خبرگزاری ایسنا | 1 ماه پیش

جلوگیری از هدررفت ۲۰۷ لیتر بر ثانیه آب در همدان ایسنا

فرهاد بختیاری‌فر در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: ۲۶ درصد از آب شرب تولیدی در سطح استان، درآمدی برای شرکت آب و فاضلاب ندارد که ۱۱ درصد آن هدررفت واقعی است؛ یعنی این میزان آب به دلیل نشتی‌ها، ترکیدگی لوله‌ها و فرسودگی شبکه بدون آنکه مصرف شود، از دست می‌رود اما مابقی هدررفت، یعنی ۱۵ درصد، هدررفت غیرواقعی است. این بخش از هدررفت به معنای اتلاف فیزیکی آب نیست، بلکه شامل آبی است که مصرف می‌شود اما درآمدی برای شرکت‌های آب و فاضلاب ندارد.

بختیاری‌فر با بیان اینکه این نوع هدررفت شامل؛ انشعاب‌های غیرمجاز، مصارف عمومی مانند آتش‌نشانی، اشتباهات در کنتورخوانی و محاسبات و آب‌های مصرف‌شده در شست‌وشوی شبکه و تأسیسات است، تصریح کرد: برای مدیریت و کاهش این نوع هدررفت، روش‌هایی مانند برخورد با انشعاب‌های غیرمجاز، ارتقاء دقت کنتورها، استفاده از سیستم‌های هوشمند برای پایش مصرف و بهینه‌سازی سیستم‌های ثبت و قرائت کنتور اجرا می‌شود.

وی با بیان اینکه ۱۵ درصد هدررفت واقعی آب در شبکه آبرسانی استان همدان وجود دارد، اظهار کرد: روش‌های شناسایی و جلوگیری از هدررفت آب در شبکه توزیع، شامل؛ نشت‌یابی هوشمند با استفاده از دستگاه‌های آکوستیک و فناوری‌های نوین مانند سنسورهای فشار و جریان برای تشخیص نقاط نشتی، مدیریت فشار شبکه با کنترل و تنظیم فشار در نقاط مختلف شبکه برای جلوگیری از شکستگی و ترکیدگی لوله‌ها، تعویض و نوسازی لوله‌های فرسوده از طریق جایگزینی لوله‌های قدیمی که احتمال نشتی در آن‌ها بالا است، استفاده از سامانه‌های پایش و کنترل از راه دور با استفاده از بکارگیری سیستم‌های مانیتورینگ هوشمند برای رصد لحظه‌ای وضعیت شبکه، تقسیم‌بندی شبکه با ایجاد مناطق کنترل‌شده برای اندازه‌گیری دقیق مصرف و تشخیص سریع نشت‌ها و آموزش و فرهنگ‌سازی مصرف بهینه برای افزایش آگاهی عمومی درباره کاهش مصرف بی‌رویه و گزارش نشتی‌های احتمالی است.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان همدان خاطرنشان کرد: از ابتدای سال‌جاری اصلاح ۷۵ کیلومتر شبکه توزیع آب، بازسازی و نوسازی ۱۶ کیلومتر از خطوط انتقال آب، شناسایی ۱۵۵۰ فقره انشعاب غیرمجاز، نشت‌یابی ۲۰ کیلومتر از خطوط انتقال آب، اصلاح و بازسازی ۲۲۵ رشته انشعابات فرسوده، استانداردسازی ۶۸۱ رشته انشعاب، تعویض ۸۲۵۹ فقره کنتور فرسوده، نشت‌یابی ۷۴۳ کیلومتر شبکه توزیع آب و نشت‌یابی ۱۲۴ هزار رشته انشعاب، منجر به کاهش هدررفت حدود ۲۰۷ لیتر بر ثانیه در شبکه توزیع آب استان همدان شده است.

بختیاری‌فر با بیان اینکه اجرای این اقدامات، علاوه بر کاهش هدررفت آب، باعث افزایش پایداری تأمین آب و کاهش هزینه‌های بهره‌برداری می‌شود، تصریح کرد: اصلاح شبکه توزیع آب شامل مجموعه اقداماتی است که به منظور کاهش هدررفت، بهبود کیفیت و افزایش کارایی سیستم توزیع انجام می‌شود. این فرآیند شامل نوسازی و تعویض لوله‌های فرسوده، بهینه‌سازی فشار شبکه، شناسایی و رفع نشتی‌ها و استفاده از فناوری‌های نوین برای مدیریت بهتر مصرف آب است.

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

کارشناس مامایی از زمان شروع غذای کمکی نوزادان و اهمیت شیر مادر سخن گفت.

1 ساعت پیش

مسئول تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال خراسان شمالی از تولید بیش از ۱۳ هزار تن بذر غلات در این استان خبر داد.

2 ساعت پیش

رئیس میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان نهاوند گفت: منبت گل برجسته روستای «دهفول» نهاوند به‌عنوان یک هنر فاخر در مسیر و فرآیند ثبت ملی قرار دارد.

2 ساعت پیش

کتاب «هنر بازی دیجیتال» از تازه‌های نشر اصفهان و دریچه‌ای به‌سوی مسئله جهانی بازی‌های دیجیتال است. این کتاب تلاش دارد که بازی دیجیتال را در جایگاه هنر هشتم معرفی کند.

2 ساعت پیش

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: این استان به دلیل نداشتن متخصص جراح قلب هم اکنون مرکز جراحی قلب ندارد.

10 ساعت پیش

کارگردان فیلم «هفت بهارنارنج» با بیان مشکلاتی که در اکران سینمایی و آنلاین اولین فیلمش تجربه کرده و بازگشت سرمایه‌ای نداشته است، از تصمیم دوباره خود برای ساخت یک فیلم جدید خبر داد.

2 ساعت پیش

اجرای نمایشی تازه با کارگردانی بهاره رهنما، تغییراتی در گروه بازیگران نمایش «جزیره آزاد»، تمدید اجرای نمایش «کالیگولا»، اجراهای فوق‌العاده نمایش «یخ بستگی» با بازی سارا بهرامی و مجتبی پیرزاده از جمله خبرهای نمایشی است.

10 ساعت پیش

سه خوزستانی با قهرمانی در مسابقات انتخابی تیم‌ملی موی‌‎تای زنان، مجوز حضور در مسابقات جهانی را کسب کردند.

1 ساعت پیش

تیم‌های فوتبال تراکتور تبریز و سپاهان اصفهان برای قهرمانی در لیگ‌برتر به آب‌وآتش می‌زنند و طلایی‌پوشان با تجربه‌ قهرمانی در هفته‌های حساس، می‌توانند برگ‌برنده‌شان را رو کنند.

2 ساعت پیش

بیشتر...