بیتوته |
3 سال پیش

آمار ترسناک زالی از وضعیت تهران: در ۲۴ ساعت اخیر هر ۱۶ دقیقه یک تهرانی جان داد ادارات بخش خصوصی باید تعطیل شوند



دکتر علیرضا زالی,اخبار امروز,اخبار جدید
فرمانده ستاد عملیات مدیریت کرونا در کلان شهر تهران از فوت یک شهروند تهرانی در هر ۱۶ دقیقه طی ۲۴ ساعت گذشته خبر داد و گفت: نخستین روز اعمال محدودیت‌ها مطلقا رضایتبخش نبود و ما نیازمند تعطیلی کامل به معنای دقیق هستیم تا بتوانیم شرایط بیماری را کنترل کنیم.

به گزارش ایسنا، دکتر علیرضا زالی درباره وضعیت کرونا در تهران با توجه به تعطیلی‌ها، گفت: نخستین روز اعمال محدودیت‌ها مطلقا رضایتبخش نبود. البته قابل انتظار هم هست. شرایطی که اکنون برای کاهش فعالیت‌ها شهر و تغییر ریتم شهر در تناسب با استراتژی لاک دان باید انجام شود، مطلقا اینطور نیست.

وی افزود: گزارش‌های میدانی هم حاکی از این است که تقریبا بخش زیادی از فعالیت‌های بازرگانی، تجاری، اجتماعی، اقتصادی، مدنی و خدماتی در حال انجام است که با استراتژی «لاک دان» همخوانی ندارد.

زالی ادامه داد: می توان گفت آنچه به عنوان شهرهای قرمز اعلام شد، تا اواسط هفته گذشته در آن‌ها تغییر چندانی شاهد نبودیم و امروز هم با روزهای گذشته تفاوت چندانی در سطح شهر و بر اساس گزارشات میدانی نداشت. همچنان مترو، حمل و نقل عمومی، مراکز پر ازدحام، مراکز کاربردی شهر مملو از جمعیت هستند.

ویروس جهش یافته رحم ندارد

وی تاکید کرد: در حالی که این ویروس جهش یافته رحم نخواهد کرد. به نظر می رسد تنها راه حل به ویژه در کلان‌شهری مانند تهران که ازدحام جمعیت و ترددهای درون شهری کاملا متفاوت است، تنها راه رفتن به سمت لاک دان به معنای واقعی است. آنچه امروز شاهد بودیم به نظر من لاک دان نیست. اگر می‌خواهیم شرایط فعلی در تهران کنترل شود، حتما مدلی متفاوت از اعمال محدودیت‌ها را باید داشته باشیم.

تنها راه‌حل تعطیلی کامل است

وی گفت: لاک‌دان و تعطیلی کامل باید انجام شود، آنچه ما در سطح شهر می‌بینیم لاک دان نیست و ما داریم با الفاظ بازی می‌کنیم. همانطور که هفته گذشته هم به شدت هشدار دادیم، تنها راه ممکن برای تهران و برای عبور از شرایط بحرانی فعلی با توجه به حجم بالای ابتلا، راه حل لاک دان و تعطیلی کامل است. در حالی که اکنون ریتم شر تغییری نکرده است.

استفاده روزانه ۸۰۰ هزار نفر از مترو در تهرانِ قرمز

زالی اظهار کرد: متاسفانه ما در هفته گذشته علی رغم اعلام قرمزی تهران بیش از ۸۰۰ هزار نفر در روز از مترو استفاده کردند. با این شکل بیماری کنترل نمی‌شود. متاسفانه بر اساس نظارتی که شکل گرفته، سایر دستگاه‌ها به وظایف خودشان عمل نمی‌کنند. ما در استان تهران تنها ۷۰۰ کارشناس بهداشت محیط داریم و این افراد هم بعد از گذشت این ماه‌ها خیلی خسته شدند. اگر قرار باشد سایر دستگاه‌ها به وظایف‌شان عمل نکنند، نمی‌شود. البته به نظر من اعتقادی هم به نظارت‌ها ندارند.بسیاری از دستگاه‌های مسئولی که در این زمینه مسئولیت دارند، اعتقاد به این موضوع ندارند. یا کرونا را جدی نگرفتند. امروز در تهران ۷۰ فوتی داشتیم. این‌ها عزیز خانواده‌ها بودند که دیگر در بین خانواده‌هایشان نیستند . اگر همین روند ادامه یابد، همچنان مرگ و میر در تهران رو به افزایش است.

وی تاکید کرد: آنچه در شهر می‌بینیم مطلقا لاک دان نیست و با شرایط فعلی امکان کنترل بیماری بسیار سخت خواهد شد. امروز برای اولین بار تعداد بستری از شش هزار و ۱۲۶ مورد گذشته و با این نرخ رشدی که می‌بینیم معلوم نیست که تا پایان هفته چه اتفاقاتی در انتظار همکارانمان باشد. تاکید می‌کنم آنچه که در شهر اتفاق افتاده، لاک دان نیست. اگر قرار باشد کارمندان با یک سوم ظرفیت حضور یابند، ارباب رجوع هم حضور می‌یابد. ادارات و بخش خصوصی باید تعطیل شوند. گزارشاتی داریم که برخی دستگاه‌های ملی استنکاف کرده و حاضر به پذیرش مصوبات ستاد نبودند. به این شکل کنترل اپیدمی بسیار سخت خواهد بود. قطعا کسانی که در این زمینه تسامح می‌کنند، جان مردم را به بازی گرفتند و باید پاسخگو باشند. تا دیر نشده باید یک فرآیند جدی با معانی اصلی تعطیلی شهر و تغییر ریتم شهر به حداقل ممکن ایجاد شود. به گونه‌ای که مردم در تهیه خدمات ضروری دچار مشکل نشوند.

زالی گفت: از اواسط هفته گذشته تا به امروز روزانه با معدل ضریب ۹ درصد در تهران رو به رو هستیم که امیدواریم این موضوع به یک نقطه مطلوبتری برسد. طی ۲۴ ساعت گذشته هر ۱۶ دقیقه یک شهروند تهرانی را از دست دادیم و متاسفانه امروز که نخستین روز اعمال محدودیت ها بود اصلا رضایت بخش نبود شهر باید به معنای واقعی تعطیل شود .من بسیار نگران هستم. با این روش نمی‌توان بیماری را کنترل کرد.

روزانه ۸۰۰ مورد جدید ابتلا در اهواز ثبت می شود / نسبت به هفته پیش فوتی ها ۱۳ درصد افزایش یافته؛ شهرهای قرمز خوزستان بیشتر می شود

ایسنا: سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان با اشاره به روند افزایشی بروز بیماری و بستری در خوزستان گفت: در هفته گذشته کل موارد بیماری نسبت به هفته قبل از آن ۱۶ درصد، بستری ۲۶ درصد و فوت ۱۳ درصد افزایش یافته است.

اخبار,اخبار امروز,اخبار جدید

دکتر فرهاد ابول‌نژادیان در نشست ستاد استانی مدیریت کرونا که امروز (۲۱ فروردین‌ماه) در استانداری خوزستان برگزار شد، با اشاره به قرمزبودن ۱۶ شهر خوزستان، اظهار کرد: در حال حاضر شهرهای اندیمشک، امیدیه، مسجدسلیمان، دزفول، لالی، شوشتر، ایذه، اهواز، کارون، باغملک، شوش، خرمشهر، آبادان، رامهرمز، ماهشهر و بهبهان در وضعیت قرمز قرار دارند.

به گزارش ایسنا، وی افزود: شهرهای آغاجاری، رامشیر، اندیکا، گتوند، دشت آزادگان، هندیجان، شادگان، هفتکل و باوی نیز در وضعیت نارنجی هستند. هویزه و حمیدیه نیز در وضعیت زرد قرار دارند.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان با اشاره به روند بیماری در خوزستان، گفت: در پی تعطیلات نوروز، از اول فروردین‌ماه تعداد موارد بروز بیماری و همچنین بستری افزایش یافته است. موارد بروز بیماری از اول فروردین‌ماه افزایشی شد اما تا ۱۰ فروردین‌ماه موارد بستری رو به کاهش بود. از ۱۰ فروردین ماه تقریبا روند بستری افزایش یافته است.

ابول‌نژادیان ادامه داد: در هفته گذشته کل موارد بیماری نسبت به هفته قبل از آن ۱۶ درصد، بستری ۲۶ درصد و فوت ۱۳ درصد افزایش یافته است.

وی گفت: البته اگر روش درمانی تزریق زودهنگام رمدسیور برای بیماران سرپایی انجام نمی‌شد، حتما تعداد موارد بستری از ظرفیت بیمارستان‌های خوزستان بیشتر می‌شد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: در حال حاضر این روش درمانی توسط کمیته علمی وزارت بهداشت تایید شده است و وزیر بهداشت این تجربه موفق خوزستان را به کشور ابلاغ کرد.

ابول‌نژادیان بیان کرد: همچنان بیشترین موارد مثبت در خانواده‌ها با ۲۵ درصد و در دید و بازدیدها و مهمانی‌ها با ۲۳ درصد رخ می‌دهد. ۱۸ درصد موارد ابتلا در ترددهای درون شهری، ۱۱ درصد در تجمعات و ۹ درصد در مراسم ترحیم و ازدواج اتفاق افتاده است.

وی افزود: موارد رهگیری بیماران در خوزستان افزایشی است که این کار به واسطه اجرای خوب طرح شهید قاسم سلیمانی محقق شده است.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان ادامه داد: از ابتدای شیوع کرونا تاکنون بیشترین موارد مرگ در یک صد هزار نفر جمعیت در شهرستان کارون بوده است و پس از آن دزفول، خرمشهر، آبادان و اهواز بیشترین موارد مرگ در یک صد هزار نفر جمعیت را دارند.

وی با اشاره به شناسایی ۲ هزار و ۷۸ بیمار در کارون از ابتدای شیوع کرونا تاکنون، گفت: اگر چه روند فوت در کارون بیشتر از سایر شهرستان‌ها است و رتبه اول را دارد، از نظر موارد بروز در انتهای جدول قرار دارد. علت بالا بودن موراد مرگ نسبت به بروز بیماری در شهرستان کارون، مراجعه دیرهنگام بیماران این شهرستان به مراکز بهداشتی و درمانی است.

ابول‌نژادیان افزود: در حال حاضر بیشترین میزان بروز بیماری در یک صد هزار نفر جمعیت به ترتیب در هفتکل، آغاجاری و اهواز است.

وی گفت: ۵۹ درصد موارد مرگ را مردان و ۴۱ درصد را زنان داشته‌اند. میانگین فوتی نیز از ۶۶.۴ سال به ۶۶.۸ رسیده است و عمده موارد مرگ، در افراد ۶۰ تا ۷۴ سال است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز افزود: ۷۷ درصد فوت‌شدگان دارای بیماری زمینه‌ای، ۱۰ درصد بدون بیماری زمینه‌ای و بالای ۶۰ سال و ۱۳ درصد بدون بیماری زمینه‌ای و کمتر از ۶۰ سال بوده‌اند.

وی تصریح کرد: عمده فوت‌شدگان دارای سابقه فشار خون، دیابت و بیماری‌های قلبی عروقی بوده‌اند.

ابول‌نژادیان بیان کرد: همچنان روند بروز روزانه در اهواز ۷۰۰ تا ۸۰۰ نفر است؛ یکی از دلایل روند افزایشی موارد سرپایی بیماری، میزان زیاد انجام تست است.

وی با اشاره به فعالیت بازار پرنده‌فروشان اهواز، ادامه داد: اگر چه با دخالت نیروی انتظامی پس از دو سه ساعت از ادامه فعالیت این بازار جلوگیری شد اما مقرر شده بود که از شکل‌گیری بازار جلوگیری شود.

سخنگوی ستاد مدیریت کرونا در خوزستان با اشاره به وضعیت بیماری در برخی شهرستان‌ها، گفت: در حال حاضر عمدتا شمال و شرق استان خوزستان درگیر است. به طور مثال موارد بستری در اندیمشک از دو مورد روزانه در ۲۰ اسفندماه به ۱۲ مورد در روز رسیده است. موارد بستری در برخی شهرها از جمله امیدیه، باغملک و رامهرمز افزایشی و در دشت آزادگان و باوی کاهشی است.

وی افزود: روز گذشته ظرفیت بیمارستان مادر رامهرمز تکمیل و بیمارستان امام خمینی(ره) وارد مدار شد. تعداد موارد بستری در هندیجان نیز از ۲۰ نفر به ۴۴ نفر رسیده است و در وضعیت هشدار قرار دارد بنابراین ممکن است وضعیت هندیجان نیز قرمز شود.

ابول‌نژادیان با اشاره به وجود مهاجران زیاد در ماهشهر به دلیل شرایط شغلی منطقه، بیان کرد: یکی از مشکلات در ماهشهر، برگشت مسافران به این شهرستان بوده است. در ماهشهر تا روزهای ۱۲ و ۱۳ فروردین‌ماه روزانه هفت تا هشت مورد بستری داشته‌اند اما به محض پایان تعطیلات، به روزانه ۲۶ مورد بستری نیز رسیده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: در حال تلاش برای رفع کمبود و مشکلات بیمارستانی شوش هستیم. روند موارد بستری در شوشتر و بهبهان نیز افزایشی شده است.

وی افزود: ظرفیت بیمارستان گنجویان دزفول نیز کفاف بیماران را نمی‌دهد و همکاران ما در دانشگاه علوم پزشکی دزفول مرتب در حال ظرفیت‌سازی هستند اما حدود ۲۰۰ نفر در بیمارستان گنجویان بستری هستند و این بیمارستان باید به دیگر بیماران نیز خدمات ارائه دهد.

ابول‌نژادیان گفت: بابت وضعیت دزفول و بالا بودن تعداد بیماران این شهرستان نگران هستیم. تعداد موارد سرپایی دزفول تا روزانه ۲۰۰ مورد افزایش یافته است.



#‌پزشکی منبع: بیتوته

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

عادات غذایی همواره تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر سلامت بدن دارد؛ از همین جهت، کارشناسان تغذیه تأکید می‌کنند که بکوشیم خود را با عادات غذایی سالم وفق دهیم.

2 روز پیش

بنابر پژوهشی ۱۳ ساله که روی مردان بالغ در سوییس انجام شد، استفاده از تلفن همراه ممکن است با غلظت کمتر اسپرم و تعداد کمتر اسپرم مرتبط باشد.

3 روز پیش

همه افراد از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز را در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

1 روز پیش

بهبود سلامت استخوان در کودکان برای رشد و تکامل آن‌ها ضروری است. اما کودکان اغلب غذاهای چرب و شیرین را به غذاهای سالم ترجیح می‌دهند و از خوردن غذاهای مغذی اجتناب می‌کنند. این مساله یکی از نگرانی‌های اصلی والدینی است و سعی می‌کنند از طریق غذاها و وعده‌های غذایی سالم به تغذیه کودکان کمک کنند.

4 روز پیش

کلوچه‌ها و بیسکویت‌ها یکی از محبوب ترین میان وعده‌ها برای کودکان و بزرگسالان هستند. کودکان به طور ویژه به کلوچه‌ها و بیسکویت‌های مملو از شکلات، شکر و خامه علاقه دارند، اما آیا این خوراکی‌های محبوب و دوست داشتنی واقعا برای بچه‌ها مفید هستند؟

3 روز پیش

خاکشیر یا شووران گیاهی با خاصیت دارویی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای درمان برخی از بیماری ها و استفاده از خواص متعدد خاکشیر می توان آن را به شیوه های مختلف تهیه و مصرف کرد.

3 روز پیش

شاید شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر تجربه احساس خستگی و خواب‌آلودگی پس از خوردن یک وعده غذای سنگین را داشته باشید و این پرسش برایتان مطرح شود که علت آن چیست؟

4 روز پیش

اشتباهاتی وجود دارد که افراد در حمام و دوش صبحگاهی نباید مرتکب شوند، این اشتباهات می تواند تهدیدی جدی پوست و حتی سلامت بدن شما باشد.

3 روز پیش

همهٔ ما گاهی خواب‌رفتن دست یا پا را تجربه می‌کنیم که نتیجهٔ طبیعی فشردگی عصب است. احساس گزگز اغلب با تغییر وضعیت بدن به‌راحتی برطرف می‌شود، چون فشار وارد بر عصب حذف می‌شود. خواب‌رفتن دست‌ها و پاها پارستزی نیز نامیده می‌شود.

1 روز پیش

بیشتر...