حقوق نیوز |
2 سال پیش

مهارت های گفتگو با تقویت مهارت های گفتگو خوب صحبت کنید حقوق نیوز

مهارت های گفتگو | با تقویت مهارت های گفتگو خوب صحبت کنید

روش های ارتقای مهارت های گفتگو

در این بخش از مجموعهروانشناسیحقوق نیوز به بررسی راه های تقویت مهارت گفتگو پرداخته می شود.

تقویت مهارت گفتگو و فن بیان هنری است که به افراد کمک می کند در ارتباطات اجتماعی خود تاثیر گذار باشند. افرادی که از این مهارت برخوردارند به راحتی می توانند در یک جمع سر صحبت را باز کنند و به راحتی با افراد ارتباط برقرار کنند برخی از افراد به طور ذاتی از این توانایی برخوردار هستند. اما باید بگویم که این یک مهارت قابل اکتساب می باشد و افراد می توانند با آموزش و تمرین مهارت گفتاری خود را تقویت نمایند و توانمندی فن بیان خویش را ارتقا دهند.

رفتار دوستانه داشته باشید

افرادی که لحن دوستانه دارند و به این حالت ارتباط بر قرار می کنند بهتر عمل می کنند ، ما جذب افرادی می شویم که رفتار دوستانه دارند زیرا که احساس بهتری در ما ایجاد می کند و خوشحالی بیشتری برای ما به همراه دارد .

روی زبان بدن خود تمرکز کنید

وقتی رودررو گفتگو می‌کنید، زبان بدن‌ شما نقش مهمی در القای پیام موردنظرتان ایفا می‌کند. زبان بدن ابزار قدرتمندی است که استفاده‌ی درست از آن باعث ایجاد احترام و علاقه می‌شود و منظور واقعی‌تان را به فرد مقابل می‌رساند.

فکر کردن قبل صحبت کردن

بسیاری از افراد بدون این که فکر کنند هر چه را به ذهنشان می رسد ، می گویند و با حرف های نسنجیده شان احترام دیگران را از دست می دهند .

فروتنی

طبق نظر بهترین روانشناس ازدواج فروتنی از جذاب ترین ویژگی های فردی است و باعث جلب احترام دیگران می شود . افرادی که با فروتنی و احترام صحبت می کنند ، همیشه جایگاه بالاتری دارند .

مهارت های گفتگو | با تقویت مهارت های گفتگو خوب صحبت کنید

هیجان انگیز صحبت کنید

یکی از نکات مهمی که برای یک گفتگوی موفق باید داشته باشید، توانایی هیجان انگیز صحبت کردن است. آیا شما آنقدر خوب صحبت می کنید که مخاطب تان را به وجد بیاورید و او را برای ادامه این گفتگو ترغیب نمایید؟

اگر دقت کرده باشید برخی از افراد مهارت بسیار زیادی در این امر دارند. آن ها آن قدر خوب صحبت می‌کنند که شما مدام مشتاقید با آنها تعامل کنید و به حرف زدن ادامه دهید. یکی از راه هایی که می تواند باعث شود مخاطب شما با هیجان به سخنان شما گوش دهد، این است که رازآلود صحبت کنید؛ به طوری که وادار شود از شما سوالاتی را بپرسد.

نیاز نیست همه چیز را همان لحظه اول به طور کامل تعریف کنید، اجازه دهید مخاطب شما کنجکاو شود. در واقع این مهارت شماست که مطلب مورد نظرتان را چطور تعریف کنید تا مخاطب دوست داشته باشد به گفت‌وگو با شما ادامه دهد و داستان شما را بشنود. فرقی نمی کند گفت و گوی شما از نوع کاری باشد یا گفت و گوی شخصی و دوستانه؛ در هر دو صورت می‌توان در ابتدا با تعریف کردن مطالب کنجکاوی برانگیز مخاطب را درگیر کرد. بدون شک زمانی که یک فرد نسبت به مسئله حساس و کنجکاو شود، سوالاتی را خواهد پرسید. بنابراین به همین سادگی یک گفت و گو شکل می گیرد که هر دو طرف از آن لذت می برند.

خودتان باشید

امروزه بیشتر از هر زمان دیگری مردم از کسانی که نقش بازی می‌کنند تا حرف‌شان را به کرسی بنشانند بیزارند. ما جذب کسانی می‌شویم که روشن و شفاف و از صمیم قلب‌ حرف می‌زنند.

صحبت کردن درباره ی موضوعات مشترک

از این که رابطه ی عمیقی داشته باشید و نکات مشترک زیادی را پیدا کنید ، نترسید . در محیط اطراف بسیاری از موارد مشترک می توان پیدا کرد که موضوع گفت و گو را جهت دهد .

ما از طرد شدن به وسیله ی جامعه و اطرافیان هراس داریم . این که دیگران ما را نادیده بگیرند یا واکنش مثبتی نشان ندهند . با وجود این ، نتابج تحقیقات چیز های متفاتی را نشان می دهد برای مثال ، اگر شروع کننده ی گفت و گو شخص دیگری باشد ، افراد همیشه تمایل دارند وارد گفت و گو شوند .

آماده کردن جملات از قبل

طبق نظر مشاورین خانواده خوب برای پیشگیری از بر هم خوردن رشته ی افکارتان در هنگام صحبت کردن و شروع یک باره ی صحبت ، درباره ی آن چه می خواهید بیان کنید ، فکر کنید . از پیش فکر کردن ، به شما برای تنظیم گفتارتان و چگونگی بیان آن زمان می دهد . فقط دقت کنید بیش از حد جملات خود را از پیش برنامه ریزی و حفظ نکنید . طوری که صحبت شما مصنوعی به نظر بیاید یا کلمات مهم را فراموش کنید .

مهارت های گفتگو | با تقویت مهارت های گفتگو خوب صحبت کنید

خلاصه حرف بزنید

از قبل برنامه‌ریزی کنید و یک‌راست بروید سر اصل مطلب! مخاطب شما وقتی برای تلف کردن ندارد. مدام از خودتان بپرسید «چطور می‌توانم مختصر و مفید و با کمترین کلمات ممکن حرفم را بزنم و در عین حال احترام شنونده را رعایت کنم».

به موقع سوال بپرسید

آیا تا به حال برایتان پیش آمده است که مطلبی را بیان کرده اید و از آن گذشته اید اما فرد مقابل بعد از گذشت دقایقی طولانی، تازه سوالی درباره مطالب پیشین بپرسد؟

تنها احساسی که در این لحظه به انسان دست می دهد، احساس عصبانیت و کلافگی است. چراکه فکر می کنید شخص مقابل اصلا توجهی به حرفهای شما نمی کند و افکارش در جای دیگری مشغول است. این یکی از اشتباهات کشنده در گفت و گو کردن می باشد. اگر سوالی درباره مطلبی که بیان می‌شود، دارید به موقع مناسب خود این سوال را بپرسید. یعنی زمانی که بحث بر سر موضوع مورد نظر شماست، سوال خود را مطرح کنید.

وقتی سوالات خود را در جای نادرست از گوینده می پرسید، تنها احساسی که در وجود او ایجاد می کنید، این است که هیچ توجهی نسبت به حرف های او ندارید و متوجه نمی شوید که در حال حاضر وی در حال مطرح کردن مطلب دیگری می باشد. همین امر می‌تواند موجب سرد شدن فرد مقابل و بی میلی او نسبت به ادامه گفتگو با شما شود. سوال پرسیدن در جای مناسب و درست خود، نشان می دهد که شما چقدر نسبت به حرفهای مخاطبتان توجه دارید و حتی کنجکاوی شده اید که بیشتر بدانید. هرچقدر که پرسیدن سوال در موقع مناسب خود می تواند جذابیت گفت و گو را بالا ببرد، سوال پرسیدن نابجا می تواند آفت یک گفتگوی موفق باشد.

هنر گوش‌ دادن را بیاموزید

در مهارت گفتگو به‌دقت گوش دادن مهم‌تر از حرف زدن است. باید واقعا به موضوع گفتگو علاقمند باشید، سؤالات مناسب بپرسید،‌ به معنای واقعی پیغام توجه کنید و حرف گوینده را قطع نکنید.

از ارتباط چشمی غافل نشوید

برقرار کردن ارتباط چشمی یکی از جنبه های مهم و مورد توجه در یک گفت و گو است. تا جایی که می‌توانید با شخص مقابل خود ارتباط چشمی برقرار نمایید. البته منظور خیره شدن به صورت گستاخانه نیست، بلکه ارتباط چشمی مناسب توأم با حرکات صورت و بدن که نشان دهد توجه شما به او معطوف است. به عنوان مثال اگر روی صندلی نشسته اید، می توانید کمی به سمت جلو خم شوید و به صورت فرد مقابل نگاه کنید. این کار شما نشان می دهد نسبت به حرف های او توجه دارید و کنجکاوید که ادامه مطالب را بشنوید.

وقتی به چشمان شخصی در هنگام صحبت کردن نگاه می‌کنید، ناخودآگاه باعث می شوید که او احساس کند تمام توجه شما به صحبت هایش معطوف شده. همین امر موجب می‌شود با انرژی و انگیزه بیشتری برای شما حرف بزند. پس ارتباط چشمی یک جزء مهم و جدایی ناپذیر در گفتگوی موفق محسوب می شود. از این نکته غافل نباشید؛ البته از آن در جای مناسب خود و به اندازه کافی استفاده کنید.

پرحرفی نکنید

اغلب افراد دوست ندارند با کسی همراه باشند که تمام مدت حرف می‌زند و به دیگران اجازه‌ی صحبت کردن نمی‌دهد.

با کلمات ربط آشنا شوید

یکی از مشکلات رایج میان همه ی مردم این است که صحبت خود را در جست و جوی کلمات ، نا تمام می گذارند و مکث غیر منتظره ای در صحبتشان ایجاد می کنند که باعث می شود آماده به نظر نرسند . در سادگیری کلمات جدید بکوشید . ولی زمانی که صحبت می کنید ، از کلماتی که آموخته اید ، استفاده کنید . یکی از عواملی که موجب می شود روان صحبت نکنید ، استفاده ی نا به جا از کلمات زیاد یا ترکیب کردن لغات سنگین با یکدیگر است و در نتیجه طرف مقابلتان را سردرگم می کند .

مهارت های گفتگو | با تقویت مهارت های گفتگو خوب صحبت کنید

خود افشاگری

طبق نظر روانشناسان تهران با گفتن هر چه که اتفاق افتاده ، می بینید و می شنوید شروع کنید و در مورد بافت کلمات و موقعیت حساس باشید . با استفاده از توصیف کننده های هیجانی ، احساس خود را بیان کنید . جمله ی خود را با کلمه ی من آغاز کنید و از کلمات احساسی که به عملکرد دیگران مربوط می شود اجتناب کنید ، مانند نادیده گرفته شدن ، مورد غفلت قرار گرفتن . و خواسته ی خود را به طور دقیق بیان کنید که می خواهید چه کاری ، چگونه ، کجا و چه زمانی انجام شود .

روشن حرف بزنید

بیشتر ما وقت یا حوصله نداریم به این فکر کنیم که منظور طرف مقابل‌مان چیست. افرادی که در ارتباطات کلامی خود روشن نیستند و فقط به مسائل اشاره می‌کنند و منظورشان را دقیق بیان نمی‌کنند کمتر مورد احترام سایرین قرار می‌گیرند. وقتی می‌خواهید چیزی بگویید از خودتان بپرسید روشن‌ترین روشی که می‌توانم منظورم را بیان کنم کدام است؟

پراکنده صحبت نکنید

یکی از اتفاقات بسیار رایج که در اکثر گفتگوها به چشم می خورد، این است که گوینده مدام از این شاخه به آن شاخه می پرد. به عنوان مثال در حال صحبت کردن پیرامون مسائل کاری خود است که ناگهان به سراغ انتقاد از یکی از دوستان خود می رود. شنونده در این مواقع دچار سردرگمی و خستگی ذهنی خواهد شد. چراکه هنوز مغز او صحبت های شما درباره موضوع قبلی را پردازش نکرده. به همین علت وقتی که شما ناگهان به سراغ مطلب دیگری می‌روید و درباره آن شروع به صحبت می‌کنید، احساس گیجی ذهنی به وی دست می‌دهد.

اجازه دهید مخاطب در ذهن خود پرونده مطالب گذشته را به صورت کامل ببندد، سپس به سراغ موضوع دیگری بروید. مدام از این شاخه به آن شاخه نپرید. این امر جذابیت گفت‌وگو را تا حد قابل توجهی پایین خواهد آورد. وقتی مطلبی را بیان می کنید آن را دنبال نمایید و به هدف مشخصی برسانید، سپس وقتی که مطمئن شدید مخاطبتان هم مطالب خود را بیان کرده و دیگر قرار نیست چیز دیگری مطرح شود آنگاه می توانید به سراغ موضوع بعدی بروید. علاوه بر این زمانی که بین موضوعات مختلف در گردش باشید، خودتان هم کم کم رشته کلام از دستتان خارج می شود و جذابیت صحبت کردنتان تا حد قابل توجهی پایین خواهد آمد. این مورد، یکی از مهم ترین دلایل خسته کننده صحبت کردن نیز هست.

دعوت به صحبت

سعی کنید مقصود کلی صحبت خود را با صراحت و با پرسیدن این که زمان خوبی برای صحبت کردن است بیان کنید . و از همه مهم تر این که از کلمات و جملات بی طرفانه استفاده کنید . سعی کنید که از کلمات دقیق ، کوتاه ، صریح ، مودبانه ، پر محتوا و صحیح استفاده کنید . با این کار برای طرف مقابل فرصتی برای موافقت یا رد پیشنهاد داده می شود و همچنین به او کمک می کنیم تا آمادگی ذهنی درباره ی موضوع را داشته باشد و اهمیت آن را نیز درک کند . و همچنین اطلاعاتی درباره ی موضوعات هیجانی و حساس و درک نقش او در مکالمه خواهد داشت . دعوت به مکالمه در واقع کاری احترام آمیز به طرف مقابل است .

با اعتماد به نفس حرف بزنید

برای فروتن بودن لازم نیست اعتماد به نفس خود را از دست بدهید. اعتماد به نفس یعنی اطمینانی که در نتیجه‌ی درک توانایی‌هایتان به‌دست می‌آورید. در عین حال فروتنی یعنی عقیده‌ی متواضعانه‌ای در مورد اهمیت خودتان داشته باشید. با اعتماد به نفس صحبت کردن در نتیجه‌ی انتخاب کلمات مناسب، تُن صدا، ارتباط چشمی و زبان بدن حاصل می‌شود.



#‌روانشناسی #‌روانشناسان منبع: حقوق نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

6 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

5 ماه پیش

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

6 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

6 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

بیشتر...