تیتر برتر |
3 سال پیش

عدم نظارت بر سلامت عقلی روانی حکمرانان آسیب های فراوان وهزینه های غیرقابل جبرانی بر کشور جامعه تحمیل کرده است تیتربرتر

پروفسور جعفر میرفخرایی:

به گزارشتیتربرتر؛به نقل از دانا نیوز، متن زیر به قلم پروفسور جعفر میرفخرایی نوشته شدهکه در ادامه یادداشت ایشان رامی خوانیم:

پروفسور جعفر میرفخرایی– حق برخورداری از حکمرانان عاقل و سالم که بتوانند حکمرانی مطلوبی را ارائه نمایند و وظایفشان را به خوبی انجام دهند، یکی از اصول پایه ای حقوق بشر است و فقدان آن، می تواند بسیاری از حقوق طبیعی، اساسی و مدنی جوامع انسانی را متزلزل سازد و دستاوردهای نفیس و فاخر تمدن و فرهنگ بشری، یعنی حاکمیت عقل، علم، قانون، اخلاق و اصول برابری و مردم سالاری را در معرض تهدید و نابودی قرار دهد.

یکی از مهم ترین مسایل مطرح شده در ادیان الهی ، از جمله در دین مبین اسلام هم توجه به سلامت عقلی و روانی کلیه ی افراد جامعه، به ویژه حکمرانان است و برای پیشگیری از ابتلا به انواع امراض روانی هم احکام خاصی تشریع شده است.

از سوی دیگر ” مونتسکیو” فیلسوف، حقوقدان و متفکر سیاسی عصر روشنگری و نویسنده ی کتاب مشهور ” روح القوانین” نیز ضمن بحث درباره خصوصیات عقلی، اخلاقی، روحی و روانی شاهان و رهبران و به طور کلی، حکمرانان جوامع مختلف، و اثر این خصوصیات بر جامعه، به صراحت می گوید که اخلاق حکمرانان، می تواند آدمیان را حیوان و حیوانات را آدم کند!

قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران نیز در فصول و اصول مختلف، به کرات درباره ی لزوم سلامت عمومی وکلی رهبران و مسوولان نظام تاکید ورزیده و برای فقدان یا ازاله ی صفات مزبور هم راهکارهایی را مقرر نموده است.

تجربه ی رهبری پرمخاطره و دلهره آور فردی چون ” دونالد ترامپ” در دوران معاصر هم فصل تازه ای را در این باب گشود و بار دیگر اهمیت سلامت عقلی و روانی رهبران و حکمرانان را مطرح کرد و در معرض توجه همکانی قرار داد.

از سوی دیگر، برخورد خردمندانه ی نهاد های مدنی و سیاسی ایالات متحده ی امریکا با پدیده هولناک ” ترامپ” و “ترامپیسم” نیز نشان داد که دیگر دوران رهبری شرم آور بیماران روانی و شخصیت های فقدان سلامت عقلی و تعادل روانی وحشیانی همچون” کالیگولا” ها، ” نرون” ها، ” هیتلر” ها، “آغامحمدخان” ها و … گذشته و جامعه ی جهانی حاضر نیست به قهقرا برگردد و بار دیگر زمام امور جوامع مدرن را به دست هیولایی بسپارند که سجده بر اسب خود را واجب می دانند! یا به خاطر یک دستمال قیصریه را به آتش می کشند! یا کوره ی آدم سوزی راه می اندازند! یا به خاطر یک نصفه خربزه جمعی از فرماندهان و امرای کشوری و لشکری خود را مستوجب کیفر می دانند، آنهم کیفر مرگ!

می گویند: یک اندیشه گر اگر بموقع مطرح شود، از هر ارتشی قویتر است. به نظر می رسد که اکنون نیز فرصت مناسبی است برای درس عبرت گرفتن از تجربه اخیر ریاست جمهوری ایالات متحده امریکا و مطرح کردن اندیشه ” نظارت علمی بر سلامت عقلی و روانی حکمرانان”. این طرح می تواند در قالب یک الحاقیه یا متمم به اعلامیه ی جهانی حقوق بشر الصاق گردد و همه ی دولت ها و ملت ها ی عضو سازمان ملل متحد را موظف نمایند که با برقراری نظامات حقوقی و قانونی مناسب و با تاسیس نهادهای ملی، منطقه ای و بین المللی لازم، ترتیبی را اتخاذ نمایند که اولا سلامت عقلی و تعادل روانی حکمرانان و داوطلبان زمامداری کشورها، به طور مستمر توسط گروه های متخصص ذیصلاح در علوم روانشناسی و روانپزشکی و رشته های مرتبط دیگر، مورد بررسی و نظارت قرار گیرد و ثانیا برای موارد ضروری، همچون سلب یا ازاله ی صلاحیت های مزبور نیز چاره ی مناسبی اندیشیده شود.

بدیهی است که این طرح صرفا یک ایده ی اولیه است و باید توسط استادان و کارشناسان ذیصلاح در رشته های علمی گوناگون مورد بررسی های دقیق تر قرار گیرد.

  • زندگی نامه پروفسور جعفر میرفخرایی
  • جعفر میرفخرائی متولد ۱۳۱۶/۱۱/۲۶ در تهران
  • تحصیلات ابتدایی – متوسطه و دانشگاهی را در تهران گذرانده و تاریخ فارغ التحصیلی سال ۴۷-۴۶ دانشکده داروسازی دانشگاه تهران بوده است . دبستان اقبال ، دبیرستانهای بدر ، اقبال ، بهبهانی ، علمیه ، امیرکبیر
  • بعد از پایان تحصیلات متوسطه افسر وظیفه شدم ، در سال ۱۳۴۰مهندس ثبت و در سال ۱۳۴۱ دانشجوی داروسازی – کارمند دانشکده حقوق

۱- رئیس دبیرخانه دانشکده حقوق وعلوم سیاسی دانشگاه تهران ۵۴-۴۹
۲- عضو هیأت علمی دانشکده داروسازی دانشگاه تهران
۳- انتقال به گروه جزا و جرم شناسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران بر اساس درخواست ریاست دانشکده و آئین نامه هیأت علمی دانشگاه
۴- مدیر آزمایشگاه کشف علمی جرائم دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشکده تهران ۵۴-۴۸ و عضو هیأت علمی گروه جزا جرم شناسی آن دانشکده سال ۵۲
۵- مدیرکل صندوقهای رفاه دانشجویان داخل و خارج کشور ۵۶-۵۵
۶- مدیرکل منابع و روابط عمومی خانواده های بی سرپرست ۵۷-۵۶
۷- مدیرکل اطلاعات و روابط عمومی و تشریفات و سخنگوی مدیریت موقت دانشگاه تهران ۵۹-۱۳۵۸
۸- ایجاد کننده انجمن تولید کنندگان داروها و فرآورده های گیاهان داروئی از سال ۱۳۸۲ تا کنون
۹- مدیرعامل شرکت ایران داروک ۱۱ سال ۱۳۷۵-۱۳۸۶
۱۰- دبیرانجمن تولیدکنندگان داروها و فرآورده های گیاهان داروئی ۱۳۸۲ ادامه دارد
۱۱- دبیر اتحادیه مکمل دارویی ۹۰-۱۳۸۶
۱۲- مصاحبه های متعدد رادیوئی – تلویزیونی – جرائد سخنرانی در همایش های معتبر در مورد داروهای گیاهی
۱۳- فرصت مطالعاتی در انگلستان برای دوره تخصصی کشف علمی جرائم و پزشکی قانونی ۱۳۵۶-۱۳۵۴
۱۴- مسئول فنی ، مدیر تولید و رئیس کارخانه داروسازی مینا ۶۲-۱۳۶۱
۱۵- عضو انجمن فارغ التحصیلان دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران ۱۳۹۰
۱۶- مدیرعامل داروسازی پاک دارو ۱۳۸۰/۰۴/۲۷ – ۱۳۸۲/۰۴/۲۶
۱۷- رئیس هیآت مدیره شرکت واکسن دارو از سال ۱۳۸۰ تا کنون
۱۸- مدیرعامل فارماتون از سال ۱۳۸۲ ( قائم مقام ) تا کنون
۱۹- مدیر عامل سابق و عضو هیآت مدیره شرکت آرمان فارمد ۱۳۹۰-۱۳۹۷
۲۰- رئیس شورای سیاست گذاری طلای سبز ۱۳۸۵ تا کنون
۲۱- عضو موسسین مجله غذا و دارو ۱۳۹۲ تا کنون
۲۲- عضو هیآت مدیره شرکت سبلان طلائی آسیا ۱۳۹۰ تا کنون مدیر عامل ( عضو سابق ) مستعفی مهر ماه سال ۱۳۹۶
۲۳- عضو هیآت مدیره و رئیس هیآت مدیره شرکت رستا راهبران سیستم تجاری ایرانیان ۱۳۹۳ تا کنون
۲۴- عضو شبکه کشورهای حاشیه اقیانوس هند IORA از ۱۳۹۲ تا کنون
۲۵- دارای دیپلم های معتبر کنگره های خارجی و داخلی در زمینه داروهای گیاهی
۲۶- دریافت چندین لوح سپاس و تقدیر از پیش کسوتان عرصه گیاهان داروئی و داروهای گیاهی
۲۷- عضو هیآت مدیره پژوهشکده گیاهان داروئی ۱۳۹۴ تا کنون
۲۸- عضو صندوق خیریه نیکان ۱۳۹۴ تا کنون
۲۹- عضو هیآت امنابنیاد خیریه فرهاد ۱۳۹۰ تا کنون
نماینده کمپانی داروئی رون پولانک فرانسه بمدت ۳ سال ۱۳۷۰-۱۳۶۷
۳۰- نماینده کارخانه کریستالیای برزیل بمدت ۳ سال ۷۸-۷۵
۳۱- نماینده کمپانی پاستور مریو بمدت ۱۸ سال از ۱۳۸۸-۱۳۷۰
۳۲- انتخاب یکی از پایه گذاران صنعت داروسازی گیاهی بنام نام آوران
۳۳- پخش مصاحبه ۴۰ دقیقه ای از شبکه جام جم در تاریخهای ۱۳۹۴/۰۹/۰۹ ساعت ۱۰:۴۵ دقیقه و ۱۳۹۴/۰۹/۱۰ در ساعت ۶:۴۵ دقیقه صبح و ۱۴ بعدازظهر بنام نام آوران
۳۴- جانباز انقلاب ساعت ۱/۲ ۲ روز ۲۲ بهمن ۱۳۵۷
۳۵- مدرس دانشکده داروسازی ، حقوق تجارت ، آشنایی با مقررات گیاهان داروئی سالهای ۸۵-۱۳۸۴
۳۶- عضویت در مرکز داوری اتاق ایران در قالب همکاریهای بین دو کشور ایران و افغانستان
۳۷-عضو هیات امناء دانشگاه بم
۳۸-داروساز نمونه سال ۹۶
۳۹-عضو شبکه ملی پژوهش و فن آوری گیاهان داروئی

سوابق ورزشیجعفر میرفخرایی

۱- کاپیتان تیم فوتبال دانشکده تهران و قهرمان دانشگاهها ۱۳۴۳
۲- قهرمان تنیس دانشکده و پینگ پنگ
۳- قهرمان دوهای سرعت دانشگاه
۴- سوارکاری و اسکی از ورزشهای مورد علاقه ام بوده است
۵-یگانه داروسازی که از تاسیس دانشگاه تهران تا کنون عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی در گروه جرم شناسی و جزا بوده است .



#‌جامعه #‌خبری منبع: تیتر برتر

بیشتر...


تبلیغات

تبلیغات

مطالب مرتبط

مرکز اطلاع‌رسانی فرماندهی انتظامی کشور در اطلاعیه‌ای ضمنِ قدردانی مجدد از مردمِ قانون‌مدار ایران برای همکاری و همراهی در اجرایِ "طرحِ نور"، گزارشی از اقداماتِ فراجا را از آغازِ طرح تاکنون تشریح کرد.

1 ساعت پیش

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد گفت: 80 هزار متر مربع به فضای ورزشی مدارس استان در دولت سیزدهم اضافه و هم اکنون به 114 هزار متر مربع رسید.

1 ساعت پیش

بازیکن شمس آذر دلیل نشان دادن عدد 4 پس از گل زنی مقابل استقلال را بیان کرد.

1 ساعت پیش

بانک گردشگری در راستای ارائه خدمات ویژه به مشتریان خود، اقدام به طراحی طرح سپرده وام قرض الحسنه و تسهیلاتی پارسا نموده است.

1 ساعت پیش

در این ویدئو یک قفل اهل کانادا را می‌بینید که با استفاده از کبریت یک قفل را بدون نیاز به کلید باز می‌کند.

1 ساعت پیش

سرمربی تیم فوتبال شمس آذر قزوین با اشاره به اینکه امروز یکی از بهترین‌ روزهای باشگاه استقلال بود، گفت: همه ۱۰۰ دقیقه از تماشای بازی لذت بردند.

1 ساعت پیش

رئیس دستگاه سیاست خارجی کشورمان در دیدار با همتای الجزایری خود بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای ارتقای روابط دو کشور در تمام سطوح سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و همچنین اجرایی شدن توافقات فی‌ما‌بین تاکید داشت.

1 ساعت پیش

این دومین سهمیه ماهانه سال ۱۴۰۳ است که به کارت‌های هوشمند سوخت شخصی واریز خواهد شد؛ همچنین سهمیه سوخت خودرو‌های عمومی و خدماتی مطابق جدول سهمیه طرح مدیریت مصرف سوخت واریز می‌شود.

نیم ساعت پیش

ممکن است غیرقابل تصور به نظر برسد، اما پژوهش‌ها نشان می‌دهد که کاهش وزن در سنین بالا ممکن است افراد را بیش از هر زمان دیگری در معرض مرگ زودرس قرار دهد.

یک ربع پیش

بیشتر...