اقتصاد آنلاین |
1 سال پیش

اگر می خوای نا امید نشی، خواسته هایت را اینگونه بیان کن اقتصاد آنلاین اقتصادآنلاین

  • خواسته هاتو اینطوری مطرح کنی، موفق تری
  • 1-تکنیک بیان خواسته ها | صحبت مقتدرانه و بیان مثبت
  • 2-سنجش فهمیده شدن درخواست و لحن مناسب
  • 3-مطلوب نشان دادن درخواست و پرهیز از دادن احساس گناه
  • 4-تکنیک بیان خواسته ها | عدم توقع بیجا و نشان دادن احترام
  • 5-دوری از درخواست های همیشگی و سر راست بودن
  • 6-قبول کردن پاسخ منفی و دادن فرصت گریز
  • 7-تکنیک بیان خواسته ها | سپاسگزاری کردن و کمک به دیگران
  • 8-حفظ عزت نفس و به حداقل رساندن ریسک کار
  • 9-عدم استفاده از کلمه های سمی
  • 10-تکنیک بیان خواسته ها | شخصی بودن سلیقه
  • چگونه از جواب نه شنیدن ناراحت نشوید
  • 1-استفاده از آن برای رشد، دادن حق به دیگران
  • 2-اشنایی با نظرات دیگران و کمک به بازبینی اهداف
  • 3-تکنیک بیان خواسته ها | کمک به فروتنی و افزایش خلاقیت

خواسته هاتو اینطوری مطرح کنی، موفق تری

به گزارش اقتصاد آنلاین، بسیاری از افراد هنگامی که میخواهند خواسته های خود را مطرح کنند دچار استرس و نگرانی می شوند و نمی دانند کهبهترین راه بیان خواسته هاچیست.

برای اینکه بتوانید در هر ارتباطی موفقیت آمیز عمل کنید و زودتر به خواسته هایتان برسید لازم است بدانید که در هنگام تقاضا از دیگران چگونه نیازهایتان را بیان کنید. رعایت نکات زیر می تواند تا حد زیادی به شما کمک کند:

1-تکنیک بیان خواسته ها | صحبت مقتدرانه و بیان مثبت

برایبیان خواسته های خودمحکم و مستقیم حرف بزنید و کژدار مریض جلو نروید. بهتر است هنگامی که از فردی تقاضای کمک دارید و یا خواسته خود را می خواهید با او در میان بگذارید واضح و مودب رفتار کنید یعنی از شاخه و برگ دادن به موضوع جلوگیری کنید تا فرد مقابل به راحتی منظور شما را درک کند.

مهم ترین نکته این است که قاطعیت در رفتار تان داشته باشید. قاطعیت نوعی خصیصه است که برخی از افراد آن را ندارند و مهارتی است که با داشتن آن می توانید راحتاحساساتخود را بدون خجالت بیان کنید. اگر در جمعی با نظر دیگران مخالف باشید یا اگر نخواهید کاری را انجام دهید در چنین مواقعی قاطعیت یک مهارت است که می‌توان آن را با راهکارهایی تقویت کرد.

بیان خواسته ها

منظور از بیان خواسته هابه صورت مثبت این است که چیزی را که می‌خواهید بیان کنید نه آنچه را که نمی خواهید. بسیاری از افراد عادت کردند که به خوبی چیزهایی را که برایشان نامطلوب است تشخیص داده و تقاضای نبودنشان را کنند. درخواست کردن سبب از بین رفتن چیزی که نمی خواهید می شود اما احتمال اینکه شما را به خواسته تان برساند بسیار کم است. مثلا ممکن است زنی از همسرش بخواهد که شبها تا دیر وقت فقط بیرون نباشد در حالی که بهتر است بگوید لطفاً شب ها زودتر به خانه بیا.

2-سنجش فهمیده شدن درخواست و لحن مناسب

با وجود اینکه برخی خواسته های خود را واضح و روشن بیان می کنند باز هم این امکان وجود دارد که پیامی که فرستاده میشود با پیامی که فرد مقابل دریافت می کند فرق داشته باشد. از این رو نیاز است به نحوی از درست شنیده شدن نیازهایتان مطمئن شوید. در برخی مواقع بهتر است سوال از طرف مقابل بپرسید که آیا منظور شما برایتان مشخص است. چرا که گاهی اوقات ممکن است برداشت فرد با هدف شما متفاوت باشد و باعث سوء تفاهم شود.

درخواست های دستوری دیگردرخواست و خواستهمحسوب نمی شود نوعی دستور است که باعث ایجاد واکنش هایی در فرد مقابل میشود که مجبور می‌شود یا پرخاشگری کند یا تسلیم امر شما شود. دستور نوعی خواسته است که فرد با قبول نکردن آن سرزنش یا تنبیه می شود. بنابراین اگر فردی بر این عقیده باشد که با قبول نکردن درخواست شما این حالت ها به او دست می دهد آن را یک دستور به شمار می آورد.

3-مطلوب نشان دادن درخواست و پرهیز از دادن احساس گناه

وسعت برخورد کردن و تشویق افراد در هنگام تقاضای کمک یکی از مواردی است که به آن توجه کمتری می شود. مثلاً شما به جای اینکه خواسته خود را اینگونه مطرح کنید که: ببخشید سرتان خیلی شلوغ است اما میشه در این زمینه به من کمک کنید؟ بگویید: من یک میز ساختم و از آنجایی که شما نجار ماهری هستید می خواهم که نگاهی به آن بیندازید و اگر ایرادی دارد به من بگویید. در جمله اول اینگونه به نظر می‌رسد که شما از کسی می خواهید که کار خودش را نصف کاره رها کند و به شما بپردازد در حالی که در مثال دوم مهارت فردی را تایید کرده اید و برایش اهمیت قائل شده اید.

احتمال دارد خواسته شما از کسی باشد که در گذشته برایش کاری کرده اید. در اینگونه شرایط مواظب باشید که جمله تان را به شکلی بیان نکنید که فرداحساس گناهپیدا کند و تصور کند که مجبور است برای تلافی کار شما برای تان قدمی بردارد. سعی کنید هیچ گونه اشاره‌ای به این که قبلاً برای او کار مثبتی کرده و در حقش لطف کرده اید نکنید چرا که این رفتار تان حس بسیار ناخوشایندی به فرد مقابل می دهد. این را بدانید که بهترین راه ارتباط این است که اگر برای فردی کاری انجام می دهید هرگز منتی بر سرش نگذارید و توقع جبران بلافاصله او را نداشته باشید.

4-تکنیک بیان خواسته ها | عدم توقع بیجا و نشان دادن احترام

گاهی شما از افراد درخواست های مربوط به شغل شان را دارید و گاهی این خواسته های شما منطقی است و مشکلی را ایجاد نمی کند مانند این که از دوستی که پزشکی خوانده است یک سوال مربوط بهسلامت روانمی پرسید اما گاهی این خواسته های شما معقول نیستند و باعث رنج طرف مقابل می گردد. این را بدانید که اگر در بیان نیازهایتان در مورد شغل یک فرد انتظار بیشتری داشته باشید او را مورد آزار و اذیت قرار داده اید. در بیان درخواست های مربوط به شغل افراد زیاده روی نکنید مگر اینکه بخواهید پول آن را پرداخت کنید یا خدمات شخصی خود را با او مبادله نمایید.

اگر می خواهید برای بیان کردن نیازهای تان به سراغ فرد مورد نظر بروید از قبل به او اطلاع دهید که برای صحبت کردن در مورد مسئله مهمی می خواهید وقتش را بگیرید. اطلاع دادن از قبل یعنی احترام گذاشتن به زمان فرد مقابل. نشان دادن احترام و ادب یکی از نکات مهم و اساسی هنگام بیان کردن خواسته ها از فرد دیگری است. مثلا می توانید این شروع کنید که: از آنجایی که شما فرد صاحب نظری در این رشته هستید نظرتان برایم بسیار مهم است.

5-دوری از درخواست های همیشگی و سر راست بودن

اگر در بیان کردن نیازهای خود با یک فرد همیشه زیاده روی کنید قطعا شرایط آسف باری برای او فراهم میکنید. اگر بارها بدون اینکه بخواهید لطف فرد مقابل را جبران کنید از او تقاضای کمک کنید به تدریج با دیدن شما احساس خوشایند نخواهد داشت و سعی می کند هر طور که شده از همنشینی و مصاحبت با شما فرار کند.

بنابراین سعی کنید اگر کسی برایتان کاری انجام داده شما هم لطف و محبت او را جبران کنید و اینگونه نشان دهید که قدردان زحماتش هستید. نکته مهم این است که بدانید یک رابطه همیشه دوطرفه هست و قرار نیست فقط یک نفر به دیگری باج دهد و فرد مقابل همیشه از آن استفاده کند. چرا که اگر رابطه ای این گونه باشد به زودی از هم می باشد.

اگر می خواهید خواسته های خودتان را به صورت پیام یا ایمیل برای کسی بفرستید تمام نکات مهم و حقایق را برایش مطرح کنید و کاملاً مستقیم و صحیح با او حرف بزنید که از او چه خواسته ای دارید و چرا به سراغش آمده اید. در پایان هم از او قدر دانی کنید. گفتن کلمه سپاسگزارم یا ممنونم از محبت شما وقت زیادی نمی گیرد واحساس ارزشمندیو بسیار خوبی به فرد مقابل می دهد.

6-قبول کردن پاسخ منفی و دادن فرصت گریز

گاهی احتمال دارد موقعیت هایی پیش بیاید که شخصی که از او تقاضای کمک داشته اید به شما جواب منفی دهد و راحت درخواستتان را رد کند. اگر کسی تقاضای شما را رد کرد ناراحت نشوید و یا کینه ای با او در پیش نگیرید. چرا که این فرد قطعاً دلایلی برای خودش داشته است. مثلاً حتی اگر از فردی که پولدار است تقاضای مالی دارید و خواسته شما را رد کرده با خودتان اینگونه بیندیشید که شاید همین فرد در مضیقه مالی گرفتار شده یا نگرانی ها و استرس های مالی دارد که نمی تواند به شما کمک کند.

هنگامی که می خواهید نیازهای خود را بیان کنید بهتر است چیزی همچون: اگر این کار وقت تان را نمی گیرد، قادر به انجام این کار من مزاحمت نمی شوم درکتان می کنم و موارد این چنینی را مطرح کنید تا فرد مقابل احساس نکند که مجبور است حتماً خواسته شما را برآورده کند. در چنین شرایطی فرد معذب نمی شود بعد این که نتوانست خواسته شما را برآورده کند شرمنده نمی شود. همین فرصت دادن باعث می شود که شما متوجه شوید که آیا فردی با جان و دل کاری را برایتان انجام داده یا از روی اجبار و تعارف.

7-تکنیک بیان خواسته ها | سپاسگزاری کردن و کمک به دیگران

پس از این که فردی به نیازهای شما جواب داد از او قدردانی کنید و به او بگویید که چقدر بابت لطفی که به شما کرده است خوشحال هستید. در نهایت به او بگویید که حتماً در آینده اگر کاری از دستتان بر می آید برایش انجام خواهید داد و محبتش را جبران می کنید. حتی می‌توانید با دادن هدیه هرچند کوچک قدردانی خود را بروز دهید.

اگر فردی از شما خواسته هایی دارد که قادر به انجام آن برایش هستید حتما این کار را انجام دهید. البته بهتر است بدانید که اگر می خواهید به دیگران کمک کنید و برای آنها سودمند باشید نباید در ازای هر کاری که میکنید از فرد مقابل دائم توقع داشته باشید. مسلما دنیایی که افراد بدون منت به یکدیگر کمک می کنند و خواسته هایشان برای هم دیگر مهم است دنیای زیباتری است.

8-حفظ عزت نفس و به حداقل رساندن ریسک کار

مهمترین عاملی که موقع درخواست کردن از اطرافیان باید به آن توجه کنید این است که عزت نفستان کاملا حفظ شود. مثلاً در مورد افزایش حقوق و درخواست برای ارتقاء شغلی که به هر دلیلی با خواسته شما موافقت نمیشود اصرار های بیش از حد سبب میشود که دیگران طور دیگری در مورد شما قضاوت کنند. حس دلسوزی و ترحم تفکر اطرافیان در مورد اینکه شما آدم ناپخته ای هستید با هر نوع برچسب دیگر از پیامدهای اصرار بیش از حد روی خواسته ای است که در آخر به از بین رفتن عزت نفس واعتماد به نفسشما می انجامد.

این که شما بارها درخواست کمک از دیگران را بیان کنید اما به نتیجه ای نرسید شاید یکی از دلایلش این باشد که دیگران ممکن است فکر کنند در معرض خطر هستند چند. مثلاً وقتی قرار است بابت وامی که از بانک میگیرید کسی ضمانت شما را به عهده بگیرد این نوع کار پر ریسک است که هرکسی جرات قبول مسئولیت آن را ندارد.

9-عدم استفاده از کلمه های سمی

برای اینکه خواسته خود را قاطعانه و محکم بیان کنید لازم است بدانید که هرگز از کلمه من استفاده نکنید. سعی کنید اینگونه بروز دهید که فقط به فکر خودتان نیستید. در جملات خود توجه تان را روی هدف بگذارید تا نشان دهید که نظر شما خود خواهانه نیست. اگر با کسی مسئله‌ای دارید قبل از شروع بحث سعی کنید آن را کنار بگذارید چرا کهعصبانیتفقط شما را غیر منطقی در نظر دیگران جلوه می دهد.

علاوه بر این نیاز است نظرات معقولی را که حتی مخالف خواسته تان باشد بپذیرید. در مورد دیگران به هیچ عنوان قضاوت نکنید و سعی کنید تمرکزتان روی موضوعی باشد که می خواهید در مورد آن صحبت کنید. در بحث هایتان به این شاخه و آن شاخه نپرید و دنبال بردن و باختن نباشید. همچنین به جای اینکه از عبارت هایی مانند من می‌گویم یا من می خواهم استفاده کنید از جملاتی همچون لطف میکنید اگر... یا خوشحال میشوم اگر... و غیره استفاده کنید.

10-تکنیک بیان خواسته ها | شخصی بودن سلیقه

بعضی از نظرات کاملاً شخصی است و درست و غلط بودن در مورد آنها بی معنا است. شما دلتان می خواهد در یک کلبه چوبی اتاقی داشته باشید اما همسفران دیگر شما ممکن است یک هتل لوکس را ترجیح دهند. شما ممکن است غذای مورد علاقه تان غذاهای گیاهی باشد اما هم اتاقی شما ازغذاهای فست فودی خوشش بیاید.

شما در عین حال که به نظر و سلیقه دیگران احترام می گذارید و برای آنها ارزش قائل می‌شوید به سلیقه خودتان هم متعهد هستید. اجازه ندهید دیگران نظر شما را زیر سوال ببرند. همچنین موقعی که شما از دیگران خواسته ای دارید که مطابق با میل و سلیقه آنها نیست آن را بپذیرد و بدانید که آنچه که شما خواسته اید مطابق با علایق آنها نیست پس اصرار بیش از حد نکنید.

چگونه از جواب نه شنیدن ناراحت نشوید

برای هر فردی مشکل است که در مقابل نیازهایی که از دیگران دارد جواب نه بشنود. برخی از نکاتی که کمکت نمی کند تا از رد شدن درخواست توسط دیگران ناراحت نشوید شامل موارد زیر هستند:

1-استفاده از آن برای رشد، دادن حق به دیگران

این را بدانید که قرار است شما با هر بار نه شنیدن و رد شدن درخواستتان فرد محکم تر و استوارتری بشوید. به این ترتیب بیاموزید که قرار است از نه شنیدن هراسی نداشته باشید و مهمتر از آن از آن ناراحت نشوید. خیلی از افراد برای این موفقیت رسیدند که درخواست هایشان متعدد از سوی دیگر آن رد شده است اما ناامید نشدند و به دنبال راه های دیگر رفته اند.

ناراحت شدن شما دلیل خاصی ندارد بلکه بدانید که حق بقیه است که وقتی از آنها خواسته ای دارید همیشه به خواسته تان جواب مثبت ندهند. همانطور که شما حق دارید به خواسته های دیگران همیشه جواب مثبت ندهید دیگران هم چنین حقی دارند. پس برای دیگران هم به اندازه خودتان ارزش قائل باشید.

2-اشنایی با نظرات دیگران و کمک به بازبینی اهداف

جواب منفی به درخواست های شما یک راه موثر برای ارتباط با فرد دیگری است. شنیدن جواب نه به معنی عدم قبول شخصیت شما نمی باشد و صرفاً خواسته ای که دارید رد شده است. بنابراین اعتماد به نفس خود را حفظ کنید و همیشه برای رد شدن خواسته های تان احتمالی را در نظر بگیرید.

ممکن است هدف های نادرستی را برای خود برگزیده باشید و شاید هم از راه دیگری بهتر عمل می کردید. از این رو اگر خواسته ای دارید و قبول شده است زمان آن رسیده که اهداف خود را مورد تجدید نظر قرار دهید و از کارایی و درستی آن اطمینان پیدا کنید.

3-تکنیک بیان خواسته ها | کمک به فروتنی و افزایش خلاقیت

احتمال دارد بارها پس از اینکه خواسته ای را بیان کردید جواب منفی را از فرد مقابل شنیده باشید و احساس ناخوشایندی حس کنید. اینکه شما چه برخوردی داشته باشید می تواند تا حد زیادی میزان لجبازی یا وسواس شما را آشکار کند. شما نباید زود ناامید و غمگین شوید و نباید فروتنی خود را از یاد ببرید. هر بار که جواب منفی می شنوید میزان تواضع خود را بیشتر کنید و به این فکر کنید که این یک امر نرمال است. همچنین درموردحق به جانب بودنبخوانید.

هنگامی که از یک راه خاص به خواسته خود نرسید به روش های دیگر فکر کنید. این تهدید می تواند به یک فرصت مناسب برای بالا بردن خلاقیت شما تبدیل گردد. بسیاری از خلاقیت ها در محدودیت ها شکل گرفته اند. هر چند این موضوع از نگاهی دیگر هم قابل بررسی می باشد. به عنوان مثال اگر فردی نزدیک به شما صحبت هایتان را نمی‌پذیرد با روش های دیگر و با خلاقیت و کسب مهارت او را متوجه نگاه خود کنید.

منبع:هنر زندگی


#‌اخبار منبع: اقتصاد آنلاین

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

معاون وزیر صمت و رئیس سازمان توسعه و تجارت ایران گفت: نمایشگاه ایران اکسپو ، به عنوان بزرگترین رویداد صادراتی کشور ، اردیبهشت ماه با حضور تجار و بازرگانان حدود 100 کشور در تهران برگزار می‌شود.

7 دقیقه پیش

کاشان هر ساله در ایام نوروز میزبان گردشگران است اما با مشکلاتی در این منطقه رو به رو هستند که در گفت‌‌وگو با آنان به برخی اشاره شده است.

8 دقیقه پیش

بنیانگذار صرافی رمز ارز "اف‌تی‌ایکس" در آمریکا به جرم سرقت میلیاردها دلار از مشتریان خود و همچنین کلاهبرداری از سرمایه گذاران به 25 سال زندان محکوم شد.

8 دقیقه پیش

کمیته انضباطی و اخلاق کنفدراسیون فوتبال آسیا باز هم آرای سنگینی علیه تیم ملی فوتبال کشورمان و باشگاه سپاهان اصفهان صادر کرد.

8 دقیقه پیش

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه دشمنان به ناامیدسازی و تفرقه متوسل شده اند، گفت: جنگ نرم و تضعیف اعتقاد جوانان از اهداف امروز دشمنان است.

7 دقیقه پیش

نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بوشهر گفت: فعالیت در عرصه امور دانش‌بنیان در این استان به‌عنوان فرهنگ تبدیل شده است.

نیم ساعت پیش

همزمان با اعلام شعار امسال به عنوان جهش تولید با مشارکت مردمی، زمان بزرگترین مانور رویداد صنعت مالی ایران برای معرفی توانمندی های کشور در تامین مالی تعیین شد.

7 دقیقه پیش

نماینده نائین در مجلس با اشاره به تصادف در محور جندق - معلمان گفت:علی رغم وجود اعتبارات ردیف ملی برای احداث و بهسازی این محور هنوز اعتبارات تخصیص پیدا نکرده که لازم است رئیس جمهور به موضوع ورود کند.

8 دقیقه پیش

یک فعال مجازی در توئیتی درباره حمایت برخی کشورهای مسلمان از صهیونیست‌ها نوشت:

نیم ساعت پیش

بیشتر...