چطور |
2 سال پیش

پایان یک رابطه دوستی دلایل نحوه پایان دادن به یک رابطه دوستانه چطور

آدم‌ها به زندگی‌مان وارد می‌شوند و بعد امکان دارد سناریوهای مختلفی شکل بگیرد. گاهی دوستان ابدی‌مان می‌شوند و در برخی از موارد هم رابطه‌مان با آنها پایان می‌یابد و تمام. گاهی‌ رسیدن به پایان رابطهدوستیاز سوی ماست و گاهی نقشی در آن نداریم. در هر حال، باید یاد بگیریم پایان رابطه دوستی را مدیریت کنیم. در این مقاله، از پایان‌دادن به رابطه خواهیم گفت. رفتار مناسب در چنین موقعیت‌هایی چیست؟

آنچه در این مطلب خواهید خواند:

دلایل پایان روابط دوستی|راه‌ورسم پایان دادن به دوستی

اگر خودخواسته دوستی‌مان را با کسی قطع می‌کنیم، باید شیوه محترمانه این کار را بدانیم. اگر هم نقشی در تمام‌شدن دوستی‌مان نداریم، لازم است یاد بگیریم با این موضوع به‌درستی کنار بیاییم. به‌طور کلی، قطع دوستی و پایان‌دادن به روابط هم نیازمند یادگرفتن آداب و اصولی است.

دوستی‌هایی که به پایان می‌رسند

دو دوست در حالت قهر

روابط آدم‌ها پیچیده است. گاهی با کسی تا ابد دوست می‌مانیم که در لحظه نخست دیدار حتی فکرش را هم نمی‌کردیم که آدم روبه‌رویمان می‌تواند به خلوت‌خانه روحمان راه پیدا کند. گاهی هم در همان ثانیه‌هایی ابتدایی دیدار با یک فرد، متوجه می‌شویم قلب و روحمان آماده پذیرشدوستی واقعیدر زندگی است که حضوری خوشایند برایمان دارد.

با همه‌ اینها، دوستی‌ها به‌دلایل مختلف پایان پیدا می‌کنند. گاهی پای ورود به رابطه‌ای عاطفی مانندازدواجبه‌ میان است و دوستی‌ها را کم‌رنگ می‌کند و گاهی مشغله‌ها و رویدادهای زندگی مانندمهاجرتو دوری از دوست. گاهی‌ به‌ نظر می‌رسد دوستی‌ها ناگهانی پایان می‌یابند؛ اما واقعیت این است که همیشه هم این‌طور نیست. گاهی رابطه‌ میان دو فرد به‌تدریج مانند طنابی پوسیده می‌شود و در لحظه‌ای آنی و یک‌باره به جدایی می‌رسد.

باید بدانیم چطور جدایی را مدیریت کنیم و با آن کنار بیاییم. در بعضی از موارد هم خودخواسته به رابطه پایان می‌دهیم. در جایگاه فردی بالغ و بزرگ‌سال باید شیوه مدیریت پایان‌دادن و پایان‌یافتن دوستی‌ها را بلد باشیم.

چرا به رابطه دوستی پایان می‌دهیم؟

دو پسر نوجوان در حال قهر

همان طور که گفته شد، دلایل مختلفی برای پایان‌دادن به رابطه‌ای دوستانه وجود دارد. رسیدن به آخر خط در زمانی که هر دو طرف این موضوع را بپذیرند کار ساده‌ای است. اگر شما طرفی از رابطه هستید که به‌‌دلایل مختلف مایل به ادامه دوستی نیستید و در رابطه آسیب می‌بینید، باید نقطه پایان را بگذارید و از هیچ‌چیز نهراسید.

اما همیشه قبل از پایان‌دادن به دوستی‌ها:

  • نگاه دقیقی به وضعیت داشته باشید و از خودتان بپرسید آیا نیازی به قطع رابطه هست یا می‌توانید شدت و عمق دوستی‌تان را دست‌کاری کنید؛ برای نمونه، ببینید می‌توانید تعداد دیدارها و میزان صمیمیت‌تان را کم کنید یا انتخابتان جدایی صددرصد است.
  • ابعاد میل و خواسته‌تان به پایان‌دادن به رابطه را کشف و بررسی کنید. بدانید از روی تصمیمی آنی می‌خواهید از دوست‌تان جدا شوید یا مشکلی فرسایشی شما را به‌سمت پایان رابطه سوق داده است. شاید هم پای دلخوری به‌ میان است. اگر این‌طور باشد، احتمال دارد حرف‌زدن با دوست‌تان بتواند مشکل رابطه‌تان را حل کند.
  • سعی کنید عوامل رسیدن دوستی‌تان به بن‌بست و نقطه‌ای ناخوشایند را کشف کنید. برای کشف اینها بهگفت‌وگوبا دوست‌تان نیازی ندارید و باید با خودتان خلوت کنید و ببینید چطور رابطه‌تان دچار تغییرات شده است. این خلوتِ شخصی و تفکر به شما در رشد شخصی بیشتر و بررسی مسیر دوستی کمک شایانی می‌کند.

پرسش‌های دیگری هم وجود دارد که باید از خود بپرسید:

  • بعد از پایان رابطه دوستی چه احساسی خواهید داشت؟
  • پایان‌دادن به دوستی را چطور با طرف مقابل مطرح می‌کنید؟
  • با پایان دوستی جای چه‌چیزهای تازه‌ای در زندگی‌تان باز می‌شود؟

راه‌ورسم پایان‌دادن به رابطه دوستی چیست؟

پایان‌دادن رابطه‌های دوستانه کمی دشوار است. باید راه‌وچاه این مسیر را به‌خوبی بلد باشید. دانستن گام‌های زیر در این‌ زمینه خالی از لطف نخواهد بود:

۱. نقش خودتان را در مشکلات رابطه‌تان بشناسید

دختری تنها روی تاب در کنار ساحل

هیچ‌وقت یک‌طرفه به قاضی نروید. اگر رابطه‌ با دوست‌تان دچار مشکلاتی است از خود بپرسید نقش خودتان چه بوده و سهمتان از مشکلات رابطه چه بوده است. اگر از ساحل منطق دور شوید، در میان امواجاشتباه‌های تصمیم‌گیریدست‌وپا خواهید زد. این را بدانید که هر رابطه‌ای از دو فرد تشکیل می‌شود. همیشه سهم خودتان در شکل‌گیری دلخوری‌ها و مشکلات را هم عادلانه در نظر بگیرید و ببینید چه کرده‌اید که ارتباطتان رنگ‌وبویی ناخوشایند گرفته‌ یا واکنشتان نسبت به رفتارهای دیگری چه بوده است.

آیا درست است که فکر کنید بی‌نقص هستید و همه مشکلات بر گردن دوست‌تان است؟ دوست می‌تواند آینه شما باشد؛ یعنی از راه ارتباط با او بهخودشناسیبهتری برسید؛ پس احتمال دارد مشکلِ موجود در رابطه بازتابی از رفتار اشتباه شما باشد. شاید بخشی از رفتار و کردارتان درست نیست و این موضوع در دوستی‌تان بازتاب داده می‌شود.

اگر خوب با خودتان فکر کنید و سهمتان در بروز مشکلات دوستی را اندازه بگیرید، احتمال دارد به اِشکال یا عیبی در خودتان برسید. این موضوع ابعاد وسیعی دارد. شاید تقصیری به‌طور مستقیم به گردنتان نیست و دوست‌تان رفتار و واکنش‌های اشتباهی نسبت به شما دارد. منتها ماجرا از این قرار است که با تفکر درباره وضعیت دوستی‌تان می‌توانید متوجه شوید که بخشی از رفتارهایتان ایراد دارد و نتوانسته‌اید به دوست‌تان یاد بدهید چطور با شما رفتار کند.

در یک کلام، منصف باشید. ببینید نقش خودتان در به بن‌بست‌رسیدن یا ناخوشایندشدن دوستی چه بوده است.

۲. وضعیت را بررسی کنید

دو دوست در حالت قهر

بی گدار به آب نزنید. همان‌ طور که پیش‌تر هم گفته شد، از خودتان درباره کیفیت رابطه و دلایل پایان آن سؤالاتی بپرسید و به آنها دقیق جواب بدهید. باید بدانید می‌خواهید چطور و با چه ادبیاتی به دوستی‌تان پایان بدهید. اگر طرف مقابل هم تمایل به پایان دوستی داشته باشد، کارتان بسیار ساده خواهد شد. منتها اگر میل به پایان رابطه یک‌سویه باشد، به صرف زمان و استفاده از ادبیات و شیو‌ه‌ای مناسب نیاز دارید.

صحبت‌کردنهمیشه راهی مطلوب و متمدنانه برای اصلاح و درمان مشکلات روابط است. ببینید با کمک‌گرفتن از آن می‌توانید مشکلتان را رفع و دوستی‌تان را حفظ کنید؛ برای نمونه، اگر یکی از دلایل دوستی‌تان بی‌توجهی طرف مقابل است، با او درباره‌اش صحبت کنید. به او بگویید چرا دیربه‌دیر از شما سراغ می‌گیرد و پاسخ پیام‌هایتان را نمی‌دهد. درباره مشکلات رابطه‌تان گفت‌وگو کنید.

اگر مشکل حل‌نشدنی است؛ نیازی به گفت‌وگو وجود ندارد و باید نقطه پایان را با خودکاری پررنگ در کنار جمله پایانی دوستی‌تان بگذارید. یادتان باشد نیازی به قطارکردن دلایل ریزودرشت نیست. وقتی از تصمیمتان مطمئن هستید، دیگر به بحث‌ نیازی نیست. البته اگر دلیل پایان‌دادنتان به رابطه بسیار پررنگ و مشخص است، شاید اعلامش فکر خوبی باشد.

۳. انتخاب‌هایتان را سبک‌وسنگین کنید

دختری ناراحت در حالت قهر در کنار ساحل

با رسیدن به هر مشکلی در رابطه دوستی، به جدایی و پایان فکر نکنید. همیشه انتخاب‌هایتان را سبک‌وسنگین کنید. دوستی مانند روابط خانوادگی نیست؛ اجباری در آن وجود ندارد و همیشه پای انتخاب به‌ میان است. ببینید که اوضاع دوستی‌تان چطور است. آیا به‌طور موقتی نیاز به جدایی وجود دارد؟

شاید دل‌زدگی‌تان از رابطه دوستی ناشی از کیفیت ارتباط است؛ برای نمونه، شاید بیش‌ازحد با دوست موردنظر معاشرت می‌کنید و این خسته‌تان کرده است. در واقع، کیفیت رابطه را زیر نظر بگیرید و اگر امکان دارد که با تغییراتی به دوستی‌تان ادامه بدهید، به قطع رابطه و پایان فکر نکنید.

۴. نظرتان را مطرح و از دوست‌تان قدردانی کنید

دو دوست در حال صحبت و درد دل

گفت‌وگو از مصادیق تمدن است. همیشه به آن توجه داشته باشید و آن را ابزاری برایحل مشکلاتبدانید. برای اعلام پایان دوستی نیز از صحبت‌کردن کمک بگیرید؛ البته با زبانی که برای طرف مقابل قابل‌درک، پذیرفتنی و مناسب است. راه درست مطرح‌کردن تصمیمتان را بدانید؛ برای نمونه، می‌توانید در ملاقاتی چهره‌به‌چهره، از راه تلفن یا حتی نامه موضوع جدایی را مطرح کنید.

این را هم در نظر بگیرید که گاهی نیاز است حرف‌های طرف مقابل را هم بشنوید؛ پس به او هم فرصت و زمان بدهید.

در این مسیر به دوست‌تان بی‌احترامی نکنید و حتی به او بگویید که برای دوستی‌تان ارزش قائل بوده‌ و هستید؛ اما دیگر نمی‌توانید یا نمی‌خواهید به رابطه‌تان ادامه بدهید. برای شروع، بهتر است مقدمه‌چینی کنید و دلایلی را به‌اختصار برای شروع صحبت‌تان بگویید.

یادتان باشد خودتان را جای دوست‌تان بگذارید و سعی کنید احساس او را در هنگام شنیدن حرف‌هایتان درک کنید.

معمولا آدم‌ها در چنین موقعیتی حالت تدافعی به خود می‌گیرند یاعصبانیمی‌شوند. اینها طبیعی است. منتها واکنش‌های شدیدتر و بی‌منطقی مانند آزار، سوءاستفاده، تهدید و حمله قابل‌قبول نیستند. لحظات خوب دوستی‌تان را مرور کنید و بابت آنها از دوست‌تان سپاس‌گزار باشید. یادتان نرود ممکن است بازهم دوست‌تان را ببینید. نباید طوری رفتار کنید که در آینده در موقعیتی نامناسب و دشوار اسیر شوید.

راه دیگری هم برای پایان‌دادن به روابط وجود دارد: کم‌رنگ‌شدن. منظور چیست؟ یعنی به‌جای اینکه یک‌باره و علنی به دوست‌تان درباره پایان رابطه بگویید، ارتباطتان را با او به‌تدریج کم و کمتر کنید. اگر روزی ۳ بار باهم بیرون می‌روید، این رقم را به ۱ بار در هفته یا در ۲ هفته برسانید. با کاهش ارتباطات، به‌تدریج دوستی هم نفس‌های آخرش را خواهد کشید.

۵. برای این پایان سوگواری کنید

زنی تنها در حال قدم زدن

سوگواری برای رسیدن به پایان رابطه طبیعی است. خودتان را سرزنش و کنترل نکنید. شما حق دارید برای رسیدن به چنین نقطه‌ای در دوستی ناراحت باشید. به‌ هر حال، تمام‌شدن دوستی نوعی فقدان است و عجیب نیست که بابت آن دچار اندوه شوید. به خودتان برای ناراحت‌بودن حق بدهید. راهی برای ابرازخشمو ناراحتی‌تان پیدا کنید. اگر می‌توانید با کسی درددل کنید که در رابطه‌تان نقشی ندارد و بی‌طرف است. از احساساتتان بنویسید یا روشی برای این سوگواری پیدا کنید که آرامتان کند.

۶. دوست سابقتان را دنبال نکنید

درشبکه‌های اجتماعی، دیگر دوست سابقتان را دنبال نکنید و به خودتان زمان بدهید تا این جدایی عادی شود و آماده ملاقات احتمالی به‌طور اتفاقی در محیطی دیگر با او شوید. شاید در مهمانی دوست مشترکی همدیگر را ببینید. باید برای چنین موقعیتی به خودتان زمان بدهید و آماده شوید.

غیبت‌کردن و بدگویی از دوست سابق هم شایسته نیست. هرگز بعد از پایان رابطه‌تان با دیگری این کار را نکنید. چنین رفتارهایی در درجه نخست، بی‌احترامی به گذشته خودتان است.

در آخر

پایان‌دادن به روابط دوستی ابعاد مختلفی دارد. گاهی به خواسته شماست و گاهی هم نتیجه خواسته یک‌سویه طرف مقابل است. در هر حال، باید یاد بگیرید در جایگاه فردی بزرگ‌سال روابط خود را مدیریت کنید و آنها را به مسیری ببرید که کمترین میزان آسیب روانی را به‌ همراه داشته باشند.

شما برای پایان‌دادن به رابطه چه می‌کنید؟ تجربه‌ای در این زمینه دارید؟ ماجرا چطور پیش رفت؟



#‌گردشگری منبع: چطور

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

جالب و خواندنی از نحوه پیدایش قهوه ، تاریخچه بوجود آمدن قهوه ، این نوشیدنی عالی برای شروع صحبت با یک فرد و به دلیل فواید سلامتی متعدد

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: معاون وزیر جهادکشاورزی با اشاره به ضریب خودکفایی ۸۰ درصدی محصولات کشاورزی گفت: تولید محصولات کشاورزی با رشد ۵ برابری به ۱۲۵ میلیون تن رسیده است. سیدمجتبی خیام نکویی، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی در همایش هفتمین همایش ملی بزرگداشت روز جهانی زنان روستایی گفت: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج تأمین […]

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: وزیر جهاد کشاورزی از آمادگی ایران برای تبدیل به مرکز توزیع (هاب منطقه‌ای) و مسیر اصلی انتقال کود پتاس بلاروس به مقاصد منطقه‌ای و بین‌المللی خبر داد. محمد علی نیکبخت، وزیر جهادکشاورزی با اشاره به سفر معاون اول رئیس جمهوری و هیات همراه به بلاروس گفت: ظرفیت بلاروس در تولید کودهای کشاورزی به […]

6 ماه پیش

سرویس بین‌الملل: طبیعت، مکانیسم تثبیت بیولوژیکی نیتروژن را فراهم کرده است که در آن میکروب‌ها N2 اتمسفر را به NH3 تبدیل می‌کنند که می‌تواند توسط اکثر موجودات از جمله گیاهان، متابولیزه شود. ترکیبات نیتروژن معدنی برای بیوسنتز اسیدهای آمینه و پروتئین‌ها، نوکلئوزید تری فسفات‌ها و اسیدهای نوکلئیک که برای حیات روی زمین ضروری هستند، استفاده […]

6 ماه پیش

میدونی به چه پاکت‌هایی ایستاده می‌گویند و اصلا به چه دردی می‌خورند ، پاکت‌های بسته بندی چی هستند و به چه دردی می‌خورند ، همه محصولاتی که

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: درست است که گاوها در مکان‌های پهن یا باریک کوتاه یا بلند یا حتی روی پهلوی خود شبیه یک گاو مرده استراحت می‌کنند ولی برای فراهم کردن محیط استراحت طبیعی برای آنها بایستی آزادی‌های زیر را برای آنها تأمین نمود: – آزادی در دراز کشیدن پاهای جلویی به سمت جلو – آزادی در […]

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: رئیس بنیاد ملی گندمکاران از پرداخت ۷۵ درصد مطالبات گندمکاران خبر داد و گفت: مابقی مطالبات گندمکاران تا پایان مهر پرداخت می شود. عطااله هاشمی، رئیس بنیاد ملی گندمکاران گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت تاکنون ۱۰ میلیون و ۳۵۰ هزار تن گندم از کشاورزان خریداری شده که نسبت به مدت مشابه […]

6 ماه پیش

اقتصادسبز آنلاین: رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران گفت: صادرات محصولات کشاورزی به عراق چند روزی می‌شود که آغاز شده است. سیدرضا نورانی، رییس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی ایران، با اعلام خبر از سرگیری صادرات محصولات کشاورزی به عراق گفت: عراق به دلیل حمایت از تولید داخل ممنوعیت واردات محصولات کشاورزی ایجاد کرده بود اما […]

6 ماه پیش

تقسیم ارث زوجه به چه صورت است ، که زن و شوهر بتوانند وارث هم شوند عقد نکاح دائم است و براساس بیان بهترین وکیل مهریه تهران توارث در ازدواج

6 ماه پیش

بیشتر...