سلامت نیوز |
3 سال پیش

افزایش 40 درصدی تماس با اورژانس اجتماعی اصفهان در ایام همه گیری کرونا آسیب های اجتماعی سلامت اجتماعی

افزایش 40 درصدی تماس با اورژانس اجتماعی اصفهان در ایام همه‌گیری کرونا

سلامت نیوز:مجتبی ناجی، معاون بهزیستی اصفهان: تماس‌ها با صدای مشاور بهزیستی اصفهان با ٤٠‌درصد افزایش به ٥‌هزار و ٢٠٠ تماس ‏رسیده که البته از این تعداد ٨‌درصد تماس‌ها متعلق به کرونا و اختلاف نظر درباره اصول بهداشتی و نحوه رعایت آنها بوده ‏است رضا اسماعیلی، جامعه‌شناس: ناتوانی مالی و مشکلات اقتصادی باعث تحت فشار قرار گرفتن افراد حاضر در خانه می‌شود؛ فشاری ‏که در صورت تداوم منجر به اعمال خشونت خانگی می‌شود یکی از همین روزهایی که کرونا بر زندگی ما سایه انداخته، خانم «س» در استوری صفحه اینستاگرامش به کنایه نوشت: «در ‏روزهای کرونایی مراقب چینی نازک روابط‌تون باشید.»

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه شهروند در استوری بعدی اضافه کرد: «زن و شوهر همسایه بالایی مراقب نبودن ‏حالا دارن از خجالت همدیگه در میان.» هواداران خانم «س» که از سلبریتی‌های شبکه اجتماعی اینستاگرام است، ‏ماجرا را طبق معمول به شوخی گرفته‌اند و خانم «س» هم با آنها همراهی کرده است. آن روز هیچ‌کدام از هواداران سلبریتی از ‏حال کودک پنچ ساله آن زن و شوهر چیزی نپرسید مگر اینکه یکی از همسایه‌ها دست به کار شده و با اورژانس اجتماعی تماس ‏گرفته باشد.

اما در روزهایی که همه‌گیری کرونا باعث شده اعضای خانواده زمان بیشتری را زیر یک سقف کنار هم بگذرانند گفته ‏می‌شود میزان خشونت‌های درون خانه هم افزایش یافته است.این را آمارهای بعضا نصف‌ونیمه مراکز رسمی و پژوهش‌های مستقل اهالی دانشگاه در ایران هم تأیید می‌کند.

براساس ‏آماری که‌سال گذشته وزارت کشور اعلام کرد اصفهان رتبه نخست خشونت‌های خانگی را در کشور دارد. مشاهدات میدانی و ‏گفت‌و‌گو با برخی از زنان خانه‌نشین نشان می‌دهد که در ایام قرنطینه‌ای کرونا افزایش یافته است. مسئولان بهزیستی اصفهان ‏می‌گویند در این ایام تماس‌ها با صدای مشاور بهزیستی ٤٠‌درصد رشد داشته، اما این آمار به معنای افزایش خشونت خانگی ‏نیست.

‏‏ چند ماه بعد از اعلام رتبه نخست اصفهان در خشونت‌های خانگی، آمار و ارقامی هم از سوی معاونت اجتماعی بهزیستی استان اعلام ‏شد که حکایت از ادامه این روند در اصفهان دارد: «در اسفند‌سال گذشته همسرآزاری با افزایش ۴۰‌درصدی و افکار یا اقدام به ‏خودکشی در اصفهان با افزایش ۵۰‌درصدی روبه‌رو بوده است.»

اسفندماه گذشته، یعنی روزهایی که کرونا از «دیوار» ترک خورده ‏چین به سایر کشورها ازجمله ایران نفوذ کرد، مردم به اجبار وادار به خانه‌نشینی شدند؛ قرنطینه‌ خانگی که علاوه بر به ‏همراه داشتن مشکلات اقتصادی و به خطر انداختن کسب و کارها، پیامدهای دیگری ازجمله افزایش خشونت‌های خانگی و تماس ‏افراد با صدای مشاور بهزیستی را به همراه داشت. بهزاد وحیدنیا، مدیرکل مشاوره و امور روان‌شناختی سازمان بهزیستی، چندی ‏پیش در گفت‌وگو با ایرنا از افزایش سه‌برابری آمار تماس‌های اختلافات زوجین در قرنطینه با صدای مشاور (۱۴۸۰) خبر داد.

‏افزایش تماس‌ها با صدای مشاور یا اورژانس اجتماعی، اما به معنای افزایش خشونت‌های خانگی نیست. یکی از این افراد حبیب‌الله ‏مسعودی فرید، معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی است: «طبق آمارهای ما خشونت خانگی شامل مواردی مانند کودک‌آزاری، ‏همسرآزاری، سالمندآزاری و معلول آزاری نسبت به گذشته و قبل از ایام کرونا و قرنطینه خانگی تفاوت معناداری نداشته است.‏البته موارد روال گذشته را داشته‌ایم، اما با افزایش معنادار مواجه نبوده‌ایم.»

قرنطینه در اصفهان هرچند برخی از مسائل مثل فرار از ‏منزل را ٨٣‌درصد کاهش داد یا باعث به صفر رساندن معلول آزاری شد، اما از سوی دیگر تماس‌ها با صدای مشاور بهزیستی را ‏‏٤٠‌درصد افزایش داده و تعداد آنها را به ٥‌هزار و ٢٠٠ تماس رسانده که البته از این تعداد ٨‌درصد تماس‌ها متعلق ‏به کرونا بوده است؛ به‌ویژه در بخش اختلافات حاد زناشویی که ٤٧‌درصد رشد داشته.

مجتبی ناجی، معاون اجتماعی ‏بهزیستی استان اصفهان عمده محتوای این اختلافات را اختلاف نظر در اصول بهداشتی و نحوه رعایت ‏آنها در زمان شیوع بیماری کووید- ١٩ و اعمال قرنطینه اجباری دانسته است: «این مسأله باعث اختلاف در روابط بین فردی افراد ‏شده است؛ چراکه زن و شوهرها واکنش‌های مختلفی نسبت به رعایت اصول بهداشتی از خود نشان می‌دهند و ممکن است یکی ‏از آنها حساسیت بسیار شدیدتری نسبت به دیگری داشته باشد؛ درحالی‌که دیگری اصلا توجهی به ضرورت رعایت مسائل ‏بهداشتی ندارد.

بنابراین این مسأله می‌تواند زمینه‌ساز اختلاف‌های خانوادگی شود و خشونت را افزایش دهد.» ‏به گفته ناجی، افزایش تماس با صدای مشاور به معنای افزایش خشونت‌های خانگی نیست: «در ایام قرنطینه آمارخشونت‌های ‏فیزیکی و روانی که باعث آزار و اذیت افراد شود و آنها را وادار به مراجعه به مراکز قضائی کند، نسبت به گذشته آمار چشمگیر و ‏متفاوتی را نشان نمی‌دهد. درباره خشونت کودکان هم افزایش معناداری گزارش داده نشده است.

افزایش این تماس‌ها را می‌توان ‏آگاهی افراد از حق و حقوق خود دانست.»این اختلاف نظر تازه نیست. مدت‌هاست که هرگاه میزان تماس با اورژانس اجتماعی ‏افزایش می‌یابد دو تعبیر از آن صورت می‌گیرد. برخی آن را نشانه افزایش آسیب‌ها می‌دانند اما در مقابل کسانی همچون معاون ‏بهزیستی استان اصفهان افزایش تماس‌ها را نشان‌دهنده افزایش آگاهی مردم از خدمات حمایت اجتماعی می‌دانند. اینکه کدام‌‏یک از این روایت‌ها درست باشد در نظام تصمیم‌گیری و سیاست‌گذاری مهم است.

به نظر می‌رسد باید سازوکاری طراحی شود ‏تا خشونت‌های خانگی استانی که رتبه نخست خشونت‌های خانگی را دارد در ایام کرونا و پس از آن از سوی سازمان بهزیستی ‏دقیق‌تر پایش شود.‏فارغ از جنبه سیاست‌گذاری، این افزایش تماس‌ها از نگاه یک جامعه‌شناس نشانه چیست؟ رضا اسماعیلی، جامعه‌شناس در این‌باره به می‌گوید: «کرونا و ضرورت رعایت اصول بهداشتی نقش‌ها و الگوها در خانه را تغییر داده است. این تغییرات و ‏دگرگونی‌ها سبب شده تا افراد ساعات بیشتری را در کنار همدیگر بگذرانند و خواه یا ناخواه در کار همدیگر دخالت کنند.»

دخالت ‏هایی که معمولا منجر به ایجاد تعارض و اختلاف در میان اعضای خانواده می‌شود که اگر آنها نتوانند با شیوه درست آن را برطرف ‏کنند، خشونت‌های خانگی پدیدار می‌شود: «خشونت بازتولید ناکامی ‌است. وقتی اعضای جامعه قادر نباشند به نیازها و مطالبات ‏خود پاسخ دهند و در برابر آنها ناکام شوند، دست به خشونت می‌زنند.

خشونت در سطوح مختلف قابل مشاهده است، اما افرادی ‏که از موقعیت اقتصادی و اجتماعی بالاتری برخوردار هستند و می‌توانند نیازهای خود را بهتر تأمین کنند، در صورتی که با ‏ناکامی‌مواجه شوند سعی می‌کنند از طریق مفاهمه و گفت‌و‌گو آن را برطرف کنند و برای همین هم کمتر به خشونت روی ‏می‌آورند.»

فشارها و مشکلات اقتصادی نیز یکی دیگر از دلایل افزایش خشونت در روزهای قرنطینه‌ای است: «ناتوانی مالی و ‏مشکلات اقتصادی در روزهای کرونایی باعث تحت فشار قرار گرفتن افراد خانه می‌شود؛ فشاری که در صورت تداوم منجر به اعمال ‏خشونت خانگی می‌شود.» ‏



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

در حالی که پورنوگرافی و افسردگی ممکن است مرتبط به نظر نرسند، تحقیقات نشان می‌دهد که این دو موضوع می‌توانند بیشتر از آنچه فکر می‌کنید، به یکدیگر ربط داشته باشند.

5 روز پیش

ممکن است به دلایل مختلف، از جمله مشکلات در استفاده از کنترل بارداری و ترجیحات شخصی، بخواهید رابطه جنسی محافظت نشده داشته باشید؛ با این حال، قبل از انجام فعالیت های جنسی محافظت نشده، درک خطرات و عوارض سلامتی مرتبط با آن بسیار مهم است.

5 روز پیش

در حالی که فراموش کردن برخی موارد یک امر طبیعی در زندگی روزمره است، با کمی تلاش می‌توانید از این اتفاق پیشگیری و حافظه خود را مدیریت کنید. مهارت‌ها و عاداتی وجود دارد که می‌توانید برای تقویت توانایی خود در به خاطر سپردن اطلاعات آنها را اتخاذ کنید.

5 روز پیش

مدیر کل دفتر توسعه گردشگر داخلی به معرفی مسیر مناسب برای سفر در فصل بهار که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد، پرداخت و گفت: با انتخاب جاده‌های جذاب می‌توانیم از جاذبه‌های مسیر نیز استفاده کنیم.

4 روز پیش

دنبال کردن یک برنامه غذایی صحیح در ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با اصلاح عادات تغدیه‌ای می‌توان از مزایای سلامتی روزه گرفتن و همچنین از برکات معنوی این ماه بهره‌مند شد.

۱ هفته پیش

ک مشاور خانواده با تاکید بر اینکه برخی افراد تصور دارند می‌توانند بعد از ازدواج همسرشان را تغییر دهند و بی‌توجه به ناهمسانی‌هایشان دست به انتخاب می‌زنند، گفت: این درحالیست که افراد هرگز نمی‌توانند کسی را تغییر دهند زیرا وقتی فرد احساس کند می‌خواهند رفتار او را تغییر دهند، در آنها ادراک کنترل شدن شکل می‌گیرد و مضطرب خواهند شد که به دنبال اضطراب، سازوکارهای دفاعی فرد به گونه‌ای ناخودآگاه فعال می‌شوند و به صورت جدی در مقابل تغییر مقاومت خواهند کرد.

۱ هفته پیش

سخنگو سازمان آتش نشانی تهران به مسافران نوروزی توصیه کرد تا زمان و مسیر سفر را به افراد مورد اعتمادشان بگویند و حتما وسایل برقی و کنتور برق را قطع کنند.

۱ هفته پیش

ریه‌ یک عضو حیاتی در بدن است که بدون آن نمی‌توان نفس کشید اما عوامل زیادی وجود دارند که کارآیی و عملکرد بهینه ریه‌ها را کاهش می‌دهند. بنابراین مهم است که بدانیم برای سالم نگه داشتن ریه‌ها چه کارهایی می‌توان انجام داد.

6 روز پیش

زمانی فرا می رسد که به نظر می رسد ناچار به مصرف آنتی بیوتیک ها بشویم. اما درک این نکته ضروری است که آنها فقط به درمان عفونت‌های باکتریایی مانند گلودرد استرپتوکوکی و عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) کمک می‌کنند و نباید برای سایر انواع بیماری‌ها، مانند عفونت‌های ویروسی، سرخود استفاده شوند.

4 روز پیش

بیشتر...