جنگ قره باغ دعوت روحانی مسیحی زائر کربلا از روحانیون ایرانی برای کمک به صلح

جنگ قره باغ که امنیت منطقه را به خطر انداخته باعث شده تا یک روحانی مسیحی در صدد تلاش برای صلح میان این دو کشور برآید.

جنگ قره باغ: دعوت «روحانی مسیحی» زائر کربلا از «روحانیون ایرانی» برای کمک به صلحبه گزارشخبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان،درگیری قره باغ تاکنون منجر به کشته شدن صد‌ها نظامی و غیر نظامی و بی خانمان شدن هزاران نفر دیگر شده است.

جنگی که علی رغم توافق بر سر آتش بس همچنان ادامه دارد و هر دو کشور جمهوری آذربایجان و ارمنستان یکدیگر را ناقض آن می‌دانند.


بیشتر بخوانید:



جنگ قره باغ که امنیت منطقه را بیش از پیش به خطر انداخته باعث شده تا یک روحانی مسیحی در صدد تلاش برای صلح میان این دو کشور برآید.

«مالخاز سونگولاشویلی» کشیش مسیحی اهل تفلیس گرجستان با ایجاد جلسات صلح که به تازگی به راه انداخته در تلاش است تا با جمع کردن روحانیون مسلمان، مسیحی و یهودی کنار هم برای صلح در قره باغ راهکار‌های پیشنهادی ارئه دهد.

جنگ قره باغ: دعوت «روحانی مسیحی» زائر کربلا از «روحانیون ایرانی» برای کمک به صلح

وی در گفت‌و‌گوی اختصاصی با خبرنگار ما گفت: ۱۸ روز پس از مناقشه میان دو کشور از روحانیون مسلمان جمهوری آذربایجان و روحانیون مسیحی ارمنستان دعوت کردیم در کلیسای جامع صلح قفقاز حاضر شوند.

وی ادامه داد: در این مراسم آیه‌های صلح در کتب قرآن و انجیل به سه زبان گرجی، عربی و ایزدی خوانده و مراسم نماز مسیحیان و مسلمان نیز اقامه شد.

مالخاز سونگولاشویلی گفت: قصد داریم این برنامه را هر هفته یکشنبه در ساعت ۱۹ به وقت گرجستان برگزار کنیم.این اسقف اهل تفلیس همچنین اظهار داشت در پایان جلسه اول منشوری تدوین شد که متن آن به شرح ذیل است:

«ما روحانیون ایزدی، مسلمان و مسیحی که در کلیسای جامع صلح جمع شده بودیم توافق کردیم خود را متعهد بدانیم که تا پایان جنگ مراقب صلح ارمنستان و جمهوری آذربایجان باشیم. هر یکشنبه و همزمان در ساعت ۱۹ همه را از مساجد، کلیسا و کنیسه‌ها فرا میخوانیم تا برای صلح میان دو کشوردعا بخوانند و در نماز‌های جماعت یا خصوصی شرکت کنند.»

محبت؛ دوست و دشمن را کنار هم نگه می‌دارد

سایر شرکت کنندگان در جسله اول تجربیات جالبی را مطرح می‌کنند، هریک از این افراد در مصاحبه با خبرنگار ما سعی دارند تا احساسات واقعی خود از برنامه را عنوان کنند.

نانو سرارالیشویلی، دانشجوی جوان دانشگاه ایالتی ایلیا که قرار بود به عنوان عکاس در این برنامه حاضر باشد می‌گوید: «جلسه واقعا احساسی بود، خیلی خیلی ساده و بی آلایش به نظرم آمد. بسیار طبیعی بود. آنقدرمحو روحانیت مقدس جلسه بودم که تنها دو عکس گرفتم و فراموش کرده بودم چرا اینجا هستم»

اسقف ایلیا اوسفاشویلی هم اظهار داشت: «این یک رویداد بسیار مهیج بود، اولش به نظرم آمد که (با وجود روحانیون هر دو کشورارمنستان و آذربایجان) شاید بهتر بود کمی محتاط‌تر عمل می‌شد. اول آذری‌ها آمدند و فکر کردم خبری از ارمنی‌ها نخواهد شد، اما بعد از مدت کوتاهی روحانیون ارمنی به همراه جمعی از جوانان وارد کلیسا شدند.»

جنگ قره باغ: دعوت «روحانی مسیحی» زائر کربلا از «روحانیون ایرانی» برای کمک به صلح

متو سرارلیشویلی، دیگر دانشجوی دانشگاه ایالتی ایلیا احساسات خود را با هیجان خاصی با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان اینطور به اشتراک می‌گذارد: «این واقعا یک دیدار صادقانه و گرم بود. به نظرم اینجا فضای معنوی ویژه‌ای دارد تا همه ما بتوانیم برای صلح میان دو کشور دعا کنیم و باور کنیم با تلاش می‌توانیم برای حل مناقشه دو کشور کاری انجام دهیم.»

ماجرای روحانی مسیحی در مسیر کربلا

مالخاز سونگولاشویلی، پس از یافتن نشانه‌هایی از امام حسین (ع) در انجیل «جرامیاه» در صدد یافتن سوالاتی بر آمد که مدت‌ها ذهنش را درگیر کرده بود. در فصل ۴۶ آیه ۱۰ این کتاب مقدس مسیحیان، با آنکه نامی از امام حسین (ع) آورده نشده است، اما نشانه‌هایی از او در کنار رود فرات آورده شده است. بر همین اساس دو سال گدشته راهی کربلا می‌شود تا نشانه‌های موجود در این انجیل را پیدا کند.

جنگ قره باغ: دعوت «روحانی مسیحی» زائر کربلا از «روحانیون ایرانی» برای کمک به صلح


بیشتر بخوانید:


مالخاز پس از ورود به عراق با شیعیان و مسلمانان بیش از پیش آشنا شده و ارتباط می‌گیرد و آنطور که خودش گفته بود در حرم امام حسین (ع) و حضرت عباس (ع) زیبایی‌های مقدسی را حس می‌کند و برای صلح دست به دعا بر می‌دارد.

مالخاز، بانی مراسم صلح جمهوری آذربایجان و ارمنستان در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: «می خواهم از روحانیون ایرانی دعوت کنم تا در این مسیر ما را همراهی کرده و ما را یاری کنند.»

گزارش از:پوریا سلیمان زاده

انتهای پیام/



#‌سیاسی منبع: خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

یک دیپلمات ارشد ایرانی گفت: نباید اجازه داد جریان صهیونیستی مسلط بر رسانه‌های بین المللی بتواند همگام با پلیس و امنیتی‌ها جنبش دانشجویی حمایت از فلسطین را سرکوب کند.

نیم ساعت پیش

وزیر راه و شهرسازی در ادامه سفر کاری یک روزه خود به آذربایجان شرقی در بازدید از روند اجرایی کمربندی ایلخچی با اختصاص ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل این طرح زیرساختی موافقت کرد. 

نیم ساعت پیش

رییس شورای عالی استانها با اشاره به مردمی بودن نهاد شورا اظهار داشت: اعضای شورا از بطن مردم انتخاب شده و طبق وظیفه قانونی، همیشه و در تمام سختی‌ها در کنار مردم هستند.

یک ربع پیش

سکانس حساب کردن دیدنی از خانم شیرزاد را گردآوری کردیم که در پایان می توانید آنرا را ببینید و از دیدنش لذت برید.

نیم ساعت پیش

رییس سازمان مدیریت بحران کشور یا بیان اینکه مشارکت مردم اساس قدرت جمهوری اسلامی در مواقع بحران‌هاست، گفت: ایلام از استان‌های شاخص در مدیریت بحران است.

نیم ساعت پیش

داور خوزستانی از سوی اتحادیه جهانی کشتی در آخرین گزینشی المپیک به قضاوت خواهد پرداخت.

نیم ساعت پیش

استاندار هرمزگان از تخصیص اعتبارات ویژه دور دوم سفر رییس‌جمهور به هرمزگان برای توسعه خطوط ریلی استان خبر داد.

یک ربع پیش

از سکوت و انفعال جامعه جهانی در ساختمان مرکزی سازمان ملل متحد در نیویورک تا فریادهای آزادی خواهانه دانشجویان و اساتید دانشگاه کلمبیا برای غزه، تنها ۱۵ دقیقه راه است. ۱۵ دقیقه ای که اگر سیاستمداران چشم‌هایشان را بر روی حقیقت نبندند، می‌تواند منجر به آزادی فلسطین یا دست کم محدود کردن جنایات روز افزون اسرائیل علیه غزه شود.

14 دقیقه پیش

خلبان روسی میگ ۲۹، دو ثانیه قبل از سقوط جنگنده موفق شد جان خود را نجات دهد.

یک ربع پیش

بیشتر...