سلامت نیوز |
2 سال پیش

بایدها نبایدهای تزریق واکسن کرونا دانستنی ها سلامت نیوز

بایدها و نبایدهای تزریق واکسن کرونا

سلامت نیوز: تزریق واکسن بیماری کرونا مرحله به مرحله پیش می‌رود و افراد جامعه بر اساس اولویت مشخص شده وزارت بهداشت برای زدن واکسن فراخوان می شوند، اما برای این که تزریق واکسن بیشترین ایمنی را ایجاد کند و برای فرد دریافت کننده کمترین عوارض را داشته باشد یکی از متخصصان مرکز بهداشت توضیحاتی را داده است که در ادامه می آوریم .

بانوان باردار و شیرده و تزریق واکسن

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان ،«دکتر فهیمه محمودی»، مسئول بیماری‌های واگیر مرکز بهداشت شمال تهران چنین می گوید: «برنامه وزارت بهداشت این است که بر اساس سند ملی واکسیناسیون کرونا و زمان بندی پیش برود.تاکنون فاز اول تقریبا تمام شده است و مادر باردار یا شیرده شاغل بر اساس محل خدمت در کادر بهداشت و درمان می تواند واکسن دریافت کرده باشد نوع واکسنی که برای این گروه تزریق می‌شود آسترازنکاست. فاز اول تزریق واکسن برای متولدان 1320و قبل از آن است که طبیعتا این گروه در سن باروری قرار ندارند و شروع تزریق واکسن برای افراد در سن باروری تیر یا مرداد پیش بینی می‌شود و بر خلاف این که برای دریافت واکسن سرخک گفته شده است که خانم باید تا یک ماه باردار نشود، واکسن کرونا منعی برای بارداری وجود ندارد.»

بیماران خاص و تزریق واکسن

وی درباره تزریق واکسن به بیماران سرطانی و کسانی که شیمی درمانی شده اند چنین می گوید:« بیماران خاص گروه بزرگی از بیماران با تنوع بیماری زیاد را شامل می‌شوند که همه افراد در گروه اولویت دار تعریف نشده اند مگر کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند یا ممکن است بیماری شان کشنده باشد .

کسانی که ظرف شش ماه گذشته شیمی درمانی، رادیو تراپی یا پیوند شده اند و سیستم ایمنی ضعیفی دارند در اولویت دریافت واکسن قرار دارند اما کسی که در سال‌های گذشته بدخیمی داشته و درمان شده و بهبود یافته است در گروه اولویت دار قرار نمی‌گیرد.»

مدت زمان ایمنی بخشی واکسیناسیون

« نکته ای که باید به آن اشاره کنم این است که کسانی که کرونا گرفته اند ممکن است دوباره هم بیماری را بگیرند. این افراد تا شش ماه از بیماری مصون هستند اما این موضوع قطعیت ندارد ما افرادی را داشته‌ایم که دو ماه بعد از ابتلا دوباره بیمار شده اند. به طور معمول انتظار داریم کسانی هم که واکسن می زنند تا شش ماه مصون بمانند.»

ابتلا به بیماری و زدن واکسن

دکتر محمودی می افزاید: « افرادی که کرونا گرفته اند ، می توانند چهار هفته بعد از ابتلا واکسن را دریافت کنند و ممنوعیتی در این باره وجود ندارد اما لازم است این نکته را یادآوری کنم افرادی که بیماری کرونا گرفته اند و در نوبت تزریق واکسن هستند بهتر است با نظر پزشک متخصص خود و مدتی بعد از بهبودی برای تزریق اقدام کنند. این توصیه به این دلیل است که بدن این افراد مصونیت پیدا کرده است و از طرفی محدودیت منابع واکسن باعث می شود ما مجبور شویم افراد در معرض خطر را در اولویت دریافت قرار دهیم. چه بسا اگر واکسن به اندازه کافی بود، تزریق واکسن را برای همه شروع می کردیم.توصیه ای که برای مردم عزیزمان دارم این است که صبوری کنند، همه افراد جامعه باید واکسینه شوند اما بر اساس اولویتی که وزارت بهداشت اعلام کرده است.»

تعویق زمان واکسن زدن

« توصیه اصلی ما این است که اگر کسی بیمار است و علایم بالینی دارد، برای تزریق واکسن مراجعه نکند یا در زمان مراجعه همکاران ما را مطلع کند.فرد ممکن است مبتلا باشد یا در دوره کمون بیماری باشد یا بیماری با علایم خفیف داشته باشد. بنابراین توصیه می‌کنیم اگر کسانی در اطرافیان خود فرد مبتلا با علایم بالینی تب دار و بد حالی دارند برای تزریق واکسن عجله نکنند.

این موضوع به دلیل بحث همزمانی بیماری و زدن واکسن پیش می آید یعنی کسی که کرونا دارد با زدن واکسن علایم بیماری‌اش تشدید نمی‌شود و هیچ منبع علمی آن را تایید نمی کند، بلکه در همزمانی، بیماری روند خود را طی می‌کند و واکسن زدن در این شرایط برای فرد فایده ای ندارد.»

چه نکاتی را باید با مسئول واکسیناسیون درمیان بگذاریم

« اگر بیماری تب دار حاد دارید، هنگام تزریق واکسن با مسئول بهداشت این موضوع را درمیان بگذارید و تا زمان بهبودی صبر کنید یا اگر بیماری خاص دارید و به خصوص داروی خاص مصرف می کنید که سیستم ایمنی را ضعیف می کند به کارکنان درمانی اطلاع دهید.»

عوارض واکسن

وی درباره حساسیت شدید به تزریق واکسن می افزاید:« شدیدترین نوع حساسیت به واکسن «آنافیلاکسی» است که فرد دچار شوک می‌شود و چون برای اولین بار است که این نوع واکسن را دریافت می کند نمی توانیم پیش بینی عکس العمل وی را داشته باشیم اما پزشک مستقر در مرکز درمانی به موقع عوارض را کنترل می کند و به طور طبیعی فردی که دچار شوک شده است نوبت دوم واکسن را دریافت نمی‌کند.

اگر بعد از تزریق واکسن دچار تب، درد بدن، سردرد و علایم گوارشی شدید، نگران نباشید این علایم 24 تا 48 ساعت طول می کشد و سپس از بین می‌رود .این عوارض را به مرکز بهداشت گزارش کنید تا ما هم در پرتال وزارت بهداشت ثبت کنیم.»

احتمال لخته شدن خون

«تنها احتمال لخته شدن خون در یک نوع واکسن یعنی آسترازنکا (سوئدی و کره ای) آن هم در برخی کشورها و در بعضی گروه های سنی (زیر 20 سال) گزارش شده و در گروه سنی 55 سال به بالا این عارضه دیده نشده و عارضه‌ای نادر است و چه بسا منافع تزریق واکسن به مضرات آن می ارزد.»



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

یک‌ کارشناس سلامت روان گفت: زنان برای کاهش علائم دوران یائسگی باید به سلامت روان و سبک سالم تغذیه‌ای خود اهمیت بیشتری بدهند.

3 روز پیش

همهٔ ما گاهی خواب‌رفتن دست یا پا را تجربه می‌کنیم که نتیجهٔ طبیعی فشردگی عصب است. احساس گزگز اغلب با تغییر وضعیت بدن به‌راحتی برطرف می‌شود، چون فشار وارد بر عصب حذف می‌شود. خواب‌رفتن دست‌ها و پاها پارستزی نیز نامیده می‌شود.

2 روز پیش

بنابر پژوهشی ۱۳ ساله که روی مردان بالغ در سوییس انجام شد، استفاده از تلفن همراه ممکن است با غلظت کمتر اسپرم و تعداد کمتر اسپرم مرتبط باشد.

4 روز پیش

به عقیده محققان با پیشرفت علم تا پایان قرن، انسان‌هایی که ۱۵۰ سال عمر می‌کنند، چیز عادی در دنیا خواهد شد.

2 روز پیش

همه افراد از جمله نوزاد شما، گاز تولید و دفع می کنند. همانطور که غذا از طریق دستگاه گوارش حرکت می کند، روده کوچک مواد مغذی قابل استفاده را جذب می کند. باکتری‌های روده بزرگ باقیمانده‌ها را تجزیه می‌کنند، هیدروژن و دی‌اکسید کربن آزاد می‌کنند و حباب‌های گاز را در این فرآیند تولید می‌کنند. آروغ زدن باعث می شود مقداری گاز در اوایل از معده خارج شود و بقیه گاز از روده بزرگ به راست روده منتقل می شود، جایی که عمدتاً از طریق حرکات روده یا نفخ خارج می شود.

2 روز پیش

بهبود سلامت استخوان در کودکان برای رشد و تکامل آن‌ها ضروری است. اما کودکان اغلب غذاهای چرب و شیرین را به غذاهای سالم ترجیح می‌دهند و از خوردن غذاهای مغذی اجتناب می‌کنند. این مساله یکی از نگرانی‌های اصلی والدینی است و سعی می‌کنند از طریق غذاها و وعده‌های غذایی سالم به تغذیه کودکان کمک کنند.

5 روز پیش

اشتباهاتی وجود دارد که افراد در حمام و دوش صبحگاهی نباید مرتکب شوند، این اشتباهات می تواند تهدیدی جدی پوست و حتی سلامت بدن شما باشد.

4 روز پیش

عادات غذایی همواره تأثیرات مثبت و منفی زیادی بر سلامت بدن دارد؛ از همین جهت، کارشناسان تغذیه تأکید می‌کنند که بکوشیم خود را با عادات غذایی سالم وفق دهیم.

3 روز پیش

شاید شما هم مانند بسیاری از افراد دیگر تجربه احساس خستگی و خواب‌آلودگی پس از خوردن یک وعده غذای سنگین را داشته باشید و این پرسش برایتان مطرح شود که علت آن چیست؟

5 روز پیش

بیشتر...