دیجیاتو |
2 سال پیش

اگر می خواهید خاطره خاصی در حافظه تان ثبت شود، عکس های کمتری بگیرید

تحقیقات سال‌های اخیر روانشناسان نشان می‌دهد که ثبت تصاویر متعدد در موقعیت‌های مکانی مختلف، موجب تضعیف عملکرد مغز در ترسیم و نگهداری خاطرات می‌شود و می‌تواند به فراموشی لحظات منتهی گردد.

«الیزابت لوفتوس»، پروفسور روانشناسی از دانشگاه کالیفرنیا، اروایناشارهدارد که ثبت تصاویر متعدد می‌تواند توانایی مغز در نگهداری خاطرات را مختل کند. این فرایند به دو روش مختلف صورت می‌گیرد؛ در حالت اول مغز ما چرخه ثبت و نگهداری خاطره را به تصاویر واگذار می‌کند و در حالت دوم، حواس پرتی ناشی از تصویربرداری موجب می‌شود تا نتوانیم تجسم درستی از لحظه در مغزمان شکل دهیم. البته اگر دقت خاصی روی ثبت تصاویر داشته باشید، ممکن است در آینده برای یادآوری لحظه مفید باشند.

وقتی افراد اتکای زیادی بر فناوری جهت به یاد آوردن موارد مختلف داشته باشند، حافظه خود را به مرور تضعیف می‌کنند. «لیندا هنکل»، پروفسور روانشناسی در دانشگاه فیرفیلد اذعان دارد که افزایش تمرکز بر فناوری برای به یادآوری موارد مختلف موجب محدود شدن توانایی حافظه در افراد می‌شود. هنگامی که شخص به جای ثبت لحظه در حافظه خود، روی دوربین و عکس حاصل از آن حساب باز می‌کند، دیگر توجه کافی را نخواهد داشت که جهت به یاد آوردن لحظات در آینده مهم است. برای مثال اگر به جای حفظ کردن یک شماره تلفن، آن را روی کاغذ بنویسید، به احتمال بسیار بیشتری آن را فراموش می‌کنید؛ زیرا اهمیت به حافظه سپردن برای مغز کم رنگ می‌شود. وی در مطالعه سال ۲۰۱۳ خود نشان داده است که بازدیدکنندگان موزه هنگام عکسبرداری از آثار هنری، با احتمال بیشتری نخواهند توانست جزئیات آن‌ها را در آینده به یاد آورند.

مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۱ نشان داد که افراد در به خاطر سپردن اطلاعاتی که روی اینترنت وجود دارند دچار مشکل می‌شوند؛ زیرا می‌دانند در آینده می‌توانند با دستگاه‌های مختلف دوباره به آن‌ها دسترسی داشته باشند. به پدیده گفته شده، اثر گوگل نیز گفته می‌شود که نقش فناوری از جمله موتورهای جستجو را در تضعیف حافظه انسان خاطر نشان می‌کند. روانشناسان توصیه می‌کنند کهبرای جلوگیری از بروز چنین مشکلاتی، هنگام عکسبرداری دقت بیشتری نسبت به جزئیات داشته باشد و به ثبت چند تصویر خوب اکتفا کنید.



#‌فناوری #‌تکنولوژی #‌علمی منبع: دیجیاتو

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

دانشمندان سنگاپوری، ارتشی از سوسک‌‎های مکانیکی که به‌صورت ریموت کنترل می‌شوند را در یک زمین بیابانی آزمایش کرده‌اند که در آینده می‌توان از این سوسک ها برای مأموریت‌های جستجو و نجات کمک گرفت.

20 ساعت پیش

دیرینه‌شناسان در هندوستان فسیل خزنده‌ای باستانی را پیدا کرده‌اند که شاید بزرگترین مار تاریخ طبیعت باشد و تایتانوبوآ را که تا پیش از عنوان بزرگترین مار تاریخ را در اختیار داشت از تخت شاهی به زیر بکشد.

23 ساعت پیش

آلفارومئو پس از یک هفته پرماجرا، در روز دوشنبه اعلام کرد که نام شاسی بلند جدید خود را به دلیل فشار دولت ایتالیا تغییر خواهد داد. این خودرو در ابتدا آلفارومئو میلانو نام داشت اما اکنون آلفارومئو جونیور خوانده می‌شود.

13 ساعت پیش

تحلیل شبکه‌های اجتماعی نشان می‌دهد اقدام امروز اسرائیل در خاک ایران با واکنش طنز ایرانی‌ها پاسخ داده شده است.

14 ساعت پیش

یکی از منابع معتبر دنیای فناوری مدعی شده اپل اندازه نمایشگر آیفون ۱۷ پلاس را نسبت به نسل‌های قبلی کاهش می‌دهد.

دیروز

تولید گوشی ایرانی چند سالی است توجه‌ها را به خود جلب کرده است و وزیر ارتباطات در آخرین اظهاراتش درباره آن گفت که سالیانه بیش از سه میلیارد دلار صرف واردات ۱۰ تا ۱۴ میلیون دستگاه گوشی می‌شود اما این امکان برای ما وجود دارد که بتوان تولیداتی در این بخش داشته باشیم.

21 ساعت پیش

با محبوبیت شاسی‌بلندها در سراسر جهان، خودروسازان این مدل‌های بلندقامت را در انواع و اندازه‌های مختلفی به بازار فرستادند و شاسی‌بلندهای بسیار کوچکی با ابعادی در اندازهٔ هاچ‌بک‌ها به بازار آمدند.

دیروز

گوشی تاشدنی جدید گلکسی زد فلیپ ۶ سامسونگ با تراشه‌ی قدرتمند کوالکام در گیک‌بنچ رؤیت شد.

9 ساعت پیش

دسترسی شرکت های بزرگ فناوری به داده‌های افراد متوفی در رسانه‌های اجتماعی، موجب بروز نگرانی از سوی برخی کارشناسان در خصوص سوءاستفاده شرکت ها از این داده‌ها شده به طوری که خواهان نابود کردن همیشگی این داده‌ها شده اند.

18 ساعت پیش

بیشتر...