مرکز مشاوره |
8 سال پیش

جویدن ناخن در کودکانمرکز مشاوره روانشناسی ازدواج، خانواده نوروفیدبک

کودکان معمولا در سنین خردسالی 4 الی 5 سالگی شروع به جویدن ناخن می‌کنند و این یک اختلال و واکنش روانی است. هیجانات و اضطراب‌ها اغلب باعث ناخن جویدن در این سنین می‌شود. شاید ناخن جویدن، می‌تواند روشی برای ابراز دلگیریها و دلخوری‌ها و دلواپسی‌ و یا جلب توجه کودکان در این سنین باشد.

این عمل را کودکان هم می‌تواند از والدین یاد بگیرند و گاهی هم به علت وجود اضطراب و استرس به ناخن جویدن روی می‌آورند.

شاید کودک شما به علت کاهش اعتماد به نفس ناخن‌های خود را می‌جود و کودکانی که ناخن می‌جوند اغلب در نزد همسالان خود دستانشان را مخفی می‌کنند و این موضوع باعث خجالت آنها می‌شود.

به هر حال می‌تواند بیان داشته که ناخن جویدن یک اختلال محسوب می‌شود و باید تلاش کنیم که این رفتار را از دوران کودکی از بین ببریم زیرا در این مرحله آسانتر می‌باشد و شاید این مسئله تا بزرگسالی ادامه داشته باشد و بعدها به صورت یک عادت در آید.

اگر بتوانیم منبع استرس را در کودک پیدا کنیم و در رفع آن تلاش نمائیم، کودک به راحتی ناخن جویدن را کار می‌گذارد.

به چند نکته برای رفع این عادت توجه کنید:

1- کوتاه کردن ناخن‌ها

ناخن‌های کوتاه شده کمتر مورد توجه کودک برای جوید قرار می‌گیرد و این کار را هر چند روز یکبار تکرار بفرمایید و سوهان بزنید که حتی نتواند تکه‌های کوچک ناخن را به دندان بگیرد.

2- هنگامی که کودک ناخن می‌جود حواس او را به طرف دیگر منحرف کنید.

در هنگام این عمل حواس کودک را پرت کنید و از او بخواهید یک کار مهیج که او دوست دارد را انجام دهد که در آن انگشتانش هم مشارکت داشته باشد مثل بازی با یک اسباب بازی، بازی با لوگوی خانه‌‌سازی و از این قبیل.

3- چسب زدن و یا لاک زدن روی انگشتان

شما می‌توانید چسب‌های زخم رنگی به روی دستانش بزنید. و یا برای مدت کوتاهی لاک‌های رنگی به دست او بزنید

این رفتار کودکان را نمی‌توان با تهدید، تنبیه، پاشیدن فلفل و دارو به روی انگشتان بر طرف نمائیم بلکه این مشکل را تشدید کند.

کودکان کوچکتر دلیل بد مزه بودن انگشتان و یا تهدید را نمی‌فهمند و این راه حل نمی‌‌تواند برای آنها موثر باشد.

هرگز بچه‌ها را نترسانید و به آنها به زبان خودشان سخن بگویید به عنوان مثال بگویید اگر ناخن بجوی به جای مو، ناخن روی سرت رشد می‌کند. یا ممکن است که انگشتانت کوچک شود و دیگر توان کاری را نداری و شاید کودک این مثال‌های شما را واقعی تلقی احساس کند.

4- به دنبال علت بگردید.

همواره والدین باید به دنبال علت این که چرا کودک ناخن می‌جود باشند نه منتظر بمانند که کودک بگویید به چه دلیلی ناخن‌هایش را می‌‌جود و یا اینکه او را بخاطر این عمل سرزنش کنید بایستی مراقب کودک بود که او در چه زمان‌ها و چه شرایطی ناخن‌هایش را می‌جود، مثلا هنگامی که می‌خواهد با شما صحبت کند یا در یک محل شلوغ، تماشای فیلم‌های پر استرس و شاید از شما و موقعیت خودش در مدرسه ترس و اضطراب دارد.

بایستی تلاش کنیم که چیز‌های باعث به هم خوردن آرامش و امنیت او می‌شود را بیابم و تا جای ممکن است در حل آن کوشا باشیم و حل این مسئله می‌تواند بزرگترین گام برای از بین بردن اختلال ناخن جویدن باشد.

منبع:مقالات کانون مشاوران ایران



#‌روانشناسی #‌روانشناسی_فردی منبع: مرکز مشاوره

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

4 ماه پیش

خانواده اولین و مهم‌ترین بافت اجتماعی را برای رشد فرد فراهم می‌سازد. روش‌هایی كه والدین در تربیت فرزندان خود به كار می‌گیرند، نقشی اساسی در تأمین سلامت روانی فرزندان آنها خواهد داشت به‌طوریکه اکثر مشکلات رفتاری کودکان منعکس کننده‌ی رفتارهای است.

5 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

5 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان پانیک کتابی است به زبان ساده درباره حملات پانیک. در این کتاب در ابتدا خواننده با ساختار پانیک و دلایل ایجاد آن آشنا می شود

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

بیشتر...