خبرگزاری تسنیم | 6 ساعت پیش

تشکیل کمیته تخصصی هوش مصنوعی در بنیاد ملی علم ایران تسنیم

به گزارش خبرنگار اجتماعیخبرگزاری تسنیم، علی جعفریان؛ معاون پژوهش و فناوری بنیاد ملی علم ایران، در نشست هم‌اندیشی «جایگاه علوم انسانی، اجتماعی و هنر در بنیاد ملی علم ایران» که در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد اظهار کرد: هدف از این نشست، بررسی و جمع‌بندی نظرات اساتید و متخصصان در حوزه‌های مختلف علوم انسانی و اجتماعی است. در این راستا، کارگروه‌های تخصصی مرتبط موظف‌اند مسائل را تجزیه‌وتحلیل کرده و برنامه‌های عملیاتی مشخصی را ارائه دهند تا بنیاد ملی علم بتواند آن‌ها را در دستور کار خود قرار دهد و اجرایی کند.

وی در پاسخ به پرسشی درباره حمایت‌های بنیاد از انتشار کتب بین‌المللی گفت: تمام قالب‌های حمایتی بنیاد می‌تواند از ایده‌های پژوهشگران حمایت کند. یکی از مهم‌ترین خروجی‌های کرسی‌های علمی بنیاد، انتشار کتب بین‌المللی است که بر مبنای ایده‌های اساتید در یک دوره پنج‌ساله منتشر می‌شوند. بنابراین، این ظرفیت بدون نیاز به ارائه مقالات علمی نیز فراهم است.

جعفریان درباره امکان تخصیص بودجه به طرح‌های غیر برنامه‌محور اظهار کرد: حمایت‌های بنیاد ملی علم بر اساس یک الگوی 80-20 طراحی شده است؛ به این معنا که 80 درصد حمایت‌ها برنامه‌محور هستند و در یک افق مشخص اجرا می‌شوند، اما 20 درصد حمایت‌ها به صورت باز و با هدف ظرفیت‌سازی در حوزه‌های مختلف ارائه می‌شوند. این سیاست در گذشته نیز به کار گرفته شده و منجر به ایجاد زیرساخت‌هایی در زمینه‌هایی مانند فناوری کوانتوم شده است.

معاون پژوهش و فناوری بنیاد ملی علم ایران درباره حمایت از تأسیس پژوهشکده‌ها نیز تصریح کرد: بنیاد علم در مرحله تأسیس پژوهشکده‌ها حمایت مستقیمی ندارد، اما پس از تأسیس و با تبدیل آن‌ها به موسسات مأموریت‌گرا، حمایت‌های ویژه‌ای از جمله کرسی‌های پژوهشی با ضرایب خاص ارائه خواهد شد.

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اعمال محدودیت در نحوه هزینه‌کرد حمایت‌های بنیاد، اظهار کرد: بنیاد ملی علم بر خلاف دانشگاه‌ها، محدودیت‌های خاصی برای نحوه هزینه‌کرد اعمال نمی‌کند و صرفاً تحقق اهداف پژوهشی را مدنظر دارد.

جعفریان در ادامه با اشاره به موضوع آموزش و نگاه بنیاد به آن گفت: آموزش عمیق در حوزه‌های علمی یکی از برنامه‌های بنیاد است و اصلاحاتی نیز در این مسیر در حال انجام است.

وی درباره انتقاداتی که به فراخوان‌های حوزه هوش مصنوعی وارد شده است، توضیح داد: دو فراخوان جداگانه در حوزه هوش مصنوعی منتشر شده است؛ یکی از سوی بنیاد ملی علم و دیگری از سوی ستاد هوش مصنوعی. مشکلاتی در این فراخوان‌ها وجود داشته که با تشکیل کمیته تخصصی مربوطه در حال بررسی و حل هستند و به‌زودی اطلاع‌رسانی لازم در این خصوص انجام خواهد شد.

معاون پژوهش و فناوری بنیاد ملی علم ایران درباره طرح خوشه‌های علمی نیز گفت: برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای ایجاد خوشه‌های علمی در حوزه علوم انسانی انجام شده است. در حال حاضر، خوشه‌های موجود عمدتاً در حوزه علوم پایه فعالیت دارند، اما برنامه‌ریزی‌هایی برای توسعه خوشه‌های علوم انسانی نیز در دستور کار است.

جعفریان با تأکید بر اهمیت تنظیم‌گری در حوزه هوش مصنوعی، خاطرنشان کرد: بنیاد ملی علم ایران کمیته تخصصی ویژه‌ای برای تنظیم‌گری هوش مصنوعی تشکیل داده است تا تدابیر مناسبی برای مدیریت و هدایت طرح‌های پژوهشی مرتبط اندیشیده شود.

انتهای پیام/



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت: در بخش دانش‌آموزی شانزدهمین المپیاد فرش دستباف خراسان جنوبی 21 نفر از دانش آموزان منتخب هنرستان‌های کاردانش استان به رقابت می‌پردازند.

6 ساعت پیش

دبیرکل خانه تعاونگران گفت: دسترسی به آموزش و مهارت‌آموزی نقش مهمی در کاهش تعداد کودکان کار دارد. باید تلاش شود تا مدارس در مناطق محروم تأسیس شود و شرایط تحصیل برای همه کودکان فراهم گردد.

4 ساعت پیش

مدیرکل انتقال خون گلستان گفت: در 10 ماهه امسال 3.75 درصد افزایش خون‌گیری داشتیم و در ذخیره خونی، استان در وضعیت مطلوبی به سر می‌برد. 

4 ساعت پیش

رئیس بیمارستان بقیه‌الله(عج) از برگزاری مانور فجر6 برای آمادگی در برابر حوادث در بیمارستان بقیه‌الله(عج) خبر داد.

4 ساعت پیش

رئیس فرودگاه شهدای طبس گفت: ساعت پرواز شرکت هواپیمایی یزد ایر در فرودگاه شهدای طبس روز‌های یکشنبه تغییر کرد.

4 ساعت پیش

رئیس اتاق اصناف ایران گفت: نمایشگاه های بهاره امسال از 10 اسفند ماه امسال با عرضه کالاهای مورد نیاز مردم انواع با 20 درصد تخفیف و کالاهای اساسی با قیمت مصوب آغاز می شود.‌

4 ساعت پیش

فروش بلیت فیلم‌های چهل و سومین جشنواره فجر، از ساعت 10 صبح روز چهارشنبه مورخ 10 بهمن 1403 آغاز می‌شود.

4 ساعت پیش

یکی از مؤثرترین راه‌ها برای افزایش تولید مسکن، عرضه زمین به مردم است؛ 70درصد هزینۀ مسکن در ایران به قیمت زمین اختصاص دارد و همین عامل، مسکن را به کالایی گران‌قیمت و دور از دسترس خانوارها تبدیل کرده است.

4 ساعت پیش

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر لزوم جذب سرمایه در مناطق آزاد گفت: اقتصاد به دنبال تولید، تولید بدنبال درآمد و پول، و پول به دنبال بازدهی است و بنابراین برای جذب سرمایه باید به دنبال بازدهی بود و این امر با اقرامات انبوه ولی جزیره‌ای، شدنی نیست

4 ساعت پیش

بیشتر...