خبرگزاری ایسنا | 3 ساعت پیش

عدم تخصیص بهینه منابع به یکی از عوامل بحران های فعلی تبدیل شده است ایسنا

محمد درویش عصر پنجم اسفندماه، در یازدهمین آیین پاسداشت روز ملی مهندس با عنوان «توسعه پایدار برای ایرانی ماندگار» که در محل اتاق بازرگانی خراسان رضوی برگزار شد در خصوص توسعه پایدار و اثرات زیست محیطی آن اظهار کرد: در خراسان رضوی سدی وجود دارد که نماد خردمندی در حوزه مهندسی است. سد عباس آباد در استان بیش از ۷۰۰ سال قدمت داشته و طوری طراحی شده که به جریان پایین دست رودخانه آسیب وارد نمی کند.

وی با اشاره به مشکلات ایجاد شده با احداث سدهای گتوند،کرخه، زاینده رود و...افزود: سد خوب سدی است که به جریان پایه رودخانه آسیب نزد و در مواقع اضطراری جلوی حجم شدید آب را بگیرد اما اغلب سدهایی که در کشور مثل گتوند، کرخه، زاینده رود ، ملاصدرا و...ایجاد شده‌اند، متاسفانه باعث نابودی و خشکی تالاب‌ها در پایین دست و افزایش چشمه گرد و خاک شده‌اند. سوال این است که چگونه مهندسان در چندصد سال پیش فهم دقیقی از آبخیز داشته‌اند اما جامعه مهندسین امروز بر ارتفاع تخریب محیط زیست افزوده است. باید قبول کنیم پای بسیاری از پروژه‌ها به نام پروژه سمی امضای یک یا چند مهندس وجود دارد.

این فعال محیط زیستی بیان کرد: ارزشمندترین تالاب ایران و آسیای جنوب غربی یعنی حورالعظیم قربانی ساخت سد کرخه شده و پهنه گرد و خاک در اهواز ایجاد شده است.

درویش با اشاره به بهره‌برداری بی‌رویه از کوه کرکس و استخراج سنگ از این کوه تصریح کرد: چرا مهندسان امروز نمی‌توانند سازه‌هایی طراحی کنند که در نمای بیرون آن از سنگ کمتری استفاده شده است؟ از منظر پدافند غیرعامل استفاده بیشتر از سنگ خطرات زیادی داشته و در زمان زلزله آسیب بیشتری وارد می‌شود. در کجای دنیا از این میزان سنگ در نمای ساختمان بهره‌برده می‌شود؟ این وظیفه جامعه مهندسی است که به جای اینکه تنها به بهبود درآمد خود فکر کنند به برکت سرزمین خود نیز توجه داشته باشند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تحریم‌ها و بحران‌های اقتصادی کشور گفت: تحریم همواره به‌عنوان یکی از موانع اصلی در توسعه و اجرای پروژه‌های بزرگ در نظر گرفته می‌شود اما حیف و میل منابع مالی و بودجه‌ها نیز در کشور بسیار به چشم می‌خورد. از زمانی که برنامه پنجم توسعه ابلاغ و قانون هوای پاک تصویب شده است مقرر گردید وزارت نیرو ۳۰ درصد از سرمایه‌گذاری‌ها را به انرژی‌های تجدیدپذیر اختصاص دهد و از ان زمان هفت سال می‌گذرد، اگر این قانون به درستی در کشور اجرا شده بود امروز با بحران جدی در تولید برق مواجه نبودیم. ناترازی برق به‌حدی افزایش یافته که در حال حاضر، کشور با ۲۲ هزار مگاوات کمبود انرژی مواجه است. این ناترازی منجر به افزایش مصرف مازوت و خاموشی‌های متعدد شده است که علاوه بر آسیب‌های زیست‌محیطی، مشکلات جدی برای زندگی روزمره مردم به وجود آورده است.

این پژوهشگر حوزه محیط زیست افزود: اگر این مصوبات به درستی اجرایی شده بودند و سرمایه‌گذاری به سمت انرژی‌های تجدیدپذیر رفته بود، وضعیت کنونی به‌طور چشمگیری متفاوت بود. این امر نه تنها به کاهش مشکلات زیست‌محیطی و تأمین انرژی پایدار کمک می‌کرد، بلکه به کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی و افزایش ظرفیت‌های انرژی پاک در کشور می‌انجامید. بنابراین، در کنار تحریم‌ها و بحران‌های اقتصادی، عدم اجرای تصمیمات و تخصیص بهینه منابع نیز به یکی از عوامل اصلی بحران‌های فعلی تبدیل شده است. به‌نظر می‌رسد که به‌رغم همه مشکلات و بحران‌های موجود، تصمیم‌گیرندگان باید بیشتر به آینده و نسل‌های بعدی توجه کنند و با توجه به نیازهای واقعی کشور، منابع و سرمایه‌ها را مدیریت کنند.

ضرورت توجه به نقش مهندسی در توسعه پایدار

محسن خندان‌دل، رئیس کمیسیون خدمات فنی، مهندسی، مشاوره‌ای و عمرانی اتاق بازرگانی خراسان رضوینیز در این همایش با اشاره به جایگاه والای مهندسی در تحقق توسعه پایدار اظهار کرد: بررسی ابعاد گوناگون توسعه پایدار، فراتر از مفهوم صرف ساخت‌وساز و توأمان ترسیم آینده‌ای متعادل و مسئولانه برای کشور، یکی از رسالت‌های تشکل‌های حوزه مهندسی است. ما مصمم هستیم تا بخشی از حوزه فکری و پیشرفت جامعه مهندسی کشور را به چالش بکشیم و زمینه‌های رشد و بالندگی این حوزه را بیش از پیش فراهم آوریم.

عدم تخصیص بهینه منابع به یکی از عوامل بحران‌های فعلی تبدیل شده است

خندان‌دل خطاب به جوانان و مهندسان کشور گفت: شما دارای افکار بلند و سازنده‌ای هستید و امید است که در مسیرهای پرچالشی که کشور با آن مواجه است، با رویکردی سازنده و مبتنی بر دانش، آینده‌ای روشن را رقم بزنید.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به محورهای این همایش بیان کرد: در این همایش، از واحدهای نمونه فنی و مهندسی، دانشجویان برتر، طرح‌های علمی و پژوهشی برجسته، پیشکسوتان عرصه مهندسی و نام‌آوران این حوزه تقدیر به عمل می‌آید. افتخار داریم که در سال‌های گذشته، چهره‌های برجسته‌ای همچون جواد شهرستانی، مرحوم یزدان‌بخش و مرحوم گلاب‌گیر در این مراسم مورد تجلیل قرار گرفته‌اند. امیدواریم با استمرار این سنت، فرهنگ تقدیر و تکریم از نخبگان و جوانان کشور بیش از پیش نهادینه شود.

انتهای پیام



#‌اخبار

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

وزیر خارجه ایران که برای مراسم تشییع شهیدان مقاومت به بیروت سفر کرده بود، نوشت: با چشمان خود شاهد نقض حاکمیت لبنان توسط جنگنده‌های اسرائیلی بودم که از نزدیک بالای سر ما پرواز کردند تا در تلاشی رقت‌انگیز مردمی که فقط برای عزاداری جمع شده بودند را بترسانند.

3 ساعت پیش

تازه ترین شماره نشریه چندرسانه ای روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۱ تهران

12 دقیقه پیش

طبق اطلاعیه روابط عمومی آموزش و پرورش فارس، فعالیت کلیه مدارس استان در روز دوشنبه، ۶ اسفندماه به صورت مجازی و برخط خواهد بود.

3 ساعت پیش

روسای مجالس ایران و لبنان با یکدیگر دیدار و گفت‌وگو کردند.

3 ساعت پیش

معاون اول رئیس‌جمهور گفت: بر اساس تجربه می گویم در آینده نصرالله‌ها و صفی الدین‌های جوان و پرانرژی را خواهیم داشت.

3 ساعت پیش

رئیس کانون وکلای استان البرز با انتقاد از پیامدهای قانون تسهیل صدور مجوزهای کسب‌وکار گفت: این قانون نه‌تنها مشکلات کارآموزان وکالت را دوچندان کرده، بلکه کیفیت خدمات حقوقی را نیز تحت تأثیر قرار داده است. اصلاحات جزئی دردی را دوا نمی‌کند؛ این قانون باید به‌طور کامل حذف شود تا حرفه وکالت از آسیب‌های ناشی از آن نجات یابد.

3 ساعت پیش

از ایمن سازی معابر شهری تا اصلاح هندسی گره های ترافیکی

12 دقیقه پیش

مسعود پزشکیان در مراسم بزرگداشت سید مقاومت در مصلی تهران شرکت کرد.

3 ساعت پیش

در رقابت‌های نسکار دایتونا در ایالات متحده آمریکا، خودرو رایان پریس واژگون شد و روی سقفش سر خورد و به یک مانع برخورد کرد. رایان پریس در این تصادف آسیب ندیده است. سال گذشته هم رایان پریس، راننده مسابقات اتومبیل‌رانی درحالی که ماشینش ده‌ها بار واژگون شد، از یک تصادف مرگبار جان سالم به در برد و راهی بیمارستان شد و این‌بار هم خوش اقبال بود. نسکار یکی از سنگین‌ترین مسابقات اتومبیلرانی در دنیاست که در ۱۰۰ دور و در کشورهای مختلف و ۳۱ هفته متوالی برگزار می‌شود. ویدیو زیر مربوط به تصادف اخیر پریس در رالی نسکار است.

3 ساعت پیش

بیشتر...