‌ام گل و لای زمین‌های کشاورزی را تخلیه کنم. هزینه ماشین‌آلات برای رفع خسارت بسیار بالا است و ما هم درآمدی نداریم که به آنها پرداخت کنیم.

یکی دیگر از کشاورزان زیان دیده‌ از سیل که در یکی از روستاهای بخش مرکزی بیرجند زندگی می‌کند نیز در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: تگرگ و بارندگی 15 دقیقه‌ای در اوایل شهریور ماه تلی از گل و لای در زمین‌های کشاورزیبر جای گذاشته است وسبب خسارت به برخی منازل وباغات شده است.

وی بیان کرد: در همان روز سیل برخی از مسئولان و گروه‌های جهادی در روستا حضور یافتند و اقداماتی انجام دادند اما با گذشت سه هفته از سیل، مشکل اصلی مردم گل و لای باقی مانده در باغات و مزارع است که باید هرچه زودتر تخلیه شود.

یکی دیگر از اهالی روستا که در جریان سیل شهریور ماه خودرویش را سیل برده بود گفت: در جریان سیل شهریورماه در روستای کوچ 10 خودرو شامل پراید، وانت بار و بیل میکانیکی خسارت دید کهبعد از چند روز تنها لاشه ماشین‌ها را پیدا کردیم و درست استمیزان کمی از خسارت پرداخت می‌شود اما هزینه یک عمر زندگی‌مان با این سیل از بین رفت.

ویبا بیان اینکه خسارات زیادی به وسایل زندگی مردم در روستاهای سیل زده از جمله روستای کوچ، حسن آباد، اکبرآباد و ... وارد شده است افزود: در بخش‌های زیرساختی، تخریب مزارع و باغات به مردم خسارات سنگینی وارده شد.

این کشاورز زیان دیده تصریح کرد:امسال قنات روستایمان نسبت به گذشته آبدهی بیشتری داشت که با وقوع سیل اخیر میزان آبدهی قنات علاوه بر کاهش یک دهمی گل آلود شده است و نیاز به لایروبی دارد و با شکسته شدن سد بالای قنات به روستا خسارات زیادی وارد شده است.

یکی دیگر از مردم سیل زده روستای اکبرآباد نیز اظهار داشت: با گذشت سه هفته از سیل هنوز دغدغه مردم تمام نشده، هرچند مسئولان می‌گویند مشکلات در دست اقدام و بررسی است اما مشکل اساسی مردم در حال حاضر مزارع کشاورزی است که پر از گل و لای است و مردم مجبورند هزینه بالای کرایه ماشین آلات برای تخلیهگل و لای مزارع را بدهند.

مسئولان نیز مدعی هستند برای زفع مشکلات مردم تمام توان خود را به کار گرفته‌اند.

فرماندار شهرستان بیرجند در گفتگو با خبرنگار تسنیم گفت: به شوراها و دهیاری‌ها اعلام کردیم که هزینه‌های روستاهای سیل زده را به ما اعلام کنند.

علی ناصری افزود: در تلاش هستیم ماشین آلات لازم را از دیگر شهرداری‌ها برای کمک به روستاهای سیل زده فراهم کنیم و با همکاری دهقانان قرار است میزان خسارت به فرمانداری‌ها گزارش شود تا علاوه بر کمک بلاعوض و بیمه از وام قرض الحسنه نیز به روستاییان سیل زده کمک شود.

هرچند با تدابیر انجام شده خوشبختانه سیل شهریور ماه نسبت به سیل سالهای قبل 38 درصد کاهش خسارت داشت و تنها 35 میلیارد تومان به 5 شهرستان خراسان جنوبی خسارت زد و مسعولان هم تلاش کردند برای رفع مشکلات مردم کمک کنند اما روستاهای سیل زده که چرخ زندگیشان از همان راه کشاورزی است با وجود گل و لای موجود در مزارع نمی‌توانند نسبت به کشت محصول اقدام کنند و باید هرچه زودتر ماشین آلات کشاورزی و عمرانی در اختیارشان قرار گیرد تا گل و لای تخلیه شودچرا که مردم توان پرداخت هزینه ماشین آلات را ندارند.

انتهای پیام /254/ ع



#‌اخبار منبع: خبرگزاری تسنیم

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

غیبت دو بازیکن ایرانی در بازی‌های تیم کایسری‌اسپور همچنان ادامه خواهد داشت.

9 دقیقه پیش

سرمربی تیم امید بوکس ایران گفت: از لحاظ روحی و روانی وضعیت ملی‌پوشان برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا خوب است اما این تیم مانند یک هندوانه در بسته است.

10 دقیقه پیش

صبح امروز داوطلبان گروه علوم تجربی رقابت خود را آغاز کردند.

10 دقیقه پیش

درحالی حدود 3 ماه از امضای قرارداد سپرده‌گذاری 2 میلیارد دلاری صندوق توسعه ملی در بانک مسکن می‌گذرد که تاکنون اقدامی برای بهره‌مندی از این فرصت صورت نگرفته است.

9 دقیقه پیش

وزیر دفاع روسیه امروز با همتایان خود از کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در شهر آستانه دیدار و درباره مسائل جاری در زمینه امنیت بین‌المللی و منطقه‌ای گفتگو خواهد کرد.

9 دقیقه پیش

مدیرکل آموزش و پرورش استان کرمان گفت: تمام مدارس غیردولتی استان کرمان شهریه متفاوتی دارند و شهریه مدارس با توجه به امکانات و خدماتی که ارائه می‌دهند، تعیین می‌شود.

9 دقیقه پیش

رئیس سازمان راهداری با بیان این‌که برای ایام اربعین با مشکل تامین ناوگان مواجه هستیم، گفت: این مشکل را از طریق واردات و استفاده از ظرفیت داخلی رفع می‌کنیم.

9 دقیقه پیش

مدیرعامل شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور از وصل‌شدن آب شرب 90درصد روستاهای مناطق سیل‌زده استان سیستان و بلوچستان خبر داد.

9 دقیقه پیش

سازمان هواشناسی از تداوم رگبار، رعدوبرق و وزش باد شدید موقتی تا سه‌شنبه آینده در برخی مناطق کشور خبر داد و برای 5 استان هشدار بارش‌های سیل‌آسا صادر کرد.

9 دقیقه پیش

بیشتر...