کتاب بسیج فرهنگی ترکیه در قرن ۲۱ رونمایی شد all tv logo

به همت دفتر ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه مراسم رونمایی از کتاب «بسیج فرهنگی ترکیه در قرن ۲۱» با حضور مقامات عالی‌رتبه، متخصصان برجسته حوزه فرهنگ و هنر، سرکنسول و وابسته جمهوری اسلامی ایران در استانبول برگزار شد.

این کتاب که به تحلیل جامع و عمیق تلاش‌ها و سیاست‌های فرهنگی ترکیه در دهه‌های اخیر پرداخته، با مقدمه‌ای از رئیس‌جمهور رجب طیب اردوغان همراه است که به ویژه نقش پررنگ و استراتژیک ترکیه در تقویت میراث فرهنگی را مورد تأکید قرار داده است.

این کتاب نمادی از تلاش‌های گسترده دولت برای ارتقاء و معرفی فرهنگ ترکیه به سطح جهانی محسوب می‌شود و به عنوان راهنمایی ارزشمند برای سیاست‌گذاران و پژوهشگران فرهنگی در نظر گرفته شده است.

محمد نوری ارسوی وزیر فرهنگ و گردشگری ترکیه در این برنامه گفت: اگر در هر نقطه‌ای از جهان اثری متعلق به ترکیه باشد، اکنون باید بدانند که ترکیه آن را از شما خواهد گرفت. به لطف پیگیری مستمر از زمانی که به وزارت فرهنگ و گردشگری آمدیم، تقریباً ۸ هزار اثر را به کشور خود، یعنی به سرزمین‌هایی که متعلق به آنهاست، بازگرداندیم.

رئیس ارتباطات ریاست جمهوری فخرالدین آلتون عنوان کرد: در این عصر سرعت ما به‌عنوان یک ملت با هجوم فرهنگی قدرتمند و تهاجم‌های جهانی مواجه هستیم. این تلاش‌ها برای ایجاد همگونی فرهنگی جهانی، حملات فرهنگی را خطرناک‌تر کرده است. ما به‌عنوان ترکیه، معتقدیم که باید در یک نهضت فرهنگی قرار بگیریم و در حال انجام این تلاش‌ها هستیم.

وی در ادامه افزود: وزارت فرهنگ و گردشگری ترکیه از سال ۲۰۰۲ بیش از ۱۲ هزار اثر تاریخی را که از کشور خارج شده بودند، به وطن بازگردانده است. تقریباً ۸ هزار اثر از این تعداد، یعنی دو سوم آنها، در شش سال گذشته بازگردانده شده‌اند.

فخرالدین آلتون ادامه داد: ما می‌گویم جامعه بدون فرهنگ و فرهنگ بدون جامعه نمی‌شود. چاره‌ای نداریم جز مقابل با نفوذ فرهنگی و تبلیغ بی فرهنگی که از سوی غربی‌ها انجام می‌گیرد. ملت بی ریشه‌ای نیستیم صاحب یک تمدن و فرهنگ غنی هستیم.

این اثر با هدف حفاظت از میراث غنی فرهنگی ترکیه و معرفی آن به جهان تهیه شده است. همچنین، نشان می‌دهد که چگونه ترکیه با همکاری تمامی نهاد‌های دولتی، موفق به پیاده‌سازی سیاست‌های فرهنگی در سال‌های اخیر شده است.

این کتاب، دستاورد‌های فرهنگی از زمان تأسیس جمهوری تا امروز را مورد بررسی عمیق قرار می‌دهد و به عنوان یک راهنمای مهم برای انتقال سیاست‌های فرهنگی به نسل‌های آینده تلقی می‌شود.

این کتاب از شش فصل اصلی تشکیل شده است که هر یک به یکی از جنبه‌های سیاست‌های فرهنگی ترکیه اختصاص دارد؛ بخش سیاست‌های فرهنگی ترکیه در این کتاب، به بررسی روند نهادینه شدن سیاست‌های فرهنگی از دوره جمهوری تا امروز می‌پردازد و اصلاحات قانونی و نوآوری‌های اخیر به ویژه در دو دهه گذشته را پوشش می‌دهد.

در بخش فعالیت‌های کتابخانه‌ای و نشر، به افزایش تعداد کتابخانه‌ها، توسعه کتابخانه‌های دیجیتال و حمایت از ناشران پرداخته شده است و در بخش فعالیت‌های فرهنگی هم به برگزاری رویداد‌های فرهنگی در سراسر کشور، جشنواره‌ها و تنوع فعالیت‌های فرهنگی اشاره می‌شود.

در بخش دیگری از این کتاب، فعالیت‌های هنری، از جمله نوآوری‌ها و حمایت‌های مختلف در زمینه تئاتر، موسیقی، نقاشی و دیگر رشته‌های هنری و همچنین مشارکت در رویداد‌های هنری بین‌المللی بررسی شده است.

بخش فعالیت‌های گردشگری نیز تلاش‌های انجام شده برای افزایش جذابیت گردشگری ترکیه و فعالیت‌های تبلیغاتی مورد بررسی قرار می‌گیرد. همچنین در بخش سایر فعالیت‌های فرهنگی و هنری به برگزاری نمایشگاه‌ها، رویداد‌های مختلف فرهنگی و هنری در سطح ملی و بین‌المللی و پروژه‌های گوناگون پرداخته شده است.

مقدمه رئیس‌جمهور اردوغان

رئیس‌جمهور اردوغان در مقدمه این کتاب با تأکید بر میراث کهن ترکیه بیان کرده است:

تمدن ۲۰۰۰ ساله ما، با تأسیس ۱۶ دولت به تاریخ نقش مهمی داده است، با اسلام ترکیب شده و به عنوان پلی میان شرق و غرب، فرهنگ‌ها را به هم پیوند داده است. به عنوان فرزندان اجدادی که توانسته‌اند قرن‌ها جوامع مختلف را با همزیستی مسالمت‌آمیز حفظ کنند، امروز نیز برای دنیایی که صلح بر آن حکم‌فرما باشد، به ویژه در سرزمین خودمان، تلاش می‌کنیم.

ابعاد مختلف بسیج فرهنگی

این کتاب به فعالیت‌های فرهنگی و اصلاحاتی که پس از سال ۲۰۰۰ انجام شده است تمرکز دارد. از توسعه کتابخانه‌ها و موزه‌ها گرفته تا حمایت از هنر‌های نمایشی، موسیقی و فعالیت‌های نشر فرهنگی؛ از اقدامات در حوزه گردشگری تا برگزاری رویداد‌های فرهنگی در سطح ملی و بین‌المللی، طیف گسترده‌ای از سیاست‌ها و برنامه‌های فرهنگی ترکیه مورد بررسی قرار گرفته است.

این کتاب ۶۸۱ صفحه‌ای به عنوان یک منبع و مرجع مهم برای انتقال میراث فرهنگی ترکیه به نسل‌های آینده و همچنین به عنوان یک کار آرشیوی مهم تلقی می‌شود. با شعار «ترکیه، بزرگ‌تر از ترکیه است»، این اثر با ارائه مثال‌های ملموس، به معرفی دستاورد‌های فرهنگی و نقش ترکیه در جهان می‌پردازد.

منبع: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی



#‌اخبار_فرهنگی_هنری

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

روز شنبه 8 دی‌ماه، ربع سکه بهار آزادی ضرب سال 1403 و تمام سکه بهار آزادی ضرب سال 1403 بانک مرکزی، بدون بسته بندی عرضه می‌شود.

1 ساعت پیش

معاون پارلمانی رئیس جمهور با تأکید بر سیاست مرکز گریزی در کشور بیان کرد: طبق برنامه توسعه‌ای در حال افزایش اختیارات استانداران به ویژه استان‌های مرزی هستیم.

1 ساعت پیش

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه امروز - پنجشنبه - گفت، روسیه آماده است تا با دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا در مورد اوکراین رایزنی کند و امیدوار است کاخ سفید دلایل اصلی این درگیری را بررسی کند.

1 ساعت پیش

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری کل استان چهارمحال و بختیاری گفت: طرح ابتکاری برخورد با رانندگی در حین مستی با الکل تا پایان سال به صورت آزمایشی در سطح استان اجرا می‌شود.

1 ساعت پیش

نماینده مردم بجنورد در مجلس گفت: با سیاست‌های اقتصادی 40 سال گذشته سال به سال وضعیت اقتصادی مردم خراب‌تر شد. رئیس جمهور به قولی که به مردم داده باید عمل کند و وضعیت معیشتی مردم را بهبود ببخشد.

1 ساعت پیش

447 روز از جنگ در غزه می‌گذرد و ارتش اشغالگر اسرائیل همزمان با دیگر جنایات خود، حملات خود به اصحاب رسانه و خبرنگاران را افزایش داده است.

1 ساعت پیش

رئیس مؤسسه موضوع شناسی احکام فقهی با تأکید بر اهمیت شناخت مخاطبان، گفت: تبلیغ دین بدون شناخت مخاطب نمی‌تواند موفق باشد.

1 ساعت پیش

دفاتر اسناد رسمی ایران در سال‌های اخیر با تغییرات و چالش‌های متعددی روبه‌رو بوده‌اند که شامل مسائل قانونی، درآمدی و نیاز به بهبود زیرساخت‌ها می‌شود.

1 ساعت پیش

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ناامیدی، بیکاری و عدم ارتباط دانشگاه با جامعه و صنعت را از معضلات مهم امروز برشمرد و گفت: فعالیت خیرین در حوزه علم و فناوری امیدبخش و اشتغال ‌آفرین است.

1 ساعت پیش

بیشتر...