سلامت نیوز |
2 سال پیش

چه مدت بعد از دریافت واکسن کرونا می توانیم اهدای خون داشته باشیم باشگاه مهربانی سلامت نیوز

چه مدت بعد از دریافت واکسن کرونا می‌توانیم اهدای خون داشته باشیم؟

سلامت نیوز:معاون فنی مرکز اهدای خون استان قم گفت: افرادی که واکسن کرونا دریافت کردند معمولاً ۳ تا ۴ هفته (البته در خصوص انواع واکسن‌ها این مدت زمان متفاوت است) از انتقال خون معاف هستند، لذا بعد از اتمام این دوره و در صورتی که علائم دریافت واکسن در آن‌ها بروز پیدا نکند می‌توانند بدون هیچ مشکلی به امر مشغول شوند.


به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،روند واکسیناسیون هنوز در بسیاری کشورها به‌طور کامل محقق نشده و کرونا همچنان گریبان‌گیر است، اما این روند مانع از انتقال خون در جوامع نبوده و مشکلی برای اهداکنندگان پیش نخواهد آورد.


در هر کجای این کره خاکی، انسانیت و نوع‌دوستی فراتر از کینه‌توزی و دشمنی در اولویت است، موهبتی الهی که از سرشت آدمی سرچشمه می‌گیرد و در انسانی کمال‌گرا به وفور یافت می‌شود.


اهدای خون، اهدای زندگی دوباره برای آدمی است، فرصتی باارزش و نعمتی گران‌مایه که خداوند توسط بندگان خود بر مخلوق روا می‌دارد، چه‌بسا که مغتنم شمرده‌شود و کسب فضائل و دوری از رذایل دنیوی را پی‌ریزی کند.
با همه‌گیری جهانی کرونا، این ویروس دهشتناک و بی‌مایه، روند اهدای خون نیز رو به کاهش گرائید و گویی همه‌چیز دست در دست هم برای بی‌میلی مردم به حفظ سلامت جامعه در تلاش و تکاپو هستند.


این در حالی است که این ویروس خانمان‌سوز نه‌تنها از طریق اهدای خون منتقل نمی‌شود، بلکه افراد اهداکننده را نیز دچار مشکلی نخواهد کرد، چرا که افراد سالم و فاقد کرونا به مراکز اهدای خون مراجعه و جان‌آفرینی می‌کنند.


کرونایی که با ما سر جنگ برداشته راه در رویی از طریق انتقال خون ندارد و فقط به مشکلات تنفسی و انتقال از طریق تجمع‌های مردمی بسنده کرده‌ که به زودی با تزریق واکسن و انتقال پلاسمای افراد مبتلا و بهبودیافته از کرونا تسلیم و به وادی نابودی می‌پیوندد.


پلاسمای افراد بهبود یافته از کرونا در درمان مبتلایان موثر است؟
علیرضا کبیری، معاون فنی مرکز اهدای خون استان قم در این‌باره بیان کرد: این طرح، یک طرح آزمایشی بالینی است که افرادی سابقه ابتلا به بیماری کرونا دارند با انتقال پلاسمای خون خود به افراد مبتلا می‌توان تسریع در روند بهبودی این افراد را شاهد شد که البته این امر هنوز به اثبات وزارت بهداشت نرسیده و در حال بررسی و کار آزمائی است.


وی افزود: افرادی که واکسن کرونا دریافت کردند معمولاً ۳ تا ۴ هفته (البته در خصوص انواع واکسن‌ها این مدت زمان متفاوت است) از انتقال خون معاف هستند، لذا بعد از اتمام این دوره و در صورتی که علائم دریافت واکسن در آن‌ها بروز پیدا نکند می‌توانند بدون هیچ مشکلی به امر مشغول شوند.


کبیری تصریح کرد: افرادی که تحت واکسیناسیون کووید ۱۹ از نوع آسترازنکا و یا اسپوتنیک قرار گرفته‌اند، می‌توانند ۲۸ روز پس از دریافت واکسن جهت اهدای خون مراجعه کنند و این در حالی است که تزریق سایر انواع واکسن کووید ۱۹ از جمله بهارات، سینوواک، سینوفارم، فایزر، مدرنا و برکت منعی برای اهدای خون ندارد و داوطلبین اهدای خون می‌توانند بعد از بهبودی واکنش‌های اولیه به واکسن از جمله تب، درد عضلانی و ضعف و بی‌حالی، جهت اهدای خون به مراکز اهدای خون سازمان انتقال خون مراجعه کنند.


برخی بیماری‌ها و یا داروهای خاصی که افراد مصرف می‌کنند، می‌تواند موجب معافیت همیشگی برای انتقال خون باشد اما نمی‌توان این موارد را به کرونا و واکسینه‌شدن نیز تسری داد، چراکه منعی برای این امر وجود ندارد و تنها برخی معافیت‌های موقتی را شامل خواهد شد.


واکسیناسیون در سرتاسر جهان موجب شده که افراد کم‌کم به زندگی عادی و انجام فعالیت‌های روزمره خود بدون دغدغه ابتلا به این ویروس نزدیک شوند، اما با این حال نباید منکر این شد که هنوز در بسیاری از کشورها از جمله ایران، از تحقق کامل این امر بازمانده‌اند که امیدواریم این روند تسریع یابد و کشورها رنگ آرامش و زندگی بدون دغدغه و خالی از هیجانات ناپسند و مغموم کرونا را تجربه کنند.




#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

به گفته کارشناسان، پیاده روی یکی از بهترین ورزش های موجود برای افراد معمولی است.

پریروز

کارشناس اداره کل آرایشی، بهداشتی سازمان غذا و دارو درباره مصرف ضد آفتاب توسط مادران باردار و کودکان مطالبی بیان کرد.

1 ساعت پیش

عادات غذایی همواره تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر سلامت بدن دارد؛ از همین جهت، کارشناسان تغذیه تأکید می‌کنند که بکوشیم خود را با عادات غذایی سالم وفق دهیم.

3 روز پیش

خوردن بیش از حد برخی مواد غذایی می‌تواند شانس ابتلا به برخی بیماری‌های مزمن را افزایش داده و روند پیری را تشدید کند.

3 روز پیش

همهٔ ما گاهی خواب‌رفتن دست یا پا را تجربه می‌کنیم که نتیجهٔ طبیعی فشردگی عصب است. احساس گزگز اغلب با تغییر وضعیت بدن به‌راحتی برطرف می‌شود، چون فشار وارد بر عصب حذف می‌شود. خواب‌رفتن دست‌ها و پاها پارستزی نیز نامیده می‌شود.

2 روز پیش

نایب رییس انجمن علمی گفتاردرمانی ایران، مداخلات زودهنگام را در رفع اختلالات گفتار و زبان بسیار مهم دانست و گفت: به محض بروز مشکلات گفتار، زبان و بلع در هر سنی، مراجعه سریع به مراکز درمانی و توانبخشی می‌تواند در درمان موثر باشد.

2 ساعت پیش

فصل‌های گرم سال تغییرات سبک زندگی را به همراه دارد که سلامت روده ما را با چالش‌هایی مواجه می‌کند. این نوشیدنی‌ها را برای بهبود سیستم گوارش در روزهای گرم امسال امتحان کنید.

3 روز پیش

همه افراد از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز را در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

3 روز پیش

می دانید که ورزش برای سلامت قلب و عروق عالی است، اما تحقیقات جدید نشان می دهد که مغز نقش زیادی در این زمینه دارد.

3 روز پیش

بیشتر...