پشت پرده طرح صلح عربستان در یمن چیست hd2 all tv logo

گروهوبگردیوب‌گردی
تاریخ انتشار۱۹ فروردين ۱۴۰۰۲۳:۰۱
کد خبر۷۷۲۰۰۹۱
دانلود PDF
نظر دادن

طرح صلح عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن محدودیت های زیادی برای عملیاتی شدن دارد.

به گزارشگروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، عربستان که در آوریل ۲۰۱۵، محاصره و حمله به یمن را با عنوان «عملیات طوفان قاطع» به بهانه بازگرداندن دولت مستعفی یمن به قدرت آغاز کرد، اخیرا طرح صلحی را برای پایان دادن به این باتلاق نظامی خودخواسته ارائه کرد که محدودیت‌های زیادی برای اجرایی شدن دارد.

تشکیل ائتلاف سعودی توسط عربستان و در دست گرفتن هدایت آن، نشان می‌داد که ریاض برای رسیدن به اهداف خود مصمم است و از تمامی ابزار‌ها در جهت دستیابی به اهداف خود استفاده می‌کند.

اما گذشت بیش از ۶ سال از آغاز این جنگ، حمایت‌های همه جانبه آمریکا و حمایت نظامی کشور‌های غربی کاملا آشکار کرد که عربستان برخلاف ادعا‌های اولیه در دستیابی به اهداف خود ناکام مانده است.

ریاض در ۲۲ مارس (دوم فروردین) طرح صلح جدیدی را به یمن پیشنهاد کرد که نشان دهنده تلاش مجدد عربستان برای یافتن راهی جهت خروج از جنگ مرگبار یمن بود.

خبرگزاری «آناتولی» در گزارشی به موضوع پیشنهاد صلح عربستان پرداخته و نوشت، اگرچه چنین پیشنهاداتی امید برای پایان دادن به درگیری‌ها در یمن را افزایش می‌دهد، اما تنش‌های مداوم همچنان مانعی بر سر راه حل و فصل پایدار بحران یمن می‌شود؛ از جمله این موانع و تنش‌ها می‌توان به نگاه عربستان برای ادامه حضور در یمن با وجود توافق صلح اشاره داشت.

طرف یمنی نیز این طرح صلح را تکرار طرح‌های صلح شکست خورده قبلی دانسته و به مقابله خود با حملات ائتلاف سعودی شدت بخشیده است.

گزارش «آناتولی»، دلایل عربستان برای ارائه پیشنهاد صلح را این چنین تشریح می‌کند:

- تشدید فشار‌ها بر عربستان از جانب واشنگتن، ریاض را وادار به مصالحه کرده است.

به نظر می‌رسد، عدم قطع کامل حمایت نظامی آمریکا از عربستان، سبب نوعی توافق میان طرفین شده است؛ ادامه حمایت نظامی آمریکا از عربستان در مقابل توافق صلح پیشنهادی عربستان.

- خارج شدن وضعیت بحران یمن از کنترل در پی حمله نظامی عربستان به این کشور

- تشدید حملات نیرو‌های یمنی به خاک عربستان به ریاض ثابت کرد که آن‌ها حاضر به عقب نشینی و دادن امتیاز به این کشور نیستند.

- خروج امارات از همکاری و شراکت با عربستان در جنگ با یمن، آن هم در شرایطی که این کشور شریک اصلی ائتلاف سعودی در سال ۲۰۱۵ بود.

به نظر می‌رسد صلح در یمن نیازمند اجماعی جهانی و بین المللی است؛ به این معنا که جامعه جهانی باید برای یافتن راه حلی سیاسی در یمن با مشارکت بازیگران منطقه‌ای تلاش کند.

منبع:میزان

انتهای پیام/

طرح صلح عربستان برای پایان دادن به جنگ یمن محدودیت های زیادی برای عملیاتی شدن دارد.



#‌اخبار منبع: خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

سازمان هواشناسی کشور نسبت به فعالیت سامانه بارشی هشدار سطح زرد در خصوص رگبار باران، رعد و برق، وزش باد شدید موقت، برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ را صادر کرد.

12 دقیقه پیش

نماینده روسیه در شورای امنیت با اشاره به جنگ غزه و بالا گرفتن تنش‌ها میان جمهوری اسلامی ایران و رژیم صهیونیستی گفت: «خاورمیانه در لبه پرتگاه قرار دارد».

10 دقیقه پیش

نتایج نظرسنجی جدیدی که «خدمات بهداشت و درمان ماکابی»، دومین سازمان بزرگ درمانی رژیم صهیونیستی انجام داده، نشان می‌دهد که اکثر اسرائیلی‌ها سلامت جسمی و روانی خود را در حال حاضر بدتر از قبل از جنگ می‌دانند.

یک ربع پیش

رئیس جمهور در گفتگو با استاندار سیستان و بلوچستان ضمن پیگیری آخرین وضعیت وقوع سیل در این استان، بر تداوم و تسریع خدمات‌رسانی به مردم و سیل‌زدگان تاکید کرد.

یک ربع پیش

هافبک تیم فوتبال پیکان گفت: آمار نشان می‌دهد امسال توانسته‌ام بازی‌های خوبی را به نمایش بگذارم.

یک ربع پیش

استاندار خراسان رضوی گفت: تعداد53 پروژه اقتصادی به ارزش سرمایه‌گذاری 97 همت در استان وجود دارد که طبق برنامه‌ریزی مدیریت استان تا پایان دولت باید به اتمام برسد.

یک ربع پیش

نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی گفت: مشکل عمده ما در مشهد مربوط به زائرانی است که استطاعت مالی محدود دارند؛ برای این عزیزان، شهرداری مشهد باید زائرسراهای ارزان قیمت ایجاد کند تا این افراد به دلیل مشکل مالی از توفیق زیارت محروم نمانند.

یک ربع پیش

رییس پلیس راهور خراسان رضوی گفت: در نوروز امسال پیش بینی کرده بودیم که سفر‌ها کاهش می‌یابد، اما سفر‌ها برابر سال قبل بود.

یک ربع پیش

دبیرکل سازمان ملل با بیان اینکه تجاوزات مستمر رژیم اسرائیل، یک جهنم شعله‌ور به جا گذاشته، اعلام کرد که یونیسف از کشتار 13 هزار و 900 کودک در حملات رعب آور و بی هدف در غزه خبر داده است.

یک ربع پیش

بیشتر...