مجله دلتا |
3 سال پیش

غذاهای پرکالری چرا غذاهای پرکالری را بیشتر دوست داریم مجله دلتا

زمانی که به دنبال مواد غذایی برای خوردن هستیم، مغزمان ما را به سمت غذاهای پرکالری و بی‌ارزش سوق می‌دهد که برخی دانشمندان آن را «نظریه جستجوی بهینه غذا» می‌نامند.
غذاهای پرکالری

برای نسل‌های پیشین که اطلاعی از وعده غذایی بعدی خود نداشتند، چنین ویژگی کاربردی بوده، با این حال انسان مدرن با وجود اطلاع از مواد غذایی موجود در آشپزخانه، همچنان با این مشکل دست و پنجه نرم می‌کند. طبقجدیدترین پژوهش صورت گرفته با مشارکت ۵۱۲ نفر، مغز انسان‌ها را به سمت غذاهای پرکالری سوق می‌دهد. در ادامه این مطلب ازمجله دلتادرباره این پژوهش جدید بخوانید.

غذاهای پرکالری و بی ارزش

در آزمایش صورت گرفته، افراد محل قرارگیری تنقلات و مواد غذایی پرکالری مانند کیک‌های شکلاتی و چیپس را بیش از مواد غذایی سالم مانند سیب و گوجه فرنگی به یاد داشتند.

در طبیعت حیوانات به طور معمول ابتدا به سراغ غذاهای پرانرژی می‌روند، اما این موضوع که انسان با همین انگیزه ابتدا غذاهای پرکالری را مصرف می‌کند یا یک سطح بالاتر ازپردازش شناختیموجب چنین برخوردی می‌شود، هنوز مشخص نشده است.

در پژوهش‌های گذشته مشارکت‌کنندگان به سرعت موفق به دسته‌بندی و حفظ تصاویر غذاهای پرکالری و کم کالری شده بودند. تصویربرداری ازمغزنشان داده بود که غذاهای پرکالری مناطق مربوط به سامانه پاداش مغز را درگیر می‌کنند.

پژوهش جدید شواهدی از یک سیستم شناختی به نام «بهینه شده برای جستجوی غذا با انرژی کارآمد» ارائه می‌کند. در این تحقیق مشارکت‌کنندگان در یک اتاق پر پیچ و خم قرار گرفتند و مسیرهای مشخصی را دنبال و ۱۶ غذای شیرین و خوش طعم و با کالری بالا و پایین را بو و امتحان کردند.

داوطلبان تنها نیمی از غذاها را می‌توانستند امتحان کنند و تنها امکان بو کشیدن نیمی دیگر از آن‌ها وجود داشت. به هیچ کدام از افراد اعلام نشده بود که پس از این کار، حافظه مکانی آن‌ها مورد آزمایش قرار می‌گیرد. با این حال در نهایت مشخص شد که مغز آن‌ها نزدیک به ۲۸ درصد محل قرارگیری غذاهای پرکالری را بهتر از کم کالری به یاد می‌آورد.

تصور می‌شود بو و حافظه در مغز ارتباط نزدیکی با یکدیگر داشته باشند، البته انسان‌ها در مقابل پستانداران برای پیدا کردن غذا توسط بو عملکرد ضعیفتری از خود نشان می‌دهند. خاطرات ما در گذشته برای شکار و جستجوی غذا در مواقع غیرقابل پیش‌بینی شکل گرفته، با این حال هنوز نمی‌توانیم تاثیر آن روی فرایند انتخاب غذا در دنیای مدرن را بررسی کنیم.

در صورتی که نظریه انتخاب غذای بهینه برای انسان‌ها اثبات شود، احتمالا بتواند دلیل دشوار بودن تصمیم‌گیری برای رژیم غذایی سالم در دنیای مدرن را مشخص کند. در حقیقت شاید مغز مانع از مصرف غذاهای سالم در برخی مواقع شود.

بیشتر بخوانید:در طبیعت گیاهانی وجود دارد که بسیار کمیاب و عجیب و غریب هستند و ظاهری ترسناک دارند. مطلبترسناک ترین و عجیب ترین گیاهان دنیارا بخوانید.



#‌دانستنی #‌علمی منبع: مجله دلتا

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید تا در این مطلب به سوال چرا شکر کپک نمی زند پاسخ دهیم.

1 سال پیش

توسط این روش های موثر و طبیعی به آسانی می توانید به درمان سوختگی سطحی در خانه بپردازید و سریع و فوری از درد، التهاب و از عفونت سوختگی خود جلوگیری کنید.

1 سال پیش

برق انداختن اجاق گاز برای خانم‌ها یکی ازسخت‌ترین کارهاست. مجله اینترنتی دلتا به شما پیشنهاد می‌دهد به جای موادشیمیایی از محلول‌های خانگی استفاده کنید.

1 سال پیش

ما را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا همراهی کنید تا درباره‌ میزان مصرف چای سیاه در روز و نقش آن در هیدراته نگه داشتن بدن اطلاعات بیشتری کسب کنید.

1 سال پیش

شاید فکرکردن درباره این مسئله چندان خوشایند نباشد؛ اما همه ما دیریازود خواهیم مُرد. علائم پایان عمر را در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا بخوانید.

1 سال پیش

در این ویدیو به بررسی اسرار درب های مخوف سه مکان باستانی می‌پردازیم. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

1 سال پیش

مرگ اسرار آمیزترین اتفاقی است که تمام انسان‌ها آن را تجربه می‌کنند. در این ویدیو به معرفی دانستنی های مرگ می‌پردازیم. با مجله اینترنتی دلتا همراه باشید.

1 سال پیش

امیدواریم هیچ‌گاه شاهد یک تصادف وحشتناک نباشید، اما در هنگام تصادف چه باید کرد؟ در ادامه به اقدامات مهمی که در هنگام وقوع حادثه باید انجام دهید می‌پردازیم.

1 سال پیش

حتما شما هم درباره بدی‌های کلسترول بالا چیزهایی شنیده‌اید. در این مطلب از مجله اینترنتی دلتا به بررسی موضوع کلسترول خون چیست می‌پردازیم.

1 سال پیش

بیشتر...