آرگا |
7 ماه پیش

رسیدگی گوشی موتورولا g52 نگاهی به سطح کیفی این اسمارتفون

در این مطلب به بررسی گوشی موتورولا g52 می پردازیم که در رده اسمارتفون های میان رده قرار دارد. این اسمارتفون نسبت به مدل قبلی در بخش هایی ارتقا یافته ولی در بخش هایی هم ضعیف عمل کرده است.

گوشی موتورولا g52 یک اسمارتفون میان رده اقتصادی است که با چند ماه تاخیر در اواخر مهر ۱۴۰۱ به بازار موبایل ایران وارد شد. در این مطلب به بررسی گوشی موتورولا g52 پرداخته تا ببینیم این اسمارتفون می تواند جزو گزینه های پیشنهادی برای خرید گوشی میان رده باشد یا خیر.

معرفی و بررسی گوشی موتورولا g52

سری g خانواده موتورولا به اسمارتفون های میان رده اختصاص دارد. در این مطلب به بررسی گوشی موتورولا g52 می پردازیم. این اسمارتفون در قسمت هایی نسبت به مدل قبلی ارتقا یافته ولی در بخش هایی هم ضعیف عمل کرده است. باید اشاره کرد هر چند برند موتورولا در بازار کشور فروش زیادی ندارد ولی همانند نوکیا از احترام خاصی بهره می برد.

این موضوع به خاطر گوشی های قدیمی بین کاربران حرفه ای ایجاد شده است. این حس احترام سبب می شود حتی اگر در نهایت خریدار گوشی های برند سامسونگ و شیائومی ( به دلیل فراوانی قطعات جانبی آن ها) باشید باز هم نیم نگاهی به گوشی های موتورولا بیندازید.

گوشی موتورولا g52 یک اسمارتفون میان رده اقتصادی است که با چند ماهی تاخیر در اواخر مهرماه سال ۱۴۰۱ روانه بازار موبایل کشور شد. در ادامه به بررسی مشخصات گوشی موتورولا g52 تا ارزش خرید این گوشی مشخص شود و ببینیم می توان آن را جزو گزینه های پیشنهادی برای خرید اسمارتفون میان رده قرار داد یا خیر.

طراحی و کیفیت ساخت

بررسی ها نشان می دهد گوشی موتورولا g52 از لحاظ طراحی g51 را در ذهن تداعی می کند. ولی همچنان طراحی ساده اما مدرنی دارد. استفاده از مواد باکیفیت در ساخت گوشی سبب شده هنگام در دست گرفتن آن حس خوبی ایجاد شود. پنل پشتی از جنس پلاستیک طرح شیشه می باشد که همانند شیشه براق به نظر می رسد.

این موضوع سبب می شود خط و خش روی آن ایجاد شده و آثار انگشت هم روی این پنل باقی بماند. از این رو بهتر است برای محافظت از یک قاب استفاده کنید. حاشیه های گوشی دارای طراحی خمیده بوده تا خوش دست تر شود. سه سنسور دوربین به همراه یک فلش ال ای دی درون یک ماژول بیضی در سمت چپ پنل پشتی تعبیه شده که ظاهر تقریبا ساده ای دارند.

نام برند موتورولا نیز در وسط گوشی و پایین این بخش قرار دارد و از المان دیگری خبری نیست. همانطور که اشاره شد بدنه گوشی از پلاستیک بوده و جاذب اثر انگشت است. هر چند این ویژگی ها اقتصادی بودن را انعکاس می دهد ولی جلوه براقی در دو رنگ خاکستری و سفید این گوشی دیده می شود که آن ها را شبیه گوشی های گران قیمت نمایش می دهد.

روی فریم پایینی دستگاه پورت شارژ تایپ سی، جک هدفون و یک اسپیکر تعبیه شده و در بالا اسپیکر دوم قرار دارد. کیفیت صدای اسپیکرهای استریو گوشی موتورولا g52 نیز خوب به نظر می رسد. و اگر صدا را تا انتها افزایش دهید کیفیت آن کمی کاهش می یابد. از این رو توصیه می شود صدا را حداکثر تا ۷۰ درصد افزایش دهید.

در فریم سمت راست نیز کلید پاور و کنترل صدا دیده می شود. سنسور اثر انگشت با کلید پاور ادغام شده و هر چند کمی کند است ولی عملکرد خوبی دارد. در ضمن برای گوشی موتورولا g52 قابلیت فیس آیدی نیز فراهم شده است.

شایان ذکر است گوشی موتورولا g52 با بهره مندی از گواهی IP52 در مقابل گرد و غبار و پاشش آب مقاوم می باشد. با این وجود پیشنهاد می شود برای محافظت بیشتر و با توجه به جنس بدنه و تا حدی سر بودن آن از قاب محافظ و گلس استفاده شود. فریم میانی گوشی نیز جنس پلاستیکی دارد اما شبیه فلز به نظر می رسد که در نگاه اول کمی گول زننده می باشد.

به طور کلی در طراحی و ساخت گوشی موتورولا g52 سعی شده تا حد ممکن چیزی کم نباشد و با یک طراحی ساده و در عین حال خوش دست روبرو هستیم که در استفاده طولانی مدت با وزن ۱۶۹ گرم آزار دهنده نمی شود و در این رنج قیمتی عملکرد بسیار خوبی در این بخش دارد.

نمایشگر ۹۰ هرتزی

در این بخش نمایشگر گوشی موتورولا g52 را مورد بررسی قرار می دهیم. برای این گوشی نمایشگر ۶.۶ اینچی امولد با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی در نظر گرفته شده است. استفاده از پنل امولد در این بازه اقتصادی، اتفاق خوبی محسوب می شود و در این جا عملکرد خوبی دارد و رنگ های مشکی واضح تر و دیگر رنگ ها هم زنده تر دیده می شوند.

طراحی خوب و مدرن به همراه دوربین سلفی تعبیه شده در یک پانچ هول وسط نمایشگر و حاشیه کم سبب شده تجربه خوبی از این قسمت ایجاد شود. و اگر با گوشی ویدیو زیاد تماشا می کنید این گوشی پاسخگوی نیاز شما خواهد بود. روشنایی نمایشگر هم نه زیاد بوده و نه خیلی پایین. می توان گفت روشنایی متوسطی داشته که هم برای محیط بیرون و هم محیط داخل جوابگو است.

به طور کلی نمایشگر گوشی موتورولا g52 نسبت به نسل قبل ارتقا محسوسی پیدا کرده است. استفاده از پنل آمولد به جای ال سی دی سبب شده کیفیت رنگ بهتر، کنتراست بالا و رنگ مشکی عمیق تر را شاهد باشیم. با این حال موتورولا برای کاهش قیمت گوشی نرخ نوسازی را ۹۰ هرتز در نظر گرفته است.

روشنایی نمایشگر گوشی بسیار خوب بوده و اگر روشنایی خودکار آن فعال شود زیر نور مستقیم هم می توان به راحتی محتوای نمایشگر را مشاهده کنید که امتیاز مثبتی برای این گوشی در بازه قیمتی آن محسوب می شود.

سخت افزار و نرم افزار

بررسی ها نشان داد گوشی موتورولا g52 در بخش سخت افزاری از تراشه اسنپدراگون ۶۸۰ بهره می برد. این تراشه عملکرد مناسبی داشته و قابل قبول ارزیابی می شود. هنگام وبگردی یا کار با برنامه های مختلف کمی تاخیر ایجاد می شود ولی سرعت بارگیری صفحات و برنامه ها خوب می باشد.

در این بازه قیمتی عملکرد سخت افزاری بیشتر برای مصرف بهتر انرژی بهینه سازی شده است. برای گوشی موتورولا g52 حافظه های رم ۴ و ۶ گیگابایت به همراه حافظه ذخیره سازی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت در نظر گرفته شده است. در کاربری عادی مشکل و ایرادی مشاهده نمی شود.

در مولتی تسکینگ عادی و باز کردن همزمان ۵-۶ برنامه نیز مشکلی ایجاد نمی شود و به راحتی می توان از گوشی استفاده کرد. نرخ رفرش ۹۰ هرتز نیز سبب شده تجربه روانی در این بخش ایجاد شود. می توانید هم به اجرای بازی پرداخته اما کیفیت خیلی بالایی انتظار نداشته باشید.

در بازی پابجی با کیفیت و نرخ فریم متوسط تجربه بعد از چند دقیقه آزار دهنده شده و با لگ و باگ همراه شد و با کاهش کیفیت بازی شرایط بهتر شد. در بازی کال آف نیز به این صورت بوده با جزئیات کم و فریم متوسط می توان بازی را بدون مشکل و لگ تجربه کرد.

از لحاظ گیمینگ به نظر می رسد بیشتر توان تراشه صرف افزایش پایداری می شود. اگر قصد دارید بازی خوب و روان اجرا گردد، لازم است تنظیمات را روی متوسط قرار بدهید. نکته مثبت این که در حین بازی، تماشای ویدیو یا عکس گرفتن گوشی به ندرت داغ می کند.

در ادامه به بررسی نرم افزاری گوشی موتورولا g52 می پردازیم. رابط کاربری این گوشی شبیه اندروید خام گوشی های گوگل پیکسل می باشد. این گوشی با اندروید ۱۲ عرضه شده و همه امکانات این سیستم عامل و ضمنا شخصی سازی های بیشتری از جمله خاموش/روشن کردن چراغ قوه، تنظیم بک گراند و تنظیمات دوربین را شامل می شود.

همچنین توسط تنظیماتی با عنوان Peek در قسمت نمایشگر این امکان ایجاد می شود حتی در زمانی که صفحه قفل باشد با اعلان و برنامه ها کار کنید. متاسفانه موتورولا برای گوشی های خود پشتیبانی نرم افزاری یک ساله و پشتیبانی سخت افزاری دو ساله را در نظر گرفته یعنی اندروید ۱۲ تنها به اندروید ۱۳ ارتقا می یابد.

در این بخش گوشی موتورولا g52 عملکرد بسیار خوبی از خود نشان می دهد. استفاده از اندروید ۱۲ و رابط کاربری اختصاصی موتو که خیلی شبیه گوشی های پیکسل و اندروید خام می باشد تجربه بسیار سبک و راحتی را ارائه می دهد. امکانات شخصی سازی مناسب است و برنامه های بلااستفاده زیادی نیز روی آن نصب نیست.

و برنامه هایی که پیش فرض نصب هستند نیز به راحتی قابل حذف هستند. در مجموع رابط کاربری به همراه نرخ نوسازی ۹۰ هرتز تجربه ساده و خوبی را ارائه می دهد و اگر رابط کاربری شلوغ و ناکارامد برخی برندها را نمی پسندید، گوشی موتورولا g52 در این زمینه کاملا راضی کننده خواهد بود.

اسپیکر

اسپیکر استریو همراه با قابلیت صدای دالبی اتموس از امکاناتی است که در گوشی های اقتصادی استفاده نمی شود و جزو نکات مثبت گوشی موتورولا g52 محسوب می شود. اسپیکر بلندی صدای خوبی داشته و کیفیت آن متوسط رو به پایین ارزیابی می شود. حضور جک ۳.۵ میلی متری نیز سبب شده پکیج صدا کامل شود.

دوربین سه گانه

در پنل پشتی گوشی موتورولا g52 دوربین های سه گانه به کار رفته که شامل سه دوربین ۵۰-۸ و ۲ مگاپیکسلی( (واید، اولترا واید و ماکرو)) است. دوربین اصلی این اسمارتفون به طور خودکار تصاویر با کیفیت ۱۲ مگاپیکسل را به ثبت می رساند. اگر در نور کافی با این دوربین عکسی ثبت شود جزئیات مناسب و رنج دینامیکی خوبی خواهد داشت.

رنگ ها زنده و به سمت رنگ گرم تمایل دارند. اگر کیفیت روی ۵۰ مگاپیکسل تنظیم شود جزئیات و وضوح بیشتری ایجاد می شود. به طور کلی تصاویر سنسور اصلی متناسب با این بازه قیمتی به ثبت می رسد و رنگ ها تقریبا شبیه واقعیت نشان داده می شود. و همانند سایر گوشی ها بیش از حد رنگ ها را دستکاری نکرده و رنگ ها نرم هستند.

کنتراست تصاویر کمی بالا بوده و سایه ها کمی غیر واقعی به نظر می رسند. با دوربین اولتراواید تصاویر دارای اعواج و بهم ریختگی هستند و نست به سنسور اصلی کیفیت کاهش می یابد. عکس های ماکرو ثبت شده با این گوشی تقریبا خوب بوده و می توان با کمی وقت گذاشتن تصاویر خوبی را ثبت کرد. از لنز ماکرو نمی توان توقع زیادی داشت.

تصاویر پرتره رنگ های بسیار طبیعی ارائه نمی دهند اما جزئیات آن ها مناسب ارزیابی می شود. دوربین سلفی ۱۳ مگاپیکسلی بوده و تا حدودی عملکرد ناامید کننده ای دارد. از نظر کیفیت فیلمبرداری همان کیفیت موجود در عکس ها را شاهد هستیم. عیب اصلی دوربین این گوشی بی کیفیت بودن تصاویر در نور کم می باشد و حتی استفاده از حالت نایت مود نیز وضعیت را بهتر نمی کند.

باتری

برای گوشی موتورولا g52 باتری با ظرفیت ۵ هزار میلی آمپر در نظر گرفته شده است. حداکثر توان شارژ گوشی نیز ۳۰ وات می باشد و شارژر همراه آن با سرعت تقریبا خوبی گوشی را شارژ می کند. عمر باتری این گوشی به دلیل حضور تراشه اسنپدراگون بالا بوده و در استفاده معمولی از گوشی موتورولا g52 تا یک روز و نیم دوام می آورد.

ارزش خرید

به پایان بررسی گوشی موتورولا g52 رسیدیم. ویژگی های مثبت و منفی این اسمارتفون تقریبا مساوی بوده و این امر تصمیم گیری نهایی را دشوارتر می سازد. در حقیقت این گوشی میان رده با توجه به قیمتش عملکرد خوبی دارد ولی با پرداخت هزینه بیشتر می توان گزینه های بهتری از سایر برندها را خریداری نمود.

بخشی که عملکرد خوبی مانند سایر گوشی ها در این بازه قیمتی دارد عملکرد باتری گوشی موتورولا g52 می باشد. وزن گوشی نیز چندان زیاد نیست و نکته مثبتی به حساب می آید. سخت افزار ب مصرف انرژی کم و حجم بالای باتری حدود ۸-۹ ساعت شارژدهی برای استفاده مداوم کاربری مانند وبگردی، گشت و گذار در شبکه های اجتماعی، ارسال پیام، تماشای ویدیو را فراهم می کند.

در استفاده معمولی باتری گوشی موتورولا g52 تا یک روز و نیم دوام می آورد. با استفاده از شارژر ۳۰ وات داخل جعبه در عرض نیم ساعت از شارژ صفر به ۵۰ درصد می رسد و شارژ کامل آن یک ساعت و ۲۰ دقیقه زمان می برد که رقم خوبی به شمار می رود. شارژدهی خوب و سرعت شارژ مناسب سبب شده گوشی موتورولا g52 در بخش باتری عملکرد خوبی از خود نشان دهد.

از نظر کیفیت ساخت، باتری، نمایشگر و رابط کاربری سبک و جدید می توان گفت گوشی موتورولا g52 عملکرد خوبی دارد و دوربین و سخت افزار قابل قبولی هم در آن استفاده شده است. ولی از آنجا که در بازار ایران موجودی این گوشی و لوازم جانبی آن کم است و نسبت به رقبایش قیمت کمی بالاتری دارد، ارزش خرید آن کمی کاهش می یابد.

احتمالا اگر کمی کاهش قیمت یافته و لوازم جانبی آن در بازار کشور بیشتر شود بتوان آن را جزو اسمارتفون های پیشنهادی برای خرید مطرح نمود. این گوشی چند سالی است که روانه بازار شده و از نظر کارایی کمی قدیمی به نظر می رسد. از رقبای گوشی موتورولا g52 می توان به گوشی هایسامسونگ گلکسی A11و سامسونگ گلکسی M10 اشاره کرد.

در پایان اگر علاقمند بهبررسی گوشی موبایلهای بیشتری از مجله آرگا هستید روی لینک کلیک کنید.

منبع : آرگا




#‌فناوری #‌دانش منبع: آرگا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

ناسا فاش کرده که زمین به تازگی یک پیام لیزری را از ۱۴۰ میلیون مایلی(۲۲۵ میلیون کیلومتری) دریافت کرده است اما پیش از اینکه منتظر دیدن بیگانگان باشیم، باید به یک توضیح ساده توجه کنیم.

8 ساعت پیش

خریداران دوچرخه‌ی برقی سفارشی جدید کاویار قرار است گوشی آیفون ۱۶ را رایگان دریافت کنند.

21 ساعت پیش

از لحظه‌ای که تسلا سایبرتراک رونمایی شد، بسیاری از ما انتظار معرفی نسخه‌های کپی چینی را داشتیم که حالا این زمان فرا رسیده است.

3 ساعت پیش

شرکت سونی به‌تازگی از ریئون پاکت ۵ رونمایی کرده است، دستگاهی پوشیدنی که همانند تهویه مطلوع قابل‌حمل، نوید امکان تنظیم دمای شخصی بدن را می‌دهد.

دیروز

در پی فشارهای وارده از سوی اتحادیه‌ی اروپا، تغییرات اکوسیستم iOS روی iPadOS نیز اعمال می‌شوند.

5 ساعت پیش

شما خورشید را دیده‌اید، اما نه به این شکل؛ مدارگرد خورشیدی ESA ویدئویی را ضبط کرده‌است که در آن خورشید بسیار کرکی شکل نشان داده می‌شود.

4 ساعت پیش

یکی از زیباترین کهکشان‌هایی که با تلسکوپ‌های آماتوری هم به‌زیبایی دیده می‌شود، کهکشان مارپیچی M100 در صورت فلکی «گیسوان برنیس» است که ۵۶ میلیون سال‌نوری با ما فاصله دارد.

19 ساعت پیش

اسپاتیفای قابلیتی را که بسیاری از پلتفرم‌های دیگر به‌صورت رایگان ارائه می‌دهند، به بخشی از سرویس اشتراکی تبدیل کرد.

7 ساعت پیش

ادی هال، قهرمان سابق مسابقات قوی‌ترین مردان جهان، در یک رکورد جدید و شگفت‌انگیز، رکورد سنگین ترین مشت جهان را جابجا کرد. جالب اینجاست که تنها دو هفته قبل، الکس پریرا ستاره UFC رکورد قبلی را ثبت کرده بود.

9 ساعت پیش

بیشتر...