سلامت نیوز | ۱ هفته پیش

پنج توصیه برای افزایش طول عمر مردان سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز،یاهولایفمی‌نویسد که در بریتانیا، مردان تقریبا ۶۰ درصد بیشتر از زنان در معرض مرگ زودرس پیش از ۷۵ سالگی‌اند. همین امر مرکز ملی بهداشت و درمان بریتانیا را بر آن داشت تا با حمایت دولت، سازوکاری جدید را تحت عنوان «راهبرد سلامت مردان» راه‌اندازی کند که با هدف مقابله با مهم‌ترین چالش‌های سلامتی مردان در عصر کنونی از بیماری‌های مزمن گرفته تا سلامت روان و پیشگیری از خودکشی، طراحی شده است.

وس استرینگ، وزیر بهداشت و مراقبت‌های اجتماعی بریتانیا، تایید می‌کند که در جامعه امروز، مردان جوان به‌ویژه آن‌هایی که از طبقات پایین‌تر می‌آیند، با دشواری‌های زیادی مواجه‌اند: «ما افزایش مشکلات سلامت روان را شاهدیم و واقعیت تکان‌دهنده این است که خودکشی اصلی‌ترین عامل مرگ‌ومیر مردان زیر ۵۰ سال است. بیماری‌های قابل پیشگیری مانند بیماری قلبی وسرطانپروستات هم اغلب بسیار دیر تشخیص داده می‌شوند.»

پیش از آغاز رسمی این راهبرد به چند گام علم‌محور که مردان می‌توانند برای کاهش فاصله طول عمر با زنان و افزایش شانس زندگی طولانی‌تر بردارند، نگاهی می‌اندازیم.

۱ــ تقویت سیستم ایمنی

مطالعات اخیر نشان داده‌اند که جنسیت در عملکرد سیستم ایمنی ما نسبت به آنچه پیش‌تر تصور می‌کردیم، نقش مهم‌تری ایفا می‌کند؛ به‌ طوری‌ که مردان و زنان در برابر عفونت‌ها، واکسن‌ها و بیماری‌های خودایمنی واکنش متفاوتی نشان می‌دهند. دانشمندان بر این باورند که این تفاوت زیستی مهم ممکن است باعث شود مردان به دلیل پاسخ ایمنی ضعیف‌تر، بیشتر در معرض برخی بیماری‌ها و سرطان‌ها باشند.

تزریق منظم واکسن‌ها از جمله واکسنآنفلوانزا، دوزهای تقویتی کوویدــ۱۹ و واکسنزوناپس از ۷۰ سالگی، از راه‌هایی است که مردان می‌توانند برای مصونیت در برابر بیماری‌های جدی از آن بهره بگیرند. مطالعات هم نشان داده‌اند که رژیم غذایی سرشار از گیاهان که میکروبیوم روده (میلیاردها باکتری موجود در روده) را تقویت می‌کند، می‌تواند عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کند. چندین تحقیق آزمایشگاهی هم نشان داده‌اند که مشکلات روده با افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی مرتبط است.

۲ــ پیاده‌روی کوتاه به جای وقت صرف کردن با گوشی

استرس، از فشار کاری گرفته تا مشکلات عاطفی، بخشی جدانشدنی از زندگی است که اگر کنترل نشود، عوارض جدی به‌ دنبال دارد. دکتر نادرا آوال، پزشک عمومی، می‌گوید: «استرس مزمن بهفشار خونبالا منجر می‌شود که یک عامل خطر اصلی برای بیماری‌های قلبی است و می‌تواند مشکلات سلامت روان مانند اضطراب وافسردگیرا تشدید کند.»

یک تکنیک ساده اما موثر برای مدیریت استرس این است که به‌ جای چرخیدن در گوشی هنگام صبح‌ــ که می‌تواند واکنش استرسی را تحریک و شما را مضطرب و نگران کندــ یک پیاده‌روی کوتاه در فضای باز انجام دهید. بودن در طبیعت نه‌تنها بر سلامت روان تاثیر مثبتی دارد، بلکه به گفته آوال، «فعالیت بدنی منظم با آزاد کردن اندورفین‌های شادی‌آور باعث بهبود خلق‌وخو و افزایش سطح انرژی می‌شود و در کاهش استرس نقش دارد».

۳ــ اگر بالای ۴۰ سال دارید، معاینات دوره‌ای و غربالگری‌ها را فراموش نکنید

برای پی‌ بردن به وضعیت سلامت کلی، معاینات دوره‌ای و غربالگری بسیار مهم است و به شما کمک می‌کند تا خطر بیماری‌ها را زودتر از ابتلا به آن، ردیابی کنید.

این معاینه که معمولا پزشک عمومی انجام می‌دهد، دردناک نیست و تنها ۲۰ تا ۳۰ دقیقه طول می‌کشد. پس از پر کردن یک پرسشنامه کوتاه درباره عادات زندگی و تاریخچه خانوادگی، معمولا از فرد خواسته می‌شود قد و وزنش را ثبت کند، فشار خون او اندازه‌گیری و یک آزمایش خون ساده هم انجام می‌شود. این معاینه کوتاه می‌تواند نشان دهد که آیا فرد برای ابتلا به بیماری‌های خاصی مانند بیماری قلبی،دیابت،بیماری کلیویو سکته در خطر است یا نه؛ زیرا بسیاری از این بیماری‌ها علائم واضحی ندارند.

۴ــ هر روز فعالیت بدنی داشته باشید

مطالعات به‌طور گسترده‌ نشان داده‌اند که فعالیت بدنی یکی از موثرترین راه‌ها برای کاهش خطر بیماری‌های مزمن و بهبود سلامت کلی در مردان است. دکتر آوال می‌گوید: «ورزش منظم خطر ابتلا به بیماری قلبی، دیابت نوع ۲، چاقی و برخی سرطان‌ها را کاهش می‌دهد و در عین حال سطح انرژی و تاب‌آوری ذهنی را افزایش می‌دهد.»

خبر خوب این است که برای بهره‌برداری از فواید ورزش، نیازی نیست حتما در ماراتن بدوید. دکتر آوال می‌گوید: «فعالیت‌هایی مانند پیاده‌روی سریع، شنا، دوچرخه‌سواری یا تمرین‌های قدرتی بسیار مفیدند. حتی تغییرات کوچک مانند استفاده از پله‌ها به جای آسانسور یا پیاده‌روی به جای رانندگی در مسافت‌های کوتاه هم می‌توانند در طول زمان تفاوت زیادی ایجاد کنند.»

۵ــ دایره دوستی‌هایتان را گسترده‌تر کنید

تحقیقات جدید نشان داده‌اند که ارتباطات اجتماعی بر شانس ما برای رسیدن به سن بالا تاثیر زیادی دارند. موسسه ملی پیری بریتانیا تاثیر منفی انزوای طولانی‌مدت را معادل کشیدن ۱۵ سیگار در روز می‌داند.

تنهایی نه‌تنها خطر کاهش عملکرد شناختی و زوال عقل را افزایش می‌دهد، بلکه افرادی که از نظر اجتماعی منزوی‌اند، معمولا خواب بدتری دارند و کمتر ورزش می‌کنند، در حالی ورزش و خواب باکیفیت هر دو از عوامل کلیدی برای زندگی طولانی‌اند.

با افزایش سن و افزایش مسئولیت‌ها، ارتباطات اجتماعی به‌راحتی به حاشیه می‌روند و بسیاری از ما کاهش تعداد دوستانمان را شاهدیم. با این حال، برای دوستی‌های جدید هیچ‌وقت دیر نیست و به لطف اینترنت، پیدا کردن گروه‌های محلی آسان‌تر از همیشه شده است.



#‌اخبار_سلامتی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد زنانی که در سنین بالاتر، به مدت سه سال رژیم غذایی مدیترانه‌ای با کالری کاهش‌یافته را دنبال کرده‌اند و در کنار آن پیاده‌روی و تمرینات مقاومتی انجام داده‌اند، توانسته‌اند تراکم استخوان خود را به‌ویژه در ناحیه پایین کمر بهبود بخشند.

5 روز پیش

درد بواسیر فقط یک درد ساده نیست. گاهی آن‌قدر آزاردهنده می‌شود که فرد نمی‌تواند راحت بنشیند، بخوابد یا حتی راه برود.

6 روز پیش

عادت‌هایی که سلامت شما را تضمین می‌کنند.

6 روز پیش

افزایش مصرف ماری‌جوانا در میان دانش‌آموزان دبیرستانی، به یکی از دغدغه‌های جدی حوزه اعتیاد در کشور تبدیل شده است. سعید صفاتیان، پژوهشگر و مدیرکل پیشین درمان ستاد مبارزه با مواد مخدر، با انتقاد از رویکرد سطحی برخی مسئولان، خواستار طراحی برنامه‌های پیشگیرانه علمی و بلندمدت در مدارس شد.

5 روز پیش

توجه به تفاوت‌های جنسیتی در نتایج سلامت امر بسیار مهم است که کمتر دیده شده و هر چند بیماری‌های قلبی اولین دلیل مرگ در زنان شناخته شده، تفاوت‌ها در علایم و درمان زنان اغلب در بررسی‌های بالینی این بیماری‌ها لحاظ نمی‌شوند.»

6 روز پیش

  زهر عقرب دارای ترکیب نوروتوکسین‌هاست که روی سیستم عصبی تأثیر می‌گذارد.

5 روز پیش

برخلاف باور عمومی، قلیان نه تنها بی‌ضرر نیست بلکه ضررش از سیگار هم بیشتر است. وزارت بهداشت هشدار داده یک پک قلیان معادل ۲۰۰ نخ سیگار دود دارد و آسیب‌های جدی‌تری به ریه‌ها و سلامت عمومی وارد می‌کند.

6 روز پیش

نتایج یک مطالعه بلندمدت نشان می‌دهد، بازماندگان سرطان می‌توانند با رعایت دستورالعمل‌های به‌روز شده سبک زندگی که شامل تغذیه سالم، ورزش منظم و حذف الکل است، به‌طور قابل‌توجهی طول عمر خود را افزایش داده و از مرگ‌های ناشی از بیماری قلبی یا عود سرطان جلوگیری کنند.

5 روز پیش

دانشمندان مدت‌هاست به این فکر می‌کردند که چگونه مغز خود را با اطلاعات و خاطرات جدید به روز می‌کند. برخی از ایده ها حول تغییرات شیمیایی در نورون های خاص می چرخد، در حالی که برخی دیگر بر تغییرات ساختاری در بین سلول های مغز تمرکز می کنند.

5 روز پیش

بیشتر...