سلامت نیوز | ۲ هفته پیش

چالش های نگهداری سالمندان معلولان در ایران سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه ایران، حسین نحوی‌نژاد متخصص سالمندشناسی که سال‌ها معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور بود، درمورد وضعیت مراکز نگهداری سالمندان در کشور با تأکید بر اینکه در افق 1430، 20 میلیون نفر از جمعیت کشور بالای 60 سال هستند، در آن زمان ما یک میلیون و 1600 نفر وابسته داریم که یک میلیون وابسته مطلق و بقیه نیمه‌وابسته خواهند بود، گفت: امروز در دنیا نگاه آسایشگاهی و نگهداری افراد دارای معلولیت و سالمندان منسوخ شده است.

وی بیمه مراقبتی ویژه سالمندان را مهم خواند و گفت: در دنیا بیمه مراقبتی وجود دارد به‌طوری که در ایام جوانی این بیمه پرداخت می‌شود تا در دوران سالمندی از آن استفاده کنند. وی یادآور شد: در آسایشگاه تلاش شده تا از کلیشه‌های جاری مراکز نگهداری عبور کنیم. وی درمورد اولویت‌های بهزیستی در دوره جدید با اشاره به قانون حمایت از حقوق معلولان گفت: در صورت اجرای صحیح، بخش قابل‌توجهی از مشکلات معلولان حل خواهد شد.

نحوی‌نژاد ادامه داد: متأسفانه ساختار خانواده‌ها به سمتی می‌رود که خانه‌ها کوچک هستند و نمی‌توانند سالمندان را نگهداری کنند و باید به سمت حمایت از بیمه‌های مراقبتی برویم.نحوی‌نژاد تأکید کرد: باید نظام سلامت ما از پزشک‌محور به سمت پیشگیری محور حرکت کند.

بالا بودن هزینه‌های نگهداری

مدیر آسایشگاه خیریه کهریزک با اشاره به اینکه بسیاری از مددجویان این مرکز مجهول‌الهویه بوده و هزینه نگهداری آنان بالاست، گفت: 1700 مددجو، از جمله 1100 سالمند و تعدادی از معلولان و بیماران مبتلا به ام‌اس، در این آسایشگاه زندگی می‌کنند.نحوی‌نژاد در پاسخ به پرسشی درباره تعداد مددجویانی که از یارانه بهزیستی استفاده می‌کنند، گفت: از 1700 مددجوی این مرکز، 1300 نفر از آنان سالمند و حدود 600 نفر دیگر دارای معلولیت جسمی حرکتی و در بازه سنی 17 تا میانسالی هستند.

نحوی‌نژاد با اشاره به مسأله یارانه‌ها افزود: براساس محاسبات سازمان بهزیستی، هزینه نگهداری هر فرد معلول در سال 1402 با حداقل استانداردها حدود 15 میلیون تومان بوده که این رقم در سال 1403 به 25 میلیون تومان افزایش یافته است. اکنون سرانه نگهداری و مراقبت از مددجویان در آسایشگاه 25 میلیون تومان است.

وی تصریح کرد: 60 درصد از مددجویان (1100 نفر) از یارانه بهزیستی استفاده می‌کنند. تا شهریور امسال، یارانه تخصیص‌یافته برای مددجویان ما 4 میلیون و 200 هزار تومان بود که با افزایش 40 درصدی، به حدود 6 میلیون تومان رسیده است.



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

آلودگی هوا یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی در دنیای امروز به‌شمار می‌آید. در حقیقت، با افزایش روزافزون جمعیت، صنعتی شدن و استفاده بی‌رویه از سوخت‌های فسیلی، کیفیت هوای اطراف ما به‌شدت کاهش یافته است.

۱ هفته پیش

روغن آجیل چه ارزش غذایی و چه همه کاره بودن، بخش بزرگی از رژیم غذایی ما را تشکیل می دهد. یکی از گزینه های محبوب در این بخش، روغن گردو است که به دلیل مشخصات تغذیه ای و فواید سلامتی اش شناخته شده است.

۱ هفته پیش

اگر هنوز شک دارید که مگر با ترک سیگار چه اتفاق مهمی می‌خواهد در زندگی‌تان بیفتد، این مطلب را از دست ندهید.

6 روز پیش

تحلیل عضلانی یا «آتروفی عضلانی» در سالمندان به یک معضل جدی تبدیل شده است که به‌ویژه در سنین بالاتر باعث کاهش توانایی‌های فیزیکی و مشکلات ستون فقرات می‌شود. این وضعیت در برخی موارد به «کم ماهیچگی» یا سارکوپنیا تبدیل می‌شود که نیازمند توجه و درمان دقیق است. متخصصان تأکید دارند که ورزش منظم روزانه بهترین راهکار برای پیشگیری و کاهش اثرات منفی این بیماری است.

۱ هفته پیش

پژوهشی تازه نشان می‌دهد تجمع پروتئین اف-اکتین در مغز مگس‌های میوه باعث تسریع زوال شناختی و کاهش طول عمر آن‌ها می‌شود. محققان با دست‌کاری ژنتیکی موفق شدند از انباشت این پروتئین جلوگیری کنند و طول عمر مگس‌ها را تا ۳۰ درصد افزایش دهند. یافته‌ها نشان می‌دهند که کاهش اف-اکتین می‌تواند از سیستم دفع زباله سلولی در مغز محافظت کند و عملکرد شناختی را بهبود بخشد. این تحقیق، دریچه‌ای جدید به سوی کاهش اثرات پیری و بهبود کیفیت زندگی انسان در سال‌های آتی باز می‌کند.

۱ هفته پیش

در دنیای امروز که سبک زندگی بی‌تحرک و عادت‌های غذایی ناسالم به یک معضل بزرگ تبدیل شده است، مفهومی جدید به نام «سالم‌خوری» به دغدغه بسیاری از افراد تبدیل شده است. اما این رویکرد هم با چالش‌های خود روبروست: از هزینه‌های بالای مواد غذایی سالم گرفته تا افراط در مصرف برخی مواد مفید که می‌تواند پیامدهای منفی داشته باشد. آیا سبک سالم‌خوری راهی پایدار و عملی برای حفظ سلامت است یا چالشی دیگر در مسیر زندگی مدرن؟

6 روز پیش

محققان جدیدترین مطالعه خود را در زمینه تأثیر ترک سیگار پس از تشخیص سرطان منتشر کردند و نشان دادند که سیگاری‌هایی که سرطان‌شان تشخیص داده می‌شود، با ترک سیگار می‌توانند ۲۲ تا ۲۶ درصد خطر مرگ خود را کاهش دهند و در برخی موارد، تا ۴ سال به طول عمر خود اضافه کنند.

۱ هفته پیش

پژوهشگران به والدین هشدار می‌دهند که توجه به چاقی کودکان اهمیت زیادی دارد. مطالعه‌ای جدید نشان می‌دهد که ترکیب روش‌های مدرن مانند ارسال پیام‌های متنی و استفاده از فناوری دیجیتال با توصیه‌های سنتی می‌تواند به شکل مؤثری از ابتلای کودکان به چاقی مفرط جلوگیری کند و آثار مثبت آن تا بزرگسالی ادامه یابد.

۱ هفته پیش

طی این مطالعات مشخص شد افرادی که اغلب قهوه و چای می‌نوشند، ۲.۸ برابر بیشتر از افرادی که علاقه‌ای به نوشیدن نوشیدنی‌های گرم ندارند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند.

۱ هفته پیش

بیشتر...