رفتار مناسب با خانواده همسر ارائه راهکار برای ارتباط موثر

رفتار مناسب با خانواده همسر

یکی از دغدغه های مهم پس از ازدواج رفتار مناسب با خانواده همسر است. ازدواج چیزی فراتر از پیوند میان دو نفر است. مسلما خانواده ها در این میان نقش اساسی را ایفا می کنند. بنابراین دانستن رفتار مناسب با خانواده همسر از اهمیت زیادی برخوردار است. از آنجایی که آداب و رسوم و فرهنگ هر خانواده ای متفاوت است، شما باید خود را متناسب با آن فضا تطبیق دهید. واضح است که در این میان اختلافات عقیدتی و رفتاری امری عادی است اما کنار آمدن با تمامی این چالش ها است که موجب رضایت طرفین می شود. بسیاری از زوجین این سوال را می پرسند که رفتار مناسب با خانواده همسر به چه نوع رفتاری اطلاق می شود؟ در ادامه توضیحات بیشتری در این باره خواهیم داد. حساسیت درباره ی نوع رفتار با خانواده همسر معمولا در خانم ها بیشتر است اما مردان نیز ممکن است این حساسیت و چالش را تجربه کنند.

سرفصل های مقاله
نکات مهم رفتار مناسب با خانواده همسر
شناخت خانواده
رفت و آمد معتدل
پرهیز از خجالت و ترس
حفظ حریم ها
حد و حدود ارتباط با خانواده همسر
دوری از غیبت و بدگویی
مهربانی و خوش رویی
تعادل میان دو خانواده
نقش بازی نکنید
رفتار مناسب با خانواده شوهر
هیچ انسانی کامل نیست
آیا عدم علاقه به خانواده همسر بر روابط شما و همسرتان تاثیر گذار است؟
چگونه با خانواده شوهرم رفتار کنم؟
آیا خانواده می توانند بر روی روابط تاثیر منفی بگذارند؟

در ابن قسمت قصد داریم نکات مهم رفتار مناسب با خانواده همسر را بیان کنیم. برخی از این نکات به شرح زیر است:

شما بدون شناخت خانواده همسر نمی توانید اطلاعات کاملی درباره ی نحوه رفتار با آن ها کسب کنید. برای مثال درباره ی علایق و سلایق آن ها بدانید یا اینکه چه رفتار موجب خوشحالی یا رنجش آنان می گردد. دانستن این قضیه و دیگر موارد به کمی زمان نیاز دارد، پس بهتر است در ابتدا تنها رفتار مناسب با خانواده همسر و گفتار مناسب با آن ها را آنالیز کنید.

مسلما هر چه رفت آمد شما با خانواده همسر بیشتر باشد نکات بیشتری درباره ی نحوه رفتار با آن ها به دست خواهید آورد. در این میان دقت داشته باشید که رفت و آمد های شما کنترل شده باشد، یعنی نه خیلی زیاد و نه خیلی کم باشد. رفتار مناسب با خانواده همسر در رفت و آمد معتدل بسیار حائز اهمیت است.

دو ویژگی اخلاقی مهمی که در رفتار شما با خانواده همسر تاثیر گذار است شامل پرهیز از خجالت و ترس می باشد. ممکن است در ابتدا خانواده همسر برایتان ترسناک به نظر برسد! اما به مرور زمان این مسئله عادی شده و به نوعی یختان آب می شود. از حساسیت و ریزبینی بیش از حد در رفتار های خانواده همسر به شدت خودداری کنید چرا که موجب خطا در رفتار مناسب با خانواده همسر می شود. زیرا آن ها ممکن است حرفی را بدون منظور بیان کنند اما شما ناراحت شوید. بهتر است آن ها را عضوی از خانواده خود بدانید که از پیشنهادات و انتقادات آن ها تا حد امکان استقبال کنید.

توصیه می شود که در جلسات ابتدایی آشنایی با خانواد همسر وقار بیشتری به خرج دهید و از بازگو کردن سخنی بدون فکر خودداری کنید. یکی از نکات موثر در رفتار مناسب با خانواده همسر حفظ حریم ها است، به این معنا که همه چیز را در همان جلسات اول بیان نکنید و به خودتان زمان و فرصت بیشتری بدهید.

از آنجایی که روابط اجتماعی و رفت و آمد های پس از ازدواج افزایش چشمگیری پیدا می کند، دانستن حد و حدود وحریم شخصیارتباط با خانواده همسر خالی از لظف نیست. یکی از نکات موثر در رفتار مناسب با خانواده همسر دانستن حد و حدود ها است. در ادامه به برخی از نکات موثر در این زمینه اشاره خواهیم کرد:

به هیچ وجه در هنگام ملاقات با خانواده همسر غیبت و بدگویی نکنید. این کار به ویژه در ابتدای جلسات آشنایی یک ذهنیت منفی از شما در ذهن آنان ایجاد می کند و از رفتار مناسب با خانواده همسر محسوب نمی شود. در واقع آنان ممکن است دیگر اعتماد لازم به شما را نداشته باشند.

این مقاله هم بخوانیدسوالات مشاوره ازدواج

سعی کنید که تا حد امکان با چهره ای مهربان و خوش رو در مقابل خانواده همسر ظاهر شوید. در مواقعی که خسته یا کسل هستید بهتر است که با آنان ملاقات نکنید. با مهربانی با آن ها صحبت کرده و سخنانشان را تایید کنید. البته این موضوع به معنای تایید هر سخنی نمی باشد. شما حق دفاع از خود را دارید و می توانید در مواقعی که اختلاف وجود دارید نظرات خود را بیان کنید. این کار را در مرحله آخر بگذارید و در ابتدا با سر سخنان آن ها را تایید کنید تا تعاملات شما افزایش یابد. رفتار مناسب با خانواده همسر یکی از مهم ترین دغدغه های قابل رفع زوجین است

با وجود اینکه خانواده همسر همانند خانواده شما محسوب می شوند، نباید فراموش کنید که شما خانواده اصلی دیگری نیز دارید. در واقع شما باید به گونه ای برنامه ریزی کنید که میان دیدار های دو خانواده تعادل داشته باشید این یکی از مهم ترین انواع رفتار مناسب با خانواده همسر است. این موضوع دلخوری و گلایه های طرفین را به حداقل می رساند.

جالب است بدانید که برای داشتن رفتار مناسب با خانواده همسر لازم نیست که نقش بازی کنید! تنها بهترین ورژن خودتان باشید بدون اینکه لازم باشد خود را تغییر دهید. لازم نیست که تمام و کمال باب میل آنان باشید، یادتان باشد که نظر شخصی خودتان از هر چیزی مهم تر است. تنها لازم است که به خانواده همسر خود محبت کنید و آن ها را خانواده دوم خود بدانید.

رفتار مناسب با خانواده همسر

یکی از ابعاد مهم رفتار مناسب با خانواده همسر مربوط به رفتار با خانواده شوهر می باشد. قدم اول آن است که در ابتدا و پیش از ایجاد هر گونه خصومتی حد و مرز های خود را مشخص سازید. برای مثال نشان دهید که ممکن است با یکسری رفتار ها ناراحت یا خوشحال شوید. البته دادن اطلاعات دقیق درباره ی زندگی شخصی به خانواده شوهر به هیچ وجه توصیه نمی شود و گاهی موجباختلاف با همسرنیز می شود.

هیچ انسانی کامل نیست

بهتر است که مشکلات خود را شخصا با آن ها حل کرده و از بازگو کردن آن ها نزد همسرتان دوری کنید. زیرا این کار نه تنها راه گشا نیست بلکه روابط را مشکل دار تر می کند. لازم به ذکر است که وجود اختلاف در هر خانواده ای طبیعی است اما نکته ای که حائز اهمیت است مدیریت این اختلافات است. مهم تر است همه بدانید که هر انسانی یک سری ویژگی های اخلاقی مثبت و منفی دارد. هیچکس کامل نیست. بنابراین بهتر است این ویژگی های مثبت و منفی را درون خانواده شوهر شناسایی کنید تا نسبت به رفتار های احتمالی و آتی آنان شوکه نشوید. جهت دریافت مشاوره های لازم در ارتباط با رفتار مناسب با خانواده همسر می توانید کلینیک روانشناسی تخصصی روان آرام را دنبال کنید.

آیا عدم علاقه به خانواده همسر بر روابط شما و همسرتان تاثیر گذار است؟

طبیعی است اگر از خانواده همسرتان خوشتان نیاید. وجود این مسائل در هر خانواده ای ممکن است پیش بیاید. در این میان نحوه کنترل تاثیر آن ها بر زندگی است که حائز اهمیت است.

چگونه با خانواده شوهرم رفتار کنم؟

1-با وقار و سنگین باشید.
2-حد و مرز های خود را مشخص سازید.
3-اعتماد به نفس خود را حفظ کنید.
4-ادب را رعایت کنید و از بازگوی چیزی که موجب رنجش آن ها می شود خودداری کنید.

آیا خانواده می توانند بر روی روابط تاثیر منفی بگذارند؟

بهتر است که همیشه از رفتار خانواده خود رفاع نکنید. اگر والدین شما اشتباهی نکرده اند ، این کار را انجام دهید. ... با این حال ، اگر والدین شما کاری کرده اند که شریک زندگی شما را آزرده کند ، حتی اگر این عمل عمدی نبوده باشد ، قطعاً باید به آن توجه کرد ، زیرا می تواند یک رابطه عاشقانه را خراب کند.



#‌افسردگی #‌روانشناسی منبع: روانشناسی روان آرام

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

دروغ در وافع سخن و مطلبی است که مطابق با واقع و حقیقت نیست یعنی بین آنچه که توسط فرد بیان می شود و آنچه در جهان خارج وجود دارد رابطه ای منطقی و صحیحی وجود ندارد.

5 ماه پیش

فرزندپروری مبتنی بر ترس می تواند بر رشد، سلامت روان و رابطه شما با فرزند شما تأثیر بگذارد.

5 ماه پیش

اختلال اضطراب فراگیر (GAD) چیست؟ علائم و نشانه های GAD، درمان اختلال اضطراب فراگیر، دارودرمانی برای اضطراب

4 ماه پیش

اضطراب جدایی چیست؟ طبیعی است که فرزند خردسال شما هنگام جدایی از شما احساس اضطراب کند. در اوایل کودکی، گریه کردن، عصبانیت، یا چسبیدن (همه نشانه‌های اضطراب جدایی) واکنش‌های سالم به جدایی و مرحله طبیعی رشد هستند. ممکن است از تولد کودک شروع شود و ممکن است تا سن چهار سالگی دوباره تکرار شود. در […]

4 ماه پیش

اختلال دوقطبی یک اختلال خلقی مزمن است که باعث تغییرات شدید در خلق و خو، سطح انرژی و رفتار می شود. دوره‌های شیدایی و هیپومانیک نشانه اصلی این بیماری هستند و اکثر افراد مبتلا به اختلال دوقطبی دوره‌های افسردگی نیز دارند. این بیماری با داروها، رواندرمانی، تغییر شیوه زندگی و سایر درمان ها قابل کنترل […]

4 ماه پیش

این یک باور کلیشه ای است که بزرگترین مشکلات در ازدواج حول محور پول و رابطه جنسی می چرخد. اما این ها تنها مشکلاتی نیستند که می توانند یک رابطه طولانی مدت را ایجاد یا از بین ببرند. مجموعه ای از…

5 ماه پیش

کتاب خودیاری برای درمان وسواس فکری عملی به زبان ساده توسط دکتر کامیار سنایی مرداد ماه سال ۱۳۹۹ نگاشته‌شد. بهنرین کتاب برای کمک به درمان وسواس فکری عملی...

5 ماه پیش

ترس از مجازات، آبرو و یا مورد بازخواست قرار گرفتن باعث می شود تا کودک و نوجوان از گفتن حقایق سر باز زند و گرایش به دروغگویی در آن ها شدت می یابد.

5 ماه پیش

آگورافوبیا یک وضعیت روانشناختی است که باعث ترس بیش از حد از موقعیت های خاص می شود. برخی از افراد حتی ممکن است از ترک خانه خود اجتناب کنند. آگورافوبیا با درمان قابل کنترل است که شامل دارو درمانی، درمان شناختی رفتاری و تغییر سبک زندگی است. هر چه زودتر تشخیص و درمان را دریافت […]

4 ماه پیش

بیشتر...