سلامت نیوز | ۱ هفته پیش

عادت های غذایی سالم برای جوان ماندن سلامت نیوز

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خبرآنلاین، پیری یک سِیر طبیعی و اجتناب‌ناپذیر است. در حالی که تبلیغات سعی می‌کنند پیری را امری توقف‌پذیر جلوه دهند، باید گفت هیچ راه واقعی برای انجام این کار وجود ندارد. اما خوشبختانه با ایجاد تغییراتی در رژیم غذایی و سبک زندگی می‌توان از سرعت پیری کاست و بر میزان سلامت کلی افزود. برخی عادات غذایی وجود دارد که با به‌کارگیری آنها علاوه بر اینکه می‌توان خطر ابتلا به بیماری‌ها را کاهش داد، بلکه می‌شود روند پیری را هم کندتر کرد.

تمرکز بر کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف در هر سنی مهم است، اما نکاتی وجود دارد که به ما می‌گوید چرا ۵۰ سالگی، سن مهمی برای اتخاذ عادات غذایی سالم است. به طور کلی، افزایش سن، یک ریسک فاکتور برای انواع بیماری‌ها محسوب می‌شود. به عنوان مثال، احتمال حملات قلبی برای مردان بعد از ۴۵ سالگی و برای زنان بعد از ۵۵ سالگی افزایش می‌یابد. سن عاملی است که به طور مستقیم بر خطر بیماری قلبی تأثیرگذار است.

علاوه بر این، مطالعات نشان می‌دهد که داشتن قلب سالم در دهه ۵۰ زندگی، به کاهش خطر ابتلا به زوال عقل در سال‌های بعد کمک می‌کند.واضح است که تمرکز بر خطر ابتلا به بیماری، بخش مهمی از کند کردن روند پیری در ۵۰ سالگی است و خبر خوب این است که حفظ عادات غذایی سالم راهی عالی برای انجام این کار است.

برای اینکه بدانید کدام عادات غذایی در کند کردن روند پیری بعد از ۵۰ سالگی مفید هستند، این مطلب را تا انتها بخوانید.

۱) دریافت فیبر کافی

دریافت فیبر کافی در رژیم غذایی روزانه، بخصوص در سنین بالا، بسیار مهم است زیرا می‌تواند به کاهش خطر بیماری قلبی،دیابتنوع ۲،فشار خونبالا و حتیسرطانکمک کند. فیبر می‌تواند این تأثیر را از طریق کاهش استرس اکسیداتیو و نشانگرهای التهابی در بدن داشته باشد (که هر دو نشانگرهایی هستند که به طور طبیعی با افزایش سن ایجاد می‌شوند).

برای دریافت فیبر کافی سعی کنید غلات کامل، عدس، سبزیجات و میوه‌های بیشتری را در وعده‌های غذایی روزانه خود بگنجانید.

۲) مصرف مقدار زیاد پروتئین

به طور کلی، توده عضلانی بدن پس از ۳۰ سالگی تحلیل می‌رود و احتمالاً تا ۶۰ سالگی درصد بسیار کمی عضله در بدن باقی خواهد ماند. به منظور جلوگیری از کاهش توده عضلانیِ مرتبط با افزایش سن، مهم است که از دوران جوانی روی عضله‌سازی تمرکز کنید. رژیم غذایی سرشار از پروتئین در کنار تمرینات مقاومتی برای حفظ و رشد ماهیچه‌های سالم مفید است. به دلیل کاهش بالقوه توده عضلانی، با افزایش سن، نیاز به پروتئین بیشتر می‌شود. برای دریافت پروتئین کافی در رژیم غذایی خود، از منابع کم‌چربی مانند مرغ، تخم مرغ، آجیل و ماست یونانی استفاده کنید.

۳) دریافت چربی‌های سالم

همانطور که ذکر شد، خطر ابتلا به بیماری قلبی در سنین ۴۵ تا ۵۵ سالگی افزایش می‌یابد. با این اوصاف، یکی از زمینه‌های مفید برای حفظ سلامت در ۵۰ سالگی اطمینان از داشتن قلب سالم است. یکی از راه‌های این کار، گنجاندن چربی‌های سالم مانند اسیدهای چرب امگا ۳ در رژیم غذایی روزانه است.

مصرف مکمل‌های امگا ۳ نیز می‌تواند به کاهش خطر بیماری عروق کرونر قلب کمک کند. همچنین اسیدهای چرب موجود در ماهی، آجیل و برخی روغن‌های گیاهی در کاهش خطر مرگ ناشی از بیماری عروق کرونر و خطر ابتلا به فشار خون نقش مؤثری دارند.

۴) مصرف بیشتر غذاهای گیاهی

تحقیقات متعددی نشان داده‌اند که پیروی از یک رژیم غذایی گیاهی در طول زندگی، باعث کند شدن روند پیری در چندین دوره می‌شود. مزایای رژیم غذایی گیاهی شامل افزایش طول عمر، کاهش التهاب، کاهش وزن، تثبیت فشار خون و ... است. همچنین تأخیر در روند پیری پوست از دیگر مزایای رژیم‌های غذایی گیاهی است.

منابع:sciencedirect،eatthis



#‌اخبار_سلامتی منبع: سلامت نیوز

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

شهر مشهد واقع در استان خراسان رضوی، به‌عنوان یکی از شهرهای تاریخی و مذهبی ایران محسوب می‌شود. جاهای دیدنی شهر مشهد با تنوع بسیار مانندحرم امام رضا، مسجد گوهرشاد، آرامگاه فردوسی و...، سلیقه‌های مختلف را پوشش می‌دهند و برای همه افراد جذاب هستند.

۱ هفته پیش

روغن آجیل چه ارزش غذایی و چه همه کاره بودن، بخش بزرگی از رژیم غذایی ما را تشکیل می دهد. یکی از گزینه های محبوب در این بخش، روغن گردو است که به دلیل مشخصات تغذیه ای و فواید سلامتی اش شناخته شده است.

۱ هفته پیش

با افزایش جمعیت سالمند در ایران و جهان، ضرورت توسعه سیاست‌ها و زیرساخت‌های مناسب برای پشتیبانی از این گروه اجتماعی بیش از پیش نمایان شده است. حسین پورچراغی، کارشناس ارشد پرستاری سالمندی، به چالش‌های نگهداری و تامین داروهای مورد نیاز سالمندان اشاره می‌کند و بر اهمیت برنامه‌ریزی‌های جامع در این زمینه تأکید دارد. در عین حال، وی بر لزوم آموزش تخصصی پرستاران در حوزه سالمندی به‌عنوان گامی مثبت در بهبود شرایط این افراد تأکید می‌کند.

6 روز پیش

در دنیای امروز که سبک زندگی بی‌تحرک و عادت‌های غذایی ناسالم به یک معضل بزرگ تبدیل شده است، مفهومی جدید به نام «سالم‌خوری» به دغدغه بسیاری از افراد تبدیل شده است. اما این رویکرد هم با چالش‌های خود روبروست: از هزینه‌های بالای مواد غذایی سالم گرفته تا افراط در مصرف برخی مواد مفید که می‌تواند پیامدهای منفی داشته باشد. آیا سبک سالم‌خوری راهی پایدار و عملی برای حفظ سلامت است یا چالشی دیگر در مسیر زندگی مدرن؟

6 روز پیش

آلودگی هوا یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های زیست‌محیطی در دنیای امروز به‌شمار می‌آید. در حقیقت، با افزایش روزافزون جمعیت، صنعتی شدن و استفاده بی‌رویه از سوخت‌های فسیلی، کیفیت هوای اطراف ما به‌شدت کاهش یافته است.

۱ هفته پیش

اگر هنوز شک دارید که مگر با ترک سیگار چه اتفاق مهمی می‌خواهد در زندگی‌تان بیفتد، این مطلب را از دست ندهید.

6 روز پیش

پژوهشی تازه نشان می‌دهد تجمع پروتئین اف-اکتین در مغز مگس‌های میوه باعث تسریع زوال شناختی و کاهش طول عمر آن‌ها می‌شود. محققان با دست‌کاری ژنتیکی موفق شدند از انباشت این پروتئین جلوگیری کنند و طول عمر مگس‌ها را تا ۳۰ درصد افزایش دهند. یافته‌ها نشان می‌دهند که کاهش اف-اکتین می‌تواند از سیستم دفع زباله سلولی در مغز محافظت کند و عملکرد شناختی را بهبود بخشد. این تحقیق، دریچه‌ای جدید به سوی کاهش اثرات پیری و بهبود کیفیت زندگی انسان در سال‌های آتی باز می‌کند.

۱ هفته پیش

تحلیل عضلانی یا «آتروفی عضلانی» در سالمندان به یک معضل جدی تبدیل شده است که به‌ویژه در سنین بالاتر باعث کاهش توانایی‌های فیزیکی و مشکلات ستون فقرات می‌شود. این وضعیت در برخی موارد به «کم ماهیچگی» یا سارکوپنیا تبدیل می‌شود که نیازمند توجه و درمان دقیق است. متخصصان تأکید دارند که ورزش منظم روزانه بهترین راهکار برای پیشگیری و کاهش اثرات منفی این بیماری است.

۱ هفته پیش

طی این مطالعات مشخص شد افرادی که اغلب قهوه و چای می‌نوشند، ۲.۸ برابر بیشتر از افرادی که علاقه‌ای به نوشیدن نوشیدنی‌های گرم ندارند، در معرض خطر ابتلا به سرطان مری قرار دارند.

۱ هفته پیش

بیشتر...