ایران آنلاین |
2 سال پیش

توجه به نیازهای مذاهب خواسته فرهیختگان اهل سنت از مجموعه وزارت فرهنگ ایران آنلاین

توجه به نیازهای مذاهب؛ خواسته فرهیختگان اهل سنت از مجموعه وزارت فرهنگ

جمعی از علما و اصحاب فرهنگ و هنر اهل سنت با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی دیدار کرده و به بیان دیدگاه‌ها و خواسته‌های خود در حوزه فرهنگ و هنر پرداختند.

به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در این نشست مولوی عبدالحمید امام جمعه اهل سنت زاهدان با بیان اینکه ایران اسلامی از همه قومیت‌ها و مذاهب تشکیل می‌شود، گفت: انتظار ما از همه مسئولین این است که از شایستگان بدون در نظر گرفتن گرایش های مذهبی استفاده کنند. همچنین انتظار می رود وزارت‌ فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان های وابسته به آن در جهت برآورده شدن نیازهای مذاهب توجه لازم را به عمل آورد.

وزیر فرهنگ از تمام ظرفیت ها به طور یکسان استفاده کند

وی ادامه داد: تمام مردم ایران دلداده ایران هستند. افراد توانمند زیادی در میان اهل سنت وجود دارد که برای اعتلای کشور تلاش می‌کنند، رهبر معظم انقلاب در انتصاب اخیر خودشان یعنی فرمانده نیروی دریایی از اهل سنت استفاده کردند و مسیر را هم مشخص کردند، از این رو از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز خواستارم به طور یکسان از تمام ظرفیت‌ها استفاده کنند.

شیخ امینی امام جمعه بندرعباس نیز در ادامه این دیدار اظهار کرد: زمانی موفقیت حاصل می‌شود که انسان برنامه و دیدگاهش اجرای حق و عدالت باشد. وجود اقوام و مذاهب برای کشور یک فرصت است و اگر اقوام و مذاهب رضایت‌مندی لازم را داشته باشند شاهد یک الگوی جهانی خواهیم بود.

وی ادامه داد: هرجایی که برادران اهل سنت مشغول فعالیت بودند روحیه جهادی و امانتداری را مدنظر داشته و سعی در اعتلای کشور داشتند و همه به دنبال اقتدار کشور بودند.

در ادامه مولوی مطهری امام جمعه خواف با بیان اینکه پس از گذشت ۴۲ سال از انقلاب در مناطق اهل سنت کشور شاهد همراهی مردم برای اعتلای کشور هستیم، ابراز امیدواری کرد: انتظارات اهل سنت به خوبی برآورده شود.

وی در ادامه افزود: خوشبختانه با حضور آقای رئیسی انتظار داریم اهل سنت بهتر درک شوند و ما را جزو برادران خود بدانید.

کتاب ها با عنوان ویژه اهل سنت چاپ نشود

امینی با طرح برخی مسائل فرهنگی خاطرنشان کرد: امروز در کشور شاهد این هستیم که کتاب‌ها با عنوان ویژه اهل سنت چاپ می‌شود و این در حالی است که بسیاری از این کتاب‌ها اخلاقی و برای استفاده عموم است. انتظار ما از دولت جدید این است که به برادران اهل سنت توجه بیشتری کنند.

جلالی زاده استاد دانشگاه تهران و نماینده سابق مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه از جایگاه مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صحبت کرد و گفت: این وزارتخانه نشان‌دهنده هویت ایرانی و اسلامی ما است و شخصیت و جایگاه کشور ما را در دنیا نشان می‌دهد.

وی افزود: ماندگاری کشورها همیشه در پرداختن آنها به فرهنگ بوده و این نشان می‌دهد که آقای اسماعیلی مسئولیت بسیار سنگینی برعهده دارند، ما از نظر فرهنگی بسیار غنی هستیم و این در مناطق سنی‌نشین هم بسیار پررنگ است، مناطق اهل‌سنت همیشه سعی کردند فرهنگ ایرانی اعم از موسیقی، لباس و زبان خود را حفظ کنند. امروز ما برای حفظ هویت خود بهترین منابع و امکانات را داریم و تنها یک راهبری نیاز است.

اقشار فرهنگی سنی نشین مظلوم واقع شده اند

جلالی زاده با بیان اینکه برخی از اقشار فرهنگی ما مظلوم واقع شده‌اند، افزود: در دوره جدید مدیریتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی می‌توان به آنها پرداخت. همچنین در مناطق سنی‌نشین موضوع وقف برای گسترش حوزه‌های مختلف فرهنگی و فکری همیشه مورد استقبال بوده و اهل سنت خوشبختانه دلبسته کشور هستند.

در بخش دیگری از این دیدار دکتر سارلی استاد دانشگاه خوارزمی با اشاره به اینکه ما یک ملت متنوع به ویژه از جنبه‌های فرهنگی هستیم، تصریح کرد: وقتی با یک جمعیت متنوع فرهنگی مواجه هستیم ممکن است سیاست واحد فرهنگی داشته باشیم اما در هرجایی باید یک راهبرد ظریفی شکل بگیرد.

ایجاد بنیاد فرهنگی خاص هر منطقه اقوام

وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دو وظیفه دارد که یکی ساختار اداری این مجموعه است اما وظیفه مهم‌تر تقویت و ترمیم فرهنگ است که از نظر ساختار اداری و کار کارمندی امکان‌پذیر نیست، پیشنهاد می‌کنم در مورد اقوام و مذاهب در هر منطقه یک بنیاد فرهنگی خاص آن منطقه را ایجاد کنید تا زبان و ادبیات و سایر بخش‌های فرهنگی را شامل شود.

سارلی بیان کرد: افراد دلسوز زیادی در این بخش کار می‌کنند و مهم‌ترین بخش دولت و نظام که می‌تواند این تنوع فرهنگی را به فرصت تبدیل کند وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است.

استفاده از ظرفیت نخبگان اهل سنت/پررنگ تر شدن سازمان های فرهنگی وابسته به وزارت فرهنگ

سعیدرضا زهی از مدیران بانک رفاه استان سیستان و بلوچستان نیز در ادامه این دیدار گفت: تکثر اقوام و مذاهب در کشور ما متنوع است و این اقوام و مذاهب در کنار هم برادرانه زندگی می‌کنند و تلاش آنها آبادانی ایران است. سازمان فرهنگ و ارتباطات فرصت مغتنمی برای استفاده از ظرفیت اقوام ایرانی در حوزه های فراسرزمینی است که می‌توان از ظرفیت نخبگان و جوانان اهل‌سنت برای کشورهای سنی‌نشین استفاده کرد.

وی بیان کرد: اهل‌سنت علاقه فراوانی به کارهای خیر و وقف اموال دارند اما سازمان اوقاف و امور خیریه حضور کمرنگی در مناطق سنی‌نشین داشته و از این رو نتوانستیم از ظرفیت جامعه استفاده کنیم. همچنین نهاد کتابخانه‌های عمومی دارای ظرفیت خوبی است و جوامع اهل سنت و حوزه‌های علمیه ظرفیت و غنای زیادی در حوزه کتابخوانی دارند که می‌توان در کنار کتابخانه‌های حوزه‌های علمیه و عمومی کشور این ارتباط را برقرار کنیم تا مردم بتوانند از این ظرفیت بهره ببرند.

وی خاطرنشان کرد: انجمن مفاخر و آثار فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز می‌تواند با ما همکاری کند، کانون‌های فرهنگی و هنری مساجد هم می‌تواند نقش مهمی داشته باشد زیرا مساجد پراهمیتی در اهل سنت وجود دارد. شورای فرهنگ عمومی هم با حضور افراد علاقه مند می تواند در بخش های مختلف فرهنگی و هنری کار کنند.

مشکل ممیزی در خصوص کتاب و برخورد سلیقه ای/لزوم حمایت بیشتر در یارانه مطبوعات

در بخش پایانی این دیدار اسماعیل ملازهی معاون اجرایی حوزه علمیه مکی زاهدان گفت: به دلیل اینکه در حاشیه کشور قرار داریم در بخش رسانه‌ها کمتر حمایت می‌شویم، به خصوص در بخش یارانه‌ مطبوعات و آگهی‌ها مشکل داریم.

وی ادامه داد: کاغذ نیز مشکلی است که ناشران با آن روبه‌رو هستند. در خصوص کتاب نیز مشکل ممیزی و برخورد سلیقه‌ای را داریم و متاسفانه نظر اهل‌سنت را نادیده می‌گیرند. این در حالی است که نظر رهبر معظم انقلاب و رئیس جمهور بر دولت واحد است و باید این موضوع را در نظر گرفت.

ملازهی در پایان از وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درخواست کرد که همانگونه که در بسیاری از کشورها وقف خاص اهل شیعه وجود دارد در ایران هم یک اوقاف خاص اهل سنت شکل بگیرد.

رویکرد وزارت فرهنگ شایسته سالاری است

یادآور می‌شود در این دیدار محمد مهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه بنده در مجلس شورای اسلامی در ارتباط با نمایندگان اهل تسنن و شیعه تفاوتی نگذاشتم، گفت: رویکرد ما در دولت مردمی استفاده از افراد شایسته است و مسائل قومیتی و مذهبی را به عنوان یک خط قرمز نگاه نخواهیم کرد و اگر فردی شایسته باشد از آن بهره خواهیم برد. به تمام مدیران مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز تاکید کرده‌ام که از افراد شایسته استفاده کنند.

اسماعیلی تصریح کرد: همه ما یک ملت واحد هستیم و در موضوع ملی‌گرایی نیز شاهد یک همگرایی‌ بالا هستیم، همه ایران را دوست دارند و تعابیر امروز شما عزیزان در خصوص ایران افتخارآمیز است، آنچه در مناطق پیرامونی که بعضا از نظر مذهبی نیز تمایزهایی دارند مهم است، رعایت عدالت خواهد بود، شعار دولت مردمی تحقق عدالت است و وقتی از عدالت در حوزه فرهنگی صحبت می‌کنیم به این معنا است که نباید سرانه فرهنگی تهران با سیستان و بلوچستان تفاوت معناداری داشته باشد و عدالت فرهنگی باید در تمام کشور اجرایی شود.

وی افزود: در ماموریت‌های اصلی ۱۴۰۴ یک موضوع فرقه‌ای نداریم زیرا همه یک کل واحد در نظر گرفته شده‌اند، ما از همه ظرفیت‌ها و نمادها استفاده خواهیم کرد، ما در طول تاریخ قبل از اسلام نیز تاریخ مشترک داشته و همگی اقوام این کشور بودیم و اسلام باتوجه به شیرینی و جذابیت خود باعث شده است ما یک کشور با یک ترکیب درهم تنیده غیرقابل تفکیک شویم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نباید طوری رفتار کنیم که این حس ایجاد شود که به تمایزها می‌پردازیم، ما همه یک کل واحد هستیم و اگر دشواری و آسانی بوده همه در کنار هم بودیم، اگر امروز آمریکا کشور ما را تحریم کرده تفکیکی بین شیعه و سنی قائل نشده است.

اسماعیلی در ادامه با اشاره به بحث عدالت فرهنگی مورد تاکید رهبر معظم انقلاب گفت: در گفتمان مقام معظم رهبری عدالت فرهنگی یعنی اینکه ما تمام مناطق پیرامونی خود را باید مدنظر قرار دهیم.

وی در پایان با تاکید بر توجه به نظرات و دغدغه‌های اصحاب فرهنگ و هنر فارغ از قومیت و مذهب گفت: هر زمان نگاه و یا اقدامی بود که به حضور من نیاز داشت، راه ارتباطی بنده با همه باز خواهد بود و سعی می‌کنیم از نزدیک مشکلات را برطرف کنیم.



#‌اخبار منبع: ایران آنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

رئیس رسانه ملی با جمعی از شاعران و نویسندگان کشور دیدار کرد و توجه به اعتلای فرهنگ غنی ایران را در زمره رئوس برنامه‌های تحولی صداوسیما برشمرد.

1 ساعت پیش

عبدالملک بدرالدین الحوثی رهبر جنبش انصارالله یمن پنجشنبه شب در سخنانی با تاکید براینکه رژیم اسرائیل همچنان در مسیر شکست در غزه قرار دارد، خطاب به آمریکایی‌ها گفت: آنها در تجاوز نظامی خود به یمن، شکست را از انگلیس به ارث خواهند برد.

1 ساعت پیش

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارحه آمریکا تاکید کرد که این کشور در اوایل ماه میلادی جاری در رابطه با احتمال وقوع حمله تروریستی در روسیه به این کشور هشدار داده بود.

1 ساعت پیش

زیاد النَخاله، دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و هیئت همراه، با حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی دیدار و گفت‌وگو کردند.

3 دقیقه پیش

ویدیویی قدیمی از شرط ازدواج یکتا ناصر و منوچهر منتشر شده است که به شدت در فضای مجازی وایرال شده است.

1 ساعت پیش

کاظم صدیقی از جمله چهره‌های نزدیک به دولت به شمار می‌آید که پس از روی کار آمدن ابراهیم رئیسی، اختیارات زیادی بعنوان دبیر ستاد امر به معروف پیدا کرد. 

1 ساعت پیش

کوچکترین قاری برنامه تلویزیونی محفل، در این برنامه به تلاوت آیاتی از قران پرداخت.

1 ساعت پیش

بابت همین شک و تردید بود که فرماندهان تصمیم گرفتند تا به سراغ امام بروند و از او کسب تکلیف کنند. بنا شد تا محسن رضایی به جماران برود و با امام ملاقاتی داشته باشد. وقت هم به شدت تنگ بود؛ هر دقیقه میتوانست تاثیر گذار باشد.

نیم ساعت پیش

یکی از عجیب‌ترین جاده‌های دنیا، جاده کاراکولز در شیلی است که شیلی و آرژانتین را به هم متصل می‌کند.

1 ساعت پیش

بیشتر...