بهترین مجهزترین کلینیک گفتار درمانی در غرب تهران مرکز توانبخشی روشا

گفتار درمانیافرادی که دچار اختلالات گفتاری و مشکلات ارتباطی هستند را درمان و پشتیبانی می‌کند. این روش برای درمان چندین مشکل در کودکان و بزرگسالان مفید است.

گفتار بیان افکار با استفاده از اصوات واضح است. اختلال گفتاری فرد را از برقراری ارتباط با استفاده از کلمات گفتاری باز می‌دارد. افراد همچنین ممکن است از این عارضه به عنوان اختلالات ارتباطی یاد کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد گفتار درمانی، از جمله شرایطی که ممکن است برای آن مفید باشد و نحوه عملکرد آن، به خواندن ادامه دهید.

گفتار درمانی چیست؟


اختلالات گفتاری می‌تواند به روش‌های مختلفی ایجاد شود. اختلالات گفتاری به خاطر موارد زیر رخ می‌دهد:

  • آسیب‌های عصبی به مغز
  • فلج عضلانی
  • ناهنجاری‌های ساختاری
  • ناتوانی در رشد

یک مطالعه نشان داد که حدود ۸٪ کودکان بین ۳ تا ۱۷ سال در پایان دوازده ماهگی یک اختلال ارتباطی را تجربه کرده‌اند. گفتار درمانی یک درمان موثر برای اختلالات گفتاری و ارتباطی است.

متخصصین بهترین کلینیک گفتار درمانی در غرب تهران از افرادی که اختلالات گفتاری دارند درمان و پشتیبانی می‌کنند. آنها متخصصان بهداشتی هستند که برای ارزیابی و درمان مبتلایان به اختلالات گفتار، زبان یا بلع، آموزش دیده‌اند.

گفتار درمانی چگونه انجام می‌شود؟


گفتار درمانگر با ارزیابی فرد کار خود را آغاز می‌کند. سپس آنها می‌توانند انواع مختلف اختلالات گفتاری و نحوه درمان آنها را شناسایی کنند.

گفتار درمانی برای کودکان

گفتار درمانی برای کودکان

کودک ممکن است در کلاس به عنوان بخشی از یک گروه کوچک یا در یک محیط یک نفر با یک نفر گفتار درمانی شرکت کند. این بستگی به این دارد که کدام اختلال گفتاری را تجربه می‌کنند. گفتاردرمانگر از تمرینات و فعالیت‌های درمانی برای کمک به کودکان دارای اختلال در غلبه بر موضوعات خاص استفاده خواهد کرد.

این موارد عبارتند از:

  • فعالیت‌های زبانی– در هنگام استفاده از تصاویر، کتابها و اشیا برای تحریک رشد زبان، شامل بازی و گفتگو با کودک است. گفتاردرمانگر همچنین ممکن است تلفظ صحیحی را نشان دهد و از تمرینات تکراری برای کمک به افزایش مهارت‌های زبانی کودک استفاده کند.
  • فعالیت‌های فن بیان-این شامل همکاری نزدیک گفتاردرمانگر با کودک برای کمک به آنها در تلفظ است. گفتاردرمانگر نحوه ایجاد صداهای خاص را اغلب در حین انجام فعالیت‌های بازی به کودک نشان می‌دهد.
  • تغذیه و بلع درمانی-گفتار درمانگر می‌تواند با کودک برای مشکلات جویدن یا بلع از نزدیک کار کند. گفتاردرمانگر همچنین می‌تواند از تمرینات دهانی برای تقویت عضلات دهان یا کار با بافت‌های مختلف غذایی برای بهبود آگاهی دهان کودک استفاده کند.
  • تمرینات-گفتار درمانگر ممکن است در کنار ماساژ صورت از تعدادی تمرینات زبان، لب و فک استفاده کند تا به تقویت عضلات اطراف دهان کمک کند. این کار می‌تواند در گفتار و ارتباطات آینده به آنها کمک کند.

گفتار درمانگر همچنین راهکارها و تکالیف خانه را در اختیار کودک قرار می‌دهد. این تمرینات به آنها این امکان را می‌دهد که از طریق برخی فعالیت‌ها با والدین یا مراقب خود کار کنند، بنابراین می‌توانند در خانه به تمرین ادامه دهند.

گفتار درمانی برای بزرگسالان

گفتار درمانی برای بزرگسالان

متخصصین مجهزترین کلینیک گفتار درمانی در خیابان آزادی می‌توانند از چندین روش مختلف به عنوان بخشی از گفتار درمانی بزرگسالان استفاده کنند. این روش‌ها عبارتند از:

  • ارتباط اجتماعی:گفتار درمانگر ممکن است برای بهبود ارتباطات از حل مسئله، فعالیت‌های حافظه و تمرینات مکالمه استفاده کند.
  • تمرینات تنفس:یک گفتاردرمانگر ممکن است از تمرینات تنفسی برای کمک به مشکلات تشدید استفاده کند.
  • تمرینات دهان:تمرینات دهان یک روش مناسب برای تقویت عضلات دهان است که می‌تواند به بهبود ارتباطات کمک کند.
  • تمرینات بلعیدن:مشکلات پزشکی مانندبیماری پارکینسون، سرطان دهان یاسکته مغزی، ممکن است باعثمشکلات بلعشود. یک گفتاردرمانگر می‌تواند با استفاده از تمرینات بلع به فرد کمک کند تا این مشکلات را مدیریت کند.

کاربردهای گفتار درمانی


گفتار درمانگر می‌تواند از گفتار درمانی برای درمان چندین بیماری استفاده کند که شامل موارد زیر است:

لکنت زبان

لکنت زبان یک اختلال گفتاری است که متخصصان آن را با تکرار اصوات، بخش‌ها یا کلمات مشخص می‌کنند. فردی که دچار لکنت است اغلب کلمات، هجاها یا عبارات را تکرار یا طولانی می‌کند.

فردی که دچار لکنت است می‌داند چه چیزی می‌خواهد بگوید اما در صحبت بطور واضح مشکل دارد. مردم اغلب از لکنت به عنوان گیر کردن زبان یاد می‌کنند.

عدم قدرت تکلم

آفازی نوعی اختلال است که باعث می‌شود فرد در زبان یا گفتار مشکل داشته باشد. آسیب به قسمتهایی از مغز که مسئول زبان هستند، ممکن است باعث آفازی شود. سکته‌های مغزی علت اصلی این بیماری در بزرگسالان است.

فرد مبتلا به آفازی ممکن است توانایی خود را در بیان و درک زبان از دست بدهد و همچنین در خواندن یا نوشتن مشکل داشته باشد.

اختلالات تلفظی

متخصصان، اختلال تلفظی را به عنوان یک اختلال بدون ارتباط با ناتوانی گفتاری یا زبانی دیگر طبقه‌بندی می‌کنند. اختلالات تلفظی به افرادی گفته می‌شود که در تولید صدا از جمله حرکات هماهنگ لب‌ها، زبان، دندان‌ها، کام و سیستم تنفسی دچار مشکل می‌شوند. کسانی که به این اختلالات مبتلا هستند ممکن است در ساختن برخی صداها مشکل داشته باشند، مثلاً به جای “خرگوش” می‌گویند ورگوش. یک فرد مبتلا به اختلالات واجی می‌تواند این صداها را به درستی تولید کند، اما ممکن است آنها را در موقعیت غلط کلمه استفاده کند. افراد مبتلا به اختلالات تلفظی اغلب کلمات را اشتباه تلفظ می‌کنند. بسیاری از افراد در زمینه‌های دیگر رشد زبان نیز با مشکلاتی روبرو هستند.

اختلال زبانی خاص

اختلال زبانی خاص (SLI) نوعی اختلال است که باعث ایجاد مشکلات مربوط به رشد مهارت‌های زبانی در کودکان می‌شود. این وضعیتی است که ناشی از ناتوانی عصبی، حسی یا فکری شناخته شده نیست.

اختلال زبانی خاص (SLI) می‌تواند نحوه صحبت، شنیدن، خواندن و نوشتن کودک را تحت تأثیر قرار دهد. گاهی اوقات متخصصان از آنها به عنوان اختلال زبان رشد، تأخیر زبان یا دیسفازی در رشد یاد می‌کنند.

اختلال زبانی خاص (SLI) یکی از شایع‌ترین اختلالات رشد است که حدود ۷ تا ۸٪ از کودکان مهد کودکی را درگیر می‌کند.

این شرایط می‌تواند با ورود به بزرگسالی فرد را تحت تأثیر قرار دهد. گفتار درمانی می‌تواند مشکلات خاص فرد را بهبود بخشد و به زندگی اجتماعی و کاری وی کمک کند.

اختلالات تشدید

انسداد جریان منظم هوا از طریق دهان فرد هنگام صحبت می‌تواند باعث ایجاد اختلال تشدید شود. این اختلالات ارتعاشات مسئول گفتار را تغییر داده و منجر به نامشخص بودن گفتار می‌شود.

ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اغلب این اختلال گفتاری را با شکاف کام و سایر اختلالات عصبی مرتبط می‌دانند.

نتایجی که می‌توانید از گفتاردرمانی انتظار داشته باشید


نتایج گفتاردرمانی

کار کودک شما با یک گفتار درمانگر ممکن است ماه‌ها یا حتی چند سال طول بکشد. این موضوع به نیازهای فرزند شما بستگی دارد. احتمالاً متوجه بهبود در مشکلات گفتاری فرزندتان خواهید شد. به یاد داشته باشید، با این حال، این روش نمی‌تواند فرزند شما را “درمان” کند. مشکل اساسی گفتار یا زبان همچنان وجود خواهد داشت.

درمانگر باید راهکارهایی برای مقابله موثرتر با موانع به شما و فرزندتان ارائه دهد. گفتار درمانگر احتمالاً فعالیت‌هایی می‌دهد تا در خانه با فرزندتان تمرین کنید تا مهارتهایی که فرزندتان می‌آموزد تقویت شود. بچه‌هایی که بیشترین پیشرفت را دارند، کسانی هستند که درگیر درمانشان می‌شوند.

مهم است که گفتار درمانگر و کودک با هم جور شوند. گفتار درمانگر باید تجربه کار با بچه‌ها با موضوع خاص فرزند شما را داشته باشد. گفتار درمانی فقط یکی از راه‌های کمک به کودکی است که دارای اختلاف یادگیری مربوط به زبان و گفتار است.

گفتار درمانگر از راهکارهای متناسب با چالش خاص هر کودک استفاده می‌کند. راهکارها ممکن است شامل این موارد باشد:

  • فعالیت‌های مداخله زبان: این فعالیت‌ها مهارت‌های مختلفی را ایجاد می‌کند، از جمله مدل سازی و بازخورد دادن به بچه‌ها. درمانگر ممکن است از تصاویر و کتابها یا بازی درمانی استفاده کند. او همچنین ممکن است از تمرینات زبانی برای تمرین مهارت استفاده کند.
  • تلفظ درمانی:گفتاردرمانگر صداهایی را که کودک با آنها مشکل دارد نمونه قرار می‌دهد، که ممکن است شامل نشان دادن نحوه حرکت زبان برای ایجاد صداهای خاص باشد.
  • تغذیه و بلع درمانی: گفتار درمانگر به کودک تمریناتی را برای تقویت عضلات دهان می‌آموزد. این ممکن است شامل ماساژ صورت و تمرینات مختلف زبان، لب و فک باشد. او همچنین ممکن است از بافت‌های مختلف غذایی برای تشویق به آگاهی هنگام غذا خوردن و بلع استفاده کند.

آیا موثر است؟


آیا گفتاردرمانی موثر است؟

چندین مطالعه نشان می‌دهد گفتار درمانی یک روش موثر برای کمک به کودکان و بزرگسالان در توسعه مهارت‌های ارتباطی است. یک مطالعه بر روی بیش از ۷۰۰ کودک دارای مشکلات گفتاری یا زبانی نشان می‌دهد که گفتار درمانی تأثیر مثبت قابل توجهی داشته است.

نتایج نشان می‌دهد که به طور متوسط ​​۶ ساعت گفتار درمانی در طی ۶ ماه به طور قابل توجهی عملکرد ارتباطی را بهبود می‌بخشد. گفتار درمانی همچنین بسیار موثرتر از عدم درمان بود.

در مطالعه دیگری تأثیرات گفتار درمانی بر روی بزرگسالانی که سکته مغزی کرده و دچار آفازی شده‌اند مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات حاکی از آن است که گفتار درمانی در درمان این مسائل ارتباطی موثر است.

این تحقیق همچنین به کارآیی آن در مرحله اولیه پس از سکته مغزی، به طور معمول در ۶ ماه اول، اشاره دارد و نشان می‌دهد که درمان‌های فشرده اثر بیشتری دارند.

همچنین مطالعه دیگری حاکی از آن است که گفتار درمانی می‌تواند در درمان افراد مبتلا به آفازی موثر باشد. این مطالعه نشان می‌دهد که ۱۶ جلسه گفتار درمانی در طول هشت هفته متوالی به بهبود مهارت‌های ارتباطی کمک می‌کند.

جایگزین‌ها


برخی از گزینه‌ها وجود دارد که ممکن است فرد در کنار گفتار درمانی از آنها استفاده کند. این گزینه‌ها عبارتند از:

موسیقی درمانی

موسیقی درمانی شامل تعدادی از فعالیتهای خاص موسیقی است. در این فعالیت‌ها از موسیقی برای تقویت زبان، ارتباطات و مهارت‌های اجتماعی استفاده می‌شود. یک مطالعه نشان می‌دهد که این روش می‌تواند به تسهیل رشد گفتار در کودکان کمک کند.

درمان نوروفیدبک

در این روش درمانی از حسگرهای متصل به پوست سر استفاده می‌شود که فعالیت امواج مغزی را ضبط می‌کند. سپس پزشکان برای نمایش این فعالیت از صفحه نمایش استفاده می‌کنند. سپس فرد می‌تواند هنگام برقراری ارتباط یاد بگیرد که عملکرد مغز خود را کنترل کند.

این یک درمان موثر برای مشکلات گفتاری در افرادی است که سکته مغزی را تجربه کرده‌اند. این روش ممکن است مزایای طولانی مدت داشته باشد.

مداخلات زبانی اجرا شده توسط والدین

این رویکرد شامل یکی از والدین یا مراقب است که از روال و فعالیتهایی برای کمک به کودکان در رشد مهارتهای زبانی خود استفاده می‌کند. یک مطالعه مداخلات زبانی اجرا شده توسط والدین با کودکان خردسال بین ۱۸ تا ۶۰ ماه را بررسی کرد.

نتایج نشان داد که والدینی که مداخلات ارتباطی و زبانی را اجرا می‌کنند، تأثیر مثبت و معناداری بر مهارتهای زبانی کودکان دارای معلولیت ذهنی یا بدون معلولیت دارند.



#‌توانبخشی #‌روانشناسی منبع: مرکز توانبخشی روشا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

کتاب صوتی وسواس: کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری- عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی در مردادماه سال ۱۳۹۹ نگاشته شد. این کتاب راهنمایی جامع برای...

3 روز پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

6 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

3 روز پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

5 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

6 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

6 ماه پیش

کتاب صوتی پورنوگرافی لذت ممنوعه را می توانید از طریق فروشگاه سایت دکتر سنایی تهیه کنید. همچنین از طریق شماره واتس آپ 00989034733009 نیز می توانید سفارش...

3 روز پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

5 ماه پیش

بیشتر...