آیا عرضه تقاضا دلیل اصلی قیمت گذاری برنج هستند tv logo

باشگاه خبرنگاران جوان- رضا کنگری، رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران درمورد این که قیمت‌گذاری‌های اخیر برنج بر چه اساسی صورت می‌گیرد و کدام نهاد متولی نظارت بر این قیمت‌هاست گفت: متأسفانه در حال حاضر، قیمت‌گذاری‌ها بر اساس واقعیت‌های بازار انجام نمی‌شوند. به عنوان مثال؛ پارسال در برج ۱۱، یک قیمت ۱۳۰ هزار تومانی برای برنج ایرانی اعلام کردند که حتی در آن زمان هم با قیمت‌های واقعی بازار همخوانی نداشت. در حال حاضر، همان‌طور که می‌دانید، قیمت‌ها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شود. قیمت واقعی برنج ایرانی در عمده‌فروشی‌ها و بنکداری‌ها، بسته به کیفیت، بین ۲۳۵ هزار تومان تا ۳۳۵ هزار تومان است.

کنگری درمورد دلیل اختلاف قیمت ادامه داد: این اختلاف قیمت ناشی از عوامل مختلفی است. اولاً، هزینه‌های حمل و نقل وجود دارد. ثانیاً، بنکداران و خرده‌فروشان نیز حاشیه سودی دارند که روی قیمت نهایی تأثیر می‌گذارد. اما متأسفانه، نه تنها قیمت‌های اعلام شده توسط نهادهای دولتی به تنظیم بازار کمک نمی‌کنند، بلکه باعث ایجاد چالش هم می‌شوند. الان، نهادهای نظارتی با استناد به همان قیمت ۱۳۰ هزار تومانی، واحدهای صنفی را جریمه می‌کنند، در حالی که اصلاً چنین برنجی در بازار وجود ندارد.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی با اشاره به قیمت برنج عنبربو در سال‌های گذشته و تغییری که کرده است، افزود: اگر خاطرتان باشد، برنج عنبربو در سال ۱۴۰۱ یا ۱۴۰۲حدود ۴۵ هزار تومان در فروشگاه‌ها به فروش می‌رسید. حالا اگر فرض کنیم صد درصد گران شده باشد، باید حدود ۹۰ هزار تومان باشد. اما سوال اینجاست که کشاورز بر اساس چه منطقی باید این برنج را ۲۳۵ هزار تومان خریداری کند؟

او درمورد دلیل این افزایش ناگهانی قیمت گفت: قیمت‌ها بر اساس عرضه و تقاضا تعیین می‌شوند. اگر عرضه کم و تقاضا زیاد باشد، قیمت‌ها افزایش پیدا می‌کنند. الان هم به همین صورت است.

اما سوال اینجاست که چرا عرضه کم شده است؟ آیا زمین‌های کشاورزی از بین رفته‌اند؟ آیا خشکسالی باعث کاهش تولید شده است؟ یا اینکه عده‌ای سودجو برنج را در انبارها احتکار کرده‌اند؟

کنگری در مورد احتکار برنج بیان کرد: خبرهایی در این مورد شنیده می‌شود. اما من نمی‌توانم با قطعیت در این مورد صحبت کنم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تهران درمورد سیاست وزارت جهاد کشاورزی برای واردات برنج و تاثیر آن بر قیمت برنج داخلی گفت: سیاست وزارت جهاد کشاورزی پارسال این بود که به ازای هر دو کیلو واردات برنج خارجی، باید یک کیلو برنج ایرانی خریداری شود تا از تولید داخلی حمایت شود. به همین دلیل، چند شرکت بزرگ واردکننده برنج، مجبور شدند مقدار زیادی برنج ایرانی خریداری کنند. اگر هر کسی احتکار کند ۲۰-۲۵ روز آینده که تولید جدید وارد بازار می‌شود قیمت‌ها فروکش می‌کنند و محتکران متضرر می‌شوند.

او با اشاره به راهکارهایی برای کاهش قیمت برنج و تنظیم بازار ادامه داد: برای کاهش قیمت برنج، باید عرضه را افزایش داد و تقاضا را کنترل کرد. همچنین، باید با احتکار و گران‌فروشی برخورد جدی شود.

او درمورد نقش اتحادیه بنکداران در این زمینه افزود: اتحادیه بنکداران تلاش می‌کند تا با همکاری دولت و سایر نهادهای ذی‌ربط، بازار را تنظیم کرده و از حقوق مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان دفاع کند.



#اخبار_اقتصادی

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات
مطالب مرتبط

معاون راهبری تولید شرکت برق حرارتی گفت: میزان تولید برق نیروگاه‌های حرارتی کشور از ابتدای سال تا نیم

5 ساعت پیش

معاون وزیر جهاد گفت: سهمیه اربعین براساس نیاز استان‌های کشور برای گوشت قرمز، مرغ، شکر و برنج تعیین و

1 ساعت پیش

رئیس اتاق بازرگانی تهران بر حمایت همه‌جانبه اتاق و مشارکت جدی تشکل‌های بخش خصوصی در روند بازسازی و ن

5 ساعت پیش

طبق آخرین اعلام مرکز آمار ایران، در زمستان سال گذشته تعداد مرگ و میر کودکان پسر در مقایسه با دختران،

5 ساعت پیش

نماینده بخش خصوصی انجمن مقیاس کوچک گفت: در سال ۱۴۰۴، کمتر از یک درصد از صنعت پالایش، میدان بازی بخش

4 ساعت پیش

معاون فنی سازمان ساتبا از برنامه دولت برای احداث هزار نیروگاه محلی در سراسر کشور خبر داد.

6 ساعت پیش

برای نخستین‌بار در منطقه غرب کشور، بخشی از فلر سوزان گازهای همراه نفت با بهره‌برداری از فاز اول پالا

4 ساعت پیش

دبیر انجمن کشتارگاه‌ها و صنایع بسته بندی طیور از کاهش حداقل ۳۰ درصدی تقاضا برای خرید مرغ در فصل گرما

3 ساعت پیش

در حالی بیش از ۷۰ درصد رشد ظرفیت انرژی‌های تجدیدپذیر در آسیا رخ داده که سایر مناطق به ویژه آفریقا از

2 ساعت پیش

بیشتر...