سلامت نیوز |
3 سال پیش

روزهای روشن در راه است دارو مراقبت سلامت نیوز

روزهای روشن در راه است

سلامت نیوز:واکسن‌های دو شرکت فایزر و مدرنا، این روزها سرخط خبرهاست؛ این دو شرکت از روش‌های جدیدی برای تولید واکسن‌های خود استفاده ‌کرده‌اند كه باعث شده افراد زیادی ریسک تزریق آن را نپذیرند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه صبح نو ،در عین حال شرکت‌های ایرانی تولید واکسن که از مدت‌ها قبل از روش سنتی و امتحان‌شده، ساخت واکسن را آغاز کرده بودند، آرام‌آرام به روزهای خوب خود نزدیک می‌شوند.شیوع کرونا در جهان و درگیرشدن کشورهای مختلف با این بیماری، در نهایت باعث شد تا دانشمندان و محققان حوزه پزشکی در صدد ساخت واکسن برای مقابله با این بیماری برآیند.

در همین حال، ویژگی‌های خاص ویروس کرونا باعث شده تا ساخت واکسن نیز با مشکلات و چالش‌هایی مواجه شود. در چنین شرایطی، دانشمندان و محققان کشورمان نیز همپای دنیا، مطالعه و تحقیق برای ساخت واکسن کرونا را در مراکز تحقیقاتی و علمی، آغاز ‌کردند و امروز بعد از گذشت نزدیک به ۱۱ ماه از شیوع این بیماری در ایران، چند مرکز تحقیقاتی توانسته‌اند وارد فاز آزمایش بالینی واکسن روی انسان شوند.

شاید نقطه عطف دستاوردهای علمی و پزشکی ایران، همکاری با مراکز تحقیقاتی معتبر در زمینه ساخت واکسن باشد، به طوری که انستیتو پاستور ایران در یک همکاری مشترک با کوبا، در مسیر ساخت واکسن کرونا قرار دارد. ایران و کوبا، دو کشور تحت شدیدترین تحریم‌های آمریکا طی توافق باهم قصد دارند واکسن کرونا تولید کنند.

خبرگزاری انگلیسی رویترز در این‌باره نوشت: ایران و کوبا هر دو تحت تحریم‌های آمریکا قرار دارند و شرکت‌های دارو‌‌سازی خارجی قادر به تجارت با آن‌ها نیستند؛ به همین دلیل این دو کشور با اتکا به خود در پی ساخت واکسن کرونا هستند. بر اساس این گزارش، ایران آزمایش انسانی واکسن کرونای بومی خود را اواخر ماه گذشته میلادی اعلام کرد. کوبا نیز از نامزدی چهار نفر از شهروندان خود برای انجام آزمایش واکسن کرونا خبر داده است.

کوبا اعلام کرده که آزمایش واکسن سابرانا-۲ که از ۲۲ دسامبر آغاز شد را تمام کرده و آزمایش انسانی آن روی ۱۵۰ هزار نفر تا چندی دیگر در هاوانا، پایتخت این کشور انجام خواهد شد. فناوری واکسن، تولید مشترک ساویونیت پروتئین است که بخشی از پروتئین آر‌بی‌دی ویروس را تولید می‌کند که روش شناخته‌شده‌ای است و فناوری قابل‌توجهی دارد که در کشور ما نیز این انتقال فناوری صورت خواهد گرفت.

این در حالی است که شرکت‌های فایزر-بیون‌تک و مدرنا هر دو از فناوری جدید ام‌آر‌اِن‌اِی برای تولید واکسن کرونا استفاده کرده‌اند. این دو واکسن نخستین واکسن‌هایی هستند که با استفاده از این روش تولید و به بازار عرضه شده‌اند و سایر واکسن‌های تولیدی در جهان از جمله ایران از روش سنتی و مورد اعتماد استفاده کرده‌اند.در روش سنتی تولید واکسن‌ علیه بیماری‌های ویروسی معمولا از ویروس ضعیف‌شده، کشته‌شده یا اجزای پروتئینی آن برای تحریک سیستم ایمنی بدن انسان استفاده می‌شود.

سپس وقتی بدن برای دفعه بعدی با آن ویروس خاص مواجه می‌شود، پادتن خاصی تولید می‌کند؛ اما برای ساخت واکسن‌های ام‌آر‌اِن‌اِی نیازی به ویروس نیست بلکه بخشی از رمز ژنتیکی ویروس پس از تزریق، به داخل سلول‌های بدن راه پیدا می‌کند و پروتئین شاخکی ویروس را تولید و به سیستم ایمنی ارائه می‌دهد و باعث تولید پادتن و سلول‌های ایمنی برای مبارزه با بیماری می‌شود. این روش اگرچه روش جدیدی به شمار می‌آید اما هنوز امتحان خود را پس نداده و ایران نیز دلش نمی‌خواهد به موش آزمایشگاهی شرکت‌های آمریکایی تبدیل شود.حتی اخیرا نتایج یک نظرسنجی نشان داده كه هزاران نفر از کادر درمان آمریکا به‌خاطر عوارض جانبی این واکسن‌ها، حاضر نیستند واکسن کرونا دریافت کنند.

به نوشته روزنامه دیلی‌میل، ۶۰درصد کارکنان یک مرکز نگهداری سالمندان در ایالت اوهایو، حدود نیمی از کارکنان بخش بهداشت یکی از مناطق کالیفرنیا و ۴۰ درصد از پرستاران شهر لس‌آنجلس از دریافت واکسن کرونا امتناع می‌کنند. شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی می‌گویند از عوارض جانبی خطرناک دریافت این واکسن نگران هستند و نمی‌خواهند با آن‌ها مانند موش آزمایشگاهی رفتار شود.

در عین حال اما در کشورمان ایران، تلاش محققان ستاد اجرایی فرمان امام؟ره؟ برای ساخت واکسن کووید19 به روزهای خوب خود نزدیک می‌شود و آزمایش‌های انسانی این واکسن، به سرعت و با موفقیت در حال انجام است. آقای حامد حسینی، مدیر مرکز کارآزمایی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مسوول تیم نظارت بر آزمایشات انسانی واکسن کوو ایران در این‌باره گفته است:

«پس از اخذ مجوز از کمیته پایش ایمنی و داده مطالعات بالینی، تزریق واکسن به گروه سوم از داوطلبان روی سه نفر انجام شد و این فاز از تست انسانی تا تزریق روی ۵۶ نفر ادامه خواهد یافت. امیدواریم ابتدای بهمن بتوانیم نتایج را به کمیته پایش ارسال کنیم تا مجوز تست واکسن برای فاز دوم صادر شود.» به نظر می‌رسد در شرایطی که همراهی مردم با دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، باعث شده تا در وضعیت خوبی قرار بگیریم، اخبار ساخت واکسن کرونا در داخل کشور نیز تداوم خبرهای خوب روزهای کرونایی برای مردم است.


به نظر می‌رسد در شرایطی که همراهی مردم با دستورالعمل‌های ستاد ملی مقابله با کرونا، باعث شده تا در وضعیت خوبی قرار بگیریم، اخبار ساخت واکسن کرونا در داخل کشور نیز تداوم خبرهای خوب روزهای کرونایی برای مردم است



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

به عقیده محققان با پیشرفت علم تا پایان قرن، انسان‌هایی که ۱۵۰ سال عمر می‌کنند، چیز عادی در دنیا خواهد شد.

17 ساعت پیش

همهٔ ما گاهی خواب‌رفتن دست یا پا را تجربه می‌کنیم که نتیجهٔ طبیعی فشردگی عصب است. احساس گزگز اغلب با تغییر وضعیت بدن به‌راحتی برطرف می‌شود، چون فشار وارد بر عصب حذف می‌شود. خواب‌رفتن دست‌ها و پاها پارستزی نیز نامیده می‌شود.

13 ساعت پیش

یک‌ کارشناس سلامت روان گفت: زنان برای کاهش علائم دوران یائسگی باید به سلامت روان و سبک سالم تغذیه‌ای خود اهمیت بیشتری بدهند.

1 روز پیش

به کمک سوال های زیر می توانید در روز خواستگاری درباره فرد مورد نظر خود اطلاعات بیشتری به دست بیاورید و به شناخت کلی تری برسید.

2 روز پیش

بهبود سلامت استخوان در کودکان برای رشد و تکامل آن‌ها ضروری است. اما کودکان اغلب غذاهای چرب و شیرین را به غذاهای سالم ترجیح می‌دهند و از خوردن غذاهای مغذی اجتناب می‌کنند. این مساله یکی از نگرانی‌های اصلی والدینی است و سعی می‌کنند از طریق غذاها و وعده‌های غذایی سالم به تغذیه کودکان کمک کنند.

3 روز پیش

شاید شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر تجربه احساس خستگی و خواب‌آلودگی پس از خوردن یک وعده غذای سنگین را داشته باشید و این پرسش برایتان مطرح شود که علت آن چیست؟

3 روز پیش

همه افراد از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز را در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

19 ساعت پیش

بنابر پژوهشی ۱۳ ساله که روی مردان بالغ در سوییس انجام شد، استفاده از تلفن همراه ممکن است با غلظت کمتر اسپرم و تعداد کمتر اسپرم مرتبط باشد.

2 روز پیش

خاکشیر یا شووران گیاهی با خاصیت دارویی است که برای درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای درمان برخی از بیماری ها و استفاده از خواص متعدد خاکشیر می توان آن را به شیوه های مختلف تهیه و مصرف کرد.

2 روز پیش

بیشتر...