دیجیاتو |
3 سال پیش

مدرنا روی تقویت کننده واکسن برای مقابله با گونه آفریقایی کرونا کار می کند

با ورود به سال دوم شیوع جهانیکرونا، این ویروس جهش پیدا کرد و با گونه‌های جدیدش مانند گونه بریتانیایی و آفریقایی روبه‌رو شدیم که سرعت شیوع بالاتری دارند. حالا طبق آزمایش‌ها، واکسن مدرنا در برابر گونه آفریقایی کووید-۱۹ کارایی دارد، اما اثربخشی آن چندان بالا نیست و در همین راستا این کمپانی در حال توسعه تقویت‌کننده است.

تا به امروز شاهد توسعه چندین واکسن و شروع واکسیناسیون در چندین کشور بوده‌ایم. در کنار کمپانی‌های روسی و چینی، شرکت‌های فایزر/BioNTech، مدرنا و آسترازنکا هم واکسن تولید کرده‌اند که سه مورد آخر در بسیاری از کشورهای اروپایی و آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به شیوع گونه‌های جدید کرونا، اثربخشی واکسن‌ها روی آن‌ها اهمیت بالایی دارد.

اواخر سال گذشته میلادی گونه‌های بریتانیایی و آفریقایی کرونا در برخی کشورها شیوع پیدا کرد و حالا به برزیل و آمریکا هم راه پیدا کرده. جهش‌های کرونا باعث ایجاد نگرانی‌هایی درباره اثربخشی واکسن شده که البته واکسن فایزر و BioNTech در برابر گونه بریتانیاییمقاومت می‌کندو مانع از ابتلای افراد به آن می‌شود.

با وجود چنین موضوعی، برخی گزارش‌ها از مقاومت گونه آفریقایی در برابر آنتی‌بادی‌هایمونوکلونال و پلاسما خبر می‌دهند که می‌تواند منجر به ابتلای دوباره بازماندگان به کرونا شود. حالا مدرنا اعلام کرده در حال کار روی تقویت‌کننده واکسن است که گونه آفریقایی، «B.1.1351» را هدف قرار می‌گیرد.

مدیرعامل BioNTech چندین هفته پیش در بیانیه‌ای به این موضوع اشاره کرد که برای بروزرسانی واکسن و مقابله با گونه‌های جدید به ۶ هفته زمان نیاز است. پس از مدتی آزمایش‌های از اثربخشی واکسن این کمپانی روی گونه بریتانیایی خبر دادند و حالا مدرنا به توسعه سریعتر تقویت‌کننده اشاره کرده است.

واکسن مدرنا

واکسن مدرنا روی گونه‌های بریتانیایی و آفریقایی کرونا تاثیر دارد، اما تاثیرگذاری آن روی گونه دوم کمتر است. طبقگزارشی جدید، واکسن مدرنا واکنش ضعیف سیستم ایمنی را به دنبال دارد، با این حال سطح آنتی‌بادی بالاتر از میزان موردنیاز برای مقابله با ویروس باقی می‌ماند.

مدیرعامل مدرنا، «استفان بانسل» در بیانیه‌ای گفته:

«به علت احتیاط زیاد و بهره‌مندی از انعطاف‌پذیری پلتفرم mRNA، ما در حال توسعه یک تقویت‌کننده برای مقابله با گونه‌ای هستیم که اولین بار در جمهوری آفریقایی جنوبی شناسایی شد. می‌خواهیم بدانیم این تقویت‌کننده در برابر این گونه و همچنین گونه‌های احتمالی آینده اثربخشی واکسن را افزایش می‌دهد یا خیر.»

به گفته بانسل، واکسن کنونی برای مدت کوتاهی می‌تواند از ابتلا به گونه آفریقایی کرونا جلوگیری کند، اما مدت مقاومت بدن در برابر آن مشخص نیست:

«در حال حاضر نمی‌دانیم در ۶ یا ۱۲ ماه آینده چه اتفاقی رخ می‌دهد، مخصوصا برای افراد مسن که سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم روی واکسن جدید کار کنیم. ما نباید از ویروس عقب باشیم.»

گونه‌های بریتانیایی و آفریقایی کرونا به چندین کشور راه پیدا کرده و سرعت شیوع بالاتری دارند، البته طبق گفته نخست وزیر بریتانیا، «بوریس جانسون» گونه موجود در این کشور خطر مرگ راافزایش می‌دهد.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

یکی دیگر از طرح‌هایی که در ششمین کنفرانس تحقیقات کاربردی دفاع و امنیت که در شهر بن آلمان برگزار شد، طرح نمایشگر فناوری جنگنده آینده بود.

19 ساعت پیش

به زادگاه و موزه مرسدس‌بنز در اشتوتگارت آلمان خوش آمدید!  کارل بنز در این شهر، با اختراع اولین خودرو، دنیای انسان‌ها را تغییر داد.

12 ساعت پیش

فردی که از قوانین گارانتی اپل برای تبدیل آیفون و آیپد تقلبی به مدل‌ اصل استفاده می‌کرد، دستگیر و به‌ تحمل حبس محکوم شد.

1 ساعت پیش

گوشی گلکسی A55 سامسونگ دارای قابلیت جذاب و مهمی است که حتی گوشی‌های پرچمدار سری گلکسی S24 نیز از آن بی‌بهره هستند. اما این ویژگی چیست؟

4 ساعت پیش

خودرو دو درِ مینی کوپر اس ۲۰۲۵ (مدل جدید خودرو خاطره‌انگیز مستربین) با گیربکس هفت سرعته در رنگ‌های جذاب رونمایی شد.

19 ساعت پیش

درحالی‌که زمان زیادی تا معرفی نسل بعدی گوشی‌های سری گلکسی S باقی مانده است، باید منتظر شروع انتشار گزارش‌ها و شایعات درباره آن‌ها باشیم.

1 ساعت پیش

تصاویر فاش‌شده‌ی جدید از پیکسل ۹ نشان می‌دهند گوشی جدید گوگل برخلاف پیش‌بینی‌ها به دو دوربین مجهز است.

14 ساعت پیش

در این نوشتار به بررسی ویژگی‌های منحصربه‌فرد ابر موتورسیکلت کاوازاکی نینجا H2R خواهیم پرداخت.

22 ساعت پیش

گواهی‌ جدید گلکسی زد فولد ۶ و گلکسی زد فیلپ ۶ نشان می‌دهد سرعت شارژ این گوشی‌ها بدون تغییر باقی خواهد ماند.

20 ساعت پیش

بیشتر...