سلامت نیوز |
3 سال پیش

مینو محرز: وضعیت تهران قرمز نیست سیاه است سلامت شهر سلامت اجتماعی سلامت نیوز

مینو محرز: وضعیت تهران قرمز نیست؛ سیاه است

سلامت نیوز:وضعیت تهران قرمز نیست؛ سیاه است. این جمله مینو محرز است در توصیف وضعیت کرونا در تهران. طغیانی که به گفته او حداقل با ۵ تا ۷ روز قرنطینه کنترل می‌شود و مشخص نیست چرا این تصمیم اتخاذ نمی‌شود.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از دیدار نیوز ایران چند روزی است که با طغیان موج جدیدی از ویروس کرونا دست و پنجه نرم می‌کند. دیروز تقریبا تمام مراکز استان‌های کشور قرمز شدند تا وخامت اوضاع به خوبی مشخص شود.


تغییر رفتار و شکل ویروس کرونا از کرونای انگلیسی به کرونای آفریقایی و برزیلی هم سبب شده خیلی از اقدام‌هایی که برای مقابله با این ویروس انجام شده نقش بر آب شود، این ویروس برخلاف پیش بینی‌های محققان نه تنها قدرتش کم نشد بلکه روز به روز قوی‌تر شد و عملا جامعه پزشکی را سردرگم کرده است.
برای آگاهی از اینکه در این شرایط حساس و خطرناک چه باید بکنیم و اینکه چرا علیرغم درخواست همه خبری از قرنطینه و تعطیلی در تهران نیست با مینو محرز عضو کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا گفتگو کردیم.


او می‌گوید: حالا که رنگ تهران سیاه شده است باید این شهر بین ۵ روز تا یک هفته روز قرنطینه کامل شود وگرنه دیگری هیچ کاری از دست کسی بر نمی‌آید.
این گفتگو را ادامه می‌خوانید.


خانم دکتر چرا با اینکه همه اقشار از مردم عادی گرفته تا استاندار و حتی خود اعضای ستاد مقابله با کرونا خواهان تعطیلی و قرنطینه تهران هستند، این تصمیم اتخاذ نمی‌شود؟
من نمی‌دانم، از من سوال نکنید، همه ما گفتیم که تعطیل کنید. روز سه شنبه در کمیته علمی این تصمیم را گرفتیم که نامه بنویسیم و موضوع تعطیلی ۵ روزه تا یک هفته‌ای تهران را مطرح کنیم، چون چاره‌ای جز این نداریم؛ شما نمی‌دانید چه خبر است هیچ بیمارستانی دیگر جایی برای پذیرش بیمار ندارد.


تصمیم برای قرنطینه و اعمال محدودیت‌ها با رئیس جمهور است؟
بله باید رئیس جمهور تصمیم بگیرند، چون رئیس ستاد هم هستند.


به نظر شما چه دلایلی بازدارنده این تصمیم است؟
نمی‌دانم. اما این کار باید انجام شود غیر از این راهی نداریم و غالب هم کرونای انگلیسی است و سرعت انتقالش خیلی زیاد است.


خانم دکتر اگر تعطیل نکنند ممکن است طبق پیش بینی‌ها آمار به بالای ۵۰۰ نفر و حتی هزار نفر برسد؟
بله. هیچ بعید نیست و جایی برای بستری افراد بیمار نیست و درست می‌شود مثل اهواز.


تکلیف واکسن‌ها چه می‌شود؟ مردم تا چه زمانی این شرایط را تحمل کنند تا واکسینه شوند؟
واکسن ایرانی زودتر از سه ماه دیگر در دسترس همه نخواهد بود و به تولید انبوه نمی‌رسد؛ این از واکسن‌های ایرانی. واکسن‌های خارجی هم که آمده کفاف همه را نمی‌دهد و تنها کاری که باید بکنیم این است که فاصله اجتماعی را رعایت کنیم تا به واکسن برسیم. از طرفی دیگر خبردار شدیم کسانی که دو نوبت واکسن فایزر زدند و به ایران آمدند به کرونا مبتلا شدند و به بقیه هم منتقل کردند. یک مورد هم در کالیفرنیا اتفاق افتاده این فرد هم با اینکه واکسن زده بوده، اما با سفر به ایران به کرونا مبتلاشده و مادرش هم کرونا گرفته است.


یعنی ممکن است که حتی واکسن هم افراد را ایمن نکند؟‌
نمی‌دانیم ماجرا چیست ممکن است جهش‌های جدید باشد که این واکسن‌ها به هیچ کدام جواب ندهد، واکسن‌ها فقط در برابر ویروس کرونای انگلیسی مقاوم بود، اما به نظر می‌رسد در مقابل ویروس آفریقایی و برزیلی مقاوم نباشد.


یک آقای دکتری به من گفت چند بیمار به او مراجعه کردند که واکسن زدند، اما وقتی به ایران آمدند مبتلا شدند و این موضوع ما را دچار سردرگمی کرده و اصلا تکلیف ما با این ویروس معلوم نیست؛ بنابراین باید در شرایط کنونی فقط قرنطینه اعمال شود و بس وگرنه شرایط از کنترل خارج می‌شود هر چند که الان هم از کنترل خارج شده است.


در یکی دو ساعت اخیر تماس‌های زیادی با من گرفته شده است برای بستری کردن بیماران، اما هیچ بیمارستان دولتی و خصوصی جا ندارد و فقط باید منتظر ماند ببینیم چه تصمیمی اتخاذ می‌شود.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

زمانی فرا می رسد که به نظر می رسد ناچار به مصرف آنتی بیوتیک ها بشویم. اما درک این نکته ضروری است که آنها فقط به درمان عفونت‌های باکتریایی مانند گلودرد استرپتوکوکی و عفونت‌های دستگاه ادراری (UTIs) کمک می‌کنند و نباید برای سایر انواع بیماری‌ها، مانند عفونت‌های ویروسی، سرخود استفاده شوند.

4 روز پیش

طبق تحقیقات علمی، روزه گرفتن برای سلامتی فواید متعددی از جمله کاهش وزن، کنترل قند خون و طول عمر را به همراه دارد.

5 روز پیش

در حالی که پورنوگرافی و افسردگی ممکن است مرتبط به نظر نرسند، تحقیقات نشان می‌دهد که این دو موضوع می‌توانند بیشتر از آنچه فکر می‌کنید، به یکدیگر ربط داشته باشند.

5 روز پیش

بسیاری از ما این توصیه معروف مبنی بر «شمارش گوسفند» برای مقابله با بی‌خوابی را در کودکی یا بزرگسالی شنیده‌ایم. برای عده‌ای از ما نیز ممکن است این سوال پیش آمده باشد که چرا چنین توصیه‌ای مطرح می‌شود و یا ریشه آن به کجا بر می‌گردد؟ به عنوان مثال چرا به جای گوسفند توصیه به شمارش دیگر حیوانات مانند اسب، گاو و خرگوش صورت نمی‌گیرد؟

4 روز پیش

ریه‌ یک عضو حیاتی در بدن است که بدون آن نمی‌توان نفس کشید اما عوامل زیادی وجود دارند که کارآیی و عملکرد بهینه ریه‌ها را کاهش می‌دهند. بنابراین مهم است که بدانیم برای سالم نگه داشتن ریه‌ها چه کارهایی می‌توان انجام داد.

6 روز پیش

تحقیقی که به نحوه واکنش سیستم ایمنی بدن به هوای گرم پرداخته است، بینش جدیدی را در مورد آنچه که هنگام افزایش جیوه رخ می‌دهد، ارائه می‌کند.

پریروز

ک مشاور خانواده با تاکید بر اینکه برخی افراد تصور دارند می‌توانند بعد از ازدواج همسرشان را تغییر دهند و بی‌توجه به ناهمسانی‌هایشان دست به انتخاب می‌زنند، گفت: این درحالیست که افراد هرگز نمی‌توانند کسی را تغییر دهند زیرا وقتی فرد احساس کند می‌خواهند رفتار او را تغییر دهند، در آنها ادراک کنترل شدن شکل می‌گیرد و مضطرب خواهند شد که به دنبال اضطراب، سازوکارهای دفاعی فرد به گونه‌ای ناخودآگاه فعال می‌شوند و به صورت جدی در مقابل تغییر مقاومت خواهند کرد.

۱ هفته پیش

دنبال کردن یک برنامه غذایی صحیح در ایام ماه مبارک رمضان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و با اصلاح عادات تغدیه‌ای می‌توان از مزایای سلامتی روزه گرفتن و همچنین از برکات معنوی این ماه بهره‌مند شد.

۱ هفته پیش

سخنگو سازمان آتش نشانی تهران به مسافران نوروزی توصیه کرد تا زمان و مسیر سفر را به افراد مورد اعتمادشان بگویند و حتما وسایل برقی و کنتور برق را قطع کنند.

۱ هفته پیش

بیشتر...